... všetko o BMW ...
SmartBastard napísal:Zatiaľ mám na X6 nabehanú iba diaľnicu s priemernou rýchlosťou 170km/h a priemernou spotrebou 9l/100km. Oficiálna kombinovaná je 7.4l, ja to vidim reálne tak na 8-9l.
Dazzel napísal:Ta Z4 je nadherna, klobuk dole...
"Príbeh X6-tky je oveľa pragmatickejší, potreboval som auto na zimu, do ktorého hodím 2 snowboardy a nezastaví ho ani trocha hlbší sneh." Ak si chcel auto do snehu, mal si ist do niecoho vskutku pragmatickejsieho. Poznam 3 majitelov X6-tiek a nepocul som od nich ani jednu prijemnu skusenost na snehu / lade. Auto je to naozaj pekne, ale patri na asfaltove cesty.
http://www.youtube.com/watch?v=5UwOBKSHl-c
- ak sa ti to nechce pozerat cele, pretoc to na cast 5:10
LOKI napísal:
pockaj to uz ma ten novsi motor co sa dava od 2010 a aj do FL X5 ze ? tam sla spotreba o 1-1,5 L dole...potom by to malo sediet
SmartBastard napísal:Yop, mám tam ten nový. Neviem či je v motore až taký rozdiel, myslím, že pod spotrebu sa podpísala hlavne nová 8 stupňová prevodovka (tá predtým bola 6 stupňová).
Dazzel napísal:Ja, ale narozdiel od Jeremyho plánujem prezuť tie letné 315tky na zimné 255![]()
http://www.bmwblog.com/2010/01/24/bmw-x ... -clarkson/
LOKI napísal:
10.4/7.0/8.2 l/100km 235 PS 6-st.
8.7/6.7/7.4 l/100km 245 PS 8-st.
tak naozaj ta prevodovka robi zazraky
Dazzel napísal:Ved ma dve kolesa na suchom asfalte...
Zbytok testu spociva v driftikoch na rovnej ploche.Mne sa X6-tka ako auto velmi paci, ale pisal si, ze si chcel auto, s ktorym prejdes cez hlbsi sneh. V tom pripade by som sa obzeral napriklad po LandCruiseri, Subaru Tribece, ale urcite nie po X6-tke.
gusto napísal:Najazdil so vo vsetkych Xdrivoch vratane X6 mrte kilometrov po horach, po snehu ujazdenom aj cerstvom aj po lade a podla mna je to auto takmer dokonale - uzasne ovladatelne, dobre citatelne, kultivovane. Tribecu som jazdil tiez, je to zivy nezmysel - nejde a zerie aj travu okolo cesty, moznosti konfiguracie takmer nulove, Land Cruiser je Off-road, nie SUV. Podla mna vyborna volba.
SmartBastard napísal:Osobne si myslím, že všetko to je o pneumatikach, teda samozrejme nie všetko, sa dá prísť do situácie, kedy naozaj potrebuješ uzavierku a low range, ale pneumatiky su jednoznačne z môjho pohľadu to najdôležitejšie. Myslím, že niečo takéto postačí, keď to prejde, na severný pól sa s tým zase nechystám
Dazzel napísal:
Tvoje skusenosti ti neberiem, ak si bol z toho auta ocareny tak si v ziadnom pripade nemohol jazdit Tribecu. To auto sice zerie ako besne (je to 5-kvalt, urceny hlavne pre americky trh, kde si s tou spotrebou az tak hlavu nelamu), ale s X6tkou v zime je NEporovnatelne. Je to uplne ina liga. Viem, ze toto je BMW fan page, ale je to bohuzial tak. To co si mozes dovolit v zime, resp na lade/snehu (hore, dole kopcom, v zakrute) s Tribecou, o tom na x-drive nemozes ani len snivat. Ako znaly tejto problematiky mi musis dat za pravdu, ze do zimy (ak neriesis spotrebu) sa X6-tka na Tribecu nechyta. Cele toto vlakno vzniklo kvoli tomu, ze chalan chcel auto, ktore ho nesklame v snehu. Vravim, ze z osobnej skusenosti X6-tka nie je do snehu to prave orechove. Ak nechces Tribecu, mozes siahnut po Range Roveri (Vogue, aj Sport) a urcite aj Q7 (4.2 tdi s diferenciálom Torsen). Obe tieto auta su ovela lepsie ako X6-tka.
Co sa tyka tych jazd na krasne zratrakovanej zjazdovke, to je dufam pokus o vtip. To si tu mozeme pustat taketo videa http://www.youtube.com/watch?v=9PVRL3yh4iA