... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Re: 5er e60 alebo 7er e65

Utorok, 26. Januára 2016, 16:35

počuj kúp si E65. Budeš dlho jazdiť, tak nech to je pohodlné. Chceš niečo viac reprezentačné tak nech sa páči. Všetci ma kedysi odhovárali od kúpi prvého BMW, potom ma všetci odhovárali od kúpim 8 valcu. Dnes mám 3 BMW a z toho 2 osemvalce. Kamoš má E60 a normálne. poznám, človeka, čo má 525D E60 a zarába cca 600€ a to auto má už 5 rokov. Sem tam sa niečo vyskytne, to sa stať môže, ne nebude všetko naraz. Vyzerá, že sem tam nejakú korunu si schopný uhrať do auta ak by sa niečo vyskytlo takže na tvojom mieste by som neriešil a doprial si. Nemyslím si, že budeš dávať ročne 3 litre do auta. Ak odída náprava, vymeníš a bude nová na pár rokov. Ak odíde automat, bude nový a máš pokoj zase na pár dokov a takto by sa dalo pokračovať. A presne tak, je to IBA auto, nie raketoplán. Hej sem tam diagnostika, ale tak čo už, ostatne na klube je plná kopa ľudí čo to vedia a myslím si, že na 90% budeš mať niekoho do 30km kto to bude vedieť min po tvojej trase a čo sa týka mechanických dielov, tie ti vymení každý jeden majster
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 26. Januára 2016, 16:36

Saru napísal:

Chapem, zase v tomto pripade je lepsia "social" E65 nez social E60, pretoze aj vykradnuta E65ka na tom bude lepsie nez priemerna E60 u nas na cestach, ci sa mylim? Nemam velmi prehlad o standardnej a nestandardnej vybave E65, skor E60.

Touringa nechcem, jedneho mam a to staci, dynamic drive ak to ma byt iba potencialne 4-ciselna investicia co na mna caka tak ho okaslat. A k tej navigacii - CCC je predfacelift a CIC je facelift v E60? Viem, ze v zahranici vraveli vsetci, ze E65 ma ovela lepsi iDrive po facelifte (aj navi) a ze vela dalsich veci facelift upravil/opravil.

Ake su podla teba take hranicne kilometre aby som to auto aj vyuzil ked do neho budem vrazat? Dajme tomu na 730d a na 530d, mozno podla stavu trhu aj 525d. Diky.

vsetku tuto vybavu (okrem ccc) najdes aj v e65, hranicne km? tak idealne do 150k, tam poriesis termostaty a jazdis...
CIC sa davalo az od 10/2008, cize nenajdes to v kazdom facelifte...ten e65 idrive je v oboch verziach podla mna zly a neprehladny, proste o generaciu dozadu ako pisali aj ostani...

keby som nebol mal e61 lci 3 roky a 80k km a nemal kazdu chvilu nejaku e6x v dielni, siel by som do nej znovu...ale kvoli tomu, ze som ju uz mal, tak som do nej znovu nesiel a siahol som v inych vodach, podla mna je to perfektne auto

germancars

Utorok, 26. Januára 2016, 17:44

trunek napísal:
poznám, človeka, čo má 525D E60 a zarába cca 600€ a to auto má už 5 rokov.

este tu o cervenej ciapocke :D ale vazne - to ze je tvoj kamos taky mensi financny mag (usetrit na e60 a servisovat ju 5 rokov z podpriemerneho platu si inak neviem vysvetlit :D ), neznamena ze aj tu pan Saru nim je.

za mna pri tvojich podmienkach kasli na e65. ak nechces do auta zbytocne investovat tak kup tu e60 , alebo ak si sportovejsi jazdec tak e90. pojem "reprezentativne" auto je uplne smiesny, drvivej vacsine ludi je uplne fuk na com prides a e90 v pakete, na peknych kolesach je rovnako reprezentativna ako e65. a ked si kupis nejaku zaujimavejsiu motorizaciu 3.0d, 3.5d, 3.0i, 3.5i tak si aj fajne zajazdis ;) a v konecnom dosledku budes mat z toho auta viac radosti s polovicnymi prevadzkovymi nakladmi ako z pridusenej automatovej 7er ktorej sa budes tiez velmi tazko zbavovat za par rokov.

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Utorok, 26. Januára 2016, 17:53

germancars napísal:
e90 v pakete, na peknych kolesach je rovnako reprezentativna ako e65

dovol mi sa zasmiať....a este podotknem ze sa bavime o 10 rokov starych haraburdach, takze slovne spojenie "reprezentativne auto" je pritiahnute za vlasy :-s
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Septimus

Utorok, 26. Januára 2016, 18:25

Každý si reprezentatívne auto predstavuje inak, to je fakt. Niekomu stačí naleštená E32, a niekto nepovažuje ani G11 za dostatočne reprezentatívne vozidlo. :D Sú aj takí ľudia, ktorí za najreprezentatívnejšie považujú napríklad technické zázraky ala Tesla, pretože odrážajú aktuálny technologický pokrok.
Takže skôr je to o osobných preferenciách konkrétneho človeka - motoristická verejnosť je z väčšej časti laická, a pokiaľ nebudeš mať na aute napísané "sedma" alebo "luxusná trieda" (poznám ľudí, ktorí nerozlíšia E38 od E39, resp. E60 od E65/E66, a.i.), aj tak u väčšiny budeš len človek s "bavorákom", "mercedesom", "passatom", a podobne. :wink:

Maco
Auto: visavytena pajta

Utorok, 26. Januára 2016, 18:35

Ahoj, nechcelo sa mi citat uz posledne dve strany tak ti to tu napisem takto ako majitel E61. Je to super auto, velke, pohodlne, po mojich ostatnych autach mi to pride ako mala sedma (ale sedma to samozrejme nikdy nebude). Za 10-12 sa mozes pozerat tak na roky 2006-2007 to znamena posledne pred facelifty a prve facelifty (co v podstate ani nie je plnohodnotny facelift ale len zmenene smerovky vo svetlach, tapaciry v introsi). Co mas fajn triedu ale ked uz by som hladal osobne E60/61 tak by som hladal co najnovsiu a to 2009+. Hlavne vsetko po 10/08, vtedy dostali CIC infotainment a to je ta najdolezitejsia zmena. CO sa tyka financii... Kazda E6x rada si zapyta svoje peniaze, zober si ze take aktivne riadenie je 1500€ a taketo srandy, nehovoriac ked mas EDC alebo dymicke stabiky. To ked odide tak zaplaces. Samozrejme plati ze ked uz hladam auto hladam najlepsiu vybavu/stav/cenu. Kupovat socku sa ti neoplati v dnesnom case lebo nebudes mat z toho nic co ti to auto ponuka a to sa fakt mozes vozit na octavii lebo kupit si socku 5ku tak to mas len kabat a je to ako povedat ze nealkoholicke pivo je to iste co alko.

Osobne urcite chod do 5ky. Nad sedmou nerozmyslaj, starsia technika a starsie vozidlo celkovo a ako ti pisali iny, tie auta nemaju hodnotu bo 90% uz mali majitelov co to vydojili a nechali veci na teba a to ver ze tych 2tis na naklady by si riadne podcenil. Motor by som odporucil asi 30d 170kw kedze to je taky kompromis. Ked chces benzin tak 30i je volba ked nechces pchat peniaze do vrtochov osemvalcu. Nad plynom by som nerozmyslal ze na dlhe trasy je dobra volba lebo tieto motory prave na dlhe trasy zeru malo a aby som kazdych 400km musel stat kvoli tankovaniu plynu tak to by ma vobec nebavilo.

Ak chces normalny kusok co nie je uplna starina, a nema velke km a ma vybavu, musis navysit svoj budget a svoju rocnu kasicku lebo v roku 2016 kupovat auto takehoto typa z roku 03/04 by bol riadny krok vedla.

A prosim ta, kokotiny ze trojka je reprezentativnejsia ako 5 ci 7 nepocuvaj. Trojka je mala kokotina na vozenie sa hore dole s lepsou ovladatelnostou ale nulovou vybavou, pohodlim atd.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 26. Januára 2016, 19:48

je jedno kto ti tu co bude pisat, aj tak si kupis to co ta "chytne za gule"

e65 - pekne auto, mozes s tym stinat stromy, bezpecnost je na mieste, je to vsak velke a nemotorne auto v meste. je to prechodovy model, to co najdes v tomto aute, nema ziadne ine, cize ak mas nejaku speci vybavu, musis ju hladat len a len zo 7er a ked mas nieco co pravidelne odchadza, tak zbytocne budes hladat po vrakacoch (vid packa prevodovky - 190euro, klimaventilator na 730d - 700e)
e60 - bezpecnost je na rovnakej urovni, nezabudni, ze predok mas z hlinika, cize vecsi tukanec na predok mozes auto zahodit. je lahsie, mensie gumy, je ich ako smetia, cize pripadny servis nebude tak dramaticky (mozno)

ak chces vediet, urob si statistiku kto sa naco pyta, prejdi si e60 a 7er sekciu, daj v nej vyhladavat pripadne problemy.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

trunek

Utorok, 26. Januára 2016, 22:32

germancars - otec toho chalana je mechanik a baví to aj jeho. Dosť vecí si urobí sám ak sa niečo deje a tak ako sa stará on o auto tak sa stará málokto. Doma majú auto ešte z čias Edisona. Prerábajú takéto veci a veteránov. A čuduj sa svete, chalan robí v podniku bývalí Calex. Určite nemá viac ako 7-800e v čistom. Ale nejazdí ako debil, auto má pre seba a nie iba na rok... Ide to a dá sa to.

