... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
cayman
Kraj: Bratislavský

Re: Politika a ine sr*cky

Streda, 10. Septembra 2025, 20:32

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6936423/

We find large and significant positive effects from Gavi’s funding programmes: on average a 12.02 percentage point increase in DPT immunisation coverage (95% CI 6.56 to 17.49) and an 8.81 percentage point increase in measles immunisation coverage (95% CI 3.58 to 14.04) over the period to 2016. Our estimates show Gavi support also induced 6.22 fewer infant deaths (95% CI −10.47 to −1.97) and 12.23 fewer under-five deaths (95% CI −19.66 to −4.79) per 1000 live births.

Je zrejmé, že aj keď je očkovanie bezpečné, môže na to niekto zomrieť - a určite sa to aj stalo. Tu ale ide o matematiku. Ak viem, že vakcína zachráni 10.000 životov a pritom 1 zoberie, tak sa to oplatí. To je to isté ako airbagy. Tiež sa stalo, že airbag viac uškodil, ako pomohol. Ale v 99,99% prípadov práve pomôže a preto sa aj používa.

voMacK
Autor témy
Auto: G30 540i x-drive
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 2. Novembra 2025, 12:47

Som tu na to aj zabudol.
Tak len v srkatke - kazdy kto dnes neveri, ze sedime na pokraji kliamtickej krizy je zabedneny ignorant a imbecil:
https://www.climate.gov/news-features/u ... emperature

[tych grafov na temu zmena vyvoj klimy je na mraky], ale pochybujem, ze Xener vobec chape rozdielom medzi pojmami "pocasie" a "klima".

Ale podla xenera, kazdy kto na toto poukazuje je zrejme liberalny progresivoec ci co [Xener ocividne netusi, co tie slova vobec znamenaju]

Zaujimave ako sa urcite skupinky pekne prekyrvaju - antivaxeri, podporovatelia putina, blahu, fica, popieraci klimatickej krizy a podobne zberba, co si nedokaze sadnut na jeden vecer k internetom a pozriet si nejaku rozsiahlejsiu meta analyzu a len sa tu bude ohanat kokotinami o ktory vie asi tolko, co Uhrik o historii...

btw tu knihu od GAtesa mam tiez precitanu a jeho tvrdenia su tam velmi detailne odzdrojovane a jasne pise z coho cerpa. Dokonca tam aj otvorene hovori o tom ako fungoval on a kedze je to milardar, co sa presuva po svete osobnym lietadlom, tak nema najmensie pravo kritizovat ludi. Ale ta kniha je prave o tom ako ludia ako on, ja, xener a ostatni musia zacat fungovat a premyslat, ak tu nechceme n asim detom nechat miesto a la MAD MAX.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

xener
Auto: biele, sede, modre

Nedeľa, 2. Novembra 2025, 17:54

pochopil som spravne, ze si presvedceny ze gates sa nemoze mylit? :) a ja som ten divny? :D
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

xener

Včera, 08:46

voMacK napísal:
Som tu na to aj zabudol.
Tak len v srkatke - kazdy kto dnes neveri, ze sedime na pokraji kliamtickej krizy je zabedneny ignorant a imbecil:

[tych grafov na temu zmena vyvoj klimy je na mraky], ale pochybujem, ze Xener vobec chape rozdielom medzi pojmami "pocasie" a "klima".

Ale podla xenera, kazdy kto na toto poukazuje je zrejme liberalny progresivoec ci co [Xener ocividne netusi, co tie slova vobec znamenaju]

Zaujimave ako sa urcite skupinky pekne prekyrvaju - antivaxeri, podporovatelia putina, blahu, fica, popieraci klimatickej krizy a podobne zberba, co si nedokaze sadnut na jeden vecer k internetom a pozriet si nejaku rozsiahlejsiu meta analyzu a len sa tu bude ohanat kokotinami o ktory vie asi tolko, co Uhrik o historii...

btw tu knihu od GAtesa mam tiez precitanu a jeho tvrdenia su tam velmi detailne odzdrojovane a jasne pise z coho cerpa. Dokonca tam aj otvorene hovori o tom ako fungoval on a kedze je to milardar, co sa presuva po svete osobnym lietadlom, tak nema najmensie pravo kritizovat ludi. Ale ta kniha je prave o tom ako ludia ako on, ja, xener a ostatni musia zacat fungovat a premyslat, ak tu nechceme n asim detom nechat miesto a la MAD MAX.

no moj zlaty, asi budes teraz tyzden plakat a brat pilulky na ukludnenie, tvoj idol nejako otocil :) ta kriza asi uz nebude zabijat celu planetu
https://www.gatesnotes.com/work/acceler ... ut-climate

Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Včera, 08:55

voMacK napísal:
Som tu na to aj zabudol.

Ja nepopieram, že nejaká klimatická zmena v poslednom storočí prebieha, aj keď si myslím, že sa brutálne preceňujú jej dopady. A to, že Európa si zabije celý svoj priemysel a drvivá väčšina Európanov schudobnie vďaka Green Dealu, rozhodne klimatickej zmene neprospeje, práve naopak.

Totiž čím je spoločnosť bohatšia a má splnené základné ľudské potreby, tak tým viac sa zaujíma o problémy ako klimatické zmeny. Môžeme to vidieť na Európe alebo USA, čo sú jedny z najbohatších regiónov na svete. Ľuďom v Indii alebo Afrike, kde dodnes značná časť hladuje, je im nejaká klíma úplne u prdele, keďže majú oveľa väčšie problémy v živote spojené s ich nižšou životnou úrovňou.

Takže za mňa je riešenie čo najväčšia industrializácia, deregulácia technológií, aby bol možný ekonomický rast a nie jeho zabitie súdruhmi z Bruselu, ktorí sa snažia centrálne plánovať.

Lipo69
Kraj: Žilinský

Včera, 10:41

xener napísal:
no moj zlaty, asi budes teraz tyzden plakat a brat pilulky na ukludnenie, tvoj idol nejako otocil :) ta kriza asi uz nebude zabijat celu planetu
https://www.gatesnotes.com/work/acceler ... ut-climate
posledne vyjadrenia ma celkom potesili, vidno ze to nie je hlupak a ked sa stretne s novymi faktami tak zmeni svoj nazor, to je nieco co sa dneska vobec nenosi lebo nedajboze priznat chybu aby si nevyzeral ako hlupak tak bude niekto tvrdit stale to iste aj ked sa zisti ze to tak nie je

ale stale to jeho vyjadrenie nie je uplna otocka o 180 stupnov, on len povedal ze klimaticke zmeny nebudu existencne pre ludsku rasu, ale stale to povazuje za velmi dolezity problem ktore by ludstvo malo riesit, inac budeme trpiet na tie nasledky, hlavne teda chudobne regiony

podla mna je ocividne aj z blizkej historie jasne, ze ludstvo dokaze mat vplyv na nasu planetu (ozonova vrstva atd), ale momentalne nie az taky aby to planeta nerozdychala to len mi sa tu vyhladime v horsom pripade
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

xener

Včera, 11:15

Lipo69 napísal:
posledne vyjadrenia ma celkom potesili, vidno ze to nie je hlupak a ked sa stretne s novymi faktami tak zmeni svoj nazor, to je nieco co sa dneska vobec nenosi lebo nedajboze priznat chybu aby si nevyzeral ako hlupak tak bude niekto tvrdit stale to iste aj ked sa zisti ze to tak nie je

ale stale to jeho vyjadrenie nie je uplna otocka o 180 stupnov, on len povedal ze klimaticke zmeny nebudu existencne pre ludsku rasu, ale stale to povazuje za velmi dolezity problem ktore by ludstvo malo riesit, inac budeme trpiet na tie nasledky, hlavne teda chudobne regiony

podla mna je ocividne aj z blizkej historie jasne, ze ludstvo dokaze mat vplyv na nasu planetu (ozonova vrstva atd), ale momentalne nie az taky aby to planeta nerozdychala to len mi sa tu vyhladime v horsom pripade

ja som to pochopil tak, ze zacinaju otacat z mantry ze je to riesitelne nulovymi emisiami, naznaky ze treba miesto toho investovat do toho aby ludia komfortnejsie prezili zmenu klimy. toto je len zaciatok, postupne zacnu pripravovat svojich veriacich, ze asi to tak celkom pravda nebude ze to sposobili kravy, dychajuci ludia a ludove osobne auta, ale ze to asi tak mozno bude aj tym ze je to najskor pravdepodobne prirodzeny vyvoj planety a dejov vnutri nej. :) no pobavime sa urcite.

voMacK
Autor témy
Auto: G30 540i x-drive
Kraj: Trenčiansky

Včera, 11:59

xener napísal:
pochopil som spravne, ze si presvedceny ze gates sa nemoze mylit? :) a ja som ten divny? :D

Prave naopak. Preco by sa nemohol mylit? Ja uplne spravne [aj ked nesmierne tazke] zmenit nazor, ked si konfrontovany s faktami, ktore naburavaju tvoje rpesvedcenie. Ty si toho velmi dobrym prikladom.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

cayman

Včera, 15:12

Neotáča mantru, že je to riešiteľné nulovými emisiami, ale hovorí o tom, že nevieme spraviť tak rýchlo pokrok v niektorých oblastiach ako stavebníctvo (cement, oceľ), lodná doprava. atď. Bohužiaľ, v niektorých oblastiach to ide lepšie a inde horšie. To, že za klimatickú zmenu môže človek je fakt. Hovorí tam ale o tom, že kvôli klimatickej kríze nepríde doomsday ako sa predpokladalo - čo je dosť pozitívna správa. Nehovorí to ale o tom, že nemá zmysel to riešiť - ale že máme viac času ako sme si mysleli a že kvôli tomu nevyhynieme. Treba spraviť ešte veľa objavov a inovácií, ktoré ale musia byť dostupné pre celý svet, nie len pre bohaté krajiny. Darmo budeme v EU najčistejší, keď v iných krajinách nemajú ani smetiaky a smeti sa pália na uliciach v sudoch. A tých krajín je naozaj veľa, viackrát mimo EU som to videl naživo, ako sa tam ľudia zbavujú odpadu a občas sa na uliciach ani nedalo dýchať zo smradu horiacej gumy a plastov. Ten, čo nevie, či bude mať zajtra čo jesť absolútne nemyslí na to, že by mal recyklovať odpad.

xener

Včera, 16:02

pred 600 rokmi bol nevyvratitelny fakt ze slnko obieha okolo zeme. nebol vtedy ani jeden co by to spochybnoval.
dnes je mnozstvo ludi, ktori maju o tom ,ze klimaticka zmena je sposobena iba clovekom, iny nazor podporeny vyskumom.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných