... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
19palec05
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Re: kúpa e46 (prve auto)

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 20:08

No ono s tým vykonom az tak problém nieje, skôr ide o technike jazdy a ak nemas niekoho v okoli kto ma zadokolku budes sa ucit sam. Ano DSC je super, ja som ho na e36 nemal a dalo sa jazdit aj na tom ale ked v zatacke dolu kopcom vyzvrtala zastruhany chlp by mi medzi pulky nestrcili!
Dostat totiz smyk hore kopcom vykrijes aj bez DSC ak niesi drevo, ale ale dostanes smyk z kopca hoci aj v nižšej rýchlosťi napr. pri 50 km/h...moc toho neurobis...mne sa stalo to ze moj prvy sneh a zadny nahon som siel z kopca cca 20 na dvojke a ked som vošiel do fest ostrej zatacky stlacil son brzdu a spravil som krasne jeden a pol otocky...nevedel som ani kde mi hlava stoji, ostal som asi 10 cm od zvodidiel za ktorými je zraz asi 100 metrov. Ono ked pribrzdis ked sa smyka v zatacke a z kopca tak zadok ta potlačí pekne a to som mal iba 316i, neviem kolko by potlacil 330i!
Aj o tomto je zadny nahon, tiez som nemal nikoho kto by mi poradil, teraz som pri bmw uz cca 9 rokov a som spokojný ale krizovych situacii pár bolo a to som ani neblbol zrovna ;-)

Skyro
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 20:14

Pri DSC mas ale aj ADB a MSR nie? To by malo fungovat aj z kopca (bez plynu)

19palec05

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 20:19

Fakt? Neviem ako 330i ale na mojej 320d to trosku posmykovalo aj s ASC.
Je ale pravda ze 80% toho ako sa s autom jazdi ma na svedomí pneu v OK stave.
Ak mas zimne pneu zo super dezenom a maju 6 rokov je to horšie ako keby si mal rocne s dezenom na doraz

Skyro

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 20:24

No tak dsc a asc je sakra rozdiel, tam nic taketo nemas :)

19palec05

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 20:47

No je to možné, ja sa riadim tym ze zbytočne neryskujem, nikdy nevies kedy ti vypovie napríklad snimac abs, uz to mam za sebou.
Ono kedysi som mal taku zasadu ze som blaznil za volantom a skusal co dokazem iba ked som bol sam v aute, od kedy mam ale manzelku a hlavne syna snazim sa jazdit kludne pretože nechcem aby mi syn vyrastal ako sirota, prípadne sa staral cely zivot o kripla, na druhej strane ked blbnes v aute aj ked si sam a nieco ti nevyde nielen ze si mozes vykrutit krk ale v horšom prípade znicis život niekomu in! Toto keby si uvedomil kazdy tak by bolo ovela menej nehôd, skoda ze si človek väčšinou uvedomí ked sa nieco podobne stane.

Skyro

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 20:57

Samozrejme. Tiez robim s autom veci ktore by som nemal ale iba mimo ludi a iba tam kde nemam do coho naburat :D A v takej rychlosti v ktorej ked uz nieco nezvladnem tak sa mi nema co stat. Ale uz sme odbocili od temy dost.

grinD
Autor témy
Auto: 320i e46 fl
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 21:07

sandrito napísal:
Neviem ako jazdíte, ale ja som sa doteraz za 3 roky dostal len do jednej krízovej situacie....
tiež mi bolo povedane že pokial budem jazdit s dsc + kvalitne pneu že by som nemal mat problem ak budem opatrný .
Čo sa tyka vyberu a vykonu auta som pevne rozhodnuty , vyberal som vyše pol roka .

heroe napísal:
7000 dať za e46 predpokladám v sedane tak to už je kus přes čáru.....
kupé . oplati sa radšej kupit za 4000 a za zvyšnych 3000 vyservisovať alebo kupit drahšie v lepšom stave ?
prvé auto - e46 320i

sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 21:56

19palec05 napísal:
No je to možné, ja sa riadim tym ze zbytočne neryskujem, nikdy nevies kedy ti vypovie napríklad snimac abs, uz to mam za sebou.
Ono kedysi som mal taku zasadu ze som blaznil za volantom a skusal co dokazem iba ked som bol sam v aute, od kedy mam ale manzelku a hlavne syna snazim sa jazdit kludne pretože nechcem aby mi syn vyrastal ako sirota, prípadne sa staral cely zivot o kripla, na druhej strane ked blbnes v aute aj ked si sam a nieco ti nevyde nielen ze si mozes vykrutit krk ale v horšom prípade znicis život niekomu in! Toto keby si uvedomil kazdy tak by bolo ovela menej nehôd, skoda ze si človek väčšinou uvedomí ked sa nieco podobne stane.

Veru veru, tak je múdro vravíš...
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

drak
Auto: bmw 330 ci smg

Pondelok, 17. Apríla 2017, 10:27

Tak to je dobre ked si rozhodnuty na 100% a a co sa tyka dsc zas sa uc tak aby si nanom velmi nebol zavysli lebo ked to vypadne bude sranda :D a elektronika vsetko nespravi za teba ..

19palec05

Pondelok, 17. Apríla 2017, 12:56

drak napísal:
Tak to je dobre ked si rozhodnuty na 100% a a co sa tyka dsc zas sa uc tak aby si nanom velmi nebol zavysli lebo ked to vypadne bude sranda :D a elektronika vsetko nespravi za teba ..
Neviem ako je to s DSC ale s ASC to nejde vzdy...napríklad tuto zimu som išiel takym fajnym kopcom poriadne zasnežené, ani raz prejdene a asi v strede kopca ako mi raz prehrablo jedno a raz druhe koleso auto úplne zacalo stracat rýchlosť a otacky klesali, ked som vypol ASC ako keby som pridal dalsi motor a otacky vystrelili a krasne som sa vyhrabal hore až na konci kopca kde uz bola zatacka mi zacalo tocit prdel a po zapnuti ASC ma krasne vyrovnalo...takze nieje to iba také ze ked mas elektroniku je to v poho, treba ju vedieť aj pouzivat a mat ju vypnutu v tej pravej chvili

drak

Pondelok, 17. Apríla 2017, 13:15

19palec05 napísal:
Neviem ako je to s DSC ale s ASC to nejde vzdy...napríklad tuto zimu som išiel takym fajnym kopcom poriadne zasnežené, ani raz prejdene a asi v strede kopca ako mi raz prehrablo jedno a raz druhe koleso auto úplne zacalo stracat rýchlosť a otacky klesali, ked som vypol ASC ako keby som pridal dalsi motor a otacky vystrelili a krasne som sa vyhrabal hore až na konci kopca kde uz bola zatacka mi zacalo tocit prdel a po zapnuti ASC ma krasne vyrovnalo...takze nieje to iba také ze ked mas elektroniku je to v poho, treba ju vedieť aj pouzivat a mat ju vypnutu v tej pravej chvili
To mas pravdu treba to aj vediet pouzivat ..no pri 330i mozes mat to zapnute alebo vypnute aj ked su nove zimne pneumatiky zadna naprava ma svojho boha ktory si robi co chce :D no uz je len na soferovi ako s tym nalozi :mrgreen:

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Pondelok, 17. Apríla 2017, 14:58

Kupé za 7000 môže byť, ale aj tak nekúpiš cuker..... jedno koľko dáš naleješ do toho ďalšie prachy, e46 330ci v manuále so slušnou výbavou v top stave asi ani nezoženieš.... Vyberaj podľa stavu proste.

Speed320i
Kraj: Košický

Pondelok, 17. Apríla 2017, 17:19

heroe napísal:
Najlepšie čo môžeš urobiť je prejsť si príbehy čo sú tu na fóre, tam zistíš všetko o týchto autách. Ja by som ale za prvé auto 7000 nedal, predsalen to bude auto o naučení sa sem tam nejaké ťukance a hlaven prvý "výlet" mimo cesty.... Osobne by som nikomu kto chce auto na bežné používanie e46 neodporúčil..... je to stará vražda predsa len, a už sa bude len čím ďalej tým viac jebať.

Teraz čakám flame od "cukríkárov" čo mi naložia, ale e46 je už dávno za zenitom, možno pre nejakého nadšenca vhodná, inak nepoužiteľná pokiaľ k nej nemáš vzťah..... a 7000 dať za e46 predpokladám v sedane tak to už je kus přes čáru.....
Je zvláštne, že ty ako majiteľ e46 píšeš o nej ako o aute čo je za zenitom?! To sa na fanúšika nepodobá!!! E46 je pre mňa najkrajšia trojka nech je stará ako chce..

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Pondelok, 17. Apríla 2017, 18:43

Vysvetlim ti to jednoducho,

Vidim si dalej ako na spicku nosa.....

Kedze som majitelom e46 zhodou okolnosti presne tej istej aku chce kupit (podotykam stastnym), tak presne viem co to auto obnasa a potrebuje.

Keby som mal dost penazi na novsie tak kupim novsie, ktore je v kazdom ohlade lepsie ako e46, nech mi nikto netvrdi ze nie. Dusickarom to mozno nesedi, ale v hlbke duse vedia ze je to tak.

E46 je na tom momentalne tak ako boli e36 ked som ju kupoval, tak ako boli e30 ked som kupoval e36. Proste auta uz len pre nadsencov, ktori vedia co za tych par supov chcu a dostanu a su ochotni pretrpiet problemy s tym spojene. Predsalen najmladsie maju uz 12 rokov tusim a to je v oblasti vyvoja automobilov vecnost.

Ja som spokojny pretoze pre mna v tej hodnote lepsie auto nie je. Ale je to suhrn vlastnosti ktore mi za tie peniaze nic ine neda. Keby boli za tie prachy e63 alebo e92 tak si na 46tku spomeniem prostrednictvom svojho pribehu ale to je vsetko.....

Podla mna je skor toto prejav fanusika ako bezhlave velebenie v podstate historickeho vozu (prve rocniky budu mat 20 rokov), ktory svojho casu mozno bol na vyslni ale v momentalnej konkurencii uz neobstoji vo viacerych smeroch.

Vedz ze o e46tkach viem velmi vela, v ramci tohto fora je asi len par ludi, ktori vedia viac, co hovorim nie je blbost.

Ak by ma znamy s takymto budgetom poziadal aby som mu odporucil auto na bezne pouzivanie, tak e46 by to nebola. Pokial chces taketo auto tak ho musis fakt chciet, inak budes sklamany.

drak

Pondelok, 17. Apríla 2017, 20:00

Heroe ..sice mas pravdu ale aj nie... e90-e93 to bolo najhorsie co baworak vobec mohol urobit ...vobec nenaviazali na predchodze modeli ..co sa tyka e46 vzdy budu mat svojich fanuskou..milion ludi milion chuti..poviem to tak aj ked su to statsie modeli ale ta kvalita bola o niecom inom dnes mas vsetko na spotrebu..ked chce chalanisko kupit za 7000 eur tak je jasne ze to bude pitat dalsie prachy na udrzbu ale ked to spravy tak to vydrzi dost ..len otazka sa bude klast co chce za diely kupovat lacne aby usporil na servise alebo kupi kvalitu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných