... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Pilifo napísal:Ďakujem veľmi pekne😊Ahoj, určite tam najprv dolej olej a nejazdi nasucho. Mohla by si akurát zadrieť motor, keďže keď sa už rozsvieti kontrolka slabého mazania olejom, tak už môže byť neskoro.
Špecifikáciu oleja, ktorý tam je teraz, väčšinou zistíš na nálepke/štítku zo servisu z poslednej výmeny, ktorý býva väčšinou buď priamo na kryte motora pod kapotou alebo dosť často na vnútornej strane po otvorení vodičových dverí.
Prinajhoršom ak by si tam žiadnu nálepku nenašla, tak tam nalej 1 liter 5W-30 oleja. Určite je lepšie tam naliať nesprávnu špecifikáciu ako jazdiť s nedostatkom oleja. V takomto prípade treba ísť potom čo najrýchlejšie na kompletnú výmenu oleja do servisu.
spekillant napísal:Myslis 7000 ceskych. Tie vymeny do DSG su okolo 300 EUR, Kukni toto vlakno, pisu tam rozne ceny v UK , sak si to daj nacenit do kaps.cz alebo senci je https://www.psautoklinika.sk/sk/?sk=kontakt , oni su skor na DSG co si pamatam ale osobnu skusenost nemamcafte
mam taku otazocku, sa obcas zapojim do toxickych debat po internetoch (nerarocne konciky treba), a v diskusii o elektromobilite mi typek napisal toto :
"nikto nikoho neojebal, servis DQ400e po 60.000 + normálna garančka stojí do 70tis českých, čo je približne 2800 Eur. Životnosť tej prevodovky je 300.000km. Btw oleja do toho ide 7,2l."
Mate niekto skusenost, ze vymena pojebaneho oleja v DSG DQ400e stoji bezmala 3000, kazdycho 60tkm? Sa mi to zda trosku blbost. Typek obhajoval, jak elektroauto ma "nulove" naklady oproti tomu co platil tu.
pepso100 napísal:chalani viete mi poradit kde by som nasiel cislo dielu (pravy predny silent block) pre BMW 6gt ( 2018 640 GT, xdrive) dik
BioPL napísal:Najlepsich 21km asfaltu :)dobre ranko s Nordschleife
RTG napísal:guilty as chargedMne to pride ako absolutne bezna diskusia s majitelmi japoncov. Ti su tiez maximalne spokojni, lebo maju konecne extremne spolahlive auta a na aute neminili okrem spotrebaku nic. No a potom vymenuju ten "spotrebak" na dve A4. Klasika.
Inak ked sme pri vymene oleja v automate, tak bez preplachu s klasickym vypustenim a naplnenim to nestoji vela. Lenze ak to chce mat clovek poriadne, tak by to mal absolvovat tak 5x po sebe a to uz nerobi nikto. https://www.youtube.com/watch?v=EAb9p8Wph-M 15:00 komu sa to neche sledovat cele.
spekillant napísal:lol...cafte
mam taku otazocku, sa obcas zapojim do toxickych debat po internetoch (nerarocne konciky treba), a v diskusii o elektromobilite mi typek napisal toto :
"nikto nikoho neojebal, servis DQ400e po 60.000 + normálna garančka stojí do 70tis českých, čo je približne 2800 Eur. Životnosť tej prevodovky je 300.000km. Btw oleja do toho ide 7,2l."
Mate niekto skusenost, ze vymena pojebaneho oleja v DSG DQ400e stoji bezmala 3000, kazdycho 60tkm? Sa mi to zda trosku blbost. Typek obhajoval, jak elektroauto ma "nulove" naklady oproti tomu co platil tu.