hej o kružok sa dá už riešit aj bez toho aby si vyberal motor von. Verím, že už existujú majstri ktorý to urobiť vedia, prikláňam sa k eko.fresh 745i správna volba . Doporučujem voliť auto nie podla kilometrov ale podla celkové stavu vozidla aj keď bude mat príklad 300 000tisíc....
Navrhujem sa pýtať predávajúceho: na najväčšie investície čo bolo na aute robené::
1. Tlmiče pokial ma EDC ( tažko zistiš pri aute na jazdných vlastnostiach či su zlé, ale prejavujú sa v poslednej fáze ako klasicé tlmiče budú podsekané pneumatiky tmave flaky a blede flaky a budú hučať gumy ) auto ti nebude plávat lebo pláva samé o sebe

Tlmič EDC: 800€ / 1 ks v BMW pokial nemá edc je to pohoda ako každé druhé auto.
2. olej v prevodovke a jej funkčnosť: nemala by vôbec zatrhávať v podstate dobrá prevodovka radi ako DSG nie tak rýchlo ale dokonale plynulo. Olej v prevodovke a jeho výmena riadna s preplachom cca 1000€ v BMW. Prva výmena nastáva po 120 000 a potom by sa "malo" každých 80 000 km. Poznam servisy ktoré to vedia robit za menej treba si zadovažit iba olejovu vanu a olej z BMW.
3. olej v motore, určite by som pri vyšších km nad 300 000 nevolil interval 30 000 km ale urobil si svoj klasicky 15 000 km
auto by nemalo hrkotať absolútne ani trošku pokial ide o 735i a 745i ako sme zvyknutý z 8valcov M5 alebo iných v8 kde hrkotajú vánosy čo je normálne ako tak.
4. treba preveriť interiér všetky elektrické prkotiny všetko treba postláčať preveriť. každá druha sedma ma problémy s audiom a videom, bude je čudu radio a video modul ( dnes už tako aj tak chtíš signál všade je už digi ) alebo nehrá jedna strana reprákov toto je častý problém, nesviatia vždy ani svetlá v klučkách ( boli to moje najdrahšie žiarovky v živote

)
k zošlahaným volantom a sedačkám sa nevyjadrujem je to ozaj vec individuálna a neodhadnuteľná. Ale reálnych príklad 250tis by to mali byt všetko v top stave,zaleží či je koža priplatková jemná alebo obyčajná hrubá ktorá sa menej ničí. Pokial je volant vyhrievaný je na nom uplne iná hrubá koža ktorá by mala prežit auto.
5. fyzicky pozriet brzdy ( nie pozerať cez BC lebo to dokáže lepší majster vynulovať za 2 minuty na parkovisku ) kotúče platničky nieje to drahé ale nepoteší, ked ti počitač ukaže 80 000 dojazdy na brzdy a realita je už davno za horizontom, ktorú si nepreveríš.
6. hydraulický kufor pokial nejde čo vo väčšíne prípadoch nejde moc dobre ako by mal sa da riešit, dolieva sa olej prípadne sa pretesnuje sústava pokial je servo motor hlučný pri púohybe nieje to tragedia je to banalita opravitelná šikovným jednotlivcom. Nestretol som sa s tým že to niekomu uplne odišlo.
7. karoseria je individálna vec auto mohlo byt iba oškrete a lakované alebo poriadne naburane a opravované vo vela prípadoch tažko zostitelné, Väčšina týchto aut je uplne bežné, že mali lakovanú kapotu a narazník možno aj 2 krát celkovo staršie bmwčka majú problém s prednou airodinamikou ( moc kolmý predok) a chytaju všetky kamena čo letia preto su dost obité už pri menších km. toto je moj postreh

ale zaleži kde jazdia

k motorizacii 745d je nezmysl podla mna 760i je ešte väčší
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)