... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
franzkiller napísal:tiez sa pridam k tym co to robi, mne tak v rozmedzi 1500-2000 trha, teda skor otacky kolisu hore-dole v intervale asi 100 otacok. robi to len pri malom zatazeni a za studena, napriklad pri jazde dole dlhsim kopcom. ked pridam alebo uberiem tak to zmizne.
a neviem ci to s tym suvisi, ale za tepla ked idem dlhsie stabilnou rychlostou, napr v obci tych 50-60, a vyradim, tak otacky urobia par vykyvov hore dole o maximalne asi 200 otacok. postupne to ustane, prvy vykyv je najsilnejsi.
obe tie veci ale nerobi vzdy, skor zriedkavo... egr mam zaslepene (zaslepenie egr sa zda ze na to nemalo ziaden vplyv), dva vstreky maju hodnoty okolo 0, a dva okolo 0.4, robi to ak pri uplne vypnutom kureni, aj pri zapnutom rovnako. a tiez je to pre mna zahada preco to robi :) naftu do toho tankujem len v rakusku omv, alebo u nas shell v-power, v poslednej dobe skor ten diesel extra + vif.
roti napísal:koukám, že na Slovensku máte kvalitní naftu
darty napísal:Ešte skontroluj remenicu na kľuke...
Elvisator13 napísal:Takze vidím, že nás je celkom dosť. Ja mam samozrejme obdobný porblém. Mám 110KW 320D r.v.2002. Niesom moc mechanik ale pokúsim sa to čo najjasnejšie vyšpecifikovať kedy a čo sa deje. Táákže: V mojom prípade nehrá rolu či je motor teplý alebo nie. Musím uznať že moje auto je náramne hlučnejšie ako iné dvojlitre aj za tepla aj keď raz za mesiac mám pocit akoby bol tichší ale to je asi len v mojej hlave.tak a ďalej. Auto trasie cítit to dosť aj v nútri najmä ak mám zaradený 4tý alebo 5ty prevodový st. a to vtedy ak v nízkych otáčkach prišliapnem plyn. Čím viac ho prišliapnem tým viac to trasie resp. vibruje. Mám najazdených cca 170 000km. Tak verím, že si to niekto z Vás pozorne prečítal a najlepšie by bolo ak by sa vyznal celkom do motorov takéhoto druhu. Za každý jeden názor ďakujem. PS: nemám v pláne meniť pol motora radšej by som trafil klinec po hlavičke na prvý krát. A rád by som už nechodil ako malotraktor
![]()
![]()
TT-SIMIK napísal:Bude to vstrek,alebo vstreky, vymenil som a nekolišu už.......