Vtip je v tom, že tu teraz píšete, ako si musí odložiť budget na pomaly 15t€ ale keby bola taká sedma na bazoši tak tu hneď všetci píšu, či majiteľovi nej..be. Už nie raz sa stalo to (a čítal som toho naozaj veľa tu na fóre) ako kúpiť E46 znamená dať za auto cez 10t€ ale keď sa predáva nejaká za 4 tak je to hlupák. V inom príspevku napíše niekto, že octavia za 5te? Veď za to idú už 7mi.... Je to iba vec pohľadu.

Kúp si, čo sa ti viac páči, v čom sa ti lepšie sedí. Osobne nemám E60 ale poznám 2 kamošov ktorý majú a sú spokojný a majú ju pár rokov. E65 neviem, nepoznám nikoho, ale ani taká 4,8is nie je ďaleko od drahých dielov a ejhľa dá sa to. Nerieš druhých, aj tak stú to väčšinou deti do 20r čo sem prispevajú. A taká diagnostika? Každý tretí má v podpise, že robí diagnostiku. Hej, niečo stojí možno 700€ ale čo to ku..va odchádza každý deň? Aj u mňa vieš koľko stojí automat? Taký kat je za 1300€ a čo sa teraz mám z toho..... Ak sa raz vymení bude tam zase na dlhé obdobie. Môj názor je to, že ak nekúpiš to najlacnejšie a budeš opatrný pri výbere je jedno čo kúpiš a uživíš ktorékoľvek (ja mám v pláne dokúpiť k 4,8is a 4,4i ešte 745i alebo 750i a práve to bude E65 a ak mi rupne tak kúpim aj E38 740i a určite sa môžem iba povzniesť nad tými pripomienkami ako dáš do auta každý rok veľa veľa tisíc......je to smiešne....)

no a teraz hnev boží na mňa...

Saru
Autor témy
Auto: BMW E46 318dT

Utorok, 26. Januára 2016, 22:56

jurkyLE napísal:
dovol mi sa zasmiať....a este podotknem ze sa bavime o 10 rokov starych haraburdach, takze slovne spojenie "reprezentativne auto" je pritiahnute za vlasy :-s

dakujem za velmi hodnotny prispevok do tejto diskusie, ako vzdy :-({|=

Maco napísal:
Osobne urcite chod do 5ky. Nad sedmou nerozmyslaj, starsia technika a starsie vozidlo celkovo a ako ti pisali iny, tie auta nemaju hodnotu bo 90% uz mali majitelov co to vydojili a nechali veci na teba a to ver ze tych 2tis na naklady by si riadne podcenil. Motor by som odporucil asi 30d 170kw kedze to je taky kompromis. Ked chces benzin tak 30i je volba ked nechces pchat peniaze do vrtochov osemvalcu. Nad plynom by som nerozmyslal ze na dlhe trasy je dobra volba lebo tieto motory prave na dlhe trasy zeru malo a aby som kazdych 400km musel stat kvoli tankovaniu plynu tak to by ma vobec nebavilo.

Ak chces normalny kusok co nie je uplna starina, a nema velke km a ma vybavu, musis navysit svoj budget a svoju rocnu kasicku lebo v roku 2016 kupovat auto takehoto typa z roku 03/04 by bol riadny krok vedla.

Pred faceliftova E60 ma otrasny interier podla mna, vyzera to komicky. Samozrejme, ze viem, ze niektore diely su dost drahe. Je pravda, ze par krat som narazil na info, ze E60-1 ma predok jednoliaty kus hlinika a ten ked tuknem bude sranda. A E61 ma kopec problemov, ktore E60 obisli. Motory, ktory spominas nebude N57 (problemove rozvody)? Plyn by som v tejto teme ani neriesil, to je na dalsiu vlnu nazorov 18 rocnych vlastnikov E36iek :D budget je docela pevny, rocna kasicka tu nebola spomenuta ani raz, to iba mi tu chlapci vypisovali, ze musim mat 2.000 bokom len pre auto, radsej to nosit pod kapotou rovno. Krok vedla - myslis, ze si to tolko vypyta?

jararak napísal:
je jedno kto ti tu co bude pisat, aj tak si kupis to co ta "chytne za gule"

e65 - pekne auto, mozes s tym stinat stromy, bezpecnost je na mieste, je to vsak velke a nemotorne auto v meste. je to prechodovy model, to co najdes v tomto aute, nema ziadne ine, cize ak mas nejaku speci vybavu, musis ju hladat len a len zo 7er a ked mas nieco co pravidelne odchadza, tak zbytocne budes hladat po vrakacoch (vid packa prevodovky - 190euro, klimaventilator na 730d - 700e)
e60 - bezpecnost je na rovnakej urovni, nezabudni, ze predok mas z hlinika, cize vecsi tukanec na predok mozes auto zahodit. je lahsie, mensie gumy, je ich ako smetia, cize pripadny servis nebude tak dramaticky (mozno)

Mne sa E65 paci viac, aj pohodlie, aj vybava a celkovo uz len to, ze to je sedmica, znamena napriek tvrdeniu tu niektorych, ze to je celkovo ine vozenie ako 5er. Aj ked stale som na vazkach a dovod vzniku tejto temy je, aby som nekupil E65 len kvoli platonickej laske, ked mozem mat velmi peknu E60 za podstatne nizsie naklady. Veci su a budu drahe na obe, aj ked mas pravdu, ze tych E60 je tu ako hnoja, takze asi lahsie najdem pouzite diely, napr. karosarske. To, ze sedma ma veci ktore ziadne ine auto nema je prave dovod, preco ju vsetci chceme, kolky paradox #-o

trunek napísal:
Vtip je v tom, že tu teraz píšete, ako si musí odložiť budget na pomaly 15t€ ale keby bola taká sedma na bazoši tak tu hneď všetci píšu, či majiteľovi nej..be. Už nie raz sa stalo to (a čítal som toho naozaj veľa tu na fóre) ako kúpiť E46 znamená dať za auto cez 10t€ ale keď sa predáva nejaká za 4 tak je to hlupák. V inom príspevku napíše niekto, že octavia za 5te? Veď za to idú už 7mi.... Je to iba vec pohľadu.

Kúp si, čo sa ti viac páči, v čom sa ti lepšie sedí. Osobne nemám E60 ale poznám 2 kamošov ktorý majú a sú spokojný a majú ju pár rokov. E65 neviem, nepoznám nikoho, ale ani taká 4,8is nie je ďaleko od drahých dielov a ejhľa dá sa to. Nerieš druhých, aj tak stú to väčšinou deti do 20r čo sem prispevajú. A taká diagnostika? Každý tretí má v podpise, že robí diagnostiku. Hej, niečo stojí možno 700€ ale čo to ku..va odchádza každý deň?

Sedi sa mi jednoznacne lepsie v E65, krajsia je z kazdeho uhla, aj vnutri aj vonku. Poznam zase chalanov co E65 maju, ale nie E60. Taky 4.5 liter benzin je sice krasna vec, ale ked budem tocit vacsie km, tak myslim ze by mi to zbytocne vyzieralo penazenku, nezaujima ma spotreba na poldecaky, ale na co zbytocne papat 16l ked staci papat 10-12l :smile: Moj myslienkovy pochod je rovnaky ako tvoj - ano, automat je drahy, vyhrev je drahy, aj posrane zrkadlo na to je drahe, ale necakam ze kupim auto a rozpadne sa na mieste. Ja sa len bojim, ze za moj budget sa viac oplati E60 aby som nekupil nejaku E65, co uz ma najlepsie casy za sebou a uz len sa vlecie po cestach.

Miloš_330i
Auto: 335xi
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 26. Januára 2016, 23:23

trošku OT ale keď si kúpiš E65, sprav tu v sekcii príbeh, rád si prečítam :thumbup:
IN - AUDI RS4 B7 4.2 V8 , BMW E92 330xi , VW GOLF V GTI
EX - BMW E90 325xi
EX - BMW E92 335xi - príbeh
Ex - VW GOLF VI GTI
Ex - BMW E92 330i - príbeh
Ex - BMW E90 330i - príbeh
Ex - Audi A3 8l 1.8T

Hugino
Auto: E61&E70

Utorok, 26. Januára 2016, 23:39

Nechcem byť zlý, ale aby to potom nevyzeralo ako príbeh nemenovaného člena, ktorý si myslel, že E65 zvládne a ona mu dokázala, že nie......inak tvorcovi témy : neviem, čo tu vymýšlaš, si nerozhodný ako 14stka pred prvou nocou. Normálne si sprav zoznam pre a proti. Každý racionálne zmýšlajúci človek by si podľa mňa vybral E60.......E65 si človek vyberie, keď dostane zatmenie mozgu :mrgreen: a zas nemysli si, že v E60 budeš trpieť oproti E65......ja som sa svojej E39 dal na otočku 800km a nemal som pocit, že by to sedma zvládla lepšie..... čiže treba sa zamyslieť, či chceš hrať frajera v E65 alebo mať E6x, ktorá so spoľahlivosťou a aj technikou na lepšej priečke
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

TheCarista
Auto: 540i G31

Streda, 27. Januára 2016, 01:00

e65 je pre malo ludi reprezentativna, predsa len to 80% ludi povazuje za najskaredsiu sedmu co sa kedy vyrobila.
ja patrim inak k tym 20% :D )

Tiez ti odporucam kupit e60ku, pokial to neni cisty social-paket, tak je to vozenie na velmi slusnej urovni :-)

trunek

Streda, 27. Januára 2016, 08:11

mne sa zase páči E65 pred fejsom s tými krásnymi svetlami. Po fejse to je ako svetlo na kórejskom aute. Maximálne nudné a ničím vyrazné, ako na ujovom opli corsa. Ale to je iba vecou pohľadu.

Inak k V8. Na dialnici budeš mať kedykoľvek pod 12l a ak by si to mal s LPG tak 100km ťa bude stáť 8-9€ v každom prípade pod 10€/100km takže za uváženie to stojí a ušetrené prachy daj kľudne do toho predpokladaného niekoľkotisícového preddavku na opravy pre sedmu a máš po starostiach.

Istý člen fóra tu má 3x 7mu a nepostrehol som, že to je tragédia alebo, že by v tom utápal desiatky tisíc každý rok. Samozrejme dá sa natrafiť aj na zlý kúsok proste, na to pozor. Za mňa 7ma V8.

Hugino
Auto: E61&E70

Streda, 27. Januára 2016, 09:29

Ak narážaš na Esence, tak Pišta je psychouš :mrgreen: a pokiaľ si pozrieš jeho vozový park (E38, E65, F02, E53, Sko a čo ja viem čo ešte) tak očividne ho netrápi nejaký servis a nešpekuluje tu nad E65, ked jazdí na E46
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

marc.o
Auto: 530xd f10
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Januára 2016, 09:40

Pre zadavatela: Uz si vobec soferoval petku a sedmu? Lebo posobis ze najblizsie si sedel ako spolujazdec .. z tych reci, jak pubertiak co sa rozhoduje v ktorom tricku zbali viacej kaceniek..

Vyskusaj si to, chod, rozpravaj priamo s majitelmi, napis im spravu tu na fore na konkretny voz co vlastnia, ludia radi hovoria o svojich autach, malokto sa tu pochvali jak natrieskal tisicky do svojej rachotiny lebo by sa z neho smiali ze kupil vrak(zacinam mat pocit ze komentare niektorych na moje investicie boli podobneho razu, ale to mi je ukradnute)
... tu sa zamoces nepekne v rozhodovani, myslim ze uz k tomu dochadza ...

Ved si hod nejaky katalog nahradnych dielov, lebo citim ze cakas konkretne cisla, a porovnaj co stoji ten isty diel na sedmu a co na pejcku. Potom si v autorubiku(napr. odkazy dole) mozes precitat co asi odchadza a pozri si co to stoji u ktoreho modelu. Na nete mas informacii dost, to co sa tu napise uz niekde bolo.
http://www.autorubik.sk/clanky/bmw-5-e60-61-2003-2010-recenzia-a-skusenosti
http://www.autorubik.sk/clanky/bmw-7-e65e66e67e68-2001-2008-recenzia-a-skusenosti

Ja nehovorim ze sa ti auto musi rozpadnut hned po kupe, ale je lepsie byt pripraveny, lebo malokto dnes auto poservisuje a predava, drtiva vacsina auto predava pred investiciami. Jakeby som vam vsetkym zle chcel ... [-(
Sedmicku som nemal tak naklady neviem porovnat, ale petku ti viem popisat od spodku po vrch. Aj na obhliadku by som si uz trufol.
Petku by som velice odporucal, ja si dalsie auto kupim opat petku, mozno novu, uvidime, ked nepride kriza :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných