... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

heroe
Autor témy
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Re: [E46 330Ci] Dážď a iné kalamity

Utorok, 26. Augusta 2014, 15:11

Práve ty Janko by si mal vedieť :wink: indícia: pootvorená kapota 8)

fritolko
Auto: X3 E83

Utorok, 26. Augusta 2014, 15:41

Váha vzduchu :-P

heroe
Autor témy

Utorok, 26. Augusta 2014, 16:12

Vyhrávaš =D> =D> =D> , som ťa tam inak nevidel, či? Lebo po 16:00 som bol trošku dezorientovaný...... Inak mohla to byť celkom fajn fotka, ostatné od toho (tej) fotografa (videl som keď spravila túto fotku, ešte som sa smial že načo tú rakovinu fotí :lol: ale stál som ďaleko od auta tak som jej nestihol povedať) sú veľmi pekné, asi sa snažil ju poriadne zretušovať a nevydalo..... škoda :?

Užívateľov profilový obrázok
johnny808
Auto: E46 330ci
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 26. Augusta 2014, 16:36

heroe napísal:
Práve ty Janko by si mal vedieť :wink: indícia: pootvorená kapota 8)

Tak s tou váhou som teda zvedavý, či bude mať vplyv :thumbup:
E46 BR(MT)-330CI dark/red

fritolko
Auto: X3 E83

Utorok, 26. Augusta 2014, 17:02

Bol som tam :) Aj som ťa videl a že ťa idem pozdraviť ale bolo to počas slalomu keď ste mali autá odstavené. Som šiel za tebou ale si sa akosi pobral iným smerom :D A potom som ťa už nevidel, a po daždi som šiel viac menej aj tak domov.

noro535i
Auto: e34 535i turbo
Kraj: Trenčiansky

Streda, 27. Augusta 2014, 13:51

Nebudem sa tu z nikym hadat len ti poviem že kruzky sa skoro na žiadnom Bmw motore nemusia meniť pokiaľ sa nestalo ze by praskkly pri bombach tým nemyslím atmosferickych bombach,gufera ventilou zvyknu časom sa povolit lebo je to predsa len gumicka a tadiaľ ti tečie olej do valca napíš mi ako sa ti správa auto pri starte aký dym ti ide z vyfuku na studeno na neutrálne môžeš zatocit aj do 5000 nechcem počuť zas tie odborníčka reci to si kde videl niesom kooot viem čo sa môže čo nie,motor trpí pod zatazou čiže keby tomu dáš v zábere kolies.keby mas v pici kruzky počas celej jazdy ti bude dymet na modro;) výkon vo vyskach nikde...ale ako chceš daj to prekruzkovat a priprav si pár peňazí takto keď tak ti hlavu urobia za menej samozrejme ten kto má pripravky

heroe
Autor témy

Streda, 27. Augusta 2014, 18:00

johnny808 napísal:
Tak s tou váhou som teda zvedavý, či bude mať vplyv :thumbup:

Tak ju ideš meniť hej???

fritolko napísal:
Bol som tam :) Aj som ťa videl a že ťa idem pozdraviť ale bolo to počas slalomu keď ste mali autá odstavené. Som šiel za tebou ale si sa akosi pobral iným smerom :D A potom som ťa už nevidel, a po daždi som šiel viac menej aj tak domov.

Normálne si mal do mňa drgnúť, ja som nevedel čo robiť tak som chodil hore dole, dlho sa čakalo na ten slalom, ale to k tomu patrí.

noro535i napísal:
Nebudem sa tu z nikym hadat len ti poviem že kruzky sa skoro na žiadnom Bmw motore nemusia meniť pokiaľ sa nestalo ze by praskkly pri bombach tým nemyslím atmosferickych bombach,gufera ventilou zvyknu časom sa povolit lebo je to predsa len gumicka a tadiaľ ti tečie olej do valca napíš mi ako sa ti správa auto pri starte aký dym ti ide z vyfuku na studeno na neutrálne môžeš zatocit aj do 5000 nechcem počuť zas tie odborníčka reci to si kde videl niesom kooot viem čo sa môže čo nie,motor trpí pod zatazou čiže keby tomu dáš v zábere kolies.keby mas v pici kruzky počas celej jazdy ti bude dymet na modro;) výkon vo vyskach nikde...ale ako chceš daj to prekruzkovat a priprav si pár peňazí takto keď tak ti hlavu urobia za menej samozrejme ten kto má pripravky

Nvm ale tie ventily sú zvrchu nie? Práve tým by sa malo dať zistiť či sú to krúžky alebo ventily keď tam streknem ten olej, ventily by to neutesnilo, či nie??? Počuj cez víkend si doma teraz??? Môžeš pokukať v nedeľu som voľný :wink: ja by som bol tiež najradšej keby to bolo niečo iné ale bojím sa že nebude.

noro535i
Auto: e34 535i turbo
Kraj: Trenčiansky

Streda, 27. Augusta 2014, 18:19

Nie to sa nerozobera,to sa zisťuje tak že na studenom motore naštartujes a hned ti pôjde pár sekúnd modrý dym alebo taký biely smradlavy,potom pri zohriatom keď zabombujes do obmedzovaca a pustis plnku tak vtedy ti výlety kudol dymu nie vsak ako diesel len zfarbeny :) ale volaj budem behať po tn na turbe tak volaj potrebné sa na to

heroe
Autor témy

Streda, 27. Augusta 2014, 20:58

oukej budem ti volať :thumbup: aspoň ma prevezeš na päťke 8)

johnny808

Štvrtok, 28. Augusta 2014, 08:55

heroe napísal:
Tak ju ideš meniť hej???

Najskôr chybné zadné lambda sondy v utorok, a keď ani to nepomôže tak asi áno :thumbup:

heroe
Autor témy

Štvrtok, 28. Augusta 2014, 17:33

johnny808 napísal:
Najskôr chybné zadné lambda sondy v utorok, a keď ani to nepomôže tak asi áno :thumbup:

Prosim ta janko zadne lambdy nemen, co si? Ved ja ich tam ani nemam, kamos tiez nie. Tie lambdy su tam len na to aby ti povedali ze mas v pici katalyzator. Ja som ich vybral a nic nikde nesvieti a to mam EU3 a kamos EU4........ V mmracingu ti ich na poziadanie vypnu a povedia ti to iste co ja.

Vazne Janko, s miesanim paliva nemaju absolutne nic spolocne, vlastne s behom motora ako takym vobec nic. Fakt su tam len na to aby ti kontrolovali ci neni dojegabany katalyzator.

johnny808

Utorok, 2. Septembra 2014, 06:58

heroe napísal:
Prosim ta janko zadne lambdy nemen, co si? Ved ja ich tam ani nemam, kamos tiez nie. Tie lambdy su tam len na to aby ti povedali ze mas v pici katalyzator. Ja som ich vybral a nic nikde nesvieti a to mam EU3 a kamos EU4........ V mmracingu ti ich na poziadanie vypnu a povedia ti to iste co ja.

Vazne Janko, s miesanim paliva nemaju absolutne nic spolocne, vlastne s behom motora ako takym vobec nic. Fakt su tam len na to aby ti kontrolovali ci neni dojegabany katalyzator.

Neskoro, už je auto v servise. Mal som doma ale náhradný katalyzátor s lambda sondami, tak by sa mohlo podariť poskladať to bez vačších nákladov

heroe
Autor témy

Re: [E46 330Ci] Servicing again

Pondelok, 20. Októbra 2014, 19:53

Tak aby som dal nejaký ten update znova.

Najskôr som skoro odpadol keď mi zavolala suseda že zlomila dverami od auta spätné zrkadlo pre zmenu na pravej strane (to musela byť iná šupa inak :shock: ) :evil: :evil: :evil: tak som skočil k ROMMYmu a kúpil znova elektrické, vymenené za pár chvíľ a frčíme ďalej :thumbup: .

Následne som sa dohodol s chalanmi z PO nech sa pozrú na tie tesnenia ventilov no a pozreli sa....... asi takto :shock: uplietli na seba bič a trápili sa s tým autíčkom chudáci 3 týždne 8-[ , ale nakoniec (teda dúfam) vyriešili čo bolo treba, problém nastal keď po poskladaní (druhom alebo treťom :shock: ) auto neodpaľovalo na šiesty valec, po nejakej chémii to už išlo v poho, ale zasa sa objavila chyba že pri zastavení na neutrále začalo zasa vyhadzovať jeden valec (presne to isté robilo keď bola zlá DISA roku pána December 2012, ale tú chalani pozreli a je dobrá), potom to naraz prestalo, teraz sa to vraj vracia len sporadicky, ďalšia chybička je že kolíšu otáčky na voľnobeh (veľmi jemne) resp. auto si aj zohriate drží voľnobeh nad 1000, dnes mám autíčko prvý ďeň po mesiaci a nestihol som ho ešte poriadne odskúšať lebo ako naschvál keď som sadol dnu začalo pršať :evil: :evil: :evil: , ale zdá sa mi že ide zasa lepšie hlavne odspodu. Momentálne problémy mi prídu typické pre nejaký falošný vzduch, alebo zaseknutý voľnobežný ventil, skúsim ho zajtra prečistiť keď tak. S prácou chalanov som nadmieru spokojný a odporúčam ich, napriek tomu že to môže vyzerať kadejako, ale toto moje autíčko je začarované a má rado starostlivosť :bmwball: a tu je link na to trápenie :lol: :lol: :lol: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 404&type=1

P.S. tentoraz bez fotiek

heroe
Autor témy

Utorok, 21. Októbra 2014, 20:09

Tak sa mi dnes podarilo vyčistiť ICV (ventil voľnobežných otáčok), myslím že to pomohlo vylepšiť voľnobežné otáčky, ktoré už sa nedržia okolo 1100 :thumbup: .

Ak som predtým povedal že sa mi nezdá že by auto išlo nejako lepšie, tak teraz sa mi zdá že ide dosť lepšie. Ale možno je to len moje súkromné psycho :lol: :lol: :lol: .

Momentálne som to vyskúšal iba krátkou jazdou, ale vyzerá že je to v pohodičke, správa sa to takto: keď zastavím sekundu alebo dve sú otáčky 1000 potom hneď klesnú na cca 750 a tam zostanú až kým sa nepohnem. Vyradím do neutrálu za jazdy a otáčky sa držia okolo tých 1000. Uvidíme čo sa stane keď prebehnem PO - TN, lebo zatiaľ auto nenalietalo od servisu veľa km možno si to všetko potrebuje len sadnúť.

Jednoznačne ale čistenie neprinieslo taký efekt ako som čítal na fórach - žiadne druhé auto, neskutočný výkon, zamatový chod - nič také sa nekonalo :lol: :lol: :lol: :lol: .

Krátky návod na čistenie ICV pri M54:

odistiť váhu vzduchu od airboxu
airbox von (2x 10mm matica)
vybrať váhu vzduchu z hadice (1x 6mm svorka)
odpojiť hadicu (1x 6mm svorka)
vybrať kabínový filter
vybrať celé uloženie kabínového filtra (4x 35 mm torx)
vybrať DISA klapku (2x 40 mm torx)
vybrať spodnú hladicu sania čo je nasadená na škrtiacu klapku (2x 6mm svorka)
vybrať ICV (2x 40 mm torx, 1x matica 10mm)
do ICV nastriekať nejaký čistič a triasť ako o život (kým sa bude vnútri klapka hýbať z ľahka)
namontovať nazad opačným postupom

johnny808

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 07:53

:thumbup: prajem veľa km bez problémov :wink: ... kedy ideme merať výkon? :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 23 neregistrovaných