... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
tomas20
Auto: f31 320xd
Kraj: Bratislavský

Re: volná téma: BMW 5 - E60, E61

Piatok, 4. Januára 2013, 18:13

Vladdo01 napísal:
ktory to klubka, priznajte sa

dobre ho tam sprdli v komentoch :smile:

PSnoopy363
Auto: BMW 530xd E60 LCI
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 4. Januára 2013, 21:01

voMacK napísal:
H3 55W

Ďakujem :)

chip
Kraj: Zahraničie

Sobota, 5. Januára 2013, 21:33

Měl bych dva dotazy. Je potřeba vozit vzadu za zadníma sedačkama tu roletu (e61), nebo ne, když vozím lidi i vzadu? Tipuju, že má i funkci opory.

Za další ztratil jsem ořech od bezpečnostních šroubů kol (jj idiot). Pomůžou mi s tím nějak v BMW, nebo mám rovnou vzít matičku a navařit jí na šroub? Raději bych ale ty bezpečáky zachoval, pokud je možnost.

locarno
Auto: Non BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 6. Januára 2013, 22:51

Roletku môžeš dat kludne preč, nemá to žiadny suvis s oporou zadných sedadiel.
K tomu bezpečáku: ak máš origo BMW tak možno na základe VIN ti budu vediet zaslat taký istý orech. Predtým však skus zbehnut do BMW servisu, zvyčajne tam majú 5-6 orechov, možno niektorá znich sadne.
Inak ja mám zakúpený bezpečnostné sroby z nemecka /značku si už nepamatam/ a dostal som knim kartičku na základe čoho mi po stratení vedia zaslat taký istý orech :D Dúfam však že to nebudem nikdy potrebovat :D
Jano

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Pondelok, 7. Januára 2013, 00:41

locarno napísal:
Roletku môžeš dat kludne preč, nemá to žiadny suvis s oporou zadných sedadiel. ...

Kolega zrejme nemyslel funkciu opory sedadiel ale ako rozperu karoserie.
Ta roleta je poriadne tazky kus hlinika a je tam aj solidne upevnena, takze asi nejaku takuto fukciu bude mat.

Ja som stratil nastavec na McGard (zabudol som ho v disku), na zaklade udajov z karticky mi do tyzdna prisli nove 2ks - ak by som este raz stratil :wink: .

chip

Pondelok, 7. Januára 2013, 16:33

Tak dneska jsem byl v BMW, měli tam asi 20 ks ořechů z toho 10 s dutinkou a hned první pasoval, takže objednaj a poho. Tu roletu myslím jak rozpěru, tak i oporu těch sedaček. Když tam není a někdo se opře o prostřední sedák, tak už se to dvojsedadlo docela kroutí. O to mi jde, ty zadní opěráky se nemají bez ní o co opřít. Takže jí budu muset s sebou vozit ....

PSnoopy363

Pondelok, 7. Januára 2013, 21:52

Viete niekto ako sa berú dole tie lišty z prístrojovky? Hlavne tá dlhá, čo ide okolo vetračiek na vrchu, pod displayom. Stačí vypáčiť šrobovákom, alebo nejak tak? Nerád by som lištu zlomil, poškrabal, alebo nejaké úchyty dolámal. A ešte potom lišta, ktorá ide okolo prevodovej páčky, čo je aj pod kolieskom I-Drive-u...ako sundám tú lišku a samotné kolečko, aby som ho vedel vybrať? Mám ten starší I-Drive, čo je iba kolečko a tlačítko "Menu". No a ešte najproblémovejšie vyzerá asi lišta čo je okolo popolníka, tam kde je aj PDC tlačítko a DTC...chcel by som to hodiť do čiernej lesklej fólie...ináč ak viete niekto dobré miesto, skade sa dá objednať čierna lesklá fólia do interiéru, niečo také pekné lesklé, tak budem vďačný :) Chem sa zbaviť drevených obkladov, ale striekať to nechcem, že ak sa to niekou nebude páčiť, tak si to potom odlepí a hotovo ;) Vopred dík za rady a ponuky fólii

pedro299
Auto: BMW E38 2001

Pondelok, 7. Januára 2013, 23:19

PSnoopy363 napísal:
Viete niekto ako sa berú dole tie lišty z prístrojovky? Hlavne tá dlhá, čo ide okolo vetračiek na vrchu, pod displayom. Stačí vypáčiť šrobovákom, alebo nejak tak? Nerád by som lištu zlomil, poškrabal, alebo nejaké úchyty dolámal. A ešte potom lišta, ktorá ide okolo prevodovej páčky, čo je aj pod kolieskom I-Drive-u...ako sundám tú lišku a samotné kolečko, aby som ho vedel vybrať? Mám ten starší I-Drive, čo je iba kolečko a tlačítko "Menu". No a ešte najproblémovejšie vyzerá asi lišta čo je okolo popolníka, tam kde je aj PDC tlačítko a DTC...chcel by som to hodiť do čiernej lesklej fólie...ináč ak viete niekto dobré miesto, skade sa dá objednať čierna lesklá fólia do interiéru, niečo také pekné lesklé, tak budem vďačný :) Chem sa zbaviť drevených obkladov, ale striekať to nechcem, že ak sa to niekou nebude páčiť, tak si to potom odlepí a hotovo ;) Vopred dík za rady a ponuky fólii

Tú lištu kde sú fukare si podober šrobovakom začni od spolujazdcových dverí a vystokavaj smerom dopredu.Sú pružné,nepolameš to určite .Pod nou su 2 skrutky čo držia panel ovladania klímy.Ten tiež vystokneš a pod ním su zasa 2 skrutky čo držia panel s tlačítkami.Dole je len nastoknuty.Kolečko i drive je len nastoknute,potiahni dohora.Daj dole kožu okolo šaltpáky a pod nou su šroby čo držia spodný panel.To je všetko.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

PSnoopy363

Pondelok, 7. Januára 2013, 23:49

takže potom, keď vyberiem tú lištu najvrchnejšiu kde sú aj fukátka, tak mám odšróbovať panel s klímou a tak sa dostanem k časti kde je lišta okolo gombíkov na PDC a DTC a tú lištu tiež stačí vypáčiť niečím...díky :)

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Utorok, 8. Januára 2013, 00:39

PSnoopy363 napísal:
...Chem sa zbaviť drevených obkladov, ale striekať to nechcem, že ak sa to niekou nebude páčiť, tak si to potom odlepí a hotovo ;) Vopred dík za rady a ponuky fólii

Ja rozmyslam nad striekanim ale nie sprejmi. Nech to vyzera ako original diamantschvarz - vysokoleskle, tvrdy 2K lak, nech je aj vidiet "hlbku" farby.
Pozri aj na toto urobene Plasti Dip-om (foto na stranke dolu) technicke-okienko/plasti-dip-t64361-30.html
Na foto to nevyzera zle a ked sa pod to da aj zaklad snad sa nebude osupavat ale je to guma. No mozno by to bolo dobre na doskriabany ovladaci panel na dverach - objednal som si zaklad + cierny PlastiDip a niekde to najprv vyskusam.

PSnoopy363

Utorok, 8. Januára 2013, 16:58

Laco19 napísal:
Ja rozmyslam nad striekanim ale nie sprejmi. Nech to vyzera ako original diamantschvarz - vysokoleskle, tvrdy 2K lak, nech je aj vidiet "hlbku" farby.
Pozri aj na toto urobene Plasti Dip-om (foto na stranke dolu) technicke-okienko/plasti-dip-t64361-30.html
Na foto to nevyzera zle a ked sa pod to da aj zaklad snad sa nebude osupavat ale je to guma. No mozno by to bolo dobre na doskriabany ovladaci panel na dverach - objednal som si zaklad + cierny PlastiDip a niekde to najprv vyskusam.

presne niečo vysokolesklé čierne by som chcel aj ja, dal by som aj striekať, neviem síce cenovo by to na koľko vyšlo a neviem ani kto to vie nastriekať, lebo netuším či sa to strieka inak ako nejaký plech na aute, lebo ono je to asi klzkejší povrch ako plechy - blatník a pod. tak neviem či sa to strieka predtým ešte niečím, alebo čo...a keby som mal stekance po prístrojových lištách, tak to by som nechcel...radšej fóliu a potom ju strhnem ak sa mi nebude páčiť, alebo čo a zachová sa original....neviem ako veľmi sa dokáže fólia lesknúť, našiel som takúto http://www.najlacnejsieautoradia.sk/naj ... erna-folia možno sa v tom budú veci odzrkadľovať tak trochu "hmlistejšie" ako keby to bolo nastriekané, tak by sa objekty odrážali asi ostrejšie, ale malo by to byť v pohode si myslím...neviem či máte niekto skúsenosti s takouto fóliou :) To s Plast - Dip-om sa mi nepáči, nehodilo by sa to do môjho auta, potrebujem tam niečo elegantné, ten Plast - Dip mi príde taký ako keby som mal Feliciu v základnej výbave....mám tam HUD, Dynamic Xenon, kožený kadečo interiér a toto by sa mi nehodilo k tomu všetkému...možno okolo apríla, alebo po lete sa ho pokúsim predať, tak nechcem aby som mal auto jak sedlák :D :) ale každopádne beriem aj tento nápad :)

chip

Sobota, 12. Januára 2013, 11:18

Chystám se na výměnu oleje v difu na e61 s panoramou a ta tam má výztuhu do tvaru X. Přední část toho X (díl č.7) znemožmuňuje výměnu běžným nářadím. Můžu tu výztuhu normálně povolit? Ptám se aby to nebylo nějak např. předepnuté apod. Je to asi dost utažené, netuší někdo na kolik to pak dotáhnout?

Obrázok

chip

Sobota, 12. Januára 2013, 14:17

Tak to předepnutý nebylo. Šlo to v poho dolů i zpátky. Šroub M12x1,5 pevnostní třída 10,9 dotáhl jsem 123Nm a pohoda. V almaře i difu nový olej, tak snad to ještě jednou 150.000 km otočí. Jinak ten olej v převodovce hodně špinavej (černej jako noc), dif na tom byl trochu líp (tmavě hnědá). Ale hlavně nebyly žádné ocelové piliny :-({|=

PSnoopy363

Pondelok, 14. Januára 2013, 20:01

Dnes tak rozmýšľam..., že nedávno som kúpil LED angel eyes do E60 LCI, svieti to ok, ale cez deň to neni nič mega, videl som novú X3-ku cez deň a vravím f*ck, aj mne by to tak mohlo svietiť cez deň...a neviem či sa to už riešilo tu, alebo ešte nie a neviem prečo ma to nenapadlo skôr, že čo som ja nezavolal do BMW a nespýtal sa, či nepasuje z novej X3, F10, lebo F30, alebo čohokoľkvek do čoho sa montujú tie pekné biele angel eyes žiarovky a či by to svietilo tak, proste či ide len o žiarovku, alebo je nejak inak skonštruovaná tá sklená trubica angel-ov, že to svieti na nových modeloch tak pekne jasno a silne a na našich E60 so 100€ žirovkami síce svietia pekne, ale predsa nie tak intenzívne. Nemám pocit, že som jediný koho toto napadlo, tak ak s tým máte niekto skúsenosti, alebo ste po tom pátrali, von s tým! :D A ešte ďalšia vec...drbe sa mi PDC...najkôr mi išiel v pohode, potom som bral dole nárazník, odvtedy raz išiel, raz nie...niekedy stačilo pobúchať a rozbehol sa, niekedy ani to nepomohlo..neviem, ako keby iba kontakt...potom mi zas dávali nárazník dolu, lebo som zrazil psa a polámali sa úchyty na hmlovke,odvtedy ako nárazník sundali nejde vôbec, môžem búchať, aj neviem čo...ako viem nejak vizuálne, alebo mechanicky doma odkontrolovať či je, alebo neni niektorý zo senzorov v shit-e, alebo čo odporúčate?

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 15. Januára 2013, 08:12

PSnoopy363 napísal:
Dnes tak rozmýšľam..., že nedávno som kúpil LED angel eyes do E60 LCI, svieti to ok, ale cez deň to neni nič mega, videl som novú X3-ku cez deň a vravím f*ck, aj mne by to tak mohlo svietiť cez deň...a neviem či sa to už riešilo tu, alebo ešte nie a neviem prečo ma to nenapadlo skôr, že čo som ja nezavolal do BMW a nespýtal sa, či nepasuje z novej X3, F10, lebo F30, alebo čohokoľkvek do čoho sa montujú tie pekné biele angel eyes žiarovky a či by to svietilo tak, proste či ide len o žiarovku, alebo je nejak inak skonštruovaná tá sklená trubica angel-ov, že to svieti na nových modeloch tak pekne jasno a silne a na našich E60 so 100€ žirovkami síce svietia pekne, ale predsa nie tak intenzívne. Nemám pocit, že som jediný koho toto napadlo, tak ak s tým máte niekto skúsenosti, alebo ste po tom pátrali, von s tým! :D A ešte ďalšia vec...drbe sa mi PDC...najkôr mi išiel v pohode, potom som bral dole nárazník, odvtedy raz išiel, raz nie...niekedy stačilo pobúchať a rozbehol sa, niekedy ani to nepomohlo..neviem, ako keby iba kontakt...potom mi zas dávali nárazník dolu, lebo som zrazil psa a polámali sa úchyty na hmlovke,odvtedy ako nárazník sundali nejde vôbec, môžem búchať, aj neviem čo...ako viem nejak vizuálne, alebo mechanicky doma odkontrolovať či je, alebo neni niektorý zo senzorov v shit-e, alebo čo odporúčate?

aktivuj PDC a ked das ucho k senzoru, tak ak funguje, budes pocut pukanie... tento postup fugnoval na E46 :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní