Po nejakej dobe hlásim zase update. Už sem pomaly nechodím ale jak pozerám ostatné vlákna, po odchode zatrpknutého oraváka odtiaľto level toxicity prudko poklesol a celkom to tu ožíva

Takže k autu, už ani neviem kde som skončil a čo som sem písal a čo nie. Auto sa softwarovo doladilo aby fungoval tempomat ako má, išla sahara, nakódoval sa druhý SZL modul. Auto je teda bez akýchkoľvek chybových hlásení a plnohodnotne funkčné.
Voľnobežné otáčky sa zvýšili na hodnotu manuálového auta, ktoré ich ma od série vyššie, avšak v aute je pojebaná LUK spojková sada ktorá v žiadnom BMW tuším nikdy nefungovala dobre

a zotrvák na voľnobehu triasol celým autom, nie vždy. Po zastavení na križovatke to chvíľu bolo ok, po cca 15-20 sek už začal triasť a prejavovalo sa to iba keď bol motor poriadne zohriaty, za studena vždy ok. Tie vibrácie sa prejavovali až na chode motora, musel som vždy pridať plyn na 1200rpm a pomaly ho púšťať čo ho ustálilo, na ďalších 20 sek
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
maximálne otravná záležitosť.
Spojka ako som spomínal začala šmýkať, takže reku vyriešim to SACHS performance prítlačákom. Rozoberiem to teda, zhodím spojku a jeb lamela zaberá tak na 2cm šírky

Kvalitný výrobok značky LUK nie že len trasie, ale je aj krivý do kónusu ako kkt. Ďalšia rana pod pás, SACHS prítlačák na zotrvačník LUK nepasuje, no nejebne ťa?

Takže rozborka zbytočná, poskladal som to s nervami naspak. Za 75 min by the way. To auto je úplne exkluzívne na servisné úkony pokiaľ prešlo mojimi úkonmi na zjednodušenie

teda downpipe, dpf off a hlavne manual gearbox voči automatu

Zohnať origo použitý zotrvačník je nadľudský výkon, zháňal som 6 mesiacov, nezohnal. Nový jebem, neni peneži.
Takže zase skúška mojich nervov, s ťažkosťami som zohnal spojkovú sadu od Rajnaka, zase LUK kurva

navyše z e90 330d, podľa čísiel je to iný diel, ale hovorím si dopasujem. Rozborka prevodovky celkovo č.3, rozoberiem, porovnávam --- lamela + prítlačný rovnaký aj podľa čísla. Zotrvák rovnaký okrem stredu, e60 má ložisko do kerého sa zasunie hriadeľ prevodovky, e90 má kolík kerý tam je na piču materinu. Asi je ložisko v hriadeli prevodovky? Naker tam milý inžinieri museli spraviť tento maličký rozdiel pýtam sa sám seba v zúfalstve?

Ale tak vedel som že to nebude EZ, takže žiadna hlava v smútku. Kladivko - jeb jeb, kolík vylisovaný, jeb jeb znovu ložisko vylisované. Merám priemery, ložisko 24mm, kolík 30mm. Z toho vyplýva že pokiaľ vystruhlíkam púzdro so stenou 3mm, prispôsobím to. Ani za keket som nenašol kúsok vhodného materiálu na tento úkon. No reku ništ, jak poznám zdejších sústružníkov mal by som to hotové tak za týždeň. Hodiny ukazovali nejakých 20:30 a hovorím si že do polnoci musím driftovať po okreskách, tak som to poskladal bez ložiska

Chvíľu mosí vydržať, ináč hriadeľ z prevodovky má výkyv skoro žiadny, tak do 1mm by som povedal, videl som o moc viacej vyhonené tie hriadele.
21:50 púšťam auto zo zdviháka. Tento pokojný servisný večer som sa rozhodol vymeniť aj pokakanú RJ žhavenia, tak som ešte to zbuchol. Nakopnem to, stlačím spojku a čo necítim. Pedál tvrdší tak o 40
%, takže sa zdá že som chytil sériu kvalitnejších LUK spojek. Stlačím, idem zaradiť a nič. Iba cez synchróny sa to pohýňalo vpred. Trojku a výš som tam s ťažkosťami jebel. No že by som dačo prehliadol s tým zotrvákom?
Idem na test jazdu, za jazdy ťažko tiež. Reverse ani za kkta zaradiť
Z posledných síl/nervov ma napadlo že skúsím odjebkať doraz spojkového pedála. Učiním tak a hľa, pedál ide o 25mm ďalej ako so starou spojkou. Nakopnem motor, skúsim a rýchlosti idú jedným prstom. Ufff ešteže dopiči. No žiadny happy end sa nekoná, motor sa stihol už čoto zahriať a ja podľa zvuku už viem koľká bije. Do kokota ten zotrvačník zase triase, aj napriek tomu že vôľu má oproti starému o 2/3 menšiu. No mňa už dnes ozaj jebne vravím si. Posledná záchrana ktorá ma neviem prečo nenapadla doteraz, pichnem diag. Kuknem voľnobeh 720, vybombil som to až na 800. Aaaa naštastie je kľud, uuuufff.Zase som napísal román aj keď som nechcel, takže ďalší part nabudúce