... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: Automaticka prevodovka BMW535D

Utorok, 13. Novembra 2012, 06:51

BMW540iA napísal:

Prevodovka nesmie cuknúť a už vôbec nie kopnúť pri preraďovaní z D do R. Takto môže prasknúť, ba dokonca zlomiť spiatočkový koš a bude docúvané.

S tymto az tak nedramatizuj, to by muselo kopat ale riadne, az trieskat. Samozrejme to nesmie robit,ale tak kriticke to zase nie je. Niektore nazory mas ok ale niektore by si si mal poopravit, sam musis uznat. Ja sa tiez niekedy seknemale len ked rychlo precitam a prehliadnem nieco

kolco
Autor témy
Auto: BMW 535D Touring
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 13. Novembra 2012, 07:15

Este raz ked som auto doniesol na reklamaciu podla vas na opravu tak mi jedine v bmw mazali adaptacne hodnoty. Na mechatronike nebola ziadna chyba!! Problem s kolisanim otacok a kopamim bol problem od prvej opravy!!! Tak mam podozrenie ci vobec bol menic meneny a ak ano mohol byt poskodeny. Nezvalujte chybu na Bmw. To je najjednoduchsie zvalit cjy na druheho. Len si uvedomte jednu vec ze ja som vam dal auto ns opravu a defakto som vydrbal 2600 eur za nic lebo to stale nejde. Vy ste odbornici cize ste to mali nakodovat a spravit tak aby som po odchode nemusel behat. Po dalsich servisoch
lubomt napísal:
S tymto az tak nedramatizuj, to by muselo kopat ale riadne, az trieskat. Samozrejme to nesmie robit,ale tak kriticke to zase nie je. Niektore nazory mas ok ale niektore by si si mal poopravit, sam musis uznat. Ja sa tiez niekedy seknemale len ked rychlo precitam a prehliadnem nieco

lubomt

Utorok, 13. Novembra 2012, 07:27

Ale ja som Vam kazal dat nahrat NOVY SOFT DO RJ PREVODOVKY a nasledne sa robi automaticky adaptacia! A ked som sa Vas pytal, ci ste to urobil, povedali ste, ze ANO, boli ste, urobili to. Adaptaciu prevodovky dokazem urobit aj ja a tu sme robili. Tak potom preco ste mi povedal, ze Vam to spravili?
A nehnevajte sa, to uz by sme vlastne mohli rozmyslat, ci sme sa vobec dotkli Vasej prevodovky. Nie sme klamari a nebudem predsa pisat na papier, ze sa menil. My menime menic skoro pri kazdej oprave prevodovky, iba vo vynimocnych pripadoch nie. Mame ich skladom a nemam preco nedavat novy.dost ma to uráža

lubomt

Utorok, 13. Novembra 2012, 07:40

Ak toto teda neurobili, nastala tato chyba selenoidu a zostala nejakym cinom natvrdo zapisana v RJ prevodovky, teda prejavovala sa aj po vymene inych. Az premazanie novym softom to odstranilo. Niekedy sa to stava aj u audi, ked davame nahravat novy soft po oprave prevodovky tu v Gslimexe v MT, predtym radi zle a po nahrati ide perfektne. Pritom RJ nema ziadne zavady ale nechodi to dobre. Nahratie noveho softu je dost casto bezny postup. RJ prevodovky akoby si zapametala zle hodnoty a nepomoze ani adaptacia, iba new software
Takze ked je chyba odstranena, mozeme sa odpichnut dalej a konecne sa to dorazi. Treba to doniest, ked budete mat cas.

kolco
Autor témy

Utorok, 13. Novembra 2012, 07:44

To som spravil aj po prvej oprave. [ehnevajte sa na mna lenze na mojom mieste by ste bili tiez nasraty. Sam ste tu na fore pisali ze aj novy menic moze byt poskodeny. To ze sa dala vymazat chyba selenoidu som sa dozvedel az neskor po nahrati noveho softu. Nic sa vsak nezmenilo ze prevodovka kope a na jednej rychlosti padaju otacky.
Naposledy upravil/-a kolco v Utorok, 13. Novembra 2012, 07:48, upravené celkom 1 krát.

eld
Auto: F07, F25
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 13. Novembra 2012, 07:45

Ja si musim zastat pana lubomt, mam s jeho servisom dobru skusenost, respektive nie ani tak ja, ale moj kolega, ktoreho Audi A6 som tam bol dat robit, prevodovka bola asi v takom stave, ze pri preradovani to boli rany ako kladivom a na poziadanie vymenili aj komplet rozvody za polovicnu cenu oproti inemu servisu - aj ked toto bezne nerobia.

Po oprave prevodovky slo to auto ako vymenene, clovek ani nevedel, ze prevodovka radi a ani pocas dalsieho 3/4 roka sa nevyskytol dalsi problem, kym auto nepredal.

to je asi vsetko k mojim skusenostiam.

Sorry za OT :wink:

kolco
Autor témy

Utorok, 13. Novembra 2012, 07:57

LuboMT
Pred tym ako so druhy krat doniesol auto som dal este raz vymazat adaptacne hodnoty. Chyba selenoidu tam vobec nebola. Chyba musela nadtat jedine vo firme kde mechatroniku kodovali.
lubomt napísal:
Prosim Ta, toto co tu opisujes je uplne na hlavu. Odkedy funguje automat na zaklade nejakeho cidla naklonu? Odkedy pri podradeni do 3 uzavrie menic? Radenie prevodovky zabezpecuje riadiaca jednotka na zaklade rychlosti, otacok, krutiaceho momentu motora , otacok kolies na zaklade informacii zo snimacov abs , dokonca berie info aj z klimy ai. Poštuduj prosim Ta. A nikde som nepovedal ze som najmudrejsi.
Ale k zadavatelovi temy. Cosi ma napadlo. Po prvom raze po odobrati vozidla mu bolo odporucsne cim skorej navstivit BMW servis z dovodu nahratia noveho software, co samozrejme aj urobil. Pri doneseni auta na reklamaciu tam mal zrazu problem selenoidu c.3. Do novej mechatroniky a mu vo firme, kde tieto mechatroniky aj opravuju nahrali ten isty soft ako mal v starej. Pri terajsej navsteve BMW servisu a nanovo nahrati softu vraj zmizla zavada selenoidu. Novy software sa cast uklada do RJ prevodovky a nieco do mechatroniky.Z toho mi vychadza, ze pri prvom raze v BMW im zle nahralo soft do mechatroniky a tento umelo vykazovsl zavadu, aj ked nebola. Po terajsom znovunahrati uz zmizla. takze nie my sme zvrzali kodovanie, ako nas tu obvinuje ale stalo sa to v BMW. niekedy sa to stava, ze nenahra dobre soft az dokonca do takeho stavu, ze odpali niektoru RJ, na co velakrat v BMW upozornuju. my sme v BMW servise s autom neboli. Takze cele to bolo potom zle. my dme mohli sa mohli trapit kolkokolvek, menit mechatroniky a na kazdej vypisovalo zavadu. Takze stazovat sa na zle nakodovanie sa musl tam a nie u nas. Sice to nechodi este stale ako ma, ale konecne mi je v tomto jasno, kde bola chyba. Tu sme my nepochybili. Cele toto je zle... Majitel auta sa do nas navazal, ako sme mu to zle nakodovali ale nech sa podakuje (alebo aspon ich upozorni), ze mu to sposobili oni. Mali sme uz raz taky pripad v Zilinskom BMW a umela chyba sa odstranila po znovuprehrati. Servis ked sa tak vezme za to tiez nemoze, pretoze ci sa spravne alebo nespravne soft nahra, toto neovplyvni. Kopu roboty sa urobilo zbytocne. Darmo sme my mohli menit mechatroniky a stale tam bola zavada. Ked je zly software , servisak sa moze aj rozkrajat a chybu nenajde, pretoze system nespravne pracuje.
Dobre by bolo, aby auto doniesol este raz a pozrieme, preco to trhne pri zaradeni D a R. Predpokladam mechanicky problem.
A velmi teda dakujem za antireklamu, ktoru tymto sposobil zadavatel temy a vsetci ste sa hned do mna navážali... Samozrejme, ved ja vlastne viem ovela menej o automatoch ako kolki ini tu na fóre

lubomt

Utorok, 13. Novembra 2012, 08:19

kolco napísal:
To som spravil aj po prvej oprave. [ehnevajte sa na mna lenze na mojom mieste by ste bili tiez nasraty. Sam ste tu na fore pisali ze aj novy menic moze byt poskodeny. To ze sa dala vymazat chyba selenoidu som sa dozvedel az neskor po nahrati noveho softu. Nic sa vsak nezmenilo ze prevodovka kope a na jednej rychlosti padaju otacky.

Ale ved ja som kazal nahrat soft po prvej oprave a zavada mechatroniky sa objavila az pri reklamacii, teda navsteve bmw. Sme sa nerozumeli. Tak nahrali alebo nenahrali - po prvej? Lebo ste mi tvrdil , ked ste dosiel reklamovat, ze ano a teraz zas nie... Odteraz budem ziadat od kazdeho doklad, ci bol v bmw a co mu robili, lebo po odstupe casu uz nikto nevie a vznikaju nedorozumenia

kolco
Autor témy

Utorok, 13. Novembra 2012, 08:52

Ano po prvej bol nahraty novy soft bez uvedenej chyby selenoidu. Chyba sa prejavila az po repase mechatroniku. Naposledy ked som od vas auto bral som isiel do bmw kde mi oznamili chyby kodovania a selenoidu a nahrali novy soft. Chybu sa podarilo odstranit vymazat. Mam sa tam este tento tyzden zastavit ci ju znova nevypise. Ale problem radenia tam je
lubomt napísal:
Ale ved ja som kazal nahrat soft po prvej oprave a zavada mechatroniky sa objavila az pri reklamacii, teda navsteve bmw. Sme sa nerozumeli. Tak nahrali alebo nenahrali - po prvej? Lebo ste mi tvrdil , ked ste dosiel reklamovat, ze ano a teraz zas nie... Odteraz budem ziadat od kazdeho doklad, ci bol v bmw a co mu robili, lebo po odstupe casu uz nikto nevie a vznikaju nedorozumenia

lubomt

Utorok, 13. Novembra 2012, 09:10

Chyba selenoidu ss prejavila uz ked ste doniesli aj auto na reklamaciu, to som si fakt nevymyslel. Takze zle sa nahral soft. Ze sa to stava (servis to nema ako ovplyvnit) mi potvrdil uz davnejsie aj sef zilinskeho servisu. Chyba v nahrati softu teda nastala vtedy a Vy ste dostal novu mechatroniku od nas so softom vytiahnutym zo starej mechatroniky a skopirovanym do novej. Myslim, ze sa to nezmeni a budete aj tak musiet dojst

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Utorok, 13. Novembra 2012, 09:58

problemy zakaznik vs servis mozu nastat vzdy. otazka je, ako sa dany problem vyriesi. netreba byt vztahovacny ani jesitny a snazit sa to vyriesit hlavne ku spokojnosti zakaznika. aj ked viem, aky je niekedy problem sa dohodnut so zakaznikom. ale da sa to skoro vzdy. (99%)

ja som sa ale stale nedocital ako to bolo s tym pozadovanym nacenenim opravy kolcovej prevodovky. ci ste sa dohodli, ze najprv kontrola a nacenenie alebo ze sa bude hned opravovat. alebo lubo svojvolne spravil opravu a potom zavolal, ze nech sa paci, mate to hotove, prosim 1955,- evri - tak ako to bolo?? :-k

kolco
Autor témy

Utorok, 13. Novembra 2012, 10:26

Nebola to ale chyba selenoidu cize mechatroniku ale bola tam iba zavada paky ktora vznikla pravdepodobne pri adaptacii neviem ale to som vam aj hovori
lubomt napísal:
Chyba selenoidu ss prejavila uz ked ste doniesli aj auto na reklamaciu, to som si fakt nevymyslel. Takze zle sa nahral soft. Ze sa to stava (servis to nema ako ovplyvnit) mi potvrdil uz davnejsie aj sef zilinskeho servisu. Chyba v nahrati softu teda nastala vtedy a Vy ste dostal novu mechatroniku od nas so softom vytiahnutym zo starej mechatroniky a skopirovanym do novej. Myslim, ze sa to nezmeni a budete aj tak musiet dojst

kolco
Autor témy

Utorok, 13. Novembra 2012, 10:36

Dohoda znela tak ako som to napisal: demontovat zistit zavady nacenit a zavolat mi. Ved neviem co by robil keby som tolko eciek nemal. Ako by mi dal naspat moje diely ked ich nemal
ptz napísal:
problemy zakaznik vs servis mozu nastat vzdy. otazka je, ako sa dany problem vyriesi. netreba byt vztahovacny ani jesitny a snazit sa to vyriesit hlavne ku spokojnosti zakaznika. aj ked viem, aky je niekedy problem sa dohodnut so zakaznikom. ale da sa to skoro vzdy. (99%)

ja som sa ale stale nedocital ako to bolo s tym pozadovanym nacenenim opravy kolcovej prevodovky. ci ste sa dohodli, ze najprv kontrola a nacenenie alebo ze sa bude hned opravovat. alebo lubo svojvolne spravil opravu a potom zavolal, ze nech sa paci, mate to hotove, prosim 1955,- evri - tak ako to bolo?? :-k

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Utorok, 13. Novembra 2012, 10:42

lubo?

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 13. Novembra 2012, 11:49

Lubo, dovolim si tvrdit ze tvoje tvrdenie "Novy software sa cast uklada do RJ prevodovky a nieco do mechatroniky.Z toho mi vychadza, ze pri prvom raze v BMW im zle nahralo soft do mechatroniky a tento umelo vykazovsl zavadu, aj ked nebola"

.... je totalna blbost. Do mechatroniky sa ziadny soft nenahrava, ale do EGS co je rj a elektronika prevodovky, akurat ze je sucastou toho dielu mechatroniku. Ziadna ina samostatna RJ prevodovky tam nie je (6hp26), ako tomu bolo u starsich prevodoviek. Tak isto nahranie softu nemoze prebehnut zle. Bud prebehne uspesne alebo neuspesne, su tam kontrolne sucty pri programovani. Ak prebehne neuspesne, vacsinou jednotka viac nereaguje alebo aj ak hej, program musi vyhlasit chybu programovania. Ina vec je vsak kodovanie. Neviem akym sposobom prehravate sw z jednotky do jednotky, ale co je podstatne je vediet ze po kazdom nahrani alebo skopirovano sw sa musi jednotka nakodovat. Totizto kodovacie data sa neprehravaju - tieto niesu sucastou flashu ale su ulozene v samostatnej pamati eeprom, ktora s programovanim sw nema nic spolocne.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných