... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
obchodna sekcia

PSnoopy363
Auto: BMW 530xd E60 LCI
Kraj: Banskobystrický

Re: particle filter

Streda, 6. Marca 2013, 23:31

mareko258 napísal:

vymenil si aj RJ zhavicou??? to je dolezite tiez, lebo samotne vymenit zhavice bez RJ nema zmysel.....a RJ ked nie je OK tak co viem regeneracia by sa ani nemala spustit....

nevymieňal som žiadnu RJ žhavičov, ale pretým diagnostika písala, že žhavič na 3 a 5 valci nefunguje, tak som vymenil všetky žhaviče a potom som bol na diagnostike a písalo všetko ok, diagnostika písala, že sa čaká na regeneráciu a písala aj, že je vykonateľná...

Užívateľov profilový obrázok
mareko258
Auto: BMW E61

Štvrtok, 7. Marca 2013, 10:19

PSnoopy363 napísal:

nevymieňal som žiadnu RJ žhavičov, ale pretým diagnostika písala, že žhavič na 3 a 5 valci nefunguje, tak som vymenil všetky žhaviče a potom som bol na diagnostike a písalo všetko ok, diagnostika písala, že sa čaká na regeneráciu a písala aj, že je vykonateľná...

tak oka, ked pisala tak ,.....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

PSnoopy363

Štvrtok, 7. Marca 2013, 11:33

mareko258 napísal:

tak oka, ked pisala tak ,.....

no neviem, nikto nehovoril predtým, že aj RJ by sa mala vymieňať, nechcem sa ani hádať, ale osobne mi to nepríde logické vymieňať RJ napríklad na PDC, keď je povedzme zlý jeden zo senzorov a vymením ho a potom už funguje, tak načo iba tak preventívne vymieňať aj RJ, ktorá kontroluje ich funkčnosť...či? No a pozeral môj známy, nie na origo BMW diagnostike, ale už mi písalo, že je ok a predtým, keď ma napojil, tak písala diagnostika chybu žhavičov, však od neho som aj vedel, že je 3 a 5 valec KO čo sa týka žhavičov...a potom to bolo v poriadku už :) ale každopádne díky za postreh ;)

alfi666

Štvrtok, 7. Marca 2013, 12:07

RJ zhavicov sa meni kvoli tomu, ze ked sa zhavic odpali tak, ze skratuje (neodpali sa do otvoreneho obvodu) tak tento skratovany zhavic odpali drotiky vnutri RJ.

Nemusi sa to stat vzdy, ale stava sa to dost casto. Ak ti ale RJ nevypisuje chybu zhavicov, tak si mal zrejme stastie a RJ sa neodpalila ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

mareko258
Auto: BMW E61

Štvrtok, 7. Marca 2013, 12:24

alfi666 napísal:
RJ zhavicov sa meni kvoli tomu, ze ked sa zhavic odpali tak, ze skratuje (neodpali sa do otvoreneho obvodu) tak tento skratovany zhavic odpali drotiky vnutri RJ.

Nemusi sa to stat vzdy, ale stava sa to dost casto. Ak ti ale RJ nevypisuje chybu zhavicov, tak si mal zrejme stastie a RJ sa neodpalila ;)

=D> =D>
RJ zhavicou je na takom drblom mieste ze vymena ta pocka tak ci tak .... :wink:
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

PSnoopy363

Štvrtok, 7. Marca 2013, 12:52

mareko258 napísal:

=D> =D>
RJ zhavicou je na takom drblom mieste ze vymena ta pocka tak ci tak .... :wink:

Dufam, ze nikdy nebudem potrebovat vediet kde sa nachadza RJ zhavicov, alebo dovtedy auto predam (kedze je na predaj) a vymenim za novsie:-) no zatial je vsetko v poriadku len nech sa zregeneruje:-P olej, filtre, yhavice, termostaty nove, tak uz nech REGENERUJE!!!:-D

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 7. Marca 2013, 16:32

No Žhaviče som menil aj ja a po výmene asi mesiac som bol na diagnostike a písalo mi zlý žhavič na 6tom valci. tak som šiel do servisu na výmenu oleja a filtrov. dal dole sanie a premeral žhaviče všetky boli OK takže bola RJ. Ono to je ako poistka. žhavič nič nepoškodí ale odpáli sa RJ.

PSnoopy363

Štvrtok, 7. Marca 2013, 23:02

Patkola1 napísal:
No Žhaviče som menil aj ja a po výmene asi mesiac som bol na diagnostike a písalo mi zlý žhavič na 6tom valci. tak som šiel do servisu na výmenu oleja a filtrov. dal dole sanie a premeral žhaviče všetky boli OK takže bola RJ. Ono to je ako poistka. žhavič nič nepoškodí ale odpáli sa RJ.

No tak asi ste mali pravdu ako vidím, keďže teraz idem z diagnostiky a spustili sme aj nútenú regeneráciu, síce mi zapína aj samovoľne, ale na piatom valci mi zase píše trvalé poškodenie žhaviča a všetky sú nové. Ešte asi skúsim prehodiť žhavič na piatom valci s niektorým iným a som zvedavý, či bude písať poruchu žhaviča na tom valci kde ho prehodím, alebo zase na piatom....ak bude písať tam kam ho prehodím, tak asi bude zlý fakt žhavič a ak bude písať aj tak na piatom, tak potom RJ..., alebo rozmýšľam zle? Ináč len tak mimo reči, koľko asi koštuje tá RJ žhavičov???

gsxrr
Auto: bmw
Kraj: Prešovský

Piatok, 8. Marca 2013, 07:15

tam ti uz asi prehadzovanie zhavicov nepomoze ta riadiaca jednotka je uz zla,nova v bmw stoji cca 120,mozno skus pohladat na ebayi tam sa da zohnat lacnejsie,inak ta original mi vydrzala asi 3 mesiace,potom som riesil nieco na diagnostike a akoze vsetky zhavice zle(spolu som ich nove daval s tou RJ),musel som zalozit druhu a zatial to funguje,inak vymeny sa neboj ako tu niekto pise,za 2 hodky to zvladne kazdy kto ma aspon trochu sajnu o aute

PSnoopy363

Piatok, 8. Marca 2013, 09:48

gsxrr napísal:
tam ti uz asi prehadzovanie zhavicov nepomoze ta riadiaca jednotka je uz zla,nova v bmw stoji cca 120,mozno skus pohladat na ebayi tam sa da zohnat lacnejsie,inak ta original mi vydrzala asi 3 mesiace,potom som riesil nieco na diagnostike a akoze vsetky zhavice zle(spolu som ich nove daval s tou RJ),musel som zalozit druhu a zatial to funguje,inak vymeny sa neboj ako tu niekto pise,za 2 hodky to zvladne kazdy kto ma aspon trochu sajnu o aute

Akoooo toto teraz nechápem....keď vymením tú RJ, tak pôjde aj žhavič na tom valci, kde mi chybu píše, nie? alebo to mi už kvôli pokazenej riadiačke odpálilo aj žhavič, či ako a postupne mi odfajkne aj ostatné, čiže si môžem rovno kúpiť riadiačku a zas 6 nových žhavičov, či čo??? ty kks...to hádam nie...žhaviče som menil asi red 2 týždňami, alebo tak...

gsxrr
Auto: bmw
Kraj: Prešovský

Piatok, 8. Marca 2013, 11:50

PSnoopy363 napísal:

Akoooo toto teraz nechápem....keď vymením tú RJ, tak pôjde aj žhavič na tom valci, kde mi chybu píše, nie? alebo to mi už kvôli pokazenej riadiačke odpálilo aj žhavič, či ako a postupne mi odfajkne aj ostatné, čiže si môžem rovno kúpiť riadiačku a zas 6 nových žhavičov, či čo??? ty kks...to hádam nie...žhaviče som menil asi red 2 týždňami, alebo tak...

nie zhavice mas urcite ok,ja som mal zhavice tiez ok ale skapala RJ a mne hlasilo ze mam vsetky zle-tebe hlasi jeden,dal som druhu RJ a hned bolo vsetko ok uz rozumies?

lubomt
Kraj: Žilinský

Piatok, 8. Marca 2013, 12:19

Pozeram, ze toto je jedna z chorob BMW...

PSnoopy363

Piatok, 8. Marca 2013, 12:40

gsxrr napísal:
nie zhavice mas urcite ok,ja som mal zhavice tiez ok ale skapala RJ a mne hlasilo ze mam vsetky zle-tebe hlasi jeden,dal som druhu RJ a hned bolo vsetko ok uz rozumies?

Ok, rozumiem ja len sa pýtam, či chybná RJ nedodrbáva aj čisto nové žhavičke, alebo niečo také.., alebo ten žhavič aj funguje tak ako má, len počítaču vykazuje chybu, alebo je dobrý žhavič nefunkčný kvôli chybnej RJ? jo..je to choroba BMW mám silno taký pocit a ja už začínam byť z toho tiež "chorý" :D

alfi666

Piatok, 8. Marca 2013, 12:56

Rozmyslas spravne, zhavic sa neodpali ak je zla RJ - iba ho RJ nevie detekovat, lebo ma prepalene v sebe kable... tie RJ sa inak daju aj opravit... tie vymenene RJ sa totiz mozu odpalit kludne zase ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

PSnoopy363

Piatok, 8. Marca 2013, 13:03

alfi666 napísal:
Rozmyslas spravne, zhavic sa neodpali ak je zla RJ - iba ho RJ nevie detekovat, lebo ma prepalene v sebe kable... tie RJ sa inak daju aj opravit... tie vymenene RJ sa totiz mozu odpalit kludne zase ;)

aha...takže takým "recyklačným procesom" by bolo, že nevyhodím túto RJ a kúpim miesto nej novú, ale vyberiem ju a zoberiem k elektrikárovi, nech opraví skrat, kábeláž, alebo nejakú podobnú gebuzinu? :) Ináč...ešte toto čo som sa predtým pýtal, lebo niekto tu na fóre raz písal, že ak čo len jeden žhavič je vypálený, tak regeneráciu nespustí a mne teda regeneráciu spustilo, takže ten žhavič v podstate to že je ok už vieme, ale aj funguje v aute tak ako má, proste pracuje pri regenerácii a pri štartoch a všade a vždy keď má, len RJ posiela do diagnostiky impulz, že to tak nieje???

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní