No dlho som čakal ale udalo sa

. A ďaľší darček od priateľky

v jej mene musím poďakovať
Martin46 za expresné dodanie
Jedná sa o UHP LED AE 120SMD V3. A montáž Angel Eyes do DEPO svetiel. Ak niekto bude potrebovať kľudne sa môže inšpirovať mojím postupom
Krok č. 1 - Rozobrať svetlo.Rozobratie depo svetlá je jednoduchá záležitosť, nič netreba rozlepovať. Svetlo je len zaklapnuté v úchytoch...akurát treba dať pozor aby sme tie uchyty nezlomili.
Krok č. 2 - odpojenie pôvodných DEPO AE.Ďalší jednoduchý krok. káble odpojíme, žiarovky vytiahneme a máme hotovo. Ešte pred tým ako vytiahneme samotné strieborné kruhá, potrebujeme dať dole spony.
(vid. obrázok, vrchná časť kruha... každý kruh má 2

)
Krok č. 3 - vytiahneme a rozoberieme plastové kruhyKruhy vytiahneme z drážok a rozoberieme predný priesvitný kryt (ďalej už iba "kryt")

S krytom treba narábať jemne nakoľko je to dosť tvrdý ale krehký plast....nožičky budú musieť ísť aj tak preč ale aby si nezobrali zo sebou aj kúsok krytu

Krok č. 4 - úprava kruhov a krytuDrážku si musíme vyčistiť na osadenie LED pásikom. Nepoužíval som na to tip-top náradie ale podarilo sa mi to....takisto platí, že treba s tým zaobchádzať jemne,
lebo sa rado vylamuje aj viac ako chceme. V skratke.... kto nemá nasraté v rukách tak to so štipkou obozretnosti dá

(Poznámka - Je dobre si ponechať tie vodiace výčnelky, ktoré nám ostali, lebo perfektné nám budú držať LED pásik....priam ako keby to bolo originál
)Krok č. 5 - skrátenie LED pásika a uloženieV tomto kroku treba byť opatrnejší. Vzhľadom na to, že DEPO svetlá majú menší priemer a klasické krúžky pre E39 tam nepasujú nakoľko sú robené pre väčšie optiky.
Krúžky môžeme bezpečne strihnúť nakoľko sú zapojené do série po 3 diódy a 1 rezistor. T.z. môžeme ho skracovať o 3, 6, 9 atď. Osobne som zvolil bezpečnejší postup
a strihnúť len 8 diód. Tým pádom pri strihaní nemôžem poškodiť 10. diódu a ani rezistor, ktorý mi spája ďalší okruh. Čiže jedná posledná nám nebude svietiť...

Tú poslednú diódu, ktorá nesvieti si nemáš šancu všimnúť... je to OK

Akurát pri osadzovaní musíme dať pozor aby svietiaca časť pásiku začínala
aj končila na jednom mieste.

Čo sa týka lepšieho upevnenia LED pásiku v kruhu, zvolil som tavnú pištoľ. Zo zadnej strany kruhu cez pôvodne diery na žiarovky natlačíme hmotu tak aby obtiekla
pásik
ale zároveň aby sa nedostala na svetelnú časť pásiku, aby nám to zbytočne neobmedzovalo svetlo.Krok č. 6 - osadenie krytu a skompletizovanie, po novom už LED kruhu.Ako som už vyššie spomínal, nožičky z krytu musia ísť preč nakoľko to okolo LED pásiku neprejde...ak niekto chce, môže to skúsiť nejako okolo ale keď som to skúšal
ja tak nešlo tam prestrčiť tie nožičky a zároveň mať krúžok osadený/prilepený pevne. Nožičky odstrihnúť a tavnou pištoľou prilepiť...

Platí to isté, čo aj v kroku 5, a to, že tavená hmota nám nesmie dojsť na diódy.... Nie je to najjednoduchšie zalepiť, nakoľko tam nie sú poriadne dosadacie plochy
ale dá sa to. Zbytky hmoty orezávanom opatrne odstránime a máme skoro hotovo

Krok č. 7 - kabeláž Tak ako sme kruhy rozobrali, tak ich jednoducho aj zložíme. A teraz nám už zostáva len vytiahnuť káble zo svetla von.
Nechcem som do žiadnych gum rezať ani nič podobne tak som to jednoducho pretiahol cez odvetravaciu dierku. Resp. aspoň
myslím, že na to slúži 
Tak a týmto by sme mali hotovo. 4 kruhy a 2 svetlá. a tu je výsledok :
Čo sa týka zapojenia je to zatiaľ zapojené takpovediac amatérsky... S elektrikou moc kamarát nie som, takže nie je to všetko ešte dobré. Svetlá mi zatiaľ fungujúako parkovačky. Treba tam niečo ešte prerobiť bo mi to preráža niekedy do ľavej smerovky a tak. Taktiež treba vyhodiť pôvodnú
kabeláž po "DEPO AE" a zapojiťFade Out Effect. Ale to nechám už na elektrikárovi