Po dlhšom čase nejaký update... vo forme vianočného darčeku sám sebe si

pekné nové velúrové koberce 9mm...
Ďalej nové stierače, rozhodol som sa vyskúšať Bosch Aero Twin a uvidíme ako dlho vydržia.... taktiež som kúpil aj relé stieračov ( wiper relay 2) nakoľko mi ho vypisovala diag a myslel som, že bude spôsobovať problém s rýchlym, 2. stupňom, stierania....totižto nejde.... po výmene relé žiadna zmena
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
automatika (senzor) ide, 1. stupeň tiež ale druhý už nie.... nestretol sa s tým niekto ?
A mal som takú patáliu s alternátorom....našťastie vyriešené ešte skôr ako ma stihol niekde nechať.... všimol som si totižto, že mi nedrží dobre baterka.... tak reku kúpim novú ale potom som si povedal, že skontrolujem altík....už od leta dával (podľa test menu) nižšie hodnoty nabíjania (niečo v rozmedzí 13.8V - 13.1V). V zime sa to zhoršilo a miestami mi spadlo napätie na 11,4V ....zmeral som ho ešte multimertom na voľnobehu a tiež to bolo zlé....pod záťažou 12,58V, bez záťaže 13,6V. Testov som porobil viac, pri otáčkach a pod.
Z výsledkov mi vyšiel istý repas... Takže altík už zrepasovaný. Meniť trebalo stator, ložisko, 2 diodové mostíky a ešte tam niečo bolo ale už nepamätám... teraz to ide už pekne baterku nevybíja, voľnobeh 14,3V (záťaž nehrá rolu) takže už som spokojný

Ešte mi zostala na vyriešenie jedná vec....cez zimu mi zrejme primrzol pravý predný tlmič....no buchot jak hovado... keď som behal po servisoch kvôli identifikácií problému tlmič po dvihnutí aute prestal búchať a tváril sa, že je OK...

hajzel jeden.... mesiac bol kľud ale búchať začalo zas...zdvihol som si dvihákom auto a tlmič zas nebúcha....musím ešte mesiac vydržať a pôjdu nové tlmiče MTech1, samozrejme uloženia aj dorazi SASCH....ešte popri tlmičoch budem meniť a týčky riadenia nakoľko jedná už má vôľu.... chcel by som si to robiť sám ale neviem ako to bude s počasím nakoľko nemám na to priestory a musel by som sa spoľahnúť len na dvor....alebo keď to nevýjde tak servis....o čo už