... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
mmracing.sk

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Re: Načo si dať pozor pri kúpe F11, s vačším nájazdom km?

Utorok, 19. Januára 2016, 23:47

Bavík napísal:
Nieje to nahodou tak ze je to uplne jedno kolko valcov? kedze ide o vykon? Beriem to tak cim viac valcov tym asi aj viac problemov...

Kto raz skusil jazdit na 6-valci, ten sa k 4-valcu len velmi tazko vrati... :mrgreen:
Ja som sa chvilku hral s myslienkou, ci si nezobrat tu novsiu F10 525d 160 kW (218 k), 4-hrniec (papierovo silnejsia ako moja stara E39 530d 142 kW a nie velmi slabsia ako E60 530d 173 kW), vsetci mi hovorili (vratane dealerov na showroomoch), aby som na to rychlo zabudol a ostal pri 6-valci...
A dnes im musim dat zapravdu... :thumbup: Do 5er este nebolo vymyslene nic lepsie ako 6-valec, zvlast do F10...
Stary 6-valec v 525d 150 kW do r. 2010-2011 vraj nebol zly, ano bola to udusena 530d, ale IMHO tie auta dnes uz budu mat dost vysoky najazd... Ako tu uz odznelo, tie novsie motory plne elektroniky nevydrzia tolko, ako motory pred 20-30 rokmi....ale vtedy sa zase ziadny 4-valec v 5er nerobil :mrgreen:

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Streda, 20. Januára 2016, 09:35

Ja mam tiez dovezenu F10 525d (204PS), neviem si predstavit v tom aute 4 valec. Do tvojho rozpoctu by si sa mal v mestit aj s tymto motorom. Zalezi, aky budes narocny na vybavu a ako daleko pre to auto pojdes. Lepsie by si pochodil, ak by si mohol auto kupovat s odpoctom DPH. To sa z DE oplati asi najviac, pretoze nemusis platit plnu sumu a platis uz sumu netto (u vacsiny predajcov). Doniesli sme uz viacero aut a ak mozes, tak sa 4 valcu v Fku vyhni. Aj z pohladu zvuku motora ;). Skus si pozriet ponuku od predajcu AUTODROM v meste Dettingen unter Teck. Ma vzdy dobre kusky, dobre sa s nim jedna a nie je to turek :) a nie je to ani velmi daleko.

Užívateľov profilový obrázok
smith666
Auto: F11 530xd 190kW
Kraj: Banskobystrický

Streda, 20. Januára 2016, 10:20

Ja som kupoval v Isernhagene
http://www.autohaus-isernhagen.com/de/fahrzeuge.html

Obrovský výber - na pľaci mali odhadom 300 aut vštkých modelových radov. Platba prebehla bez problémov bez DPH v hotovosti. Vybavili aj prepravné značky na dopravnom inšpektoráte.
Kamoš tam bol so mnou, ktorý kupoval svoju E46 v Hamburgu, kde mali nejakých 5 bavorov popri iných autách, a keď videl ponuku v Isernhagene tak padal na zadok a povedal, že bavora pre syna pôjde kupovať už len tam.
Videl tam jednu 7mu, za 31000 v super stave, na ktorej úplne stekal - že keby práve nestaval dom, tak ju hneď kúpi.
Obrázok
takto vyzerá 300 km/h aj bez bavora - ten v červenej kombinéze (dajte si to do 720p):
https://www.youtube.com/watch?v=spubheZPwg4#t=00

rebuss
Auto: Efko
Kraj: Košický

Streda, 20. Januára 2016, 11:45

Myslim ze zbytocne vsetci az moc prehanate...
Bruno predstav si ze som presiel po troch 6valcoch a dvoch 8valcoch do 4valca, po 8 rokoch je to moj "najslabsi" motor a ano kym mi neprdne retaz a neodjebe blok tak budem bohuzial musit tento motor chvalit. Ak sa niekomu zmenia priority a potrebuje rodinny kombik s kultivovanym motorom s dostatocnym vykonom tak aj 20d staci... Samozrejme nekupim 300k vydojenu sracku ale nebal by som sa ist do poctivych 150k. Ale neberiem vam vsetkym nazor lebo viac je viac ale vsetci co odporucate 6 valec tak aj na tom 6valci jazdite.... zaujatost? Uz mi to tu pride ako appleisti co kazdemu budu vnucovat iphone (btw mam iphone ale uznam ze aj z inych tel. sa da volat)

Ps: kasli na motor a km len si skontroluj aky mas skivak v zadnych sedadlach :D just kidding
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
EX Superb3V|E60|A8|ML|Superb1
V rodinnej garazi:
E71 30d

potmehuth

Streda, 20. Januára 2016, 12:35

Su to nazory, tak ako ten Tvoj. Ja pisem na zakalde realnych skusenosti a na zaklade toho som vyslovil svoj nazor. Nikoho neprehovaram, len podavam nazor, na ktory sa pytal, tod vse. Rozhodnutie je na nom samom. Ale idealne by bolo, keby si osobne vyskusal obe motorizacie. Mas pravdu, je to aj o prioritach, ale to su vsetko subjektivne a osobne veci dotycneho. Nazory, potreby a osobne veci si musi dat do pomeru on sam a rozhodnut sa.

bruno75

Streda, 20. Januára 2016, 13:09

rebuss napísal:
Ps: kasli na motor a km len si skontroluj aky mas skivak v zadnych sedadlach :D just kidding

ha-ha-ha... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ved som tomu pavukovi pisal, aby to zmazal...

Rebuss, budes sa divit, ale mam s cim porovnavat... v rodinnej garazi mame aj E90 318d 90 kW (viem, to je zo 4-valcov to najslabsie) a ked s tym musim ist, vzdy nadavam.... kultura chodu, zvukovy prejav, nastup vykonu, odozva na plyn atd. ... vsetko veci, kvoli ktorym mi ten motor nejde pod nos...
a to je 3-ka (!!!), do 5er mi to proste nesedi...

iste, vsetko je o prioritach, ak chce niekto jazdit ako dochodca, rezignuje na svizne predbiehanie a tvrdo uprednostni spotrebu, tak bude pre neho 520d dobra volba... nepopieram, ze to auto jazdi a jazdi za lacno a na normalne presuvanie v ramci limitov MPR to urcite staci...
sucasny 525d je niekde medzi, ale ak sa s nim jazdi trochu sviznejsie, ekonomicka vyhodnost oproti 530d sa straca, lebo ten motor treba viac vytacat.... a predpokladam, ze aj zivotnost je mensia kvoli dvojitemu turbu oproti twin-scroll v 30d

ak si chce uzit "radost z jazdy" a moze si to financne dovolit, urcite by som mu odporucal 6-valec... :thumbup:

P.S.
pred 2 mesiacmi som presiel z E60 530xd (173 kW) na F10 530xd (190 kW) a nemozem povedat, ze by ma narast vykonu o 17 kW (23 k) nejako ohuril... :wink: radsej si ani nechcem predstavit, ako by som sa citil vo 4-valci... :? :roll: [-X

Bavík
Autor témy
Auto: F 11, 530-,XD,A/T
Kraj: Bratislavský

Streda, 20. Januára 2016, 15:19

:D Skivak asi nebudem riesit kedze lyze nosim na streche pretoze ked sa my zbalime na lyzovacku tak miesta v tak velkom aute uz bohuzial nieje :D
No hlavne teda pozeram 520 a teda aj 525-6valec ale samozrejme vsetko sa mi bude odvyjat od tych 25t. evri co som ochotny dat do toho. Kazdopadne je to dlhodoby proces , to hladanie a porovnavanie...WTF ](*,)
rebuss napísal:
Myslim ze zbytocne vsetci az moc prehanate...
Bruno predstav si ze som presiel po troch 6valcoch a dvoch 8valcoch do 4valca, po 8 rokoch je to moj "najslabsi" motor a ano kym mi neprdne retaz a neodjebe blok tak budem bohuzial musit tento motor chvalit. Ak sa niekomu zmenia priority a potrebuje rodinny kombik s kultivovanym motorom s dostatocnym vykonom tak aj 20d staci... Samozrejme nekupim 300k vydojenu sracku ale nebal by som sa ist do poctivych 150k. Ale neberiem vam vsetkym nazor lebo viac je viac ale vsetci co odporucate 6 valec tak aj na tom 6valci jazdite.... zaujatost? Uz mi to tu pride ako appleisti co kazdemu budu vnucovat iphone (btw mam iphone ale uznam ze aj z inych tel. sa da volat)

PrevlecenejVlk
Auto: BMW 530d GT F07
Kraj: Zahraničie

Streda, 20. Januára 2016, 15:36

Ještě k tej spotřebě, já nevím za kolik jezdíte v pětkách vy ostatní s 530d, ale já mám v GT dlouhodobý průměr 9,2L/100km a s E91 320d jsem měl vtipně to samý 9,2L/100km. A trasy mám plus mínus stále stejné, tak 40% město, 60% mimo město a z toho tak půlka dálnice. Takže pro mne spotřeba rozhodně není s 6válcem zhoršení, naopak menší potřeba vytáčet motor a jistota kroutjáku a výkonu, když je to potřeba, to jsou moc příjemné věci. Neříkám, že 320d se 120kW nejela slušně, jela, ale tohle je něco úplně jinýho...

potmehuth

Streda, 20. Januára 2016, 15:49

Zrejme to pozeras na Mobile. Hlavne si moc nezaklikavaj vela vybavy, lebo ti predajcovia to tam supu krizom krazom a tym, ze si nejak moc detailne naselektujes vyber, tak prichadzas o kopu kuskov, ktore by boli pre Teba vhodne. Oni hlavne davaju vybavu do popisu inzeratu. Mozno Ti to pomoze :) Nalselektuj si hlavne 5er, cenu, rocnik kubaturu. Neselektuj si veci ako 520, alebo 525 a vybavu.

Cannon
Auto: Modré
Kraj: Zahraničie

Streda, 20. Januára 2016, 15:59

PrevlecenejVlk napísal:
Ještě k tej spotřebě, já nevím za kolik jezdíte v pětkách vy ostatní s 530d, ale já mám v GT dlouhodobý průměr 9,2L/100km a s E91 320d jsem měl vtipně to samý 9,2L/100km. A trasy mám plus mínus stále stejné, tak 40% město, 60% mimo město a z toho tak půlka dálnice. Takže pro mne spotřeba rozhodně není s 6válcem zhoršení, naopak menší potřeba vytáčet motor a jistota kroutjáku a výkonu, když je to potřeba, to jsou moc příjemné věci. Neříkám, že 320d se 120kW nejela slušně, jela, ale tohle je něco úplně jinýho...

To si musel teda paradne tlacit na pilu, ja som na E91 2.0d automat xdrive nikdy nesiel cez 8l... Aj cez 7,5 som siel len v zime a v meste. Pri jazde na spotrebu, ale ze fakt na spotrebu, 6,6l, merane podla tankovania.

Bavík
Autor témy
Auto: F 11, 530-,XD,A/T
Kraj: Bratislavský

Streda, 20. Januára 2016, 16:00

Diky, diky :thumbup:
potmehuth napísal:
Zrejme to pozeras na Mobile. Hlavne si moc nezaklikavaj vela vybavy, lebo ti predajcovia to tam supu krizom krazom a tym, ze si nejak moc detailne naselektujes vyber, tak prichadzas o kopu kuskov, ktore by boli pre Teba vhodne. Oni hlavne davaju vybavu do popisu inzeratu. Mozno Ti to pomoze :) Nalselektuj si hlavne 5er, cenu, rocnik kubaturu. Neselektuj si veci ako 520, alebo 525 a vybavu.

rebuss

Streda, 20. Januára 2016, 18:27

bruno75 napísal:

Pozri v popise ake mame auta v garazi, tiez mam s cim porovnavat a prave preto ma naozaj prekvapil ten 4 valec... Ja som povodne siel tiez na to takto: jedine 6 valec, radsej social ale muselo byt aspon 240 koni, posledne auto bola A8 4.2tdi cize si len predstav s akym cynizmom som sadal do 520d. Bol som este zarytejsi odporca 4 valcov kedze naposledy som mal 4 valec v superve pred 8 rokmi.... hold mna osobne rozpocet nepustil a 4 valec prekvapil takze som spokojny ;) nikomu nevnucujem moj nazor, ja som osobne cakat nemohol aby som dosporil na 535d a aspon 2014, co bol mimochodom povodny plan no baby sa pytalo na svet. A spotrebu jebem... na 318d manuale ma sestra viac ako otec na x6 hoci s 8st automatom
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
V rodinnej garazi:
E71 30d

bruno75

Streda, 20. Januára 2016, 19:04

Ved nikto ti tvoj nazor neberie, ja len pisem, co si myslim a ako mam skusenosti so 4-valcom... Vychadzam z vlastnych skusenosti z E90 318d a kamaratovych s E60 520d...
Mozno mas pravdu a nez zacnem na F1x 520d nadavat, mal by som to sam na chvilu vyskusat...
Ja si len myslim, ze v tom aute by mi nieco chybalo....

rebuss

Streda, 20. Januára 2016, 19:24

Ved aj chyba... 2 valce ;) ale da sa na tom slusne jazdit... vyskusaj ked budes mat moznost
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
V rodinnej garazi:
E71 30d

steve
Auto: exE60, exF10, F26
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 21. Januára 2016, 10:11

rebuss napísal:
Ved aj chyba... 2 valce ;) ale da sa na tom slusne jazdit... vyskusaj ked budes mat moznost

Môžem potvrdiť po 2,5 roku používania, dá sa na tom slušne jazdiť, aj keď som si pre istotu dal nainštalovať M-Power od BMW ( zvýšenie výkonu na 147 kW ), jediná vec čo ma štve sú ranné štarty teraz v zime - zvuk má ako traktor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní