To je ako pimp my ride, ty kup vrak, a ja z toho spravim stroj.

Ta trojka chodi pekne, viac by tomu padlo VNT turbo, ale to bolo mimo financneho zadania, iked v podstate by to zlozitostou vyslo na rovnako, jedine co pasovalo presne bolo turbo na zvody. Vyfukova rura je kratka a ma nevhodne zakoncenie-nadvarit 60mm natrubok. Turbo sa muselo cele rozobrat a odrezat aretacne piny na turbine aj kompresore aby sa dalo volne otacat stredom pretoze vyvod oleja koliduje s drziakom motora, ked uz nekoliduje, treba ho zohnut asi o 180° v ose tak aby ta rurka nepraskla. Vyvod turba je mensi, treba hadicu k IC z 2.5lky, privod turba je mensi, treba hadicu z filtra do turba z 2.5lky. Jednoduche.. zacinali sme doobeda este s nadsenim, no okolo 8smej vecer uz to aj mna prestavalo bavit. Myslim ze za tie drobne to ale stalo za to, +nove vacsie trysky, a uz to v tahu s takym prebytkom vzduchu nehuli, a tych park km co som s tym presiel to tahalo pekne linearne az po obmedzovac, na to TDIcko so svojim priebehom polnohospodarskeho stroja nema, toto sa skor podoba takemu benzinu. To turbo si dam na policu doma asi, je tak male az je chutne.
Postrehy z dneska, kedy sa zastavil Kuifox, tak dojebane auticko som uz dlho nevidel, nechal si ho robit v nejakom servise pri Ziline, na Rajec, nieco na M.. mravlak? Neviem, ale nedal by som tam servisovat ani zulovy kamen. Nechal si vymenit rozvody, rozvody vsak boli stare, vacka nastavena na oko, predvstrek tak maly (0.40mm vs. 0.65mm tab.) ze to podla jeho slov nejazdilo pod 10l/100, vsetky sroby na motore tak ohlodane ze ledva sli povolit, alebo strhnute, pripadne vymenene za obyc. srobu na mieste kde ma byt specialna. Prvy krat som videl beziaci motor s prasknutym piestom, alebo kruzkami na kasu, divne to klepalo, no po starte bez filtra uz som vedel ktora bije, z odvetrania husty sivy dym, obcasny missfire, ale viacmenej to islo. Po nastaveni uz mu to aj podla jeho slov ozilo nazad, a zrat by to nemalo, teda pokial to nekusne samo seba a nevypluje ojnicu na tom pieste. Kazdopadne ak niekto vie o ktorom servise hovorim, nech uprasni, a preda slovo dalej, nepochopim ako moze niekto prevadzkovat taky "servis", zajedno ho oklamali, a za druhe zena by narobila na tom motore menej paseky ako snad vyuceni mechanici.
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)