... všetko o BMW ...
PeqpeK napísal:pridavam sa k tomutoto rozpravaju ludia, co to nejazdili...a ked ano, tak na vzduchu
PeqpeK napísal:BMW 7 ale predsa vždy bol kompromis medzi komfortom a "športovými vlastnosťami" kdež to Mercedes S je primárne zameraný čisto len na pohodlie a preto si rozmaznaný :) Určite pre šoféra je lepsie podla mna 7 ako S. Tak isto tvrdiť že ked BMW 7 nie je pohodlne tak ma byt rýchle? Však MB S 3.0 diesel nie je o nič rýchlejší tak prečo očakávať že 730d ma byt zrazu rýchlejšia? Nemôžme porovnávať S500 s 730d napr :) inak aký mas typ? Lebo mne moc pomalá (ani prehnane rýchla) moja základná 30d nepríde. Možno u staršej s 6st prevodovkou je to ine, ale mne moja príde akurát. Úprimne som čakal že to bude horšie. Na to že to je loď to je fajn. Síce 740d je o poznanie lepšia ale spokojný som, nie je to predsa Mko :) inak ked si chcel rýchlu 7 je tu 750d ktorá že ide veru. Ten tempomat som nepochopil ako myslíš že zakažde zapínať tlačidlom? Však aj u staršej generácii kde bola páčka si ho musel predsa aktivovať. K tomu autoholdu, ten nie je predsa určený na parkovanie v tedy ho vypni. Autohold slúži na to že kedykoľvek počas jazdy zastavíš aj v kopci tak bezpečne mozes pustiť brzdu s zaradenou rýchlosťou "D" a auto bude stať. Presne takto to funguje aj na Mercedese aj v Audi, Porsche a čo ja viem este. Mne to príde užitočne. Podla mna to v BMW aj veľmi dobre spravili nakoľko to nefunguje takým princípom že to vzdy da na doraz ručnú po zastavení ale zabrzdi to len na takú silu aby auto stalo a viac nie, je to stoho dôvodu že ty ked potom pridaš plyn aby si necítil trhnutie pri rozbehu než by ti to stihlo povoliť ale aby si sa rozbehol jemne že otom ani nevieš. A toto su take maličkosti a detaily ktore sa počítajú. K tej hlasitosti nerozumiem čo ti tak prekáža, všetky staršie BMW mali ovládanie hlasitosti na volante tlacitkom a bolo to fajn a zrazu to je problem. To scrollovacie kolečko ma lepší význam podla mna ako by malo byt na hlasitosť nakoľko slúži zároveň ako potvrdzovania voľba. Inak interiér mozem porovnať max s E60 LCI a F01 je kvalitou lepší podla mna, tak aj materiálmi. Neviem ako sa staral predchádzajúci majiteľ o moje ale asi prehnane dobre nakoľko pri 230tis vyzerá tak na 50 :)ako asi som moc ovplyvneny tym prechodom z S klasse, ale F01 mi nepride ani rychla, ani pohodlna... ten tempomat zakazdym zapinat tlacikom ako na E46/39...seriously? konecne to dobre spravili do predoslej generacie a teraz to takto pojebu, ten hlupy autohold ved s tym je problem parkovat, stale zapinat, vypinat...ked zhasnes motor so zapnutym autoholdom tak ti zatiahne rucnu, to je na nervy...ovladanie hlasitosti tlacikami je ultra sracka ked tam mas priamo scrollovaci button, plus ked mas polozenu ruku na idrive knobe, preco nedali hlasitost rovno tam?stale s rukami hore dole... no porovnavam kolko zniesol interier E65 a kolko znesie v F01 a je to o dost horsie, detto v F10...jedine co hodnotim pozitivne je IAS, a aj to iba preto lebo casto chodim do garazi...uz to, ze po 230 je vola v zadnom hrebeni tiez svedci o kvalite...pre mna zatial velke sklamanie, je to hovno zabalene do pozlatka
a predrazene
jararak napísal:tak ta packa co bola u e60/90/70 na tempomat bola super a ovladanie hlasitosti na lavej strane, ale preco preboha to davali na pravu stranu? ved to mozem rovno na radiu zmenit s pravou rukou nie?
lulu991 napísal:Celkom som prekvapený koľko kritiky :) ak mam povedať za seba tak ja ergonómiu BMW milujem a považujem ju za jednu najlepšiu na svete. Ta páčka mi vobec nechýba. Prečo by mi aj mala? Ked všetky jej funkcie dokonca este viac mam pod jedným palcom na volante a dokonca prehľadnejšie? Za mna je to krok rozhodne vpred.packa na tempomat je uplne super, nenavidim ked musim na druhom aute stlacat tlacidlo, takze v tomto suhlasim s peqpekom
PeqpeK napísal:To by som zistil kde je ten háčik lebo sa mi to nepozdáva akosi :)Tu rychlost som mal na mysli samozrejme v zakrutach a nie na zrychlenie, ktore priamo suvisi s motorizaciou. Darmo nieco pisat sem, musel by som ti to ukazat a na to akosi nemam chut :)