... všetko o BMW ...
ptz napísal:"Mal si prevodovku demontovat skontrolovat a vycislit naklady na opravu!!! toto neodskriepis...! Samozrejme si to nedodrtzal a oznamil si mi ze to mam hotove a ze to stalo 1955euro." - toto je naozaj pravda?![]()
lebo ak ano, tak potom kazda dalsia diskusia je skoro zbytocna. ja nerozumiem tomu, ako sa moze zrealizovat oprava bez predchadzajuceho odsuhlasenia ceny (aspon priblizne)
kolco napísal:LuboMT:
kurnik ani ma neser s tymi mechatronikami ked vies ako to bolo!!! to ci si dam dal novu ste nijako nepreukazali. To ze si tam musel kupit alebo nieco ine... za to ja nemozem a ty to vies....moju ste zebraj niekde odrbali a ty viaes kde tak co tu taras ze som ti nic nezaplati. Cez telefonn znela ze ti dam 600eur za repas a ostatne prace mali zostat v tvojej reziii nakolko ste mali dat vsetko do poriadku na prvy krat!!!
Estte raz moja mechatronika nebola vadna nemas o tom ziadny dokaz bola bez chyby.
podalsie:
Ako sam vies ked som prvy krat navstivil servis dohoda znela takto: Mal si prevodovku demontovat skontorlovat a vycislit naklady na opravu!!! toto neodskriepis...! Samiozrejme si to nedodrtzal a oznamil si mi ze to mam hotove a ze to stalo 1955euro. Bezproblemov som ti to zaplatil!!! Popri tom si vedel ze to nieje dobreee.
Tak laskavo nehovor a nekydaj na mna ze som ti nieco nezaplatil. Precitaj si aj prispevok vyssie ktory som ti pisal.. Kazdy si urobi obraz!!!
PS: zaujimalo ako ides vyriesit REKLAMACIU, ze kpl prevodovka ktora ma u teba stala (oprava +repas) cca 2600euro aj po nakodovani spravneho softu v BMW ktore ma stalo dalsie prachy stale nefunguje!!!! Motor aj elektonika vsetko mam v poriadku!!!!
lubomt napísal:Ahoj, vies prosim Ta , kolko stoja vobec diely do toho? Kolko dtoji novy a nie repasovany menic? A oststok? Zamysli sa prosim Ťa nad tym, co si napisal. Robite tu zo mna vsetci debila ci ako? Clovek, co sa nevyzna, si o mne pomysli, ze som totalny klamar. Sa Ti divim, ze Ty, co opravujes elektroniku do aut, vobec toto napises... Cena opravy prevodovky (nie repas) bola 1450e, tak mi povedz, co si za to asi kupis?
lubomt napísal:Podotykam - jeho predosla mechatronika aj tato dalsia komplet (elektronika aj mechanika-hydraulika) je nova, druha, vykazuje tu istu vadu. Toť buď múdry. Takisto aj dve dalsie mechatroniky. A ci ju tu druhu 735i mali alebo nemali poznacenu ( a teraz sa vyškieraju, ze to mali zadarmo) to zistit nemam, ale ta co mala byt 535 nesedela, bola ina. Ale to je uz jedno, na vlastne naklady som kupil druhu , dal nahrat do nej jeho soft a dostal komplet druhu. Ten selenoid sa objavil po oprave prevodovky. Chyba na radiacej pake zmizla. Selenoid nezmizol ani po skusobnej vymene dalsej prevodovky sni po vymene dalsich mechatronik. Nevymazatelna zavada. Akurat po osadeni touto poslednou mechatronikou zacalo auto chodit normalne, aj ked zacalo zase blbnut po odovzdani. Inak tvrdit to mohli, ze dostali vlastnu, ale neveril by som im, pretoze ak ju mali namontovanu, nikto nevie, ci je to ich povodna slebo nie. Ci myslite, ze by povedali ANO MAME VASU DAME VAM JU. Nemyslim. Takisto pochybujem, ze aj po mesiaci, ako nam ju ukradli, ju este nenamontovali. Taky naivny nie som.
Ano, 2 roky zaruka sa dava, ale Vy ste zaplatil iba 1/3 ceny, takze tazko Vam bude davat niekto 2 r. Takisto zarucna doba je pri oprave a úprave veci 3mesiace , nedavali sme Vam predsa novu prevodovku, ale sa iba opravovala.
BMW540iA napísal:Nechcem byť neslušný, ale mechatronika je Valve Body!!! To len tak naokraj.
Je divné, že prevodovka pred "opravou" nekopala a po "oprave" už áno. Kopanie spôsobuje kolísajúci-unikajúci tlak vo Valve Body. Kolísanie otáčok, alebo neúmerné poďradovanie do kopca je horším stavom Hydromeniča, zodratá Lock Up spojka, ale repas meniča stojí okolo 300€ plus demontáž a montáž. Takže keby som si mal vybrať medzi LuboMT alebo http://www.kaps.cz, idem radšej do Čiech. Ak by si bol mal zlé Valve Body, stačilo ti sadnúť do auta ísť do Mníchova, do ZF a tam by ti spravili repas aj s výmenou oleja, filtra a preplachom do 500€ a bolo by dokopané, ale to nebol zrejme tvoj prípad, skôr to bolo na repas toho hydromeniča, čo sa ani nedivým, 535d je strašné hovädo s obrovským krútiacim momentom, navyše si to všetci dávate čipovať, takže prvý na ranu príde hydromenič, prinajhoršom nejaké lamely. Každopádne, a myslím, že píšem aj za ostatných, som zvedavý ako to celé dopadne.
lubomt napísal:To na zaciatku nikto nevedel a ani ja do prevodovky nevidim, toboz nie do celeho auta, v akom je stave. Keby som vedel, ake problemy budu okolo toho, ani sa toho nechytime. Ako sa hovori, po boji je kazdy kapitan. Nemam rad keby, keby... To uz nebude a ani nebolo. Treba zohnat druhu mechatroniku a skusit ju osadit. Naliat do nej soft Vasho auta a urobit adaptaciu. Nic viac. Potom sa bude vidiet, kde je pes zakopany. Ja uz dalsiu nemam, dodavatel tiez nie, co sme mali sme predali bud s prevodovkami alebo samotne a vsetky boli OK. (tie co vykazovali tiez zavadu vo Vasom aute)
lubomt napísal:ten incident som sem netahal, Vy ste zacal o nom. Na nom som prerobil len ja a Vy ste ziskal, pretoze mate neopravovanu novu mechatroniku. Ale nebavi ma to tu omielat dookola to iste. Vy si myslite , ze sme Vas oklamali a my sme urobili aj pracu navyse, ze sme skusali pre istotu druhu prevodovku a viacere mechatroniky. Lenze Vy neverite a stale si myslite, ze sme Vas natiahli, oklamali atd... Vyjadril som sa k tomuto uz viackrat, takisto Juraj, no Vy si stale nedate povedat. Stale sme slusne jednali az pokial ste si neboli prevziat auto. Dohoda vobec neznela, ze zaplatite len mechatroniku, podpisal ste sumu 1000e, to ste len Vy stale ziadal, ze chcete zaplatit len ju, s cim som ja nesuhlasil. Ked ste bol naposledy u nas, tak ste ma viackrat prosikal, len aby sme to uz urobili. Ale to je teraz tiez nepodstatne, kedze ste nic navyse neplatil a robil ste u nas divadlo, az Jurajovi praskli nervy a dal vam auto so zaplatenim len mechatroniky. Stale to tu len rozvijam dookola co ma uz fakt nebavi.