ticco11 napísal:Celkom pekne to zaleštili kolko si dal za to?
to je obchodne tajomstvo

Ale ine som chcel, pozeram, že dlho som žiadny update nedal tak by sa patrilo, tož sa mi stalo minule:
Idem si tak 140 po D2 smerom do Bratislavy a zrazu bum, žlta kontrolka teploty chladiacej kvapaliny a asi o 3 sekundy neskôr červena kontrolka -> šok lebo ten drbnuty gong je dosť infarktoidny a samozrejme to prišlo zničoho nič, čim by som vlastne chcel odkazať tomu Hansovi alebo Jürgenovi v BMW, ktory dospel k nazoru, že kontrolka chladiacej kvapaliny je aboslutne zbytočny ukazovateľ a namiesto nej bude (hlavne pri 330i) dôležitejšia ručička aktualnej spotreby, že je čurak, kreten a buzerant a prajem mu len to najhoršie

Tak som to hneď odstavil na krajnici, chvalabohu som mal šťastie v nešťasti a asi o 200 metrov bolo zrovna odpočivadlo, tak som tam krokom doprdkal po krajnici, pripojil OBD adapter, zapol na telefone Carly a kukam chyby:
2E82 Electric coolant pump cutoff, over-current2E84 Electric coolant pump, communicationReku hm, to sa mi moc nepači, ale skusime vymazať chyby čo to spravi. Chvalabohu vodna pumpa ešte len začala umierať, takže vymazanie chyb pomohlo a cely zvyšok cesty chladilo bez problemov ako keby sa nič nestalo. Tak som si večer na nete akurat potvrdil, že ano, je to isto vodna pumpa, ktora uplne bežne odchadza na N52, plus som zistil, že tam nie je normalna ale supersofistikovana elektricka vodna pumpa, ktora namiesto remeňa je riadena elektronicky - v preklade namiesto normalnej za 80€ stoji tato OEM 500-600€, nice!

Auto sa na druhy deň spravalo uplne normalne cestou do roboty aj z roboty, ale večer sme šli so ženou do kina a prišlo to znova. Znova pomohlo vymazanie chyb na krajnici. Večer po ceste z kina znova to iste, ale vymazanie chyb už nepomahalo, takže som musel auto odstaviť pri Patronke a isť domov UBERom

Na ďalši deň teda odťah do servisu, kde sa vymenila vodna pumpa (OEM, nie lacna Pierburg ktora vraj ľubi znova odisť) + termostat + chladiaca kvapalina, z čoho bol celkom pekny ka-ching, ale hlavne, že bude pokoj