... všetko o BMW ...
airbone napísal:
Viem presne kolko stoja tie diely
Ale mas pravdu, necital som to vsetko a prehliadol niektore detaily, nechce sa mi nad tym teraz rozmyslat. Ale mne to je fuk, ja ta tu nehodnotim ani tu nerobim medzi vami sudcu. Ani tvoje a ani problemy tvojich zakaznikov ma nezaujimaju. Ale uz ked mate problem s tym mechatronikom, EGS sa menilo tiez spolu s tym alebo sa menila len mechanicka cast a elektronika je povodna?
To ze najprv mechatronik nepisal ziadnu chybu a potom nasledne pisal chyby solenoidu je normalne, pretoze nebol nakodovany. Problem niekedy treba analyzovat hlbsie, to pomoze viac ako sa hadat a osocovat...
lubomt napísal:Tak to si na dost velkom omyle. Preco len menic? Ale my sme na Slovensku a tu sa to vola odborne pri novsich typoch prevodoviek mechatronika alebo šupatkova skrinka s castou riadiacej jednotky, starsie typy bez riadiacej elektroniky maju iba šupatkovu skrinku /ventilovu skrinku/. Ze kopanie je zapricinene skoro vzdy len menicom nemas pravdu. Kopanie byva zvacsa zapricinene poskodenymi košmi na lamely, prasklinami, spolu so spalenymi lamelami v nich, niekedy znecistenou a poskodenou supatkovou skrinku alebo na novsich prevodovkach mechatronikou, menicom malokedy. Samezrejme menic byva poskodeny v spojitosti s tym. Inak v menici sa nenachadza len lock-up spojka , ale aj stredove lozisko, vnutorna turbina a vonkajsia turbina, oprava 3,0d menica je zlozitejsia a niekedy neuskutocnitelna ako menica na mensie objemy. Robit sa zacali len nedavno. Tak ako by si si vybral radsej KAPS, tak opacne ja zase pocuvam od čecháčkov. Ale to je kazdeho vec.
Ta prevodovka kopala spolu s inymi problemami aj pri prvom dovezeni auta, tak nevytvaraj zase nepravdive info. Potom nekopala, zase zacala a pri druhom odovzdavani po 3 dnoch testovania nekopala. Vzdy sa to spravalo cosi inac.
lubomt napísal:Ja som sklamany z Teba, lebo si pozabudol na nejake vacinohladom kazivosti prevodoviek. To ides akoze do mna rypat aj Ty? Vies o tom , ze selenoid nemusi odist po elektrickej stranke ale aj sa pripchat necistotami alebo uplne upchat? Alebo znecistit kanaliky, upchat gulicka, prasknut strunka atd. Tak nerob pre zmenu laskavo debila zas Ty zo mna. Ked si sklamany, tak bud. Ja nie som povinny kupovat co mi kto odporuci. Na to su ine firmy, ktore toto robia. Ano, podla Teba by sme vlastne nemali robit ani prevodovky, lebo vidim ze tu strasne vela ludi tieto problematiky zvlada lepsie ako ja... KTO SI ESTE IDE RYPNUT?
BMW540iA napísal:Musím povedat, že som z teba LuboMT sklamaný, lebo, keď som sa o tebe prvý krát dozvedel, že robíš repasy automatov,, na slovensku z mála ľudí, ma to potešilo. Ale keď som ti písal email či by si mi urobil repas Valve Body na 5HP24, s tým, že som ti poslal aj link na objednanie sady z nemecka zo ZF (nový typ sady, vydrží viac ako starý, v ZF už dávajú len tú), ty si mi odpísal, že mám asi zlé Selenoidy, čo bola totálna blbosť. Ak by bol zlý Selenoid, prevodovka prestane radiť a hodí sa do núdzového režimu, čiže do štvorky. Dokopnutie, alebo docuknutie do jednotky, dvojky je horším stavom tesnení vo Valve Body - najčastejšia príčina. Časté preraďovanie v kopcoch je zodratá spojka v meniči - najčastejšia príčina.
lubomt napísal:Rovno mi tu povedzte, kedze sa poniektori lepsie vyznate do problematiky automatickych prevodoviek na zaklade, ze ste si nieco precitali na nete nalebo stylom " jedna pani povedala" a na zaklade par nespokojnych ludi sudite, ze robime totalne naprd, ze si nezelate , aby som tu zasieral forum svojimi debilnymi neodbornymi prispevkami, o ktore ma kazdy den velakrat ziadaju majitelia prevodoviek Urobim to sfleku, ako som uz raz poziadal admina ale ten ma prehovoril. Ja na rozdiel od vacsiny ludi radim a nie ziadam o rady. Za nic. Ked Vy ostatni budete toto robit bez zisku a radi, tak uvidite co je to za robota. Vobec tu nemusim prispevat, rad kazdeho presmerujem na Teba a ostatnych, ktori vedia co a ako.
pedro299 napísal:Prispievať môžeš v pohode,radi si niečo prečítame,však keď vonku prší aj tak neni čo robiť,ale aspon sa netvar že si široko ďaleko največši odbornik na automaty.Takých je tu bárs kolko.A keď už tolko radíš,poraď chlapcovi,už je o 3litre lahší že čo má robiť,keď to je stále na p..u.
kolco napísal:Prepac poopravim ta... Mne po jeho prvej oprave auto podradovalo ako chcelo... Pribrzdil som auto podradilo do trojky cca 2800 ot. Pustil som brzdu nasledne som znovu pribrzdil podradilo do dvojky a otacky vyskocili cca na 4500 pri jazde dole kopcom. Pan K mi tvrdil aj vyuctoval novy hydromenic
BMW540iA napísal:
Pozor! Automat musí podradovať z kopca, napríklad keď som chodieval z Cetune, z takého veľkého kopca, tak tam bolo vždy vidieť ako krásne BMW-ZF automat funguje, išiel som 65km/h na štvorke menič otvorený, čidlo náklonu zistí, že auto ide z veľkého kopca a neprimerane stúpa rýchlosť, tak podradí do trojky a uzavrie menič, začne brzdiť motorom ako na manuálnej prevodovke. Ale to čo opisuješ ty je už divné.
kolco napísal:Ano bolo to divne a dost neprijemne. Dradovalo to az moc agresivne.. Bolo to na Moraci v Ciernej Hore. Po dnesnej navsteve BMW servise bola po nahrati najnovsieho softu zmazana aj chyba selenoidu 3 a odporucilimi pojazdit a opat dojst na dignostiku ci znovu nezapise chybu. Problem je vsak stale ten ze pri miernom pridavani ato na 2 alebo 3 stupni zavaha padnu otacky o cca 200 potom to znovu dotiahne na 2000ot a az potom preradi na dalsiu rychlost. Ostatne rychlosti idu dobre. Zadalsie ked s autom parkujem a potrebujem preradovat D a R tak kope viac ako by malo
BMW540iA napísal:
Pozor! Automat musí podradovať z kopca, napríklad keď som chodieval z Cetune, z takého veľkého kopca, tak tam bolo vždy vidieť ako krásne BMW-ZF automat funguje, išiel som 65km/h na štvorke menič otvorený, čidlo náklonu zistí, že auto ide z veľkého kopca a neprimerane stúpa rýchlosť, tak podradí do trojky a uzavrie menič, začne brzdiť motorom ako na manuálnej prevodovke. Ale to čo opisuješ ty je už divné.