... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Re: 5er e60 alebo 7er e65

Pondelok, 25. Januára 2016, 22:00

Saru napísal:
...toto su presne rady typu 4.000 musis mesacne zarabat a 10.000 musis mat vo vacku ak by ti nahodou klakol motor s prevodovkou a popritom zhorela elektrika v aute a praskol by ti kardan vsetko naraz, sak co, stat sa moze.

Ak budeš toľko zarábať a toľko mať vo vačku na auto, tak ta nikdy nič neprekvapi a budeš pripraveny na všetko a nestane sa ti že ti bude sedma stat pol roka na dvore lebo nebudeš mat na prevodovku napr...
Saru napísal:
Takze spat do reality...

:roll:

Saru napísal:
Uz par ludi vravelo ze by do sedmy nesli...Ale preco? Aby som si z toho nieco vzal potrebujem aj argument, alebo pre a proti.

Ja nechápem čo ešte chceš...všade po fóre chalani píšu aké sú tie autá drahé na servis keď sa serú (a oni sa serú)..tu hore ti chlapec krásny pekný napíše že do toho jebol 3 a pol tisíca ani nevie ako ale ty sa štorcuješ že si neplánuješ na auto nechávať v zálohe 2 tisíc ale uvažuješ o sedme..už si tu dostal toľko rád pre aj proti že to už by pochopil hadam aj banned. Skrátka, nečakaj že si kúpiš auto ktoré stálo niekedy 100 tisíc za desatinu ceny a všetko tam bude úplne ok, pripravené na bezstarostnú jazdu a hltanie kilometrov bez poruchy...tak to proste nefunguje a realita do ktorej sa chceš vrátiť je realita, ktorú nechceš pochopiť.
Ale komu niet rady... napriek tomu ti držím palce aby si nekúpil hnoj ale mám pocit že aj tak si spravíš po svojom...
Agelias© by migo
///MARKETING

Septimus

Pondelok, 25. Januára 2016, 22:38

Saru napísal:
Uz par ludi vravelo ze by do sedmy nesli alebo ze radsej E60. Ale preco? Aby som si z toho nieco vzal potrebujem aj argument, alebo pre a proti.

Dá sa to zhrnúť stručne: keď si vedľa seba postavíš E60 a E65 rovnakej motorizácie, roku výroby, nájazdu kilometrov a spôsobu prevádzky, aj za predpokladu, že boli obe rovnako kvalitne servisované, priprav sa u E65 na tri základné rozdiely:
1. vyššia cena za diely karosérie, interiéru, a náprav
2. vyššia PZP a havarijná + vyššia amortizácia poisťovní pri škodových udalostiach
3. vyššia miera komfortu a doplnkových prvkov výbavy
A netreba zabudnúť ani na fakt, že čím vyššia výbava -> tým častejšie môžu byť poruchy vyžadujúce odbornú diagnostiku. A ako bonus treba počítať s vyššou hmotnosťou (= vyššia spotreba, rýchlejšie opotrebenie podvozku, pri slabších motorizáciách rýchlejšie opotrebenie motora a prevodovky), problémami s mestským parkovaním kvôli rozmerom, vyšším rizikom vandalizmu, atď.
No znovu opakujem, ak si presvedčený o tom, že pre teba a tvoje podnikanie bude vhodnejšia a reprezentatívnejšia sedma ako päťka, a zmieriš sa s vyššími prevádzkovými nákladmi, choď do toho. :thumbup:

Ak sa v niečom mýlim, opravte ma prosím. :wink:

sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Pondelok, 25. Januára 2016, 23:44

Musel som nakoniec zareagovať nedalo mi to...Majú chalani tuna pravdu, ale ty to nechceš počuť akokeby. Ale musim povedať popravde, že sa predsa nepojebe na aute v jeden deň všetko naráz. E65 je si myslím stále delo auto facelift je, ale krajší. Poznám dosť veľa ľudí, ktorí nabrali na svoje sny požičky a sa v takých sedmách, touaregoch poprípade e61 vozia a nie sú ani podnikatelia. Obuté najlacnejšie gumy servis kde tu, nehovorím, že majú cukríky ale jazdia. Panebože je to len auto. Do mojej e46 za posledný rok som nasypal 2 tisícky a ešte minimálne tisícku by si auto zaslúžilo. Ale keď nie su peniaze tak sa toršku počká a ide to. Takže ja ti hovorím, že ak ti srdce ťahá za e65, vyber pekný kus choď to kuknúť s peqpekom trebárz kúp a voz sa. Keď dačo príde vymeníš a ideš ďalej. Žiadna veda. Na reči a hororové scenáre sa vyjeb a už nič sa nikoho nepýtaj.....
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Utorok, 26. Januára 2016, 07:24

To ze jazdim na e36 neznamená ze uz polroka nečítam o e60 a nepozeram kazdy den inzerciu od 2007 vyssie, nezistujem si co sa kazi, co asi co stoji, naco davat pozor, pche :D
Si zacni citat v technickom temy, mozno sa dozvies viac nez tady, a to som len poslal link na slusnu e60
Obrázok

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 26. Januára 2016, 08:06

Komu neni rady....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

upir156
Kraj: Trnavský

Utorok, 26. Januára 2016, 08:52

E65 pred FL je otrasne auto, FL je K svetu ale ne za 10k, treba 2x merať a raz rezať. Len brzdy ta budú stáť do cca litra+ základný servis+ veci čo nebudú priznané a si na 15k. A hlava V smútku, ale sak tvoja voľba, tvoje starosti. Neber to ako ohováranie, netrafis kus a auto ti potiahne pekne do hĺbky peňaženku.

Saru
Autor témy
Auto: BMW E46 318dT

Utorok, 26. Januára 2016, 09:26

Okrem Vomacka (co som si mohol mysliet) konecne sa bavime rozumnejsie. Vomack ser na to, neprinasa mi nic citat tvoje rypave komentare aby si ukazal ze si pan lebo slepo nesuhlasim s tvojim nazorom. =;

Nie, nezakryvam si usi nad faktami, ale argument typu "nekupuj to lebo to neuzivis" alebo "kup si passat lebo stary bavorak nie je reprezentativny" - nevies ci som v playboy penthouse alebo bezdomovec pod mostom, takze sa necudujte, ze take neberiem do uvahy, zatial prinosni boli ti, ktori sa rozpisali a napisali vzdy aj PRECO.

compact napísal:
To ze jazdim na e36 neznamená ze uz polroka nečítam o e60 a nepozeram kazdy den inzerciu od 2007 vyssie, nezistujem si co sa kazi, co asi co stoji, naco davat pozor, pche :D
Si zacni citat v technickom temy, mozno sa dozvies viac nez tady, a to som len poslal link na slusnu e60

Nepotrebujem temy v technickom, ludia kupia tu na SR vacsinou auto hlboko pod trhovou cenu a potom tam sypu trojnasobky kupnej ceny, ja som chcel nazor niekoho, s kym si to viem relativne aj porovnat, pretoze take auto skutocne mal a necital rozpravky na nete.

Septimus napísal:
1. vyššia cena za diely karosérie, interiéru, a náprav
2. vyššia PZP a havarijná + vyššia amortizácia poisťovní pri škodových udalostiach
3. vyššia miera komfortu a doplnkových prvkov výbavy
A netreba zabudnúť ani na fakt, že čím vyššia výbava -> tým častejšie môžu byť poruchy vyžadujúce odbornú diagnostiku. A ako bonus treba počítať s vyššou hmotnosťou (= vyššia spotreba, rýchlejšie opotrebenie podvozku, pri slabších motorizáciách rýchlejšie opotrebenie motora a prevodovky), problémami s mestským parkovaním kvôli rozmerom, vyšším rizikom vandalizmu, atď.
No znovu opakujem, ak si presvedčený o tom, že pre teba a tvoje podnikanie bude vhodnejšia a reprezentatívnejšia sedma ako päťka, a zmieriš sa s vyššími prevádzkovými nákladmi, choď do toho. :thumbup:

Ak sa v niečom mýlim, opravte ma prosím. :wink:

1. je tam velmi velky rozdiel? pocitam ze s dynamic drive a EDC to budu rozdiel na jednej naprave niekolko stoviek :smile:
2. pzp a havarijna to chapem, ale az tak velky rozdiel nebude pri porovnatelnej (ak nie rovnakej) motorizacii si myslim
3. ten komfort a vybava ma do istej miery zlakala, kozenne E60 sedadla proti komfortnym E65 su ako drevena lavicka :D

Je mi jasne, ze z casu na cas to musim napichnut na diagnostiku, ked nieco nebude posluchat a tiez pocitam so spotrebou aj s platnickami, ale podvozok by mal vydrzat pri tomto aute viac, no nie? zase tam nedam nejaky hned polsky za polovicu aby som usetril a potom to menil kazdeho pol roka. A dakujem, ze nepchas nos do toho kto som a co robim. Verim, ze obe auta su dostatocne reprezentativne na tento budget na moju potrebu, a stale som na vazkach len pre to, ze jedno z nich chcem, ale neviem ktore. E60 moze zniet ako bezpecnejsia kupa ale zozrat ma moze este viac nez sedma, zalezi od kusu.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 26. Januára 2016, 09:59

ako som uz spominal, kup si co najnovsie s co najmenej km aj na ukor vybavy...potom budes mat co sa tyka servisu asi o dost lesie vyhliadky ako nalozenku s mrte km

comu sa urcite vyhni ak nechces riesit problemy:
- EDC
- dynamic drive
- active steering
- L7
- kombi (zadne vankuse + ulamane kable)
- CCC navigacia

Saru
Autor témy

Utorok, 26. Januára 2016, 10:12

PeqpeK napísal:
ako som uz spominal, kup si co najnovsie s co najmenej km aj na ukor vybavy...potom budes mat co sa tyka servisu asi o dost lesie vyhliadky ako nalozenku s mrte km

comu sa urcite vyhni ak nechces riesit problemy:
- EDC
- dynamic drive
- active steering
- L7
- kombi (zadne vankuse + ulamane kable)
- CCC navigacia

Chapem, zase v tomto pripade je lepsia "social" E65 nez social E60, pretoze aj vykradnuta E65ka na tom bude lepsie nez priemerna E60 u nas na cestach, ci sa mylim? Nemam velmi prehlad o standardnej a nestandardnej vybave E65, skor E60.

Touringa nechcem, jedneho mam a to staci, dynamic drive ak to ma byt iba potencialne 4-ciselna investicia co na mna caka tak ho okaslat. A k tej navigacii - CCC je predfacelift a CIC je facelift v E60? Viem, ze v zahranici vraveli vsetci, ze E65 ma ovela lepsi iDrive po facelifte (aj navi) a ze vela dalsich veci facelift upravil/opravil.

Ake su podla teba take hranicne kilometre aby som to auto aj vyuzil ked do neho budem vrazat? Dajme tomu na 730d a na 530d, mozno podla stavu trhu aj 525d. Diky.

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5

Utorok, 26. Januára 2016, 10:23

a ta co som ti postol tu z klubu ti nereže? vyzera zachovalo, aj km su dobre :thumbup: a zmestiš sa do rozpočtu :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Saru
Autor témy

Utorok, 26. Januára 2016, 10:29

jurkyLE napísal:
a ta co som ti postol tu z klubu ti nereže? vyzera zachovalo, aj km su dobre :thumbup: a zmestiš sa do rozpočtu :thumbup:

Pozeral som, aj s majitelom som rozpraval, uvidim, u mna je hlavny problem pre a proti kazdeho auta, bojim sa skocit hned po 7me a na rychlu obhliadku to mam velmi daleko :?

bruno75

Utorok, 26. Januára 2016, 11:25

Nezdrzim sa komentara, sorry, ale ty vobec nevies o com tocis... :roll: ](*,)
Na E60 mam odjazdene 5 r. a 80t km, takze to auto "trosicku" poznam...
Vsetci ti jednohlasne hovoria, ze E65 je horsia volba a ze tvoj rozpocet na auto a ocakavania od neho su nezlucitelne, len ty to nechces pocut...
Pises o niecom, comu (zda sa) velmi nerozumies...
ano, E65 bude asi mat lepsiu vybavu, ale v tvojom rozpocte to bude vyjazdeny hnoj, ktory sa skor, ci neskor rozsype (takmer isto)
nehovoriac o tom, ze E65 je technologicky zastaralejsia (ako tu uz odznelo) a napr. az E65 LCI dostala vylepseny CCC iDrive, ktory sa do E60 daval od pociatku, CIC sa do E65 vobec nedaval a nastupil tusim az s novou sedmou F01 alebo X5 E70... v E60 bol az posledne 2 roky co sa vyrabala (od 2008)
myslim, ze vsetko to, co sa z vybavy davalo do E65 sa dalo objednat aj do E60 a este tomu aj v E60 vychytali nejake muchy...
tieto auta su uz plne elektroniky a ta sa (bohuzial) po istom case zacne kazit...

za tie prachy, ktore do toho mienis dat nezozenies ani poriadnu porobenu E60 LCI (6-valec) v rozumnej vybave a slusnom (relativne bezudrzbovom) stave....

Ak mas vymedzenych 12t aj so servisom, tak si radsej najdi cukrikovu, vymazlenu E38 alebo E39 LCI (par takych tu na klube je) v plnej palbe a mozno budes "reprezentativnejsi" ako v hnojnej E65 :mrgreen:

Miloš_330i
Auto: 335xi

Utorok, 26. Januára 2016, 12:37

Komfortné sedadlá, ktoré sa dávali do E65 sú aj v E60, takže žiadne drevenné lavice, či čo si to písal...

Určite by som na tvojom mieste išiel do E60lci, tie autá su naozaj pekné. E65 ocení človek v prípade, ak sedí vzadu :smile:

Inak neviem ako sa môžeš pýtať, či ťa servis na E65 a E60 nezabije alebo hovoríš, že nechceš aby si dal do servisu veľa peňazí a chcel by si cukríkové auto. Ak nebudeš kupovať auto od svojho uja, tatka alebo najlepšieho kamaráta, tak sa nikdy nedozvieš v akom to auto stave je a NIKDY nevieš s nejakou určitosťou povedať, aké opravy auto čakajú. Možno kúpiš opticky peknú E60 a za pol roka sa ti pokazí prevodovka, možno vstreky, čerpadlo ... A v prípade, že nechceš mať odložené nejaké peniaze v zálohe, tak to môže byť bolestivá skúsenosť.

Možno sa zase nahneváš ale nebolo by na škodu, ak by si si pozrel aj nejaké E90 330d... áno komfort sa nedá porovnať ale je to niečo iné ako SUPERB, z ktorého máš očividne husiu kožu :D

Ja ti prajem veľa šťastia, nech si nájdeš vysnívané auto a si spokojný ale v tomto prípade by som ,, dva krát meral a raz rezal ´´. :)
IN - AUDI RS4 B7 4.2 V8 , BMW E92 330xi , VW GOLF V GTI
EX - BMW E90 325xi
EX - BMW E92 335xi - príbeh
Ex - VW GOLF VI GTI
Ex - BMW E92 330i - príbeh
Ex - BMW E90 330i - príbeh
Ex - Audi A3 8l 1.8T

Saru
Autor témy

Utorok, 26. Januára 2016, 14:01

bruno75 - nehadam sa, preto pisem, mam odjazdene hole minimum na oboch autach a aj to ako spolujazdec.

Miloš_330i napísal:
Určite by som na tvojom mieste išiel do E60lci, tie autá su naozaj pekné. E65 ocení človek v prípade, ak sedí vzadu :smile:

Myslim, ze jazdne vlastnosti, komfort a vsetko co k tomu patri musim ocenit aj vpredu, lebo inak by to auto pri kupe nestalo viac nez 100.000 eur, nie? Sedma je sedma, je to ina kategoria, preto zase nebudem suhlasit, s tym ze to ocenim len vzadu.

Miloš_330i napísal:
A v prípade, že nechceš mať odložené nejaké peniaze v zálohe, tak to môže byť bolestivá skúsenosť.

Možno sa zase nahneváš ale nebolo by na škodu, ak by si si pozrel aj nejaké E90 330d... áno komfort sa nedá porovnať ale je to niečo iné ako SUPERB, z ktorého máš očividne husiu kožu :D

Nepovedal som, ze peniaze nebudu, iba som povedal, ze ich chcem do auta dat idealne co najmenej, ja tu nejdem pocitat spotrebu na deci ani centy preratavat pri vymene oleja, mne sa jedna radovo ako velke rozdiely tam mozu byt per annum. E90 je podla mna proti E65 uplne inde, ale mozno ze nakoniec budem musiet skocit po nej, lebo ako tak citam a pozeram bazar, za tento budget ozaj nic extra staraneho nezozeniem (a ak ano, tak velmi velkou nahodou). Inak E39 aj E38 su stare na to, kolko si ich chcem nechat, aj ked E38 je pani sedma :thumbup: Ja rozhodujem medzi E60 a E65, ked mi navrhujes E90, vies mi povedat preco to moze byt s mojim budgetom a obavami ohladom sedmice lepsia volba nez ta E60?

bruno75

Utorok, 26. Januára 2016, 15:21

Saru napísal:
Myslim, ze jazdne vlastnosti, komfort a vsetko co k tomu patri musim ocenit aj vpredu, lebo inak by to auto pri kupe nestalo viac nez 100.000 eur, nie? Sedma je sedma, je to ina kategoria, preto zase nebudem suhlasit, s tym ze to ocenim len vzadu.

ved prave tu je jasne vidno, ze nevies o com to je... uz sme tu pisali, ze E65 mala na vyber uplne rovnake sedacky ako E60, takze komfort sedenia je v oboch uplne rovnaky (za predpoklady, ze maju rovnaky typ sedaciek), pripustam, ze v E65 je vpredu o nieco viac miesta ako v E60, ale zasadny rozdiel to nebude... hlavny rozdiel v priestore je samozrejme vzadu... a E65 ma myslim vzadu aj lepsie sedadla... ergonomia ovladania je IMHO lepsia v E60, lebo E65 je prva banglovina a ta bola zo vsetkych snad najhorsia... :? takze zasadny rozdiel v komforte pre vodica medzi E65 a E60 nevidim... odhliadnuc od toho, ze s E60 sa lepsie jazdi, manevruje, parkuje...

Saru napísal:
Ja rozhodujem medzi E60 a E65, ked mi navrhujes E90, vies mi povedat preco to moze byt s mojim budgetom a obavami ohladom sedmice lepsia volba nez ta E60?

Na to je uplne jednoducha odpoved, v E90 nie je ani z 1/2 tolko elektronickych ficuriek, ktore sa mozu pokazit a vzhladom na velkost a technicku uroven auta je aj trochu lacnejsia na pripadne opravy, naviac zatial sa tu neriesila motorizacia, ale ak vynechame V8, tak u E90 je podstatne vacsi vyber ekonomickych motorov (take predsa chces, nie...). Druha vec je, co si o niektorych z tych motorov myslim, ale to sem nepatri...
Musis si ale vybrat, ci chces vacsie luxusne a pohodlne auto na dlhsie cesty alebo mensie tvrde na sportovejsom podvozku s obmedzenymi moznostami vybavy... do vybavy 3er sa nikdy nedavalo a ani nebude davat to, co sa dava do 5er a 7er... a z toho plynie viacero dobrych aj zlych bodov pre obe moznosti...
uvedom si jedno: u BMW vzdy najskor vyjde 7er, ktora je nabita novymi technologiami (ktore obcas vedia aj strajkovat) a o 2 roky vyjde nova 5er, ktora preberie 95-100% tych ficur zo 7er a vacsinou este vychytaju muchy, ktore sa objavili za tie 2 roky na 7er...
ja mam za 10 rokov tretiu 5er za sebou a uprimne, po nicom mensom ani vacsom na daily use som nikdy netuzil...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných