Zdravím, tak po dlhšej dobe nejaké novinky:
A) bol som na geometrii minulý týždeň (po výmene pružín) merali sme výšku auta a proti sériovému coupé podvozku bol predok dole asi o 9mm a zadok asi o 15mm. Skúsili sme pozrieť hodnoty sport. podvozku, čo mal mechanik v kompe ale tie boli zase o niečo nižšie. Teda bližšie boli hodnoty sériového podvozoku. Predpokladám, že pružiny, tlmiče a uloženia už majú niečo za sebou, tak si to po takom čase sadlo, unavilo sa. Trošku mám pocit pri jazde tak okolo 100km/h ako keby bol predok auta strašne ľahký a taký neposedný, nejaké mini oneskorenie po zatočení volantu som si všimol. A to všetko po geometrii, pred tým to bolo ok (aj na eibach pružinách aj už na vymenených). Každopádne stále rozmýšľam čo na jar, rád by som tam vrátil eibach pružiny, ale aj so správnymi (športovejšími) tlmičmi - sachs? Tá zmena v tvrdosti pred tým a teraz, naozaj nie je taká výrazná. Alebo akú značku tlmičov by ste odporučili? Eibach pro kit je myslím -30/-30mm tak niečo k tomu...
B) objednal som tacho krúžky, po vianociach nahodím a odfotím
C) všimol som si trochu divný zvuk motora - počuť to z pod zatvorenej kapoty cez ladvinky, keď som kapotu otvoril, mám pocit že ten zvuk vychádza z predu ako sú kladky. Skúsil som to aj nahrať, tu je odkaz:
https://soundcloud.com/peter-ly-3/motorPrvá časť, je práve nahrávaná v predu v blízkosti kladiek, potom som posunul telefón bližšie ku kabíne - zvuk už neni tak výrazný a potom som zatvoril kapotu a nahrával cez ladvinky - to je asi najvýraznejšie.
Ide o také to svrlikanie, svrčanie alebo ako to popísať - na vyššej frekvencii. Máte nejaké tipy? Že by odchádzala nejaká kladka?
Dík za tipy.