... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: [F01 730d LCI] Nové foto str.114 :))

Štvrtok, 4. Augusta 2016, 19:39

PeqpeK napísal:
pridavam sa k tomu :lol: toto rozpravaju ludia, co to nejazdili...a ked ano, tak na vzduchu

Nemyslim si ze by si ty jazdil BMW, ked este boli vsetky robene dvojdverove. Ja som sice v tej dobe nejazdil tiez, lebo som este nebol nas svete, ale na to staci vseobecny rozhlad, trosku precitat o historii automobilizmu a budes chapat ako som to myslel.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Piatok, 5. Augusta 2016, 00:24

Nerozumiem, ja som porovnal som dva konkretne modely, a ty vseobecne reci, ktore su v tomto pripade uplne z cesty.
Mier

xener
Auto: biele, sede, modre

Piatok, 5. Augusta 2016, 11:04

aby sme si to teda ujasnili a rozumel si s cim si vlastne suhlasil. kedze som nedaval citaciu, tak som pisal v kontexte predchadzajuceho prispevku ktory bol o historii a vybavach aut, kludne si ho precitaj.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4

Piatok, 5. Augusta 2016, 18:33

PeqpeK napísal:
ako asi som moc ovplyvneny tym prechodom z S klasse, ale F01 mi nepride ani rychla, ani pohodlna... ten tempomat zakazdym zapinat tlacikom ako na E46/39...seriously? konecne to dobre spravili do predoslej generacie a teraz to takto pojebu, ten hlupy autohold ved s tym je problem parkovat, stale zapinat, vypinat...ked zhasnes motor so zapnutym autoholdom tak ti zatiahne rucnu, to je na nervy...ovladanie hlasitosti tlacikami je ultra sracka ked tam mas priamo scrollovaci button, plus ked mas polozenu ruku na idrive knobe, preco nedali hlasitost rovno tam? :( stale s rukami hore dole... no porovnavam kolko zniesol interier E65 a kolko znesie v F01 a je to o dost horsie, detto v F10...jedine co hodnotim pozitivne je IAS, a aj to iba preto lebo casto chodim do garazi...uz to, ze po 230 je vola v zadnom hrebeni tiez svedci o kvalite...pre mna zatial velke sklamanie, je to hovno zabalene do pozlatka :D a predrazene
BMW 7 ale predsa vždy bol kompromis medzi komfortom a "športovými vlastnosťami" kdež to Mercedes S je primárne zameraný čisto len na pohodlie a preto si rozmaznaný :) Určite pre šoféra je lepsie podla mna 7 ako S. Tak isto tvrdiť že ked BMW 7 nie je pohodlne tak ma byt rýchle? Však MB S 3.0 diesel nie je o nič rýchlejší tak prečo očakávať že 730d ma byt zrazu rýchlejšia? Nemôžme porovnávať S500 s 730d napr :) inak aký mas typ? Lebo mne moc pomalá (ani prehnane rýchla) moja základná 30d nepríde. Možno u staršej s 6st prevodovkou je to ine, ale mne moja príde akurát. Úprimne som čakal že to bude horšie. Na to že to je loď to je fajn. Síce 740d je o poznanie lepšia ale spokojný som, nie je to predsa Mko :) inak ked si chcel rýchlu 7 je tu 750d ktorá že ide veru. Ten tempomat som nepochopil ako myslíš že zakažde zapínať tlačidlom? Však aj u staršej generácii kde bola páčka si ho musel predsa aktivovať. K tomu autoholdu, ten nie je predsa určený na parkovanie v tedy ho vypni. Autohold slúži na to že kedykoľvek počas jazdy zastavíš aj v kopci tak bezpečne mozes pustiť brzdu s zaradenou rýchlosťou "D" a auto bude stať. Presne takto to funguje aj na Mercedese aj v Audi, Porsche a čo ja viem este. Mne to príde užitočne. Podla mna to v BMW aj veľmi dobre spravili nakoľko to nefunguje takým princípom že to vzdy da na doraz ručnú po zastavení ale zabrzdi to len na takú silu aby auto stalo a viac nie, je to stoho dôvodu že ty ked potom pridaš plyn aby si necítil trhnutie pri rozbehu než by ti to stihlo povoliť ale aby si sa rozbehol jemne že otom ani nevieš. A toto su take maličkosti a detaily ktore sa počítajú. K tej hlasitosti nerozumiem čo ti tak prekáža, všetky staršie BMW mali ovládanie hlasitosti na volante tlacitkom a bolo to fajn a zrazu to je problem. To scrollovacie kolečko ma lepší význam podla mna ako by malo byt na hlasitosť nakoľko slúži zároveň ako potvrdzovania voľba. Inak interiér mozem porovnať max s E60 LCI a F01 je kvalitou lepší podla mna, tak aj materiálmi. Neviem ako sa staral predchádzajúci majiteľ o moje ale asi prehnane dobre nakoľko pri 230tis vyzerá tak na 50 :)
Naposledy upravil/-a //MPower v Piatok, 5. Augusta 2016, 18:59, upravené celkom 3 krát.

//MPower
Autor témy

Piatok, 5. Augusta 2016, 18:43

jararak napísal:
tak ta packa co bola u e60/90/70 na tempomat bola super a ovladanie hlasitosti na lavej strane, ale preco preboha to davali na pravu stranu? ved to mozem rovno na radiu zmenit s pravou rukou nie?

Jaro aj Audi ma ovládanie hlasitosti na volante na pravej strane. Ja v tom nevidím problem. Podla mna je jedno na ktorej strane volantu pridám volume dôležité je že sa nemusím naťahovať rukou nie?

//MPower
Autor témy

Piatok, 5. Augusta 2016, 18:48

lulu991 napísal:
packa na tempomat je uplne super, nenavidim ked musim na druhom aute stlacat tlacidlo, takze v tomto suhlasim s peqpekom ;)
Celkom som prekvapený koľko kritiky :) ak mam povedať za seba tak ja ergonómiu BMW milujem a považujem ju za jednu najlepšiu na svete. Ta páčka mi vobec nechýba. Prečo by mi aj mala? Ked všetky jej funkcie dokonca este viac mam pod jedným palcom na volante a dokonca prehľadnejšie? Za mna je to krok rozhodne vpred.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Sobota, 6. Augusta 2016, 09:48

Tu rychlost som mal na mysli samozrejme v zakrutach a nie na zrychlenie, ktore priamo suvisi s motorizaciou. Darmo nieco pisat sem, musel by som ti to ukazat a na to akosi nemam chut :)

starynovy
Kraj: Zahraničie

Sobota, 6. Augusta 2016, 12:47

Tieto zauzivane dogmy akoze BMW je vzdy sportovo ladene a Mercedes je stara rozhojdana lod pre zubarov len tak nevymiznu. Kto neskusi nepochopi a furt si bude mliet o svojej 7er motokare a ze Sko sa v zakrute prevrati lebo to je cisto na komfort. :D

//MPower
Autor témy

Sobota, 6. Augusta 2016, 13:25

Zle si si to vysvetlil. Nikto netvrdí ze S sa v zákrute prevráti lebo je to uplavana loď. Ja tvrdím že BMW 7 je na šoférovanie zaživnejšie pre šoféra ako S. A to potvrdzuje aj každy serióznejší test. BMW spravilo kompromis medzi komfortom a jazdnými vlastnosťami na ktorých si zakladá. Dokonca aj nová G11 je potom "tvrdá" ale že aj lepsie jazdi potom na úkor tej tvrdosti lebo bez toho to proste nejde. Toto je fakt ktorý povedalo veľa ľudí čo testovali tie auta. Naopak som to este veru nepočul. MB a BMW maju ine priority

//MPower
Autor témy

Sobota, 6. Augusta 2016, 13:30

PeqpeK napísal:
Tu rychlost som mal na mysli samozrejme v zakrutach a nie na zrychlenie, ktore priamo suvisi s motorizaciou. Darmo nieco pisat sem, musel by som ti to ukazat a na to akosi nemam chut :)
To by som zistil kde je ten háčik lebo sa mi to nepozdáva akosi :)

//MPower
Autor témy

Štvrtok, 15. Septembra 2016, 00:21

Tak dlhšie som tu nič nepridal. Na aute sa mi podarilo poškodiť predný nárazník o trčiacu 30cm železnú trúbku zabetónovanu pred obrubníkom ](*,)
Pri náduchu sa plast zatlačil a ostal zlomený. Nakoniec mi to prišlo aj vhod ze som ho dorazil lebo ten nárazník bol uz slušne od kamienkov a kazilo to zbytok auta :) tak lepic plastov mi ho krásne vyfenoval a dal do pôvodného tvaru a nárazník som poslal rovno do lakovne kde si tak isto excelentne spravili robotu a výborne trafili farbu co bola moja najvačšia obava :thumbup: tak isto som vymenil olej za Mobil 1 0W40 a všetky filtre palivový, vzduchový, olejový za originály zn.MAHLE original. Auto ide bezchybne a ostáva už len jazdiť :)
Prílohy
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg

bmwmpower82
Auto: Mondeo

Piatok, 16. Septembra 2016, 08:01

Co bude dalsie ak sa f01 preda F10 ?

tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf

Piatok, 16. Septembra 2016, 11:11

kde si lakoval?
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

//MPower
Autor témy

Sobota, 17. Septembra 2016, 18:29

Bmwmpower82 :
F10 je jedna z možnosti, ale jedine M550d. Dokonca jedna mi bola aj ponúknutá s 480k a 900nm :) ale tých aut je v hľadáčiku viac co by som rad vyskúšal a sám budem mat problem si vybrať keby nahodou sa F01 predala.

Tvaroh:
Presne ti sám nepoviem kde to bolo.. Ja som zveril narzník kamosovi čo ma detailingovú firmu a on sa mi o všetko postaral nakoľko mu plne dôverujem lebo do týcho vecí je blázon a on tak isto vie že som náročný tak ako vždy nesklamal :)

dodoIPD
Auto: BMW

Pondelok, 10. Októbra 2016, 17:35

F01 nemala vzduchovy podvozok, o akom komforte sa chces bavit? S-ko ma aktivny podvozok hadam od 2001/2 kde ti vyvazuje komplet karoseriu auta aby posadka necitila ze ide do zakruty.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 32 neregistrovaných