Ahojte,
tak sa po takmer troch mesiacoch od kúpy autíčka konečne dostávam k tomu napísať sem svoj príbeh.
Po predaji svojej E39 525d v lete 2011 som z dôvodu presmerovania finančných tokov do našej nehnuteľnosti bol nútený uspokojiť sa s naším druhým autom - Ochcávkou 2 combi s neskutočne namakaným, hypermoderným a do detailu vyladeným motorom 1,6MPI

. Napriek dočasnému nedostatku financií som denne sledoval ponuku v kruhu BMW klubu, už som mal pred pár mesiacmi na mále ísť pozrieť bývalú Maxeteho E61 525d, no vyskytla sa ďalšia nečakaná investícia, tak z toho tiež nakoniec zišlo. Medzitým som bol už zo zúfalstva pozerať nejaké E39 touringy, keďže ja už som pri mojom prvom BMW radu E30 324td z roku 1989 vedel, že s inou značkou už spokojný nikdy nebudem, žiaľ nič nebolo podľa môjho gusta a nič v skutočnosti nevyzeralo tak, ako na fotkách z inzerátov. No a tento rok vo februári som konečne našiel to, čo som 1,5 roka hľadal - niečo, čo spĺňalo všetky moje požiadavky na stav, KM, motorizáciu, výbavu, rozmery, cenu atď. Auto som našiel tu na klube, bol som ho obratom mrknúť a o pár dní mi ho majiteľ ochotne doviezol domov, kde sme spísali zmluvu, prebrali všetky veci a rozlúčili sa k obojstrannej spokojnosti (díky Michal!

).
No a teraz k tomu najpodstatnejšiemu. Ako už z názvu vyplýva, kúpil som si v BMW kruhoch zaznávanú X3 E83, s najlepšou motorizáciou, ktorá v tom čase bola dostupná - 3,0dA. Zo začiatku som mal obavy z automatu, keďže som dovtedy žiadny nemal a ani nejazdil, po radách obdržaných tu na klube som to nakoniec riskol a zatiaľ určite neľutujem.
Auto malo v čase kúpy najazdených (zdokladovaných a preverených) 175.000km, slovenský pôvod, kupované od druhého majiteľa, s kompletnou a v autoriz. servise overiteľnou históriou, s veľmi slušnou (samozrejme FULL

) výbavou, ktorú tu rozpisovať nebudem - všetko je vidieť na fotkách. Spravil som zatiaľ nejakých 4.000km a som MAXIMÁLNE spokojný! Auto vyzerá skvele, jazdí skvele, cítim sa v ňom skvele a teším a užívam si každý na ňom spravený kilometer.
O auto bolo zjavne veľmi slušne starané, napriek tomu si vyžadovalo nasledovné investície:
- výmena všetkých olej. náplní a filtrov (motor, prevodovka, rozvodovka, vzduch, palivo, peľ)
- kontrola oleja v diferákoch
- odstránenie klapiek zo sania
- výmena BMW znakov (kapota, kufor)
- oprava preliačenín na dverách a blatníku (pamiatka z parkovania v BA) bez lakovania - metóda PDR
- výmena oboch termostatov a chlad. náplne
- nalepenie fólií, zatmavenie zad. svetiel a bočných smeroviek
- výmena pôvodných ľadviniek a matné čierne
- demontáž otrasných zadných lapačov nečistôt
- kompletné vytepovanie interiéru
- nákódovanie denného svietenia do diaľk. svetiel, slovenčiny do palubného systému a aktualizácia máp v navigácii
A teraz je autíčko konečne podľa mojich predstáv. Treba ešte spojazdniť PDC (necvaká PP krajný senzor, ešte som sa nedostal k jeho demontáži) a už bude v lepšom stave, ako keď pred 9-timi rokmi zišlo z linky

.
Viac posúďte z fotodokumentácie: