... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

PSnoopy363
Auto: BMW 530xd E60 LCI
Kraj: Banskobystrický

Re: volná téma: BMW 5 - E60, E61

Utorok, 15. Januára 2013, 08:36

PeqpeK napísal:
aktivuj PDC a ked das ucho k senzoru, tak ak funguje, budes pocut pukanie... tento postup fugnoval na E46 :)

aha, super...skúsim to, díky :) mal by som počuť pukanie od funkých senzorov a od povedzme jedného nefunkčného nie aj keď je na E60 tak, že keď čo len povedzme jeden zadný nefunguje, tak nejde celý systém PDC ani vpredu, ani vzadu?

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Utorok, 15. Januára 2013, 09:36

PSnoopy363 napísal:

aha, super...skúsim to, díky :) mal by som počuť pukanie od funkých senzorov a od povedzme jedného nefunkčného nie aj keď je na E60 tak, že keď čo len povedzme jeden zadný nefunguje, tak nejde celý systém PDC ani vpredu, ani vzadu?

na E60 som to este nemal pokazene, tak neviem povedat, ale je to dost mozne, ze to deaktivuje cele (vies aby si hned siel do servisu :) )
vyskusaj a daj vediet

PSnoopy363

Utorok, 15. Januára 2013, 09:57

PeqpeK napísal:

na E60 som to este nemal pokazene, tak neviem povedat, ale je to dost mozne, ze to deaktivuje cele (vies aby si hned siel do servisu :) )
vyskusaj a daj vediet

Hafruje mi to už asi 3 mesiace a posledný mesiac, alebo aj viac vôbec nejde, nejak veľmi mi to neprekáža, skôr ma hnevá vkuse ten announcement pri štarte na I-Drive-e a medzi budíkami...pozriem na to a napíšem :)

DesertFox
Auto: BMW 525d E60

Štvrtok, 17. Januára 2013, 09:46

Super téma musím pochváliť :thumbup:

Zaujalo to s tými "žalúziami" v ľadvinkách, no keď som teraz pozrel na svoje Báwo tak som tam nezbadal. Auto bolo kupované v SR je to E60 525d 2006-01-30 (VIN: CN39614). Pri pohľade na spodnú časť ľadviniek vidno podlhovasté plastové výstupky (zrejme klipy), čiže predrábka tam je.

prikladám aj foto .... je to tam kus zle vidno.

Obrázok

///edit: dokupovať to určite má zmysel takže to zrejme aj poriešim, len asi počkám ako dopadne to zapojenie z predchádzajúcich strán.

///edit2: a ešte jedna otázočka. Na klíme mám tlačítko REST (zbytkové teplo), no nak ho mačkám kedykoľvek tak to proste nefunguje - nezapína sa. Vopred ďakujem za rady :smile:
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

PSnoopy363

Štvrtok, 17. Januára 2013, 21:04

Fóliujem si interiér...všetko ok, fasa, našiel som všetko ako pekne sundať, len jedna lišta mi robí problém, tá v strede pod fukármi na zadné sedadlá. Kto vie ako sa dá vybrať? už som to skúšal vypáčiť, ale nejak to nepúšťalo a bojím sa viac potlačiť, aby som tam nejaký cuplík neodlomil, na dverách sa mi podarilo odfajčiť zopár :/ všetko ostatné išlo pekne, ale dvere boli problém a toto mi príde ešte problémovejšie. Za rady vopred ďakujem :)

Vladdo01
Autor témy
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Piatok, 18. Januára 2013, 14:29

PSnoopy363 napísal:
Fóliujem si interiér...všetko ok, fasa, našiel som všetko ako pekne sundať, len jedna lišta mi robí problém, tá v strede pod fukármi na zadné sedadlá. Kto vie ako sa dá vybrať? už som to skúšal vypáčiť, ale nejak to nepúšťalo a bojím sa viac potlačiť, aby som tam nejaký cuplík neodlomil, na dverách sa mi podarilo odfajčiť zopár :/ všetko ostatné išlo pekne, ale dvere boli problém a toto mi príde ešte problémovejšie. Za rady vopred ďakujem :)

ktoru presne?
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

PeqpeK

Piatok, 18. Januára 2013, 14:52

PSnoopy363 napísal:

ja sa tiez chystam ofoliovat to skarede "drevo" vedel by si dat nejaky odkaz alebo nieco odkial si crepal info ako to rozobrat?
diky moc

PSnoopy363

Piatok, 18. Januára 2013, 15:06

PeqpeK napísal:

ja sa tiez chystam ofoliovat to skarede "drevo" vedel by si dat nejaky odkaz alebo nieco odkial si crepal info ako to rozobrat?
diky moc

Nech sa ľúbi :) ja som to robil podľa tohoto a dá sa to, trochu sa treba potrápiť, ale dvere tam niesú (tam som väčšinu cuplíkov polámal :/, budem musieť lepiť a zadné fukátka tam tiež niesú). Link: http://forums.5series.net/diy-do-yourse ... ost1115596
Naposledy upravil/-a PSnoopy363 v Piatok, 18. Januára 2013, 15:10, upravené celkom 1 krát.

PeqpeK

Piatok, 18. Januára 2013, 15:07

PSnoopy363 napísal:

neviem to nájsť na nete..nechápem, včera som to kukal a teraz mi vyhľadáva úplne iné veci...ale bola to tuším stránka bimmerfest, hodil som do google-a "BMW E60 interior trim removal"...a hľadaj, možno ti nájde bimmerfest a BMW 550 asi bol v názve linku, čo mi našlo, tam je všetko ako znázornené na fotkách, len dvere tam niesú a vzadu ten jeden kus...:)

som take nieco bol aj nasiel, ale bolo to pre nonLCI, je to ono alebo si nasiel presne pre LCI verziu? dik :)

PSnoopy363

Piatok, 18. Januára 2013, 15:13

PeqpeK napísal:

som take nieco bol aj nasiel, ale bolo to pre nonLCI, je to ono alebo si nasiel presne pre LCI verziu? dik :)

Neviem či je LCI, ale robil som to podľa tohoto, už som to medzičasom našiel http://forums.5series.net/diy-do-yourse ... ost1115596 a bolo to rovnako aj na mojom aute a mám LCI. Len si to obráť, lebo pravdepodobne nemáš volant na pravej strane, ale všetky cuplíky sú na rovnakom mieste :)

ptz
Auto: E60 540i man

Piatok, 18. Januára 2013, 19:49

tu je tiez navod, ako demontovat listy:
http://www.e60-forum.de/thread.php?postid=84485

predne listy idu lahko dole, ale dverove su komplikovanejsie (treba dat dole tapacir, atd). ked som nechaval oblepit foliou moje listy, nechcelo sa mi to riskovat kvoli tym dverovym a kvoli stredovej konzole, tak som to nechal spravit vsetko v BMW servise. sice to stalo nejake peniaze navyse ale aspon som sa s tym nemusel serkat.

ina vec:
kedze je teraz tolko toho krasneho snehu v BA, mam poznatok ohladom nahonu na zadnokolke E60. mozno to vacsina ludi vie, ale ti co nie, zide sa vediet:
ked som sa zasekal v kopci v hlbsom snehu a uz sa nedalo pohnut ani s aktivovanym DCT, vypol som protismyk(DSC) uplne, plny kotel a auto sa krasne vyhrabalo. az som sa cudoval. samozrejme predpoklad su dobre zimne pneu :-({|=

chip
Kraj: Zahraničie

Piatok, 18. Januára 2013, 21:37

DesertFox napísal:

Zaujalo to s tými "žalúziami" v ľadvinkách, no keď som teraz pozrel na svoje Báwo tak som tam nezbadal. Auto bolo kupované v SR je to E60 525d 2006-01-30 (VIN: CN39614). Pri pohľade na spodnú časť ľadviniek vidno podlhovasté plastové výstupky (zrejme klipy), čiže predrábka tam je.

prikladám aj foto .... je to tam kus zle vidno.

Obrázok

///edit: dokupovať to určite má zmysel takže to zrejme aj poriešim, len asi počkám ako dopadne to zapojenie z predchádzajúcich strán.

///edit2: a ešte jedna otázočka. Na klíme mám tlačítko REST (zbytkové teplo), no nak ho mačkám kedykoľvek tak to proste nefunguje - nezapína sa. Vopred ďakujem za rady :smile:

REST maká jen když vypneš motor, po tom, co byl nějakou dobu v chodu....

Máš Mpaket? Někde jsem asi viděl, že u mpaketu se tohle vyndavá.

ptz
Auto: E60 540i man

Sobota, 19. Januára 2013, 01:26

DesertFox napísal:

podla VINka by v tom modely mali byt.. v zime je to asi dobra vecicka, motor sa rychlejsie zohrieva
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E6 ... /air_duct/

DesertFox
Auto: BMW 525d E60

Sobota, 19. Januára 2013, 07:32

M-paket nemám, a asi ho ani dávať nebudem, skôr ma to ťahá dať to auto do Limo Option (radiaca páka v dreve, drevené lišty na volante a atď., no proste spravili ste mi slinu s tým PDFkom o dodatočnej výbave :mrgreen: ). Je tu ešte možnosť že to predchádzajúci majiteľ demontoval / búral, ale o tom by bol záznam v servise keďže servisoval výhradne u BMW v KE.

chip: vďaka za radu, nešlo mi to do hlavy prečo to nefachá :|
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 27. Januára 2013, 21:22

Včera som menil zadné brzdové platničky bo servisný interval mi písal -500km , a na moje prekvapenie mali ešte 4-5mm. Je to normálne?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných