... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Iwe_sko
Auto: Bmw E46 320d
Kraj: Banskobystrický

Re: kúpa e46 (prve auto)

Pondelok, 17. Apríla 2017, 21:33

Tiež myslím že e46 má už svoje za zenitom,. Ale je to podľa mňa jedinečné auto pre mladého chalana. Ale tie 6 valce benzínové neviem, ide to krásne lenže tá spotreba a cena benzínu mi idú proti srsti. Rád si zajazdím a tých 6 litrov nafty na 100km po diaľnici, kde auto využívam hlavne a trochu po meste, mi prídu aj tak dosť keď prídem na pumpu. Ale čo je dôležité, aj s mojimi hobby mechanickými schopnosťami si viem vyriešiť bežné problémy bez servisu. Neviem si predstaviť takto fungovať na e60 alebo e90. A predsa cena takého auta aby to nebol sociál výbava a rozumne zachovalé a nejak to vyzeralo je niekde inde a nie zo 7 tisícovým rozpočtom.

Speed320i
Kraj: Košický

Utorok, 18. Apríla 2017, 07:07

heroe napísal:
Vysvetlim ti to jednoducho,

Vidim si dalej ako na spicku nosa.....

Kedze som majitelom e46 zhodou okolnosti presne tej istej aku chce kupit (podotykam stastnym), tak presne viem co to auto obnasa a potrebuje.

Keby som mal dost penazi na novsie tak kupim novsie, ktore je v kazdom ohlade lepsie ako e46, nech mi nikto netvrdi ze nie. Dusickarom to mozno nesedi, ale v hlbke duse vedia ze je to tak.

E46 je na tom momentalne tak ako boli e36 ked som ju kupoval, tak ako boli e30 ked som kupoval e36. Proste auta uz len pre nadsencov, ktori vedia co za tych par supov chcu a dostanu a su ochotni pretrpiet problemy s tym spojene. Predsalen najmladsie maju uz 12 rokov tusim a to je v oblasti vyvoja automobilov vecnost.

Ja som spokojny pretoze pre mna v tej hodnote lepsie auto nie je. Ale je to suhrn vlastnosti ktore mi za tie peniaze nic ine neda. Keby boli za tie prachy e63 alebo e92 tak si na 46tku spomeniem prostrednictvom svojho pribehu ale to je vsetko.....

Podla mna je skor toto prejav fanusika ako bezhlave velebenie v podstate historickeho vozu (prve rocniky budu mat 20 rokov), ktory svojho casu mozno bol na vyslni ale v momentalnej konkurencii uz neobstoji vo viacerych smeroch.

Vedz ze o e46tkach viem velmi vela, v ramci tohto fora je asi len par ludi, ktori vedia viac, co hovorim nie je blbost.

Ak by ma znamy s takymto budgetom poziadal aby som mu odporucil auto na bezne pouzivanie, tak e46 by to nebola. Pokial chces taketo auto tak ho musis fakt chciet, inak budes sklamany
Je milé od teba, že si to vysvetlil majiteľovi už tretej e46. Možno vieš o nich viac čo sa techniky týka, ale tiež si zase "park. senzor viem vymeniť" (ak mi rozumieš). Jednoznačne E46 boli zatiaľ najúspešnejšie trojky. Majú už niečo za sebou to je pravda, ale sú tu zachovalé e46 a tak isto aj zanedbané. Po e46 320i som tiež pozeral po e90, avšak žiadna pridaná hodnota ma nepresvedčila. Mal som vysoliť 17 litrov za auto čo sa mi nepáči a malo o 50k viac?! (to len tak v skratke) O spoľahlivosti ani nehovorím... Tak isto si myslím, že e90 sú jeden otras. Odvtedy sa pozerám skôr opačným smerom e21, e24. Osobne nebudem presviedčať nikoho, zvlášť tých čo držia volant ako ftaci. 7 litrov na coupe je fakt málo. Ak prirataš veci ktoré treba zrobiť plus údržba skončiš na 9-10.

Som však rád, že je tu toľko ľudí s e46 330Ci. To by chcelo nejaký spoločný výlet 8)

19palec05
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Utorok, 18. Apríla 2017, 07:43

Drak, to iste je u e46. Ak si mal niekedy e36 musis vediet ze kvalitou to bolo uplne niekde inde aspon ja mam taky pocit.
E36 som mal 5 rokov a e46 mam 2 a pol, je sice pravda ze e46 je daleko pohodlnejsia a inteligentnejsia ale e36 myslim ze kvalitou poriadne pred e46.
Som sice fanusik bmw ale vidim to tak ze po e46 uz dalsie bmw-novsie urcite kupovat nebudem. Kvalitou to ide s BMW z kopca. Takisto poznam vela ludi co ma e91,e92 a je to este horsie. Co sa tyka 5-kovych su vraj natom priblizne rovnako ale osobnu skusenost nemam. Vzdy som tuzil mat e39 ale cim novsie tym horsie.
Je pravda ze u ostatnych znaciek aut je to o tom istom, ale ak mam dat 7-10 tis. za 10 rocne auto racej dam tych 7 za 5 rocne inej znacky a tych 3tis. mi zostane na par rokov na servis.

drak
Auto: bmw 330 ci smg
Kraj: Prešovský

Utorok, 18. Apríla 2017, 08:01

Musim priznat ze e36 som nemal ale zas tu e39 ano ..bola to 523i a jazdilo sa paradne snou ..vysie som cital ze ta spotreba u 6valcou bendzinu je vysoka no budem nato oponovat ..ja viem zajazdit aj za 7 litrou ale aj za 15 ..ja to neriesim..kto chce traktor nech ho ma ja dizle neuznavam..a hlavne do coupe taky motor nepatri...a ze ci je e46 za zenitom tak o tom by sa dalo polemizovat..ja ked som kupoval moju e46 330i tak viac som sa obaval smg prevodovky ..ale nakoniec to co som okolo toho precital ze ako sa to kazi atd..ale pravda je taka ze vsetko sa kazi vekom a ked ma dnes bude niekto presviedcat ze smg je zle a vzivote ta nemal tak tam bude debata koncit ..chalanisko sa rozhodol co chce a to je dobre nech si ju kupi a nebude lutovat :D

braňo
Auto: e61
Kraj: Trnavský

Utorok, 18. Apríla 2017, 16:06

Moje prvé bmw - jazdil som od roku 2000 s e46 touringom od 0 po skoro 500 tis.km. Bez problémov. potom som skúšal mercedes a nakoniec som sa znova vrátil k bmw. Na e61 mám skoro 380 tis.km. Kvôli veľkému nábehu km mám 6válc.dízla. Super. Ako druhé auto máme e92 coupe tiež dízel resp. tretie auto sme mali aj e36 benzín teraz e46 coupe benzín. Ak chlapec nejazdí veľa km nech si kúpi benzín, nemajú toľko nabehané a nie sú tak zodraté ako dízle. Sem tam sa dá natrafiť na pekný kúsok. A výkonovo stačí aj 4 valec. e46 318ci väčšinou jazdili ženy - nie sú také zhumpľované. Majú slušný podvozok. Dá sa na to všetko pozháňať.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných