... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

starynovy
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Re: [E34 525tds] Satan >"diesel konci kde my zaciname"

Piatok, 15. Augusta 2014, 20:01

Je tam urcite stipka sarkazmu ked mi clovek s ucnovkou vlastniaci rovnake sroty ako Ja hovori o peniazoch a vzdelani, nejaky cit pre sebahodnotenie mam. V profesionalnom zivote dolezite. Ale vdaka za povzbudive slova, uz som rozmyslal ze si to hodim. :smile:

Prisiel si ako na zavolanie, rad by som skanibalizoval tvoje auto cez vikend /ak vida cas a zaroven mas cas/ kvoli nastavovacu z cerpadla, Omega stale robi to iste. Vyskusal som 3 z garaze a vysledok ziadny, vymenil som spodok cerpadla, nic.. tak uz to robi budto chipnuta ECU alebo mam vsetky tie nastavovace zle. Proste potrebujem zarucene dobry, lebo nad Omcou sa zmraka.. mechanika uz je na ceste. I ked som ju nechcel, ak to nerobi cerpadlo pojde tam.. cena za sadu ECU+Immo+chip sa pohybuje tak na 2/3 cerpadla.. nope.

Toto sa u TDI s VP37 nestava. Kde asi soudruzi Z! NDR udelaly chybu?

Užívateľov profilový obrázok
pegass325
Auto: E34 525TDs
Kraj: Žilinský

Piatok, 15. Augusta 2014, 20:10

veď vravím, ja zas také skúsenosti nemám. Len keď som tak uvažoval (beriem do úvahy zimné obdobie) ráno je to všetko studené, klapka sa postupne zohrieva, no zohriala by sa aj bez dodatočného vyhrievania samotnou teplotou motora, len o čosi pomalšie, potom keď motor beží tak je to horúce, a keď motor stojí a všetko chladne tak to ďalej nevyhrieva, takže to môže primrznúť s aj bez vyhrievania. Skôr by som to videl na prípad ak by bola ráno primrznutá, tak aby rýchlejšie pustila, ale to sa mi ešte nikdy nestalo, ani v oravských -28°C. Proste nejak mi nenapadá za akých okolností by sa tam mohla nazhromaždiť a primrznúť voda. Ale tak endžinéri asi mali na to dôvod.

starynovy: sorry, že ti zasierame príbeh :), ale možno aj ty mi odpovieš na túto OT otázku.
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Piatok, 15. Augusta 2014, 20:13

Nejde o to ze ti zamrzne kvoli tomu ze je motor studeny. Ide o to ze v sani je podtlak, a tym padom sa na klapke samotnej moze tvorit namraza zo vzdusnej vlhkosti. Ovsem v reale som sa s tym este nestretol. Asi to bude skorej riesenie "pre kazdy pripad".
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

sineDko

Piatok, 15. Augusta 2014, 20:14

nejde o teplotu vonku ci je leto alebo zima atd. ide o to ze ten prud vzduchu co cez nu prudi odobera taku energiu z telesa klapky ze sa na jeho povrchu vyzraza voda a ta zacne zamrzat na tom telese. proste prud vzduchu vnutri co ma 30°C odobera v telese klapky taku energiu tepelnu az to zacne zamrzat (ako klimatizacia - z tepleho chladiva a tepleho vzduchu ostanu dve studene veci :mrgreen: ).

starynovy
Autor témy

Piatok, 15. Augusta 2014, 20:17

No jediny benzin ktory momentalne vlastnim je 1.3SPI kde je cela klapka a sanie vyhrievane na teplotu motora nakolko cez to prudi fridex, ale nemyslim ze je to z dovodu zamrzania ale preto ze je to v podstate elektrizovany karburator a ten pramienok benzinu ktory pod smiesnym tlakom chcije 20cm od sacich portov sa kdesi musi odparit. U MPI zdielam nazor ze je to kvoli namraze, kazde auto to ma ci uz vyhrievane teplou vodou alebo nasavanim tepleho vzduchu od zvodov.

britva

Nedeľa, 17. Augusta 2014, 21:40

darklord
Auto: stara haraburda

Piatok, 26. Septembra 2014, 13:50

nevidel som ta na Zaskove tot nedavno?
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

starynovy
Autor témy

Piatok, 26. Septembra 2014, 14:59

Je to mozne, bol som tam nedavno zo dva dni, si mal hodit piest do mna.

starynovy
Autor témy

Streda, 1. Októbra 2014, 21:46

Auto je v podstate na predaj, zatial ziadne inzeraty. Keby mal niekto zaujem moze navrhnut cenu. Technicky stav je dohladatelny v pribehu, stav kasne je taky ze treba vymenit prahy.

starynovy
Autor témy

Pondelok, 20. Októbra 2014, 17:00

Predane, od vcera brazdi derave asfalty trencianskeho kraja, vratilo sa presne odkial prislo. Ak by som mal na zaver zhodnotit po 3 rokoch uzivania, tak to nebolo dobre auto. Uplne bezproblemovo (chap bez tlaku v hadiciach) islo asi 13 mesiacov z 37, dost smutny pomer ale na druhu stranu kriticky pokazene bolo len tyzden a za tie roky ma nechalo len raz ked dosla nafta. Po vymene toho utyraneho motora som o nom uz nepocul a 8 tisic km pocas 10 mesiacov som kapotu otvaral len kvoli vode do ostrekovacov-pozdravujem kobrakaia co sa boji ist 40km. Odkaz M51 dalej spokojne jeboce v Omege, ved co by som to bol za tdsar keby som nemal aspon jedno a netlacil kazdemu do hlavy ze je lepsie ako V8 ze? Kupil by som tu motorizaciu aj znova ale urcite nie v E34. Na margo toho modelu musim povedat, ze ma styl ale je uboho zastarany a uz dost dlhu dobu ma nebavilo do toho ani sadat. Kazdopadne technicke zalezitosti som si vyzral snad vsetky, a nieje kut ktory som kvoli niecomu nemal rozobraty, novu majitelku cakaju tie nestastne prahy, dverne listy a kadejake tukance po kamienkoch. Konecne nejake pekne kolesa a bude sa na to dat aj pozerat. :thumbup:

Co ma privadza k nahrade, ktorou je C-klasse W202. Pod kapotou ma slavnu seriu turbodieslov z rodiny OM606, v tomto pripade ochudobnenu o valec avsak stale zakladom silnejsiu ako konkurent 110/280 vs. 105/260. Po snad dvoch rokoch viem zase povedat "radost z jazdy" aj ked nie v BMW.. Myslim ze tychto "zrad" bude teraz v mojom okoli viac, staci sa 10 minut povozit. :mrgreen:

Dogg88
Auto: n/a

Utorok, 21. Októbra 2014, 07:01

takze si uznal ze BMW diesel je nachuja a kupil si si poriadny diesel od automobilky ktora vie co vyraba?
pokial mas rad pohodlie tak sa z MB uz do BMW nevratis...
Klub tvoria ľudia, nie autá...

cptObvious

Utorok, 21. Októbra 2014, 07:35

Dogg88 napísal:
takze si uznal ze BMW diesel je nachuja a kupil si si poriadny diesel od automobilky ktora vie co vyraba?
pokial mas rad pohodlie tak sa z MB uz do BMW nevratis...

tvl ty si troll [-o<
ale ako zaciatok flameu nie zle.

Dogg88
Auto: n/a

Utorok, 21. Októbra 2014, 08:16

co je na tom zle prosim ta?
Klub tvoria ľudia, nie autá...

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 21. Októbra 2014, 08:33

skôr u staršieho BMW diesla platí, že čo funguje do toho nesahať, naša od kúpy do výmeny motora cca 32tis. km menil sa len olej filtre a nejaké drobnosti, po výmene motora doteraz asi 35tis. km len bežný servis, medzitým som len nastavil motor a pomenil veci okolo chladenia motora to mu asi dopomáha k spoľahlivému chodu

btw. OM605.960 je fajnový motor, teba najskôr zaujímala robustnosť motora a radové čerpadlo že? :wink: a zvuk 5valca má niečo do seba, ten sa mi zapáčil z fiatov
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sineDko

Utorok, 21. Októbra 2014, 08:48

Moje oblubene tds po 14 000km znova zacina tlakovat. Chladic ma nejake tri roky, pumpa sa s hlavou dala nova, spojka spojkuje. Fajny motor :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných