... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jani
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 19. Januára 2009, 15:03

barabas napísal:
toto patrilo priamo k teme, alebo k dakemu prispevku?

k teme to patrilo,sorry ak to bolo troska OT,ale uz fakt mi lezu zeleny na nervy a hlavne ti drbnuty ludia v parlamente :evil: som zvedavy ze kolky budu chodit 50,ked ani teraz nechodili 60 cest vynimkam.

barabas
Autor témy
Kraj: Žilinský

Pondelok, 19. Januára 2009, 15:30

jani napísal:
k teme to patrilo,sorry ak to bolo troska OT,ale uz fakt mi lezu zeleny na nervy a hlavne ti drbnuty ludia v parlamente :evil: som zvedavy ze kolky budu chodit 50,ked ani teraz nechodili 60 cest vynimkam.

no takuto debatu skor ku pivu podla mna...

Jirka M

Pondelok, 19. Januára 2009, 15:41

U nas v CZE chteji povinne zavest metricke pasmo asi aby si clovek zmeril kolik auta mu po crashi chybi :D . Dale formular o dopravni nehode momentalne je pouze doporuceny a psaci potreby a naopak chteji zrusit reservu a zarovky pry z duvodu obtizne vymeny.
BMW NEVER DIE 318i touring r.v.97

K2
Auto: e36 328iA coupe
Kraj: Košický

Pondelok, 19. Januára 2009, 17:55

armando napísal:
sadzobnik pokut fungoval ako forma informacneho charakteru 8) , nikdy nie na principe, kde zaco kolko mozes dostat :wink: , co znamena, ze policajt by sa mal riadit zvacsa sadzobnikom, ale nikde nema zakazane ti dat plnu palku 2.000,-Sk.

presne tak...a policajt od teba na mieste moze zobrat maximalne 2000sk viac uz nemoze... :!: :!:

BlackMW: dobre viem ako to funguje zo statnym rozpoctom...ani neviem ci som dakedy dodrziaval pravidla cestnej premavky(mam velmi tazku nohu)...treba sa vediet vykecat..a to mi celkom ide..
:wink: naposledy som vykecal kamosovi folie z prednych okien a nemal technicky pri seba a ani poistku...je pravda, ze auto nebolo jeho 8)
Jazda v BMW je lepšia ako sex:)

Nesnívam svoj život, žijem svoj sen!!!

Nie som povinný byť taký, aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.(R.P. Feynman)

barabas
Autor témy
Kraj: Žilinský

Pondelok, 19. Januára 2009, 17:57

Jirka M napísal:
U nas v CZE chteji povinne zavest metricke pasmo asi aby si clovek zmeril kolik auta mu po crashi chybi :D . Dale formular o dopravni nehode momentalne je pouze doporuceny a psaci potreby a naopak chteji zrusit reservu a zarovky pry z duvodu obtizne vymeny.

90% soerov toto ma v aute, myslim daco na pisanie...a ked nie oni, tak dalsi ucastnik nehody urcite a ked tak mame vsetci mobil...
ach!
rezervu?
to je dost blbost, lebo bude dost expertov co bude jazdit bez nej a potom budu stopovat na dialnici resp kracat povedal nej, resp nechaju auto hocikde na ceste koli tomu ze nemohli vymenit koleso...
a ziarovky bohuzial suhlasim, ale urcil by som na ktore auta, ja na mojej e90 ziarovky nevymenim len tak, myslim dialkovo ,stretavacky a parkovacky, aspon mam taky pocit
ak chcem vymenit smerovku musim pouzit zdvihak, kedze sa tam da dostat len ponad koleso cez podblatnik, a kedze na tom aute mam sportovy podvozok, tak ho potrebujem duplom ale kedze na vacsine e90 su runflat, zdvihak tam nieje:)
heh ake prekvapenie:)

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: zmena zakonov od 1.2.2009

Sobota, 24. Januára 2009, 04:55

"ak prednosť na kruhovej križovatke neupravujú značky, prednosť má vodič, ktorý do kruhovej križovatky vchádza"

Toto je co sa pitchowinu??? To akoze mam zastavit v kruhaci ak do neho niekto vchadza, a dat mu prednost?????
Ake znacky? Vsak ak je znacka kruh. objazdu, tak plati to ze davam prednost tym co su v kruhaci... aspon tak to funguje vo zvysku sveta... ako vidim my slovaci sme niekde inde, ako vzdy....

Pežot

Sobota, 24. Januára 2009, 17:09

airbone napísal:
"ak prednosť na kruhovej križovatke neupravujú značky, prednosť má vodič, ktorý do kruhovej križovatky vchádza"

Toto je co sa pitchowinu??? To akoze mam zastavit v kruhaci ak do neho niekto vchadza, a dat mu prednost?????
Ake znacky? Vsak ak je znacka kruh. objazdu, tak plati to ze davam prednost tym co su v kruhaci... aspon tak to funguje vo zvysku sveta... ako vidim my slovaci sme niekde inde, ako vzdy....

Aj doteraz to tak bolo, pretože ten kto vchádza Ti väčšinou ide sprava a predsa kto má prednosť na neoznačenej križovatke?? Ten čo ide sprava ;)

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket
Kraj: Bratislavský

Sobota, 24. Januára 2009, 18:03

Pezot tak teba by som nechcel stretnut na kruhaci, lebo 99,9% kruhacov co vsade poznam maju oznaceny samotny kruhac ako hlavnu cestu a kazdu pripojku ako vedlajsiu (viem o jednom v poprade, ktory je neoznaceny). Cize touto vyhlaskou sa nemeni prakticky nic a stale bude mat na 99,9% kruhacoch samozreme prednost auto, ktore sa na nom nachadza.
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

Pežot

Sobota, 24. Januára 2009, 18:12

Veď ja vravím o neoznačených kruháčoch ;)

Aj v zákone je uvedené "pokiaľ nieje dopravným značením určené inak" takže ak je značka Daj prednosť v jazde pri vjazde na kruháč tak je na hlavnej ten na kruháči. Treba čítať Hell ;)

spider207
Auto: RWD, but not a BMW..

Sobota, 24. Januára 2009, 19:33

nerozoberalo sa to tu par stranok dozadu? :wink:
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Sobota, 24. Januára 2009, 19:57

a nejaké pozitívne zmeny niesu? napr. počul som že by sa mali povoliť fólie na predných bočných oknách

spider207
Auto: RWD, but not a BMW..

Sobota, 24. Januára 2009, 20:35

Kraken napísal:
a nejaké pozitívne zmeny niesu? napr. počul som že by sa mali povoliť fólie na predných bočných oknách

pozitivne zmeny? neblaaaazni, vsak sme na Slovensku :D vsak folie mas povolene aj teraz, v predu musia prepustat 70% svetla ak sa nemylim :wink: ak je nieco ohladom tohto nove tak som to nezachytil..
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

Wajco
Auto: 730d E38
Kraj: Nitriansky

Sobota, 24. Januára 2009, 21:02

To je akože povolené, keď prepúšťajú 70%? To som ani nevedel, tak pozitívna správa pre mňa:). Nemáš náhodou presné znenie toho zákona? By som si to vytlačil a hodil do auta, keby si dám aj do predu fólie.
Obrázok

Pežot

Sobota, 24. Januára 2009, 21:43

spider207 napísal:
pozitivne zmeny? neblaaaazni, vsak sme na Slovensku :D vsak folie mas povolene aj teraz, v predu musia prepustat 70% svetla ak sa nemylim :wink: ak je nieco ohladom tohto nove tak som to nezachytil..

Doteraz na Slovensku aj za 10% fólie dávali pokuty pokiaľ si nemal taký papierik, že SBS alebo PZ alebo ASR ;)

Wajco
Auto: 730d E38
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 25. Januára 2009, 09:14

Hej v tom lepšom príapde pokuty, kamarátovi preistotu zobrali aj techničák a to tam mal tie najslabšie. Preto by ma zauímalo znenie toho zákona kde je to spomenuté, lebo je dosť možné, že páni policajti len využívajú našu neznalosť.
Obrázok
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných