No pridám moju skúsenosť, už ma to sere.
Na autenové turbo, remene, vstrek. čerpadlo..
Tankujem stále na OMV no raz pred 2 mesiacmi som si natankoval pol nádrže na Shellke. Zrazu mi začalo trhať motorom pri cca 1800-2300 otáčkach. Išiel som na diagnostiku a zistili mi zlú trysku v tretom valci. Nemal som hneď peniaze na novú pretože som menil nedávno čerpadlo tak som jazdil s vadnou tryskou. Autom trhalo hlavne za studena, na volnobehu nič. Po tomto prvom tankovaní na Shellke som tankoval už len na OMV, trhanie sa pomali strácalo. pred výmenou trysky mi to už len občas trhlo hlavne pri vysokej rýchlosti na dialnici. Vymenil som trysku a všetko v pohode, v celom spektre otáčok žiadny problém, motor má krásny ťah. Na diagnostike nevyhadzovalo žiadnu chybu. No jedného dňa som musel ísť znova natankovať na Shellku, dal som si tam 18 litrov. po 2-3 dňoch mi zase začalo trhať motorom a ešte viac, teraz mi po naštartovaní 2-3 sekundy kolíšu otáčky 800-1000, potom mi prvých cca 10km trhá na každom prevodovom stupni pri otáčkach cca 2000 motorom. neviem či v tej Shellke majú dáky bordel v nafte čo mojmu motoru vadí, ale idem pre istotu tankovať už len OMV a idem si tam naliať dáke aditivum. Kedže diagnostika nič neodhalila tak nemám ani tuśenie čo to môže byť. Uvidím po čase keď sa trysky spamatajú zo shellky a zviknú si zase na OMV či to prestane.
Ešte sa mi dostalo do uší že to môže byť zlé tesnenie hlavy. čo vy na to ??