... všetko o BMW ...
Fuxxo napísal:happy daysdiki boris!!! :-)
slavo: neskusal, vo veci som skusal dalsich dvoch, ale jednemu nejde sustruh a druhy nema material. takze jebem na nich![]()
kazdopadne som to poriesil inacmam noveho kamosa, ktory najskor aj pribudne na klub onedlho, a ten mi to vytlaci dnes na 3D tlaciarni
rovno z cierneho plastu :-) takze som happy jak maly chlapec :-))
Fuxxo napísal:dakovalanic som si nekupil ani kokod. ani zena
neni to pre nas velmi tieto nobl obchody, a duplom ked su tam len odpadky z tych znaciek a tie najkrajsie kusy su davno vypredane vo viedni a vselikade
mne stacia teplaky vo finale
Fuxxo napísal:slavo kludz worthersee nebudu tiez o nic lepsie, lebo fotak si asi neberem.. auto potom nafotim volakedy so zrkadlom ked bude cas a nejaka dobra lokalita
a hlavne bude finish, aj kolesa a tak. na dokumentaciu staci aj toto..
inak dnes tiez plodne popoludnie, KONECNE som sa dostal k simikovi a obzrel jeho novu famoznu garaz, tymto sa mu chcem extremne velmi silno podakovat ze si na mna nasiel cas aj napriek 8mim dalsim autam na dvore :-) a tiez hlavne ze mi poriesil veci ktore bolo treba.. opat si potvrdil ze si proste top profik na slovensku
takze sa v prvom rade zaregistrovala nova baterka, a dozvedel som sa zaujimavu vec, ze ta predtym registrovana vobec nebola, takze asi to cele bolo na dve veci, a zato aj odisla tak relativne skoro..
dalsia vec bol SMC modul ktory bol vadny, a nenatacalo mi xenony, kedze som mal kupeny origo novy, tak ostavalo len odhalit ktory je blby a vymenit a nakodovat.. kedze na soferovej strane sa menil ten modul, ked som dostal naspat svetla zo svitlip repasnute, tak som mal podozrenie ze to bude ten na spolujazdcovej strane a tak aj bolo. takze chalani to vymenili raz dva, ale stale bol problem so spojenim s pocitacom, co som mal uz predtym aj u mareka v DS, a nevedeli sme velmi cim to je, ale zaujimavy fakt na ktory prisiel zdeno, ze to budu asi LEDky H7 co mam ako DRL v dialkovych :-O lebo ked sa vypli tak to zrazu islo.. lebo su nastavene tak, ze ked sa zapnu kontrolky v tom aute, tak automaticky svietia a asi to nejak rusilo spojenie nejakym sposobom, do tohto nevidim uz. kazdopadne H7 ziarovky su uz na ceste, takze ledky idu doprec aj odtial.
IMG_7343.jpeg
takze za par chvil som bol hotovy, a rovno som si spravil aj vylet testovaci, kedze som chcel odskusat aj kolesa jak sa spravaju a celkovo auto na tych kolach, a aj s novou baterkou, a je z toho celkovo lepsi pocit, myslim si ze novy majitel bude spokojny :-) sme sa odviezli do parndorfu aby som spravil dve fotky skarede a isiel domov![]()
885C2583-8F67-4288-B456-D112114016AA.jpeg
IMG_7344.jpeg
p.s. s centerlockmi to nevyzera ruzovo, zatial nemam sustruznika co by mi do konca tyzdna vedel tie podlozky vyrobit, ked niekto mate niekoho co to zvladne a mal by som to stvrtok doma najneskor, tak dajte vediet. je to uplne jednoduche, vpodstate valec 100mm priemer, 5mm hruby, a stredova diera obyc bez zavitu (musim odmerat priemer, toto som nemeral).. a 4 kusy. vyrobene z duralu alebo silonu to je jedno :-/
p.s.2: ad termostat. v prvom rade, zistilo sa, ze ziadna chyba na motore nieje. takze tym padom termostat vadny nieje tiez, aj ked zajtra pride necham si ho, ale menit ho aspon zatial nebudem. dovod je ten, ze som sa docital jednu vec, ktoru mi zdeno nezavisle od toho potvrdil, a to ta, ze to tak treba nechat. tieto motory sice mozu jazdit na 100stupnovom oleji, ale ked maju okolo 90 vobec im to neskodi, skor naopak, vsetky hadicky, tesnenia, simeringy, zvladaju tie teploty logicky ovela lepsie. a dnes som si to aj sledoval po ceste, drzi sa to na cca 90 stupnoch, (povodne to bolo vzdy cez 100), a dnes jak som isiel smer rakusko, kym som sa dostal po koniec pristavneho mostu tak to vyslo aj cez 100 stupnov, a potom uz smer jarovce sa to zase pekne vyrovnalo a drzalo 90 az do parndorfu (po dialnici).. takze toto mi znaci ze to najskor bude v poriadku, a mam pocit ze dovod je ten, ze pred rokom ked som menil olej naposledy, tak som prilial k nemu aj metabond, a ten ma presne taketo ucinky.. znizuje trenie a teda znizuje aj prevadzkovu teplotu oleja, takze asi to v praxi takto funguje, len som si to nejak nevsimal doteraz. kazdopadne budem to sledovat urcite, a worthersee bude dobra skuska.
TANN3R napísal:a preco mi to diagnostika nevypisala? ziadne chyby na motore, vsetko ok. plus absolutne mi vyhovuje ze to ide tak ako to ide, a teraz som si to odskusal na cca 1100km do rakuska a spat..Blbost, snižuje se záměrně teplota vody, protože origo drží 105°+, teplota oleje sice s tím spadne taky tak o 10-15°, ale u tebe bude problém jinde. 650i už má vždy chladič oleje, tak počítám máš vadnej termostat na výstupu do něj. Běžně to drží na oleji kolem 100°-110° (se sníženým termostatem). Teplota na oleji, když je furt alespoň kolem těch 90° je ok, spíš aby se ti to zbytečně dlouho neohřívalo.