... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Skyro
Auto: Honda
Kraj: Trenčiansky

Re: kúpa e46 (prve auto)

Štvrtok, 13. Apríla 2017, 20:01

No, vidim ze ty si radsej nekupuj ziadne auto...

Speed320i
Kraj: Košický

Štvrtok, 13. Apríla 2017, 20:08

Skyro napísal:

:thumbup:

Užívateľov profilový obrázok
Zeky3
Auto: Imola E46
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 13. Apríla 2017, 23:15

Sewas GrinD.

Som majiteľom E46 cca. 2 roky tak Ti môžem napísať moje postrehy, snáď Ti to trochu pomôže.
Ohľadom toho nájazdu je to normálne, sú to 12 a viac ročné autá takže kúpiť kúsok čo má reálnych 150 tis je viac-menej utópia.
Určite si zober niekoho na obhliadku ako Ti radia chalani- ja som bol tiež s Pepeqom a šiel by som zas. :)
Pri benzíne a hlavne R6 čakaj že to potiahne trochu oleja. Dobre pozri karosériu, lemy, hrdzu to chytá jedna radosť.
Badžet máš 7 tis. čisto na auto alebo na auto, prihlásenie, servis? Lebo ak to máš len na auto tak by bolo dobré mať čosi bokom aj na nejaké tie "neočakávané problémy"-vlastná skúsenosť.
Dovoz alebo u nás?
Ja som jednoznačne za dovoz, videl som 3 E46 na SK a stačilo mi. :/
Na 325i a 330i by som Ťa asi nenahováral kedže nemáš skúsenosti+zadný pohon tiež potrebuje trochu cviku a hlavne rozumu.
4 valce nie sú zlé (aj keď niektorí tu budú tvrdiť že horší motor BMW nemalo) ale na R6 sa to proste nechytá, to je fakt tak to vidím u Teba na 320i, 125kw, myslím že na prvé auto Ti to bude bohato stačiť.
Ja mám 1.8i a viac-menej som rád že som sa tak rozhodol, auto bolo v slušnom stave takže som oželel 2 valce na úkor peknej karosérie, nezničeného interiéru a podvozku v dobrom stave + aj cena zavážila, a platiť 1/3 auta za prihlásenie u R6, no môžem to j*bať. :)
Ak máš otázku alebo chceš konkrétne niečo vedieť tak PM.

Speed320i
Kraj: Košický

Piatok, 14. Apríla 2017, 11:50

S tými závodnými simulátormi si ma fakt pobavil.. Ešte mi prezraď, aké najsilnejšie auto si šoferoval a ako dlho máš vodičák?! (aby som bol v obraze) :?:

grinD
Autor témy
Auto: 320i e46 fl
Kraj: Nitriansky

Piatok, 14. Apríla 2017, 17:47

Zeky3 napísal:
ja som bol tiež s Pepeqom a šiel by som zas. :)
Vsimol som si ze má na podpise čislo a že ponuka tu diagnostiku , urcite sa mu ozvem pred kupou . 7k mam čisto na auto tak by ma zaujimalo že čo možem za taky peniaz čakať , Prihlasenie za ten 170kw je 83 euro čo je celkom okey . Čo sa týka vykonu verim ze dvojliter by mi stačil ale pozeram sa na to tak že auto chcem mat aspon tie 3 - 4 roky .

Speed320i napísal:
S tými závodnými simulátormi si ma fakt pobavil.. Ešte mi prezraď, aké najsilnejšie auto si šoferoval a ako dlho máš vodičák?! (aby som bol v obraze) :?:
si myslim že je zbytočne rozoberat moje skusenosti za volantom , keby sa tu chcem dorabat nepisem že ide o moje prve auto .To že sa smeješ zo zavodneho simulatoru
je asi preto že o tom nič nevieš , neviem čo ine by som ktomu dodal . https://youtu.be/hHXeRXPPFtA?t=10m39s
prvé auto - e46 320i

Iwe_sko
Auto: Bmw E46 320d
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 14. Apríla 2017, 18:03

=D Simulátor. Mňa len 100kw nafta v zákrute tak vytrestala že odvtedy stačí aby trošku zapršalo a som stisnutý v sedadle. A to som mal dosť km najazdené na predokolke, kým som sadol do tohto. Tam som sa tak nebál ani z ďaleka.

Skyro

Piatok, 14. Apríla 2017, 19:53

Pepek ti toho skontroluje ovela ovela viac ako len diagnostiku.

Naozaj do toho nechoď. Toto je v tvojich rukách zbraň, píšeš že oceníš každú radu a všetci ti tu radíme aby si si toto nekupoval.

O simulátore tu prosím už nič nepíš lebo už teraz ťa neberiem príliš vážne, a určite viacerí

19palec05
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Piatok, 14. Apríla 2017, 20:10

Tak ako prve auto a hned trojliter a povedat si ze budem ho setrit je jak povedat ze chcem mat kridla a nechcem lietat. Moje prve auto bolo e36 316i compact a tiez mi znami povedal ked som ho kupoval ale pozor je to zadokolka!!! A ja jasneee sak ja budem chodit normalne predpisovo. Asi po tyzdni som skusal kolko vytiahne ked ho potocim na obmedzovac...sice nastastie sa mi nic nestalo a casom som sa ukludnil, to auto som mal viac ako 5 rokov a teraz mam e46 320d touring 110 kw a az na tu spotrebu mi to uplne staci..jedine preco by som chcel 330d je to ze tam by som mal spotrebu cca rovnaku ALE!!! o 2 valce viac = o dva vstrekovace viac o dva zhavice viac atd..= vyzsie naklady.
Vykon je uplne postacujuci aj na 110kw.

majo38
Auto: e92 330XD

Piatok, 14. Apríla 2017, 20:59

Skyro napísal:

suhlas [-X

drak
Auto: bmw 330 ci smg
Kraj: Prešovský

Piatok, 14. Apríla 2017, 21:06

Takze vydis kazdy ty chce len dobre..simulator je jedna vec a realita druha ..ked tak tak pozetaj po 320 to ty bude na zaciatok stacit ma to 125kw to tiez robi riadne divy ..ja som 2 krat s tim motorom mal hodiny a potom to 2 krat dostalo :D bola to sranda az tak som kupoval 330i :lol:

Zeky3
Auto: Imola E46

Sobota, 15. Apríla 2017, 13:47

Vsimol som si ze má na podpise čislo a že ponuka tu diagnostiku , urcite sa mu ozvem pred kupou . 7k mam čisto na auto tak by ma zaujimalo že čo možem za taky peniaz čakať , Prihlasenie za ten 170kw je 83 euro čo je celkom okey . Čo sa týka vykonu verim ze dvojliter by mi stačil ale pozeram sa na to tak že auto chcem mat aspon tie 3 - 4 roky .

Pepqek je borec, odporúčam určite. :)
7K na auto je myslím dosť dobrý základ a napr. z De by si za tie prachy mal doniesť fakt pekný kúsok+prihlásenie Ťa už nezruinuje.
A k tomu 3 litru čo by si chcel, tu nejde o to že to hneď o týždeň niekde oprieš, ide tu o to že ako sám píšeš nemáš REÁLNE skúsenosti a to je problém, ten simulátor tu fakt neťahaj, reálny život je o niečom inom.
Tu Ti dávajú rady ľudia ktorý majú so zadokolkami skúsenosti a radia Ti dobre.
Je len na Tebe ako sa rozhodneš tak veľa šťastia.

sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 10:13

Neviem ako jazdíte, ale ja som sa doteraz za 3 roky dostal len do jednej krízovej situacie a to mi hneď pomohol DCS. Išiel som na zimnom obutí niekedy v marci do zátačky na vjazd na dialnicu bolo tam mierne stúpanie za dažda a voda sa liala dole cestou asi v 120km/h riť mi prešla do driftu a ihneď zasiahlo DCS, trochu som ubral a pekne ma to vrátilo...Skúšal som jazdiť bez kontroly za dažďa, ale to už treba veľa cviku, lebo fakt ten zadok lieta. Keď sa jazdí s rozumom tak sa netreba báť silného auta ani zadnokolky, všetko je to o rešpekte. Samozrejme v zime som si na veľkom parkovisku vyskúšal ako sa to správa v šmyku a bol som veľmi prekvapený keď pri vytočení kolies do veľkého uhla ma nepustilo dať plný plyn....
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 13:25

Ja si myslím, že pokiaľ človek nie je úplný blbec, tak je úplne jedno, či si kúpi ako prvé auto Fiat Punto alebo 330i. Sám som si kúpil ako svoje úplne prvé auto (na ktoré som si mimochodom zarobil sám) E61 530d a za vyše 2 roky, čo ho vlastním, som nemal žiadnu nehodu a ani som ho nikde neoprel. Väčšinu času jazdím dosť kľudne a keď ma občas chytí nálada to trochu viac prevetrať, tak to auto už poznám natoľko dobre, aby som to neprehnal a zvládol to.

Ak si ale niekto myslí, že má pod rukami formulu so 100%-ným gripom za akéhokoľvek počasia, tak takému je to jedno, nezvládne to na Punte ani na BMW :wink:

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 16:13

Najlepšie čo môžeš urobiť je prejsť si príbehy čo sú tu na fóre, tam zistíš všetko o týchto autách. Ja by som ale za prvé auto 7000 nedal, predsalen to bude auto o naučení sa sem tam nejaké ťukance a hlaven prvý "výlet" mimo cesty.... Osobne by som nikomu kto chce auto na bežné používanie e46 neodporúčil..... je to stará vražda predsa len, a už sa bude len čím ďalej tým viac jebať.

Teraz čakám flame od "cukríkárov" čo mi naložia, ale e46 je už dávno za zenitom, možno pre nejakého nadšenca vhodná, inak nepoužiteľná pokiaľ k nej nemáš vzťah..... a 7000 dať za e46 predpokladám v sedane tak to už je kus přes čáru.....

Skyro

Nedeľa, 16. Apríla 2017, 16:21

Tiez mudro hovoris. Ja si nemyslim ze e46 je za zenitom, prave naopak - velmi nadcasove auto aj vzhladom (po FL) aj technologicky ak mas slusnu vybavu. Ale je pravda ze 7k za prve auto isto nie. Sam si pamatam ako som odrbal svoju prvu hondu a ten super pocit ze po skrabanci alebo obrubniku sa ti ulavi ze aj tak je to stará herka a moc ta to mrziet nemusi. Pri e46 co mam teraz (v cukrikovom stave) uz ma boli kazdy kamienok.

Zase nema zmysel kupovat auto s ktorym nebudes spokojny ked na nho mas. Po tejto stranke je to zacarovany kruh.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných