... všetko o BMW ...
BMW540iA napísal:
Prevodovka nesmie cuknúť a už vôbec nie kopnúť pri preraďovaní z D do R. Takto môže prasknúť, ba dokonca zlomiť spiatočkový koš a bude docúvané.
lubomt napísal:S tymto az tak nedramatizuj, to by muselo kopat ale riadne, az trieskat. Samozrejme to nesmie robit,ale tak kriticke to zase nie je. Niektore nazory mas ok ale niektore by si si mal poopravit, sam musis uznat. Ja sa tiez niekedy seknemale len ked rychlo precitam a prehliadnem nieco
lubomt napísal:Prosim Ta, toto co tu opisujes je uplne na hlavu. Odkedy funguje automat na zaklade nejakeho cidla naklonu? Odkedy pri podradeni do 3 uzavrie menic? Radenie prevodovky zabezpecuje riadiaca jednotka na zaklade rychlosti, otacok, krutiaceho momentu motora , otacok kolies na zaklade informacii zo snimacov abs , dokonca berie info aj z klimy ai. Poštuduj prosim Ta. A nikde som nepovedal ze som najmudrejsi.
Ale k zadavatelovi temy. Cosi ma napadlo. Po prvom raze po odobrati vozidla mu bolo odporucsne cim skorej navstivit BMW servis z dovodu nahratia noveho software, co samozrejme aj urobil. Pri doneseni auta na reklamaciu tam mal zrazu problem selenoidu c.3. Do novej mechatroniky a mu vo firme, kde tieto mechatroniky aj opravuju nahrali ten isty soft ako mal v starej. Pri terajsej navsteve BMW servisu a nanovo nahrati softu vraj zmizla zavada selenoidu. Novy software sa cast uklada do RJ prevodovky a nieco do mechatroniky.Z toho mi vychadza, ze pri prvom raze v BMW im zle nahralo soft do mechatroniky a tento umelo vykazovsl zavadu, aj ked nebola. Po terajsom znovunahrati uz zmizla. takze nie my sme zvrzali kodovanie, ako nas tu obvinuje ale stalo sa to v BMW. niekedy sa to stava, ze nenahra dobre soft az dokonca do takeho stavu, ze odpali niektoru RJ, na co velakrat v BMW upozornuju. my sme v BMW servise s autom neboli. Takze cele to bolo potom zle. my dme mohli sa mohli trapit kolkokolvek, menit mechatroniky a na kazdej vypisovalo zavadu. Takze stazovat sa na zle nakodovanie sa musl tam a nie u nas. Sice to nechodi este stale ako ma, ale konecne mi je v tomto jasno, kde bola chyba. Tu sme my nepochybili. Cele toto je zle... Majitel auta sa do nas navazal, ako sme mu to zle nakodovali ale nech sa podakuje (alebo aspon ich upozorni), ze mu to sposobili oni. Mali sme uz raz taky pripad v Zilinskom BMW a umela chyba sa odstranila po znovuprehrati. Servis ked sa tak vezme za to tiez nemoze, pretoze ci sa spravne alebo nespravne soft nahra, toto neovplyvni. Kopu roboty sa urobilo zbytocne. Darmo sme my mohli menit mechatroniky a stale tam bola zavada. Ked je zly software , servisak sa moze aj rozkrajat a chybu nenajde, pretoze system nespravne pracuje.
Dobre by bolo, aby auto doniesol este raz a pozrieme, preco to trhne pri zaradeni D a R. Predpokladam mechanicky problem.
A velmi teda dakujem za antireklamu, ktoru tymto sposobil zadavatel temy a vsetci ste sa hned do mna navážali... Samozrejme, ved ja vlastne viem ovela menej o automatoch ako kolki ini tu na fóre
kolco napísal:To som spravil aj po prvej oprave. [ehnevajte sa na mna lenze na mojom mieste by ste bili tiez nasraty. Sam ste tu na fore pisali ze aj novy menic moze byt poskodeny. To ze sa dala vymazat chyba selenoidu som sa dozvedel az neskor po nahrati noveho softu. Nic sa vsak nezmenilo ze prevodovka kope a na jednej rychlosti padaju otacky.
lubomt napísal:Ale ved ja som kazal nahrat soft po prvej oprave a zavada mechatroniky sa objavila az pri reklamacii, teda navsteve bmw. Sme sa nerozumeli. Tak nahrali alebo nenahrali - po prvej? Lebo ste mi tvrdil , ked ste dosiel reklamovat, ze ano a teraz zas nie... Odteraz budem ziadat od kazdeho doklad, ci bol v bmw a co mu robili, lebo po odstupe casu uz nikto nevie a vznikaju nedorozumenia
lubomt napísal:Chyba selenoidu ss prejavila uz ked ste doniesli aj auto na reklamaciu, to som si fakt nevymyslel. Takze zle sa nahral soft. Ze sa to stava (servis to nema ako ovplyvnit) mi potvrdil uz davnejsie aj sef zilinskeho servisu. Chyba v nahrati softu teda nastala vtedy a Vy ste dostal novu mechatroniku od nas so softom vytiahnutym zo starej mechatroniky a skopirovanym do novej. Myslim, ze sa to nezmeni a budete aj tak musiet dojst
ptz napísal:problemy zakaznik vs servis mozu nastat vzdy. otazka je, ako sa dany problem vyriesi. netreba byt vztahovacny ani jesitny a snazit sa to vyriesit hlavne ku spokojnosti zakaznika. aj ked viem, aky je niekedy problem sa dohodnut so zakaznikom. ale da sa to skoro vzdy. (99%)
ja som sa ale stale nedocital ako to bolo s tym pozadovanym nacenenim opravy kolcovej prevodovky. ci ste sa dohodli, ze najprv kontrola a nacenenie alebo ze sa bude hned opravovat. alebo lubo svojvolne spravil opravu a potom zavolal, ze nech sa paci, mate to hotove, prosim 1955,- evri - tak ako to bolo??