... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
wattoze
Auto: E39 530d
Kraj: Banskobystrický

Re: Ako zapojim zosilovac do radia ked tam nieje pripojenie

Pondelok, 20. Apríla 2009, 22:26

trunek napísal:
´jedina monost je odpiojit konektor zo vstavaneho radia a napojit ho bna tvoje radio. Ale to ti potom nepojde zapnut ani vstavane. Neviem aky mas napr. BC. AK nemas, tak na vstavanom radiu mas max radio FM a AM. Inac ziadne udaj. V tom pripade je lepsie sa na toto vstavane radio vykaslat. Ale ak sam velky BC a chces si ho ponechat, tak ak si aspon trosku zrucny, budes musiet priviest napajanie (zlty, cerveny a cierny kabel) na tvoje radio a popritom musi ostat aj na vstavanom radiu. Takze to bude nieco ako rozbocka typu Y. No a repro kable budu musiet ist jednoznacne iba z noveho radia. Teda na koncovke od vstavaneho radia ich musis odpojit. Inak by si posielal vykon z tvojho radia do vstavaneho radia a to nie je dobry napad. Je podstatne ako to bude nakoniec vyzerat a ci mas aj velky BC (popripade posli foto interieru)

trunek mam BC a rad by som si ho aj nechal...:) tak to spravím asi tak ako si písal ze privediem napajanie zo serioveho červeny by mal byť plusovi čierny minus a žltý na pameť stalich12v to by nebol problem zapojiť a repro z org radia odpojim a dam na pioneera natiahnem remote a RCA kabel k zosiku do kufra neviem ešte ako tam je riešena antena na FM normalne ako na iných radiach???lebo som to este nemal rozobrate...:(

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Streda, 22. Apríla 2009, 06:34

Ak vsetko dobre dopadne, presne to iste sa idem chystat urobit vo stvrtok. Ale ja si chcem ponechat BC a radio zapojit dopredu, namiesto toho kazetaku. Budem musiet trosku nieco spilitm trosku nieco ubrat a kde tu pomoct. Nebranim sa ani laminovaniu. Pretoze inak to asi nepojde. ALE velkeho BC sa nevzdam a radio musi byt v predu. Na jednom zraze som to videl tzakto urobene. Takze ak sa to da, tak ja na to pridem. A este nieco. Hovoris, ze chces ovladat radio cez dialkove. Ak nemas ovladanie radia na volante a k nemu prisluchajuci medzikonektor, tak na to mozes zabudnut. Dialkove funguje na principe IR. To je infracernene svetlo. A ak budes mat radio zatvorene v odkladacej skrinke. tak ti tam ten IR signal nikdy nedorazi. Cele dialkove ti bude na 2 veci. Takze vela zdaru. Ak sa mi to podari, nafotim a poslem sem potom fotky.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

wattoze

Streda, 22. Apríla 2009, 12:02

dialkove mam na tom pineeri hej je to dosť možne že nebude fungovať ak bude radio v skrinke ani ja sa BCčka určite nevzdam to je jasne nieje to zlý napad to dať namiesto tej mechaniky ale mna napadlo niečo lepšie da sa to vložiť sem?? [img][IMG]http://img27.imageshack.us/img27/1279/1151525r11.th.jpg[/img][/img] dufam že som ten jpg vložil dobre ...:P

ak sa do toho teda pustiiš tak to určite nafoť vsetko...:)

trunek

Štvrtok, 23. Apríla 2009, 06:51

mam presne tento interier (akurat cierne drevo). Ten isty BC. Takto by som radio urcite nedaval.

1. Ak casto pocuvas hlasno hudbu, tak sa ti dost hreje koncak na radiu. Ak ho das dole hlavou, zabranujes odvetravaniu tepleho vzduchu z chladica. Navrhnuty bol na horizontalny sposob. Je to dost podstatne, lebo uz len to, ze teply vzduch ide hore sposobuje rychlejsie prudenie vzduchu a lepsie chladenie. Jepsie sa teda nieco chladi vertilalne ako horizontalne (vid vsetky zosilnovace a mnoho dalsich prikladov). Vermi, zaoberal som sa navrhovanim chladicov (len amatersky, nezivil som sa tim) ale mam dost precitane a odskusane.

2. Vsetko to teplo by islo od radia. Sposobovalo by to mozno dalsie problemi. Mohli by sa zacat zahrievat dalsie súciastky v radiu viac. A to urcite neprospieva.

3. A nakoniec CD mechanika na to nie je usposobena. Na kazdej jame by ti to seklo. Ak by ti CD vobec nacitalo. Niektore radia aj udavaju skoln natocenia (napr 15° alebo max 30°). Z tohoto dovodu lacnejsie radia v skodovkach casto zle citali CDcka. Autoradio bolo skoro 45°uhly a to nie je dobre.

4. Ak sa do toho pustim, neboj urcite to budem dokumentovat.

1morok
Auto: 330ci smg

Štvrtok, 23. Apríla 2009, 13:15

tú montáž poznám, tam dole nieje namontované komplet rádio ale iba ovládací panel. rádio ako také je namontované pod tým zatváracím deklom, tam kde je aj origo rádio.takže bude namotované v skoro horizontálnej polohe. je to dosť elegantné riešenie

wattoze

Štvrtok, 23. Apríla 2009, 14:04

trunek napísal:
mam presne tento interier (akurat cierne drevo). Ten isty BC. Takto by som radio urcite nedaval.

1. Ak casto pocuvas hlasno hudbu, tak sa ti dost hreje koncak na radiu. Ak ho das dole hlavou, zabranujes odvetravaniu tepleho vzduchu z chladica. Navrhnuty bol na horizontalny sposob. Je to dost podstatne, lebo uz len to, ze teply vzduch ide hore sposobuje rychlejsie prudenie vzduchu a lepsie chladenie. Jepsie sa teda nieco chladi vertilalne ako horizontalne (vid vsetky zosilnovace a mnoho dalsich prikladov). Vermi, zaoberal som sa navrhovanim chladicov (len amatersky, nezivil som sa tim) ale mam dost precitane a odskusane.

2. Vsetko to teplo by islo od radia. Sposobovalo by to mozno dalsie problemi. Mohli by sa zacat zahrievat dalsie súciastky v radiu viac. A to urcite neprospieva.

3. A nakoniec CD mechanika na to nie je usposobena. Na kazdej jame by ti to seklo. Ak by ti CD vobec nacitalo. Niektore radia aj udavaju skoln natocenia (napr 15° alebo max 30°). Z tohoto dovodu lacnejsie radia v skodovkach casto zle citali CDcka. Autoradio bolo skoro 45°uhly a to nie je dobre.

4. Ak sa do toho pustim, neboj urcite to budem dokumentovat.

keby som to tak riešil tak riešil tak by som radio aj tak nepretažoval aby sa nieako extra zohrievalo skor by služilo iba ako zdroj signálu dokonca aj repraky v dverach by som vymenil a dal na nieaky slabši 4rkanal a čo sa tyka CD tak to moze byť pravda ale ja som aj tak častejšie poučuval MP3 cez USB takže tam je to jedno...:) a prudenie vzduchu aj mne niečo hovori ako si spomínal ty aj ja som sa dakedy zaoberal chladením a venoval som tomu vela času hlavne chladením PC..:P

wattoze

Štvrtok, 23. Apríla 2009, 14:07

1morok napísal:
tú montáž poznám, tam dole nieje namontované komplet rádio ale iba ovládací panel. rádio ako také je namontované pod tým zatváracím deklom, tam kde je aj origo rádio.takže bude namotované v skoro horizontálnej polohe. je to dosť elegantné riešenie

1morok: takže ak som to dobre pochopyl tam dole je len panel????a ten ma prepojený s rádiom ktore je namontovane namiesto oreginal mechaniky ???inak nevieš čo je pod tym plastom kde ma ten panel voslo by sa tam aj cele radio???alebo pod nim niečo je?

trunek

Sobota, 25. Apríla 2009, 16:24

Pod tym panelom nie je vela miesta a radio tam nevijde ani omylom. V cera som to mal rozobrane. Uz mam nahodene radio a ostal aj povodny BC. Mam to aj postupne komplet nafotene. Takze zajtra (teda v nedelu) niekedy okolo 20:00 sem nahadzem fotky z tej montaze. Bola to robota tak na pol dna. Takze foto coming soon.

1morok
Auto: 330ci smg

Nedeľa, 26. Apríla 2009, 14:13

trunek napísal:
Pod tym panelom nie je vela miesta a radio tam nevijde ani omylom. V cera som to mal rozobrane. Uz mam nahodene radio a ostal aj povodny BC. Mam to aj postupne komplet nafotene. Takze zajtra (teda v nedelu) niekedy okolo 20:00 sem nahadzem fotky z tej montaze. Bola to robota tak na pol dna. Takze foto coming soon.

omyl, pod tým vyklápacím panelom je kompletné rádio veľkosti 1din. konkrétne to kt.som rozoberal ja bol alpine
ak by som ja riešil prerábku do e39 a nestačilo by mi origo rádio tiež by som to tak spravil. mechaniku pod dekel a panel do popolníka. niečo decentné,aby to nekazilo vzhľad

trunek

Nedeľa, 26. Apríla 2009, 20:15

Takze ako som slubil, prikladam foto mojej prerabky. Takze najskor treba vybrat tu hlinikovu konstrukciu, co drzi radio a BC. Musite toho dat trosku viac dole. Vid foto
Prílohy
01.jpg

trunek

Nedeľa, 26. Apríla 2009, 20:16

Potom to bude vyzerat asi takto.
Prílohy
02.jpg

trunek

Nedeľa, 26. Apríla 2009, 20:17

Potrebujete vybrat toto.
Prílohy
03.jpg

trunek

Nedeľa, 26. Apríla 2009, 20:18

Po vsunuti BC
Prílohy
05.jpg

trunek

Nedeľa, 26. Apríla 2009, 20:19

A terraz to hlavne. Tu je vidiet rozdiel, ktory treba odstranit, ak chcete dat na vstavane radio nejake ine. Tento rozdiel sa tyka iba tych, co si chcu ponechat aj BC (ako ja).
Prílohy
06.jpg

trunek

Nedeľa, 26. Apríla 2009, 20:22

Takze dodatocne uprava
Prílohy
07.jpg