... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
TheStig
Auto: e39 523i, e34 520i
Kraj: Zahraničie

Re: [E46 325Ci] adidas modrá * aké pružiny? *

Sobota, 8. Decembra 2012, 17:50

Každopádne, pokial chceš meniť len struny tak viac ako -30 nechoď so sériovými tlmičmi, aby to nebolo moc tvrdé a neodyšli ti tlmiče. Uvidíš ako to vyzerá teraz, ale max. by som išiel do M-packetu, prípadne toho čo má shoot&score...
A čo sa týka eibachov tak buď to bude na pružine napísané aké je zníženie, alebo podľa výrobného čísla ktoré by na nich mohlo byť nájdeš v katalógu aké má byť zníženie oproti sérií.
Veď zajtra cestou pokecáme :wink:
owner of the 6 cylinder symphony
E34 520iT '93 - katOFF
E39 523i '96 - katON

cartman
Autor témy
Auto: e46 325Ci 2002
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 12:10

No tých 30mm som vedel že je nejaká taká rozumná hranica. Písal som mail aj predchádzajúcemu majiteľovi, že aké to Eibachy kupoval. Tak že chcel rovnaké zníženie a mali by to byť -30/-30mm. Problém bol však to, že keď ich nahodil, auto kleslo tak o -15mm resp -20mm. Takže aj on, aj všetci mechanici usúdili, že tam pred tým neboli sériové pružiny. Čo by mi vyhovovalo úplne najviac ak sú to nejaké sport alebo m packet. Zrejme pri kúpe nového auta tam boli pružiny sériové, ale počas prevádzky ich niekto vymenil za iné a na záver predchádzajúci majiteľ za eibachy. Poprosím Daliboja a.k.a. shoot&scora nech odmeria výšku svojho auta na zimákoch. Teraz máme úplne rovnaké kolesá aj gumy. Takže môžem porovnať koho je vyššie.

shoot&score
Auto: e46 325ci

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 16:21

Taaakže, odmerané. V priemere predok 64,5 zadok 63,5cm.

cartman
Autor témy

Utorok, 11. Decembra 2012, 09:14

Super, dík. Zajtra si idem pre auto, fakt som zvedavý. :-& :-& :-&

cartman
Autor témy

Streda, 12. Decembra 2012, 13:20

Taaakže, odmerané. V priemere predok 64,5 zadok 63,5cm.

Tak konečne som si auto vyzdvihol ráno zo servisu.
Na prvý pohľad som bol celkom spokojný s výškou auta. Samozrejme mi to nedalo tak som to v rýchlosti odmeral. Takže predok mám 65cm a zadok 64-64,5cm. Čo je dosť podobné čo máš ty Daliboj.
Inak auto ide skutočne za plynom razantnejšie. Tvrdosť je teraz naozaj príjemná. Musím povedať, že som spokojný. Ešte uvidím, ako to bude na letných kolesách vyzerať. Inak tlmiče aj uloženie boli v poriadku. Takže si myslím, že už boli menené za tých 180tis. km :smile: Okrem toho som rád, že som im moc nenaložil týmito eibach pružinami. Na druhej strane, ďalšie znižovanie nevylučujem, ale keď už, tak komplet aj s tlmičami. Uvidím koľko tieto ešte vydržia...

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 12. Decembra 2012, 13:35

staci pozriet tlmice, mali byt tam byt nalepky stitky s datumom.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

shoot&score
Auto: e46 325ci

Streda, 12. Decembra 2012, 15:25

Tak som rád, že si relatívne spokojný, s podvozkom aj s celkovo autom po servise :bmwball:

cartman
Autor témy

Piatok, 21. Decembra 2012, 20:24

Zdravím, tak po dlhšej dobe nejaké novinky:

A) bol som na geometrii minulý týždeň (po výmene pružín) merali sme výšku auta a proti sériovému coupé podvozku bol predok dole asi o 9mm a zadok asi o 15mm. Skúsili sme pozrieť hodnoty sport. podvozku, čo mal mechanik v kompe ale tie boli zase o niečo nižšie. Teda bližšie boli hodnoty sériového podvozoku. Predpokladám, že pružiny, tlmiče a uloženia už majú niečo za sebou, tak si to po takom čase sadlo, unavilo sa. Trošku mám pocit pri jazde tak okolo 100km/h ako keby bol predok auta strašne ľahký a taký neposedný, nejaké mini oneskorenie po zatočení volantu som si všimol. A to všetko po geometrii, pred tým to bolo ok (aj na eibach pružinách aj už na vymenených). Každopádne stále rozmýšľam čo na jar, rád by som tam vrátil eibach pružiny, ale aj so správnymi (športovejšími) tlmičmi - sachs? Tá zmena v tvrdosti pred tým a teraz, naozaj nie je taká výrazná. Alebo akú značku tlmičov by ste odporučili? Eibach pro kit je myslím -30/-30mm tak niečo k tomu...

B) objednal som tacho krúžky, po vianociach nahodím a odfotím

C) všimol som si trochu divný zvuk motora - počuť to z pod zatvorenej kapoty cez ladvinky, keď som kapotu otvoril, mám pocit že ten zvuk vychádza z predu ako sú kladky. Skúsil som to aj nahrať, tu je odkaz:
https://soundcloud.com/peter-ly-3/motor
Prvá časť, je práve nahrávaná v predu v blízkosti kladiek, potom som posunul telefón bližšie ku kabíne - zvuk už neni tak výrazný a potom som zatvoril kapotu a nahrával cez ladvinky - to je asi najvýraznejšie.
Ide o také to svrlikanie, svrčanie alebo ako to popísať - na vyššej frekvencii. Máte nejaké tipy? Že by odchádzala nejaká kladka?

Dík za tipy.

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW
Kraj: Nitriansky

Piatok, 21. Decembra 2012, 20:29

Serus, ten zvuk, určite rozvody. treba vymeniť všetko aj s vodnou pumpu aj termostatom (samozrejme termostat to nerobí) :D
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

cartman
Autor témy

Re: [E46 325Ci] adidas modrá --> zvuk motora?

Piatok, 21. Decembra 2012, 20:31

Vodnú pumpu a aj termostat som menil mesiac a 3 mesiace dozadu.
Rozvody myslíš reťaz? Veď tá by mala vydržať v pohode 400tis. km.

Dudecc

Piatok, 21. Decembra 2012, 20:36

Keď si menil tak v pohode. No rozvody som myslel predné na motore (kladky, napínáky)

A však kľudne to môže byť aj vnútorný rozvod. Nikde nieje napísané, že to vydrží 400 000km. Pri zanedbávanej údržbe (nie tebou) sa kľudne životnosť rozvodov skráti. :wink:
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

cartman
Autor témy

Piatok, 21. Decembra 2012, 20:51

Jj, teiz by som to tipoval na tie kladky s remenom. Ako casto sa menia? Je mojich 180tis. km zvycajny cas na vymenu? Nedaju da vymenit len loziska? Resp. v akej cenovej relacii sa priblizne pohybujeme za vsetky kladky? Kolko ich tam je vobec, po tme som ich nepocital :smile:

Este k tomu retazovemu rozvodu - aka je prosim ta udrzba? Mozno sa mylim, ale vzdy som si mylsle ze to je bezudrzbova zalezitost.

Dudecc

Piatok, 21. Decembra 2012, 21:00

cartman napísal:
Jj, teiz by som to tipoval na tie kladky s remenom. Ako casto sa menia? Je mojich 180tis. km zvycajny cas na vymenu? Nedaju da vymenit len loziska? Resp. v akej cenovej relacii sa priblizne pohybujeme za vsetky kladky? Kolko ich tam je vobec, po tme som ich nepocital :smile:

Este k tomu retazovemu rozvodu - aka je prosim ta udrzba? Mozno sa mylim, ale vzdy som si mylsle ze to je bezudrzbova zalezitost.

No k tým kladkám. Nie je to nič drahé, radšej však vymeniť. Ložiská neviem či sa dajú meniť, ale kto by ti to menil si určite vypýta viac ako čo stoja nové :D

Treba pozrieť nejaké e-shopy. A však nechod do kamenných autodielov, tam to ide cez 4 osoby a potom tak aj cena vyzerá.

K tým vnútorným rozvodom. Žiadna špeci údržba. Meniť poriadne olej. :D Ale neboj sa, vnútorné to nebudú, to by sa inak ozvalo :wink:
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

cartman
Autor témy

Piatok, 21. Decembra 2012, 21:10

To je jasne, nakup dielov jedine u mojho mechanika alebo objednavam tu od chalanou z fora :) uz hladam, neni to az take strasne. Hlavne diagnostika neni tiez nijako zlozita. Zhodit remen a skusit potocit s kladkou. Pise sa to lahko ale neviem ci sa na to dam :D
K tej retazi jasne, jedine olej. Ale ten bol podla servisky pravidelne meneny. Hlavne keby aj nebol tak za 180tisic to retaz podla mna neodpali.
Ok, diky za help! Este k tim tlmicom? Kedze znizenie by bolo 30/30, ake tlmice tam dat. Seriove tam boli ale ja som nebol spokojny :D

michaltt
Kraj: Košický

Piatok, 21. Decembra 2012, 21:37

Aky mas volnobeh ? Zda sa mi ze je nejaky vysoky...a ten zvuk, je to dost zaujimave. To nieznie ako kladky :-k
Kazdopadne pocujem tam vstreky, ale ten volnobeh mas fakt nejaky vysoky. Skus hybat volantom, ci sa intenzita zvuku bude menit, popripade rychlost.

Este mi povedz kolko tam mas oleja. V pozadi pocujem "tapotavy" zvuk, ktory m54 zvyknu robit ked je tam malo oleja. Olej kontroluj po dlhsej jazde, pockaj cca 10minut a daj vediet :thumbup:
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných