... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: [E91 320d] Sedy duch

Štvrtok, 19. Mája 2011, 10:43

Servotronic by malo byt to ze sa meni sila, vo vacisch rychlostiach stuhne a v mensich ide lahsie.
Aktivne riadenie je zase to ze na parkovisku ti staci na plne vytocenie len napr 2 obratky volantu, tak pri jazde na dialnici v tej rychlosti by si musel otocit volant 4 krat napr, len priklad. Cim ides rychlejsie potrebujes viac zatocit volantom aby si spravil ten isty manever.
Nur Original ist Legal.

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 19. Mája 2011, 11:30

salat napísal:
ja neviem kto ma to preklial, ale vyslo mu to :evil:

v nedelu sme isli od svokrovcov smerom do BA. Od Modry prsalo, raz husto, raz prestalo... medzi Pezinkom a Sv.Jurom sa ale v ramci par sekund zmenil lejak na krupobitie. Vletel som to doho tak v 100kmh. Svine ladove si odskakovali od cesty a mojej kapoty, no nastastie boli velke len tak ako hrasky, ci male ceresnicky. Preklinal som sam seba, ze som nevyrazil o 10min skor alebo neskor a uz som sa videl ako moje 2 tyzdnove auto bude vyzerat ako pomaranc s celulitidou. Prdele, 3.5 roka jazdim kazdy den 130km a nic a ked ma clovek nove auto, po dvoch tyzdnoch toto...
Spomalil som, no kto to pozna vie, ze tam sa nie je kam schovat. Neostavalo ako pretrpiet a za pomaleho pohybu vpred vyckat.
Doma som potom v garazi stravil pol hodinu studovanim kazdeho dielu a karoserie, ci sa niekde nieco neposkodilo, ale vyzera to ze nie. Jedine co si to trosku odnieslo je chladic. Kedze som do toho supol s rychlosti, par guliciek stihlo prejst cez ladvinky az na lamely. Nic tragicke, ale aj tak, je tam asi tak 20-25 "dobiek".
No nic, cez vikend si asi k tomu sadnem a pinzetkou a kliestickami ich trosku vyrovnam. :?

Divim sa ale ze E9x ma takto blbo ulozeny chladic. Ak si to porovnate s inymi autami, mriezka je velmi riedka a za celou je rovno chladic. Ine auta to maju lepsie kryte a napr X3 ma pred chladicom este tie lamely "EfficientDynamics". E9x nic... :-/ skoda

PS- pekne prosim toho zaklinaca, aby to VooDoo odvolal, uz si to chuda auto vytrpelo viac ako moje predosle za 3 roky :D

Toto sa mne stalo nedavno. Dal som si nanovo nalakovat cely predok na aute (kapota, naraznik, maska) doniesol som si auto pred dom, umyl, navoskoval. Na druhy den strasne mracna, reku co uz ale zrazu strasne krupobitie cca ako mensie ceresnicky , pozeram z okna domu na dvor ze nie to snad neni mozne. Vybehol som von a prvu velku deku co som nasiel som prehodil cez kapotu a predok auta. Zda sa ze pomohlo bo som tiez nic nenasiel. Ako hovoris, bud je to ze ta niekto preklina alebo proste neviem uz.

Good luck. Pekne auto mas inak. :D

salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI

Štvrtok, 19. Mája 2011, 12:50

Tak ako napisal Milossss, len rozpisem:
- E90 mas standardne hydraulicky posilovac riadenia, ktory je hnany cerpadlom od motora. Vzdy ti pomaha tocit kolesa rovnakou silou. Ked parkujes ide o nieco tazsie tazsie, ked jazdis ide lahucko.
- servotronik je system, ked je posilovac doplneny o elektromotor a ten ti pomaha v zavislosti od rychlosti. Pomala jazda/statie = velka sila, jazda na dialnici mala sila. Aj u prveho aj druheho systemu je otocenie volantu o povedzme 180° rovne vychylke kolies o 10° (neviem presne, to len ako priklad). Na dialnici teda tocis volant velmi jemne, o 5-6°, pri parkovani co to da
- aktivne riadenia (active steering, aktivlenkung) je system ktory defakto odpoji mechanicke spojenie medzi volantom a kolesami. Kolesa sa natacaju v zavislosti od rychlosti a teda ak pri vyparkovani na plny rajd potrebujes len 1 otocku volantom (360° = 45° na kolesach), pri jazde na dialnici das stvrt otacky na to aby si presiel do druheho pruhu ( 90° = 5° na kolesach). Je to defakto akesi "drive-by-wire" , pretoze nemas priamy kontakt s riadenim, len davas prikazy kade chces ist a vozidlo podla rychlosti nastavi uhol kolies.

Nejako taketo systemy neoblubujem a som rad ze z preposilovaneho Leona som presadol do BMW.

Ako to rozoznas? Pozri sem:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E91N/ ... /steering/
prva schema a ta o riadok nizsie (hydraulic a electric steering), na posilovaci je jeden valec navyse, v nom je spominany elektromotor. Pozri ci ho tam mas a vies na com si ;)
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Piatok, 20. Mája 2011, 13:37

velmi pekne ti dakujem za vysvetlenie, pozriem to a vyskusam... lebo uz sa mi nieco cez usi dostalo ale este som tomu nevenoval dostatocnu pozornost, az ty si ma nabudil ziskat nejake konkretne info o tom...

patapuf

Utorok, 14. Júna 2011, 17:32

Ahojte.. Nieco podobne (E91 320d,177 koni) len v ciernom mam tiez.Tiez tam mam len zadny nahon,z Mpacketu teda len volant, samozrejme rucne radenie,),sportove sedacky,bez plutvicky..:-)...Kupil som ho v decembri 2007.. S dobrymi zimnymi gumami to vobec nie je ziadny zimny pruser a to som z BB.. Doteraz ani len najmensia porucha,nic nevrzga,vsetko slape ako ma,nikto ma netrafil,ani len krupobitie,pohoda.. Dnes vyrazam na nom do Bulharska,cez Rumunsko,dokonca si dam aj Transafagaras -spicka,asi ako nas Sturec na 3...Tesim sa ako maly Jarda..Potom sa ozvem,ako to slo..CAvte

a btw.: ja mam v svojom modeli Eficient dynamics vratane spominanych lamiel za mriezkou chladica(ladvinkami).Este som ich nevidel otvorene..ze by si na faceliftovanom nemal,tomu neverim..

salat
Autor témy

Utorok, 14. Júna 2011, 20:42

hmm, no pozri si fotky a ver tomu. Pred chladicom nie je nic. Ci tie lamely schovali hore do telies sania, alebo inde, neviem, ale pred chladicom nie je nic...a jasne ze ED je tam ;)
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

salat
Autor témy

Re: [E91 320d] Sedy duch / St.286 / zopar foto

Pondelok, 26. Septembra 2011, 08:49

no, konecne som mal cas aj na auto. Uz ma 16tis km, co nie je take zle ako som sa obaval. (to lebo cez vikendy, na nakupy a pod beham nasim mestskym priblizovadlom, Ibizou)

Pred nedavnom sa mi dostali do ruk disky co predaval JozefSvob, 17" styling 286 s gumami 225 / 255. Uprimne, pacia sa mi trosku viac ako predosle styling 285 a hlavne ta zadna stycna plocha je v zakrutach citit. Jedine co je naprd, ze sa mi tak na auto vratili runflaty, ale buduci rok sa ich asi zbavim. Nie je to nejako strasne nekomfortne, ale v kolajach clovek s volantom priam bojuje.

Druha novinka, konecne som nechal auto poriadne ocistit. Sice som si nakupil komplet vybavu na domaci detailing, ale kedze mam problem s vhodnym miestom na umytie, nechal som to prvy krat prebehnut chalanom v M carwash. Umytie, odstranenie hmyzu a pod, prebehnutie clayom a potom nanesenie mojho AutoGlym HD Wax. (je to nove, lestit/brusit zatial netreba) Som rad ze to je dobre navoskovane, ide jesen a o mokre a spinave cesty nudza nebude ...

dobre, dost bolo reci, rano som auto aspon par krat pofotil... nejake lepsie a zaujimavejsie foto porobim coskoro....
Prílohy
Foto1.JPG
Foto2.JPG
Foto5.JPG
Foto7.JPG
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

andhell
Auto: E46 330d Touring M
Kraj: Prešovský

Pondelok, 26. Septembra 2011, 09:15

ten facelift vyzera neskutocne dobre =D>
Obrázok
e46 323CiA
e36 318is coupe // AlpinWeiss II
EX e46 330d Touring

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 26. Septembra 2011, 09:35

krasne auticko nech ti robi len radost ....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 26. Septembra 2011, 09:45

andhell napísal:
ten facelift vyzera neskutocne dobre =D>

absolutny suhlas!! Facelift generacii E9x neuveritelne pridal na krase, uz tak pekneho auta! :)

pri tych fotkach sa mi az zacnelo za mojou ex E91 :(
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

salat
Autor témy

Re: [E91 320d] Sedy duch / Styling 286 + foto

Utorok, 25. Októbra 2011, 21:42

pani, otazka... jeden clen mi odporucil eshop a maju tam zopar zaujimavych veci a celkom sa mi pozdavaju "lipka" pre E91.
Nevidel som to este nazivo, ale nemuselo by to vyzerat zle... len, co vy na to, nebol by to trosku tuzing? :-k
Prílohy
lipko.jpg
lipko.jpg (53.38 KiB) 2008 zobrazení
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

voMacK
Auto: G31 540i

Utorok, 25. Októbra 2011, 23:21

ja ti nevim Karle...
k tvojmu autu sa mi to nehodi...ale myslim, ze vacsina bude opacneho nazoru..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Didymus
Auto: E63 630i

Streda, 26. Októbra 2011, 14:55

Neviem...mne sa brutalne paci LCI E90 ako taka, nic navyse mi k tomu netreba. Vedel by som si to predstavit pri urcitych farbach, napr ciernej. Ale k Tvojej farbe mi to akosi nepasuje :/
EX - BMW E90 320d
Obrázok

dodoIPD
Auto: BMW

Streda, 26. Októbra 2011, 15:08

Lipku davaj len ked mas auto znizene, inac to bude katastrofa.

baltazarr
Auto: Bmw 335d

Streda, 26. Októbra 2011, 15:23

No chalan
ak to ma skončiť u lipky tak určite nie, ale ak by si tam dal viac takýchto drobnosti tak by to mohlo byť v poho, i ked na kombi mi nič extra nenapadá.
a ja by som lipku riešil asi až na koniec
inak tebe sa tove auto nepáči zozadu? lebo žiadna foto z tej strany
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných