... všetko o BMW ...
mareko258 napísal:
vymenil si aj RJ zhavicou??? to je dolezite tiez, lebo samotne vymenit zhavice bez RJ nema zmysel.....a RJ ked nie je OK tak co viem regeneracia by sa ani nemala spustit....
PSnoopy363 napísal:
nevymieňal som žiadnu RJ žhavičov, ale pretým diagnostika písala, že žhavič na 3 a 5 valci nefunguje, tak som vymenil všetky žhaviče a potom som bol na diagnostike a písalo všetko ok, diagnostika písala, že sa čaká na regeneráciu a písala aj, že je vykonateľná...
mareko258 napísal:
tak oka, ked pisala tak ,.....
alfi666 napísal:RJ zhavicov sa meni kvoli tomu, ze ked sa zhavic odpali tak, ze skratuje (neodpali sa do otvoreneho obvodu) tak tento skratovany zhavic odpali drotiky vnutri RJ.
Nemusi sa to stat vzdy, ale stava sa to dost casto. Ak ti ale RJ nevypisuje chybu zhavicov, tak si mal zrejme stastie a RJ sa neodpalila
mareko258 napísal:
![]()
![]()
RJ zhavicou je na takom drblom mieste ze vymena ta pocka tak ci tak ....
Patkola1 napísal:No Žhaviče som menil aj ja a po výmene asi mesiac som bol na diagnostike a písalo mi zlý žhavič na 6tom valci. tak som šiel do servisu na výmenu oleja a filtrov. dal dole sanie a premeral žhaviče všetky boli OK takže bola RJ. Ono to je ako poistka. žhavič nič nepoškodí ale odpáli sa RJ.
gsxrr napísal:tam ti uz asi prehadzovanie zhavicov nepomoze ta riadiaca jednotka je uz zla,nova v bmw stoji cca 120,mozno skus pohladat na ebayi tam sa da zohnat lacnejsie,inak ta original mi vydrzala asi 3 mesiace,potom som riesil nieco na diagnostike a akoze vsetky zhavice zle(spolu som ich nove daval s tou RJ),musel som zalozit druhu a zatial to funguje,inak vymeny sa neboj ako tu niekto pise,za 2 hodky to zvladne kazdy kto ma aspon trochu sajnu o aute
PSnoopy363 napísal:
Akoooo toto teraz nechápem....keď vymením tú RJ, tak pôjde aj žhavič na tom valci, kde mi chybu píše, nie? alebo to mi už kvôli pokazenej riadiačke odpálilo aj žhavič, či ako a postupne mi odfajkne aj ostatné, čiže si môžem rovno kúpiť riadiačku a zas 6 nových žhavičov, či čo??? ty kks...to hádam nie...žhaviče som menil asi red 2 týždňami, alebo tak...
gsxrr napísal:nie zhavice mas urcite ok,ja som mal zhavice tiez ok ale skapala RJ a mne hlasilo ze mam vsetky zle-tebe hlasi jeden,dal som druhu RJ a hned bolo vsetko ok uz rozumies?
alfi666 napísal:Rozmyslas spravne, zhavic sa neodpali ak je zla RJ - iba ho RJ nevie detekovat, lebo ma prepalene v sebe kable... tie RJ sa inak daju aj opravit... tie vymenene RJ sa totiz mozu odpalit kludne zase