... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
reklamne predmety bmwklub.sk

vladoslavo
Auto: E61, 525 d, LCI
Kraj: Bratislavský

Re: particle filter

Piatok, 15. Februára 2013, 23:10

LOFTY napísal:

Keď to zhodíš dole, uvidíš, že je tam priestor na prevŕtanie na strane oproti katalyzátoru!!!!! Ja som tiež pochyboval, že sa to dá urobiť, pokiaľ to nebolo zdemontované!

mal som to dole, ale teda netusim ako to prevrtat ... katalizator je hned za turbom, DPF za KAT, potom je dost zalomene koleno ....

pedro299
Auto: BMW E38 2001

Sobota, 16. Februára 2013, 08:07

LOFTY napísal:

Každopádne, si myslím, že od kolena to prevŕtať /samozrejme nepoškodiť katalizátor/ je oveľa výhodnejšie ako rozpárať DPF-ko a následne to potom zavárať, čo poškodzuje kvalitu obalu, nakoľko zváraný viac podlieha vplyvom na následné korodovanie atď., to uzná každý automechanik /odborník/!!!! Treba to proste spriechodniť a odinštalovať z RJ aby nevstrekovalo naftu za účelom samočistenia a bude to super fungovať.
Čo to tu prosím ťa točíš o niakych vplyvoch a následnom korodovaní a neviem aké ešte bludy,to kým prehrdzavie,my tu už nebudeme.Čakám že sem za chvýlu niekto napíše ako sa to dá spraviť odzadu cez výfuk.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

vladoslavo

Sobota, 16. Februára 2013, 09:37

pedro299 napísal:
Čo to tu prosím ťa točíš o niakych vplyvoch a následnom korodovaní a neviem aké ešte bludy,to kým prehrdzavie,my tu už nebudeme.Čakám že sem za chvýlu niekto napíše ako sa to dá spraviť odzadu cez výfuk.

dobrý gynekológ by to urobil aj cez výfuk...

pedro299

Sobota, 16. Februára 2013, 12:45

vladoslavo napísal:

dobrý gynekológ by to urobil aj cez výfuk...
:D Hej a ďalší mechanik mení rozvody cez nalievacie výčko oleja.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

Užívateľov profilový obrázok
LOFTY
Auto: BMW530xd
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 16. Februára 2013, 21:40

vladoslavo napísal:

mal som to dole, ale teda netusim ako to prevrtat ... katalizator je hned za turbom, DPF za KAT, potom je dost zalomene koleno ....

Ja neviem aký DPF filter má 525d, ale na mojej 530d je namontovaný na pravej strane hneď za turbom, sám som to dával z mechanikom dole, na strane kde je tá keramická časť sme to navŕtali /spriechodnili/ opatrne aby sa na opačnej strane filtra nepoškodili lamely katalyzátora, namontovali sme to nazad, mechatronik to odinštaloval z RJ a chipol motor na 280PS, všetko robili za mojej prítomnosti, takže žiadny zákrok cez koncový výfuk!!!!!!! Som spokojný s výsledkom a ďalej to neriešim!
Howgh.

vladoslavo

Sobota, 16. Februára 2013, 23:11

LOFTY napísal:
Ja neviem aký DPF filter má 525d, ale na mojej 530d je namontovaný na pravej strane hneď za turbom, sám som to dával z mechanikom dole, na strane kde je tá keramická časť sme to navŕtali /spriechodnili/ opatrne aby sa na opačnej strane filtra nepoškodili lamely katalyzátora, namontovali sme to nazad, mechatronik to odinštaloval z RJ a chipol motor na 280PS, všetko robili za mojej prítomnosti, takže žiadny zákrok cez koncový výfuk!!!!!!! Som spokojný s výsledkom a ďalej to neriešim!
Howgh.

vŕtali ste to pod
turba?

vladoslavo

Sobota, 16. Februára 2013, 23:13

vladoslavo napísal:

vŕtali ste to pod
turba?

preklep, od turba?

pedro299

Nedeľa, 17. Februára 2013, 08:37

LOFTY napísal:
Howgh.

Mal by si to ďalej riešiť.Nechcem sa ti do toho miešať ale za turbom je kat a potom Dpf takže ste prevrtali najskôr kat,lebo na druhej strane je to spomínané koleno,takže tade asi sotva..Pozdrav od nás mechanika.Ekológii zdar.Keď máš verziu,ktorá má Dpf s katom hneď za turbom,bez otvorenia a následného zavarenia sa to ani spravit nedá!!!Toto je presne príklad keď to robí niekto kto o tom vie h...o.Mechanik má asi špecilizáciu Zetor.Inak chcel by som ťa teraz vidieť ako sa ksichtíš :thumbup:
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

LOFTY

Nedeľa, 17. Februára 2013, 12:21

pedro299 napísal:
Mal by si to ďalej riešiť.Nechcem sa ti do toho miešať ale za turbom je kat a potom Dpf takže ste prevrtali najskôr kat,lebo na druhej strane je to spomínané koleno,takže tade asi sotva..Pozdrav od nás mechanika.Ekológii zdar.Keď máš verziu,ktorá má Dpf s katom hneď za turbom,bez otvorenia a následného zavarenia sa to ani spravit nedá!!!Toto je presne príklad keď to robí niekto kto o tom vie h...o.Mechanik má asi špecilizáciu Zetor.Inak chcel by som ťa teraz vidieť ako sa ksichtíš :thumbup:

Je mi úplne jedno ako to urobil, podstatné je že voz nedymí, hodnoty sa nezmenili oproti hodnotám pre zákrokom, RJ nevykazuje žiadnu poruchu a auto šliape ako hodiny, nemám čo riešiť!!. =D>

pedro299

Nedeľa, 17. Februára 2013, 13:38

Jak že je to jedno veď ste to robili spolu.A nepíš že sa hodnoty nezmenili,vybehni na EK a garantujem ti že sa tá mašina z toho smradu aj posere.Pàr príspevkov dozadu píšeš ako ste to "opatrne vrtali,, tak si predstav že to niekto po tebe zopakuje.Keď chalanom nemôžeš normálne poradiť tak sem aspoň nedávaj návod ako si odjebať katalizátor.A normálne ti to bude chodiť len dovtedy pokial sa ti Dpf nezanesie a auto nestratí výkon,potom tu založíš novú tému prečo ti to nechodí.Takže keď to v skratke zhrniem tak radšej budem mať na Dpf hrdzaví zvar ako prevŕtaný kat-teraz citujem teba,,to uzná každý mechanik/odborník/!!!
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

vladoslavo

Nedeľa, 17. Februára 2013, 13:51

popripade ste opatrne prevrtali katalizator a DPF nie, ak ste teda prevrtali len jednu vypln toho obalu ...

LOFTY

Nedeľa, 17. Februára 2013, 15:43

vladoslavo napísal:
popripade ste opatrne prevrtali katalizator a DPF nie, ak ste teda prevrtali len jednu vypln toho obalu ...

Pedro tvrdí, že sme prevŕtali katalyzátor, tak Ťa nebudem presviedčať aby si to tak urobil. Ja neviem ako je konštrukčne ten DPF filter vyrobený, ale viem že sme odvŕtali cca 20cm hrubú vrstvu keramickej hmoty a dávali sme pozor aby sme neporušili cca 5 - 8cm hrubé lamely z kovu, takže neviem či to bolo treba urobiť opačne a tú keramiku tam ponechať a spriechodniť iba tie kovové?!
Ináč žiadny zápach som doposiaľ necítil od výfuku, iba klasický zápach dymu pri studenom štarte, ale to fakt len tak, že si nos strčím ku laufu! :D
Teraz som si dôkladne prezeral DPF filtre pre 525 a 535-ku a nie sú také ako mám ja!!!

kolco
Auto: BMW 535D Touring

Nedeľa, 17. Februára 2013, 15:58

Mam 535 a DPF urcite nieje spolu s Katom. Za turbami je kat potom je dane DPF.
LOFTY napísal:

Pedro tvrdí, že sme prevŕtali katalyzátor, tak Ťa nebudem presviedčať aby si to tak urobil. Ja neviem ako je konštrukčne ten DPF filter vyrobený, ale viem že sme odvŕtali cca 20cm hrubú vrstvu keramickej hmoty a dávali sme pozor aby sme neporušili cca 5 - 8cm hrubé lamely z kovu, takže neviem či to bolo treba urobiť opačne a tú keramiku tam ponechať a spriechodniť iba tie kovové?!
Ináč žiadny zápach som doposiaľ necítil od výfuku, iba klasický zápach dymu pri studenom štarte, ale to fakt len tak, že si nos strčím ku laufu! :D
Teraz som si dôkladne prezeral DPF filtre pre 525 a 535-ku a nie sú také ako mám ja!!!

vladoslavo

Nedeľa, 17. Februára 2013, 16:04

su 2 typy KAT a DPF, bud je to v jednom obale v poradi KAT a DPF (smerom od turba) alebo je kazde zvlast, teda KAT a potom dalej, cca pod sedackami, DPF, tzn kazdy ma zvlast obal.

Modely LCI maju DPF a KAT spolu.

pedro299

Nedeľa, 17. Februára 2013, 18:01

vladoslavo napísal:
su 2 typy KAT a DPF, bud je to v jednom obale v poradi KAT a DPF (smerom od turba) alebo je kazde zvlast, teda KAT a potom dalej, cca pod sedackami, DPF, tzn kazdy ma zvlast obal.

Modely LCI maju DPF a KAT spolu.

Bavíme sa o 530xd,keby som to nerobil cca mesiac dozadu sa nehadam.535 je biturbo tam je úplne iné Dpf.A to spoločné Dpf s katom majú nielen lci ale aj pred lci,vlastne všetky XD a 530d od 10/2005 (170-173kw)
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných