... všetko o BMW ...
Dogg88 napísal:takto...aby som to tu uviedol na spravnu mieru
Auta ktoré su "ráznejšie" znížené ako "bežné" zníženie nie sú určené na rýchlu jazdu ani na veľký nájazd km...
takisto sa pri nich ráta s nadmerným opotrebením či už podvozkových častí, ale aj pneumatík (záklony atď)alebo olejovej vane...s tým treba rátať ked chce človek ísť cestou extrému. To či to niekto je ochotný podstúpiť alebo sa radšej bude voziť pohodlne v sériovke je už každého osobný názor a každého slobodná vôla
michaltt napísal:SmartBastartd :
Som rad, ze asi ako jediny tu mas triezvy pohlad na vec a nebojis sa napisat aj nieco ine okrem pochvaly. V podstate to, co si napisal ty, som napisaj ja fuxxovi do pribehu a mozes si precitat ako som dopadol. Mna skor udivuje, ze ked sem clovek napise aj negativnu stranku danej upravy, tak chalani hned zacinaju utcotit namiesto normalnej diskusie ktora by sa mohla rozvijat aj inym smerom a nie len zahanat tu ludi do kuta kopat do nich za ich "offtopic nazory".
Tak naco si sem zakladate pribeh ? Toto je verejne forum. Ak tu chcete mat len tych, ktori si budu onanovat nad Vasim autom a nic ine okrem "potlapkania po pleci" nenapisu tak fajn. Ale vzdy sa to tu namiesto normalnej diskusie zvrtne na nejaky fight, a diskusiu o diskoch nazyvate offtopicom. Tak co nieje offtopic ? Napisat ze "aaa bude to popici masaker" ?
Ja uz sem prispievat nebudem, napisem ti ked ich obujes, napisem ti ze to dobre vyzera, snad nebudem OT. Ine veci tu nema zmysel vypisovat.
SmartBastard napísal:Nejde o zavody, ale o to aby si sa pohol z krizovatky![]()
Ale nie vazne, tie OEM urcite nemali 11kg, skor tak 14-15, takze ten rozdiel neznie az tak hrozne, ale tu nejde o nejaku extra hmotu v aute, ale na disku a teda rotujucu neodpruzenu hmotu.
Nemyslel som to v zlom a urcite som sa nechcel do nikoho obuvat, iba som chcel poukazat, ze 19" disky + 18kg per disk + 235 pneu moze byt trocha problemVsak uvidis sam, nehovorim, ze sa nepohnes, ale urcite to bude o dost lenivejsie.
A checkoval by som potom castejsie geometriu a poloosi, lebo s tou vahou idu vyrazne hore poziadavky na podvozok. Inak povedane cim takzie su kolesa (disk + pneu + brzdovy kotuc etc) tym skor sa ti nieco dojebe. O to zvlast, ked tam mas podlozky, co urcite budes musiet mat aby to tam voslo :)
Este raz, toto nema byt "co-to-za-picoviny-vymyslas" post, iba som chcel povedat, ze treba potom castejsie checkovat, ci nieco nieje dojebane, resp. urobit upravy, aby jednotlive komponenty viac vydzali.
revenge napísal:Aj ked vas samozvany tuzingovy guru si mysli že to bude bezpecnejsie a auto bude v zakrutach drzat lepsie je to omyl.
Som rad, ze asi ako jediny tu mas triezvy pohlad na vec a nebojis sa napisat aj nieco ine okrem pochvaly. V podstate to, co si napisal ty, som napisaj ja fuxxovi do pribehu a mozes si precitat ako som dopadol. Mna skor udivuje, ze ked sem clovek napise aj negativnu stranku danej upravy, tak chalani hned zacinaju utcotit namiesto normalnej diskusie ktora by sa mohla rozvijat aj inym smerom a nie len zahanat tu ludi do kuta kopat do nich za ich "offtopic nazory".
Tak naco si sem zakladate pribeh ? Toto je verejne forum. Ak tu chcete mat len tych, ktori si budu onanovat nad Vasim autom a nic ine okrem "potlapkania po pleci" nenapisu tak fajn. Ale vzdy sa to tu namiesto normalnej diskusie zvrtne na nejaky fight, a diskusiu o diskoch nazyvate offtopicom. Tak co nieje offtopic ? Napisat ze "aaa bude to popici masaker" ?
Ja uz sem prispievat nebudem, napisem ti ked ich obujes, napisem ti ze to dobre vyzera, snad nebudem OT. Ine veci tu nema zmysel vypisovat.
dedo1 napísal:Mišo: ale keď majiteľ napíše ,že vie čo mu to urobí, a je si toho vedomí, a napriek tomu mu budú ľudia vypisovať ako to poserie podvozok aké to bude napiču, tak sa potom nečuduj že sú tu aj negatívne reakcie. Ja viem, že to nebude lepšie ako na 17kach, ale je to jeho rozhodnutie. A keď niekoľko krát napíše že vie, že auto sa bude správať horšie, a je mu to jedno, tak na čo to potom riešiť.. iné by bolo keby presviečal ostatných o svojej pravde, ale to nerobí, tak naozaj nerozumiem.. Každá diskusia o upravách na aute sa tu zvrhe preto, lebo niektorí jedinci nedokážu pochopiť, že je niekto ochotný obetovať performance kvôli vzhľadu. Respektíve že má niekto iný pohľad na tuning ako on, a preto je okamžite tuzer a pod.
Jeffri napísal:Inak mal som už nahodené aj iné 19ky a ’’ledva som ich zdvihol’’ zo zeme ...
SmartBastard napísal:Tak som rad, ze sme sa vsetci zhodli, ze je v poriadku, ked kazdy robi veci podla seba, ide predsa o nase auta![]()
Ja si nemyslim, ze sa treba delit na nejake skupinky, ze tu su ludia co maju radi auta iba v originalnom stave, tu zase pretekari z okruhu, tu euroscene, tu off-roaderi atd. Ja mam rad hrozne vela stylov aut, ale chapem a akceptujem, ze ludia maju rozny vkus a aj to, ze niekomu sa paci iba jeden styl.
Osobne chodim obcas na okruh a preto robim zmeny, ktore hlavne prospeju performance. Zaroven mam rad nizke auta, velke disky etc a preto napriklad drbnem na X6 25mm rozsirovacie podlozky na kazdu stranu a dal by som ju dokonca aj nizsie, ale kedze mam M-ko, chcem nejake auto s ktorym "mam v pici" obrubniky etc. Ale napr. na M-ko si chcem dat Eisenmann Race, iked efekt na vykon je takmer nepatrny, chcem proste ten zvuk a je mi jedno, ze to bude moc hlucne, na dlhe cesty mam aj tak X6. Takisto obdivujem oldtimeri, ktore su v uplne originalnom stave a uz velmi dlho pozeram po (velmi kvalitnych) replikach Jaguar C-Type z 50tich rokov.
Co som chcel vsak povedat, je jedno aky styl sa komu paci, co nas spaja su auta a kazdy by sme sa o ne mali starat najlepsie ako vieme, alebo ako nam penazenka dovoli.
Aby to nebolo cele az take vazne ..
Ja som konecne kupil dostatocne velky stojan pre X6tkove kolesa, taky vertikalny, kde su nalozene na sebe. Su to 214 style 20" disky a 275 vpredu a 325 vzady gumy. Myslel som, ze skapem! Zdvihnut to este ide, ale dat to tak vysoko aby to dal z hora do toho, tak som skoro pri kazdej jednej na to vykaslal.
SmartBastard napísal:Aby to nebolo cele az take vazne ..
Ja som konecne kupil dostatocne velky stojan pre X6tkove kolesa, taky vertikalny, kde su nalozene na sebe. Su to 214 style 20" disky a 275 vpredu a 325 vzady gumy. Myslel som, ze skapem! Zdvihnut to este ide, ale dat to tak vysoko aby to dal z hora do toho, tak som skoro pri kazdej jednej na to vykaslal.