... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
pa3sko

Nedeľa, 6. Apríla 2008, 08:50

Ale uz sa tu akosi odbocilo od konkretnej temy Ako zapojim zosilovac do radia ked tam nieje pripojenie Tak teda najde sa tu niekto kto to uz robil alebo vie ako na to?

slamec

Nedeľa, 6. Apríla 2008, 18:47

pa3sko napísal:
Ale uz sa tu akosi odbocilo od konkretnej temy Ako zapojim zosilovac do radia ked tam nieje pripojenie Tak teda najde sa tu niekto kto to uz robil alebo vie ako na to?

trunek napísal:
Musis kupit zosilovac, ktory ma vysokourovnovy vstup a tam napojis signal z reproduktora. Alebo vymen radio :)

daweed napísal:
No tak to sa na take riesenie typu vysokourovnoveho zapojenia rovno vyser... Radio signal zosili (kvalitu a uroven zosilovaca radia asi nemusim hodnotit) potom ten signal dojde do zosiku, ten ho kvalitne znizi aby s neho bol "akoze" nizkourovnovy a nakoniec ho opat zosili... takze vysledok takeho zapojenia je zivi sajs a nehovorim o tom ze bavarie su mrte haklive na napatie a bude ti to takto piskat podla otacok motora...

pokial zosik tak new radio s cinchamy - nizkoruovnovymi vystupmi

donie

Nedeľa, 6. Apríla 2008, 21:02

uz sa to ti u preberalo. a nemusis kupovat zosik s vysokourovnovymi vstupmi,aj ked ich ten zosik nema, daju sa kupit take konvertory z repro sygnali na cince, ktore zapojis do zosiku. opytaj sa v nejakom obchode, kde sa venuju audiu do aut. stoji to okolo 300sk na jeden kanal....

Rudkoo
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 7. Apríla 2008, 13:00

nebolo by jednoduchšie otvoriť autorádio nájť výstup z predzosilovača respektíve vstup z koncákov a napajkovať cinche???

rozober rádio zisti čím je osadený koncový stupen, nájdi datasheet a hotovo...

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 7. Apríla 2008, 15:48

donie napísal:
uz sa to ti u preberalo. a nemusis kupovat zosik s vysokourovnovymi vstupmi,aj ked ich ten zosik nema, daju sa kupit take konvertory z repro sygnali na cince, ktore zapojis do zosiku. opytaj sa v nejakom obchode, kde sa venuju audiu do aut. stoji to okolo 300sk na jeden kanal....

je to to iste ako vysokourovnovy vstup na zosiku. Akurat toto riesenie je dalsia krabicka navyse. Mimochodom tiez nekvalitne
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

Srad96
Auto: 525TDs A Touring
Kraj: Košický

Štvrtok, 1. Mája 2008, 08:32

Ja mám vysokoúrovňový vstup na zosiku.Pripojil som tam káble zo zadných repro ale po pripojení radio nehraje.Ak ich odpojím,tak zase hraje.
Je v tom rádiu(orig BMW) ochrana proti preťaženiu alebo niečo pod.?
Alebo je chyba v zosiku?
E39 525tds

donie

Štvrtok, 1. Mája 2008, 09:18

chyba zosiku, ziadna taka ochrana v radiach neexistuje, tomu radiu je uplne jedno, do coho pusta signal, ci ide do zosiku,alebo do zosilovaca.
Ja to mam tiez tak napojene a no problem....

Srad96
Auto: 525TDs A Touring
Kraj: Košický

Štvrtok, 1. Mája 2008, 09:27

donie napísal:
chyba zosiku, ziadna taka ochrana v radiach neexistuje, tomu radiu je uplne jedno, do coho pusta signal, ci ide do zosiku,alebo do zosilovaca.
Ja to mam tiez tak napojene a no problem....

Dám prezrieť zosik.Nie je nový,možno je v ňom niečo odpálene..
Vďaka za radu.
E39 525tds

donie

Štvrtok, 1. Mája 2008, 22:15

pohoda, ale malo by to ist bez problemov....

Wajco
Auto: 730d E38

Re: Ako zapojim zosilovac do radia ked tam nieje pripojenie

Štvrtok, 22. Januára 2009, 13:12

Ja sa spýtam trochu k téme. Nemá niekto označenie jednotlivých pinov konektora rádia E39?
Obrázok

lacik

Štvrtok, 22. Januára 2009, 14:00

myslis taketo nieco?

Wajco
Auto: 730d E38

Štvrtok, 22. Januára 2009, 14:08

Presne toto som myslel. Super díky.
Obrázok

lacik

Štvrtok, 22. Januára 2009, 21:21

..neni zac... 8)

wattoze
Auto: E39 530d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 18. Apríla 2009, 14:09

zdravim nedavno som si kupil E39 a tieš som ostal šokovaný hroznou kvalitou audio sústavy nakolko som mal už predtym nieake tie skusenosti s autohifi...rozhodol som sa preto po prečitani tohto prispevku že by som račej neriešil možnosť zapojenia cez vysokofrek vystup zo zadnych repro ale uprednostnil by som zapojenie mojho radia Pioneer ktore by som chcel zabudowať do skrinky spolujazca a ovladat ho pomocow dialkoveho ovladača RCA kable by som natiahol do kufra kde by bol pripojeny zosilovač a woofer tak ako to tu už bolo preberane niekolko krat v priestore laktovej opierky lenže

Problem čislo 1.velkost mojho subwoofra je 15palcov čo je 380 mm
2.ako zapojim ostatne repro v aute ked zabudujem druhe radio bez toho aby som odpajal to seriove.....
3.zkadial zoberiem napatie na remote zosilovača

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8

Pondelok, 20. Apríla 2009, 12:31

´jedina monost je odpiojit konektor zo vstavaneho radia a napojit ho bna tvoje radio. Ale to ti potom nepojde zapnut ani vstavane. Neviem aky mas napr. BC. AK nemas, tak na vstavanom radiu mas max radio FM a AM. Inac ziadne udaj. V tom pripade je lepsie sa na toto vstavane radio vykaslat. Ale ak sam velky BC a chces si ho ponechat, tak ak si aspon trosku zrucny, budes musiet priviest napajanie (zlty, cerveny a cierny kabel) na tvoje radio a popritom musi ostat aj na vstavanom radiu. Takze to bude nieco ako rozbocka typu Y. No a repro kable budu musiet ist jednoznacne iba z noveho radia. Teda na koncovke od vstavaneho radia ich musis odpojit. Inak by si posielal vykon z tvojho radia do vstavaneho radia a to nie je dobry napad. Je podstatne ako to bude nakoniec vyzerat a ci mas aj velky BC (popripade posli foto interieru)
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných