... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Lazak
Kraj: Žilinský

Re: volná téma: BMW 5 - E60, E61

Pondelok, 28. Januára 2013, 19:13

Mám dotaz, mám možnost koupit BMW e61 525d rok 2004. V pátek tam majitel měnil doma baterku a od té doby nejde iDrive, rádio a parkovací senzory. Vypadá to jako by tam nešel vůbec proud, je to mrtvé. Auto mám teď půjčené na vyzkoušení. Koukal jsem na pojistky v kastlíku před spolujezdcem, tak na pojistky v kufru. Všechny se zdají být OK. Nemá někde extra pojistku celý ten multimediální systém, třeba v motorovém prostoru, nebo někde jinde? Jinak auto jezdí normálně.

Lazak

biggiejr
Auto: BMW,e61-525d
Kraj: Prešovský

Pondelok, 28. Januára 2013, 20:29

speedfred napísal:
Včera som menil zadné brzdové platničky bo servisný interval mi písal -500km , a na moje prekvapenie mali ešte 4-5mm. Je to normálne?

Mnohych asi sklamem no nemame az na tolko inteligentne auta aby ti vedel podla hrubky vypocitat dojazd na platnach :mrgreen: .......pokial viem je to pevny interval.....dost zalezi od stylu jazdy.....cize ano je to v pohode

Užívateľov profilový obrázok
kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG
Kraj: Bratislavský

Utorok, 29. Januára 2013, 08:18

Lazak napísal:
Mám dotaz, mám možnost koupit BMW e61 525d rok 2004. V pátek tam majitel měnil doma baterku a od té doby nejde iDrive, rádio a parkovací senzory. Vypadá to jako by tam nešel vůbec proud, je to mrtvé. Auto mám teď půjčené na vyzkoušení. Koukal jsem na pojistky v kastlíku před spolujezdcem, tak na pojistky v kufru. Všechny se zdají být OK. Nemá někde extra pojistku celý ten multimediální systém, třeba v motorovém prostoru, nebo někde jinde? Jinak auto jezdí normálně.

Lazak

Bateriu musis do auta zapisat/zaregistrovat cez diagnostiku. Kontaktuj niekoho s dobrou diag, alebo autorizovany servis.

biggiejr napísal:

Mnohych asi sklamem no nemame az na tolko inteligentne auta aby ti vedel podla hrubky vypocitat dojazd na platnach :mrgreen: .......pokial viem je to pevny interval.....dost zalezi od stylu jazdy.....cize ano je to v pohode

Pevny interval to urcite nie je, tipujem ze to pocita odhadom podal stylu jazdy. Ja ked som auto kupil mali intervaly 34tis vpredu a 80tis vzadu. Po 4 mesiacoch u mna pisu 8tis vpredu a 35vzadu, cize Hanzi s tym jazdil asi vela po dialniciach :mrgreen: . Snimac podla mna pozna iba stav 0 a 1 (to uz ked vam zacne picovat, ze ich musite vymenit), dovtedy to (aspon podla mna) rata pocitac odhadom.

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 29. Januára 2013, 09:44

Dá sa mi podľa vás niekde nastaviť prisvecovanie zákrut hmlovkami ? Ako doteraz som sa bez toho kľudne zaobišiel :mrgreen: ale tak prečo to nemať ...
Len neviem či to tréba nakódovať alebo len nastaviť v iDriv-e :-s
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

pedro299
Auto: BMW E38 2001

Utorok, 29. Januára 2013, 10:13

DesertFox napísal:
Dá sa mi podľa vás niekde nastaviť prisvecovanie zákrut hmlovkami ? Ako doteraz som sa bez toho kľudne zaobišiel :mrgreen: ale tak prečo to nemať ...

Táto možnosť na E60-61 určite nieje.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 29. Januára 2013, 10:21

nastastie :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 29. Januára 2013, 10:40

DesertFox napísal:

prisvetlovanie zakrut je sucastou adaptivnych svetiel, avsak samotne prisvetlenie nepouziva hmlovky ale stredove svetlomety

biggiejr
Auto: BMW,e61-525d
Kraj: Prešovský

Utorok, 29. Januára 2013, 21:03

kubog napísal:

Bateriu musis do auta zapisat/zaregistrovat cez diagnostiku. Kontaktuj niekoho s dobrou diag, alebo autorizovany servis.

Pevny interval to urcite nie je, tipujem ze to pocita odhadom podal stylu jazdy. Ja ked som auto kupil mali intervaly 34tis vpredu a 80tis vzadu. Po 4 mesiacoch u mna pisu 8tis vpredu a 35vzadu, cize Hanzi s tym jazdil asi vela po dialniciach :mrgreen: . Snimac podla mna pozna iba stav 0 a 1 (to uz ked vam zacne picovat, ze ich musite vymenit), dovtedy to (aspon podla mna) rata pocitac odhadom.

Nehadam sa, mne sa nemenil tak som predpokladal ze je napevno. :mrgreen:

DesertFox
Auto: BMW 525d E60

Sobota, 2. Februára 2013, 14:51

Minule sa tu preberalo rozoberanie krytov kvôli vzduchovému filtru ... tak dúfam že pomôže aj toto ...

http://www.youtube.com/watch?v=UXSsQr9bHiA

///edit: mám takú otázočku, je lepšie pri štartovaní nehať auto "ošahať si" senzory (počkať až pomiznú ikonky na prístrojovke, a potom štartovať) ? alebo rovno šlapať na brzdu a štartovať ? :-k
Keď som niesol auto do servisu tak som si všimol že mi ho tak "nakopli". Príde mi to ako taký Fast Start. Ja osobne čakám až pomiznú, už len kvôli tomu že auto má čas ma upozorniť na nejakú závadu pred tým než ho naštartujem.

Možno debilná otázka :mrgreen: ale radšej sa spýtam keďže mám jazdenku :oops:
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

PSnoopy363
Auto: BMW 530xd E60 LCI

Nedeľa, 3. Februára 2013, 20:04

Ahojte! Nasledovnú vec som si všimol, menil som termostaty, takže bol vrchný kryt motora zobratý dole, všimol som si, že ako som naštartoval..nastudeno, tak motor tak klepkal, ako keby ventili, alebo možno trepem..neviem..keď som si priložil hlavu na vrch, nad motor približne tam, kam vo videjku típek začína približovať v 5. - 6. sekunde a počúval som, tak som počul taký ako kovový zvuk...také klepkanie...postupne ako sa motor zahrieval, tak klepanie ustupovalo, ale úplne nezaniklo, len bolo o niečo slabšie...ostalo také ako klikanie..také "klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik"....nejaké kovové klikanie...počúval to aj môj kamoš, vyučený automechanik, s ním som totiž menil termostaty, no predsa neni zamestatný ako automechanik, síce sa celkom pekne vyzná a dá si záležať na tom čo robí, no keďže nemá prax automechanika, ktorý denno-denne opravuje, preto sa radšej spýtam, či to robí aj vám, ostatným, čo to môže byť, alebo je to úplne ok? :) Ďakujem.

ešte pripájam video http://www.youtube.com/watch?v=xUdgfdRFWz4 je to niečo takéto, síce tu mi to príde hlasnejšie, asi kvôli kamere, ale je to tuším ten druh zvuku ako som ja počul, len je o niečo tichší, normálne ho ani neni nejak počuť, len ak sa dobre započúvaš, ale keď priložíš hlavu blízko priamo nad motor, do stredu, tak je to počuť a ako vravím, nastudeno viac, potom, keď sa motor zahreje, tak o niečo menej. Ďakujem za pomoc a vysvetlenie ;) :)

pedro299

Nedeľa, 3. Februára 2013, 20:52

PSnoopy363 napísal:
Ahojte! Nasledovnú vec som si všimol, menil som termostaty, takže bol vrchný kryt motora zobratý dole, všimol som si, že ako som naštartoval..nastudeno, tak motor tak klepkal, ako keby ventili, alebo možno trepem..neviem..keď som si priložil hlavu na vrch, nad motor približne tam, kam vo videjku típek začína približovať v 5. - 6. sekunde a počúval som, tak som počul taký ako kovový zvuk...také klepkanie...postupne ako sa motor zahrieval, tak klepanie ustupovalo, ale úplne nezaniklo, len bolo o niečo slabšie...ostalo také ako klikanie..také "klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik"....nejaké kovové klikanie...počúval to aj môj kamoš, vyučený automechanik, s ním som totiž menil termostaty, no predsa neni zamestatný ako automechanik, síce sa celkom pekne vyzná a dá si záležať na tom čo robí, no keďže nemá prax automechanika, ktorý denno-denne opravuje, preto sa radšej spýtam, či to robí aj vám, ostatným, čo to môže byť, alebo je to úplne ok? :) Ďakujem.

ešte pripájam video http://www.youtube.com/watch?v=xUdgfdRFWz4 je to niečo takéto, síce tu mi to príde hlasnejšie, asi kvôli kamere, ale je to tuším ten druh zvuku ako som ja počul, len je o niečo tichší, normálne ho ani neni nejak počuť, len ak sa dobre započúvaš, ale keď priložíš hlavu blízko priamo nad motor, do stredu, tak je to počuť a ako vravím, nastudeno viac, potom, keď sa motor zahreje, tak o niečo menej. Ďakujem za pomoc a vysvetlenie ;) :)
Je to počuť len keď je dole kryt z motora,robý to aj mne a robia to vstrekovače.Je to normálne.Je to cvakotanie také jemné a počuť to na všetkých CR motoroch.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

PSnoopy363

Nedeľa, 3. Februára 2013, 21:42

/quote]Je to počuť len keď je dole kryt z motora,robý to aj mne a robia to vstrekovače.Je to normálne.Je to cvakotanie také jemné a počuť to na všetkých CR motoroch.[/quote]

No a keď pridám plyn a zvýšia sa otáčky, tak aj to klepkanie, či cvakotanie sa má zrýchliť? Dosť blbá otázka asi, ale niesom nejaký Ing. motorov, no lebo vtedy som počul, že klepkanie zrýchly, ale musím pridať fakt málinko, lebo keď pridám trochu viac, tak už počuť skôr zvuk motora ako toto :) :D Áno, vtedy som si to všimol, keď bol odňatý kryt, predtým ani nie, vzbudilo to moju pozornosť, ináč je to ešte počuť aj s krytom, len to musím počúvať dosť pozorne...a ešte tuším som to počul aj vtedy, keď chodím parkovať a otváram bránu, a som za autom..spredu to nepočuť, ale zo zadu ako keby som počul to cvakotanie cez dekel aj zatvorenú kapotu..neviem no :) najskôr som si myslel, že mi to robí nejaká kladka.

PSnoopy363

Streda, 6. Februára 2013, 15:01

Pre istotu video zvuku motora, o ktorom som písal hore vyššie, čo na to vravíte, je to ok? http://youtu.be/7ONe3PobQ8w Ďakujem za pomoc :)

pedro299

Streda, 6. Februára 2013, 20:54

PSnoopy363 napísal:
Pre istotu video zvuku motora, o ktorom som písal hore vyššie, čo na to vravíte, je to ok? http://youtu.be/7ONe3PobQ8w Ďakujem za pomoc :)

Ten motor ide pekne,to video trochu skresluje.Ale načo si otvaral nalievacie viečko?Robíš haluze sám sebe.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

PSnoopy363

Štvrtok, 7. Februára 2013, 08:43

jjj
pedro299 napísal:
Ten motor ide pekne,to video trochu skresluje.Ale načo si otvaral nalievacie viečko?Robíš haluze sám sebe.

Otvoril som ho preto, lebo v tom videu, ktoré som posielal ako prvé (čo nebolo moje auto) ho tiež otvorili, aby bolo počuť ten zvuk, bez otvorenia by ho ani nebolo počuť. By som ani nepovedal, že skresľuje, keď som si pozrel video potom, čo som to natočil, tak ani nie...jedine čo môže trochu "skresľovať" je, že som video natáčal hneď po studenom štarte, takže motor ešte neni zahriaty :) Práve preto sa pýtam, či je to podľa vás v pohode, preto som otvoril víčko a ešte preto, aby si to prípadne mohli ľudia zrovnať s tým druhým, či je to v pohode :) Nooo a prečo si myslíš, že je haluz, keď na chvíľu otvorím víčko? škodím tým nejak? Nejaký bordel tam môže padnúť, akurát tak to..či? Na to som si dal pozor, takže žiadne obávy ;) :) Dík za reakcie

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní