... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Re: Predaj starsich aut a vnimana pridana hodnota BMW-zamysl

Streda, 6. Novembra 2013, 11:51

ano, lebo ochcavia je skodofka a ta ma lacne nahradne diely... to je pravda kedze sa furt kradnu :twisted:

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Streda, 6. Novembra 2013, 11:59

keď som si kúpil ďalši báwo, tak som mal zase počúvania, že zase kupujem starinu, že to má zase pomaly 200t km a podobne...ale každý, kto sa previezol zmenil názor. Pôvodne som chcel slabšiu 520nu predať, ale keď som videl, že by som za to dostal možno iba 1500€ kašlem sa na to a to auto si nechám ešte ďalších 10 rokov. Je to stále krásny dizajn. Akurát kolega si kúpil novú KIU za 14t € a nemá to takú výbavu ako moje staré autíčko a o jazdných vlastnostiach ani nehovorím. Ale kto chce kam pomôžme mu tam. Berme to z tej lepšej stránky, ak si chce nadšenec BMW vameniť svojho miláčika za novší, výkonnejší, neminie aspoň toľko veľa. Ja viem čoho sú tie autá schopné ak sa jedná o staraný kúsok...nemenil by som. Sme doma 3ja bratia a máme 4 bavoráky :) myslím, že to hovorí za veľa
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Streda, 6. Novembra 2013, 14:53

porovnavate hrusky s jablkami. Vyber vikendovky sa riadi uplne odlisnymi pravidlami ako daily-car. Ak si kupujes auto na vikendy, mozes sa rozhodovat srdcom a pripadne problemy s opravami ci spotrebu neriesis tak ako u auta na kazdy den. Preto zabudnime na vikendovky, tam pravidla neexistuju, len srdce (a obcas gule :mrgreen: ).

Daily car: ci nove, alebo jazdene BMW za rovnaku cenu. Tu by som podotkol ze nemusime hovorit len o BMW, vseobecne premiovky po 5-6 rokoch stoja tolko co nova Kia Ceed. Nalejme si cisteho vina, , je to len a len o cene. O tom kolko si moze clovek dovolit (a ci chce) do auta vrazit. Zial v krajine kde jeden novy bawor stoji 40-60 priemernych mesacnych hrubych prijmov nemozeme cakat ze si ich ludia budu kupovat ako teple rozky. Ak by ale nove BMW by nezatazilo Vasu penazenku viac ako povedzme Vasich 10-13 platov, garantujem Vam ze by ludia kupovali (prevazne) nove auta, max 1-2 rocne.

Pre normalne zmyslajuceho cloveka v EU je v dnesnej dobe prijatelna cena auta niekde na urovni rocneho prijmu. (aspon tak som to niekde cital) No a kedze zeny a auta sa nepoziciavaju, tak aj pri kupe auta mnohi vidia jedinu moznost v kupe noveho. A co nove najdete za 10-14tisic v ponuke? Presne tie Ceedy, Rapidy, Fabie ci inu beznu cestnu verbez.
Ti ktori sa ale s beznym mainstreamom neuspokoja a chcu premiovu kvalitu, vykon ci velkost, musia pri rovnakom rozpocte polavit v poziadavke na vek a uspokojit sa s jazdenym autom. (na com samozrejme nevidim nic zle) Je to cisto o prioritach a prostriedkoch. A za rovnaku cenu (cca 15tis) tu mate tie 5-6 rocne baworaky.

Ak sa ale pozrem na tie spominane ceny E9x po 6 rokoch, nezdaju sa mi nijako prehnane. Uvazte sami. Ako nove sa ponukali za cca 40-55tis EUR, predavali sa za 33-45tis. Po piatich rokoch a (povedzme) poctivych 150tis km je ich cena sotva polovicna. 12-15tis. Ak si poviete ze je to sialenstvo a v zivote by ste nekupili auto co strati na cene 4000EUR rocne, uvedomte si ze robite takmer to iste. Ten jazdeny 5 rocny bawor stal 15tis, no ked ho ako 10 rocny budete predavat, viac ako 3tis za neho nedostanete. Strata cca 2500/rok + opravy (turba, vstreky, spojka, obcas prevodovky ci ine velke opravy) a ste na 3tis rocne ani neviete ako :D

Takze, kupit novy bawor a uzit si ho pocas jeho najlepsich piatich rokov (bez zavad, bez starosti) a kupit 6 rocnu jazdenku a prezit s nou dlasich 6 rokov je rovnaka ekonomicka samovrazda, len pri tom novom aute v nom mate docasne "investovane" (alebo skor utopene) dalsie peniaze.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

trunek

Streda, 6. Novembra 2013, 15:14

salat na denné vozenie mám 520ku 98čka. Kúpil som ho, keď malo 180t na tacháci (prvý majiteľ v Nemecku, privát a do vtedy BMW servis aj preverený takže na 1 000 000% originál km) a potom som ho mal iba ja. Dnes má auto po 7mich rokoch používania cca 350t km najazdených. Moje investície do auta počas celého obdobia boli nasledovné:

- zapchal sa termostat 32€
- tiekol tlmič. Dal som repasovať oba na náprave. Asi 30€ za tlmič. Funguje mi to už 5ty rok bez problému
- brzdy. Boli tam ešte pôvodné od výroby keď som ho kupoval ja. Takže nové brzdy. Nepamätám si koľko to bolo ale max 150-200€
- palivové čerpadlo (odišlo asi pred pol rokom) 80€
- na náprave som za tie roky vymenil veci do 200€ (tyč riadenia, nejaké to rameno....)

nerátam olej, lebo ten ide do každého auta, filtre tak isto. Takže moje dennodenné jazdenie je na 2.0i V6 a za 170t km respektíve za 7 rokov som do auta investoval na opravy cca 500€ čo si myslím, že je smiešne. Neverím tomu, že nová KIA dá 170t km a bude sa na nej opravovať/vymieňať iba niečo za 500€ za 170t km..... U mňa je voľba jasná a to, že klesli ceny áut je pre mňa iba super. Aj preto mám dve 5ky doma :) Neriešim. Ak si niekto nevie vážiť svoje auto je mi to jedno, ak si niekto kúpi novú KIU, iba sa usmejem, to moje čo má 350t km ho ešte prežije. Kedysi sa robili autá tak, aby vydržali a nie ako dnes, všaade samé zastarávanie, obsolentnosť....veci sa plánujú aby vydržali iba 3 roky a dosť.... Brat chodil na strojársku VŠ a keď sa spýtal, že keď vieme presne napočítať zaťaženie prevodovky, prečo sa nerobia aby vydržali 20r, odpovedali mu, že to je plytvanie materiálom. Ani nové diely nie sú také super ako tie staré. Moje auto má 350t km a stále ten istý výfuk. Ujo má Megan a už ho menil a to nemá ani 180t km....

Ja v tom mám jasno. Mal som peniaze na kúpu aj E60ky, ale oprické vlákna, nové technológie a za tú istú cenu? Inovácia = inflácia. Mohol som si kúpiť krásnu 3ku 2006-7, alebo 5ku niečo obdobné, ale kúpil som si radšej staršie a vydarené kúsky pred koncom série... Takže víkendové auto mám báwo a denné auto mám báwo a meniť nebudem ! Myslím, že môžem hovoriť aj za víkendových a aj za denných vodičov. Paradoxne do toho víkendového plánujem dať viac ale to je len srdcom pre krásu ako píšeš

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 6. Novembra 2013, 15:30

mimochodom taká ceed na každodenné dranie nie je zlé auto, sice by som zato určite nedal 10-14tis., mám kamaráta fízla a čo jazdia na ceede tak má hodne cez 400tis. a strieda sa tam min. 10vodičov a keď treba ísť niekam rýchlo tak zima nezima štart a plný kotol, a auto drží

čo sa týka opráv, sice taká automatická prevodovka je drahý špás, ale keď niekto kupuje auto min. na 4 a viac rokov, tak sa investície sa rozložia a potom to nie je také hrozné, napr. zrepasovaný podvozok s kvalitnými dielmi neodchádza každé 2 roky ale vydrží v pohode aj 5-10r, kvalitné brzdy detto vydržia dlho, bežný servis nie je drahý, veľké cifty sú vtedy keď sa do týchto servisných nákladov začnú zarátavať veci ktoré nie sú na každodenné bezproblémové jazdenie potrebné ale predsa si to tam majiteľ ako nadšenec áut dá, napr. veľké disky na ktoré sú drahé gumy, tak každú druhú sezónu vysolí 700-800 za nové obutie, alebo dorábanie Mpaketu a podobných vecí, a zrazu si to spočítate a zistíte že za tých 5rokov sa utopilo v aute viac ako stálo samotné auto
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Streda, 6. Novembra 2013, 15:35

na kiu aj ked ma 7rocnu zaruku tak za tych 7rokov miniete cez 1000eur len na povinnych porehliadkach, ktore ked vynechate tak zaruka pada :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

trunek

Streda, 6. Novembra 2013, 15:36

s tým vylepšovaním súhlasím ale to som nerátal. Kolega si dal tú KIU a potom si dal dorobiť vyhrievanie sedadiel a 500€, dal si dorobiť vstavanú NAVI a šup 1400€... to sa nedá takto rátať. Bavíme sa o bežnom jazdení. Napr som trafil zajaca tak ošklivo, že sa praskol nárazník, nejaké káble boli potrhané, podblatník, nejaké držiaky, tiekol chladič, prasklo svetlo...to ma stálo cca 450€ ale to nie je bežný servis, to bola nehoda. Ja som to proste rátal iba tak, že čo sa mi na aute pokazilo. Myslím, že za 7 rokov a 500€ je super výsledok

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Streda, 6. Novembra 2013, 15:44

mne stacilo ked skrutka na brzdy na staru renault lagunu stala niekolko nasobne viac ako podobna skrutka na brzdy na e36 :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 6. Novembra 2013, 16:34

johnyfly1 napísal:
na kiu aj ked ma 7rocnu zaruku tak za tych 7rokov miniete cez 1000eur len na povinnych porehliadkach, ktore ked vynechate tak zaruka pada :)

No a? To je vela?
V BMW nechas 1000eur na prehliadkach a ani sa tam nevysmrkas.... :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 6. Novembra 2013, 17:30

mať nové auto tak chodím na tie povinné prehliadky a pravidelný servis či by to bola dacia alebo maserati, 1000ka za 7rokov nie je nič strašné, pri zánovnej prémiovke prídete do servisu a po tej 1000ke sa zapráši ani neviete ako
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 6. Novembra 2013, 18:22

Kazdy pozera po tom naco ma (ten normalnejsi), potom su extremy a chalani zarubu privysoko a ostanu na suchych rozkoch

Dalisa vec je ze kazdy pozera len na model ako celkovo, ale vybava, rocnik a motorizacia ich uz nezaujimaju. Pritom aj v ramci modelu sa vie cena x3
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kallon
Auto: VW Passat Variant

Streda, 6. Novembra 2013, 20:41

Kazdy sa pozera na to co ma (financne). Moja osobna skusenost s jazdenymi BMW bolo, ze je to velmi fajn mat take auto, ale jazdene (ziadne auto) sa mi neoplati.
To co najazdim do prace a vikendove vyrazenia + 1x rocne chorvatsko, sa mi viac oplati nove auto kazde 3-4 roky. Neriesim, je to nove auto na 3-4 roky, ziadne STK/EK, ked sa nieco dodrbe vyriesim v servise. Servisujem nove auto (v zaruke) a nie jazdene auto. A ked padne zaruka tak kupim dalsie nove.

A co sa tyka pohodlia/luxusu? Je to auto, vozim sa v nom, nech to ma klimatizaciu, prijatelny motor, elektricke ovladanie a mozno cuvaci senzor a prijatelne sedenie. Viac casu mienim travit doma v dome :wink: tam mi viac zalezi aby som sa citil komfortne/luxusne.

Ked sa mi pokazi 6-7, 8-9r. E60/E90 v Chorvatsku tak ho radsej drbnem do mora, nez by som ho mal servisovat tam ci odtahovat domov.
Pricom musim poklopat na drevo, compact E36 som mal 3 roky ako daily car (inac 6r. som ho mal) a len bezne spotrebaky som menil, predal sa 235.000km, E90 som mal 3 roky, tiez len bezny spotrebak a predal sa s 275.000km

Rizikovi su najma ti, co si nevedia zratat a viac sa rozhodnu srdcom pre kupu jazdeneho BMW na uver ci inak nevyhodne a potom maju problemy prezit.
Naposledy upravil/-a Kallon v Streda, 6. Novembra 2013, 20:52, upravené celkom 1 krát.
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

Dogg88
Auto: n/a

Streda, 6. Novembra 2013, 20:50

ked vidim co mas za nove auto tak v tom servise budes casto :mrgreen: :lol:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Kallon
Auto: VW Passat Variant

Streda, 6. Novembra 2013, 20:52

Dogg88 napísal:
ked vidim co mas za nove auto tak v tom servise budes casto :mrgreen: :lol:

no a co? ale budem s novym autom :thumbup: po 3 rokoch ho predam za polovicu kupy so 45-60.000km a budem mat dalsie nove auto.
a nie po 3 rokoch riesit ako predat auto co ma 270.000km

vies doteraz som si tiez myslel, ze radsej sa vozit na starsej mozno aj spolahlivejsej herke. :roll: a smial som sa novym premiestnovadlam a rehotal jak sa ja fajne vozim v jazdenke, jak ich trhnem jak nic. :roll:

dnes sa rehocem ja, vozim sa v novych autach a smejem sa susedovi ked ma trhne na 10r. E60 s 300.000km ci dalsiemu na A6 s 220.000km a podobnym co ma s velkou hrdostou predbiehaju ako nic. samozrejme cest vynimkam, urcite nemecke auta vydrzia tolko km. ale je tu ALE :-"

NOVE je vzdy NOVE. :roll: predpokladam, ze aj TV, mikrovlnku, pracku, chladnicku, nabytok a pod. si kupujes fungel nove a nie spod ruky....
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

Dogg88
Auto: n/a

Streda, 6. Novembra 2013, 21:09

vies ono ide o to co clovek od auta ocakava...
pozri napriklad ty to mas ako premiestnovadlo. Mas novy Citroen s 5km nabehanymi a si rad ze ta odvezie z bodu A do bodu B.
Clovek ktory si ale kupuje staru povedzme e36 hlada nieco ine...on sa tiez premiestni z bodu A do bodu B ale bude mat aj nejake pocity...pocit radosti z jazdy.
Ja som uz mal nejedno auto a od roznych vyrobcov.
Ako priklad pouzijem napriklad Astru kabrio ktoru som mal. Ano je to pojebany opel a furt sa srala, ale ten pocit ked sa vezies v lete s otvorenou strechou je nieco tak paradne ze na to ako si siel vcera domov na lane rychlo zabudnes :mrgreen:
Proste sme ludia, kazdy caka od auta nieco ine...
Niekto da 10 000€ za novu Fabku, iny da 10 000€ za e90 (pre teba stare auto) a je rad
o tom je zivot...o rozmanitosti :wink:
Klub tvoria ľudia, nie autá...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 214 neregistrovaných