... všetko o BMW ...
LOFTY napísal:
Keď to zhodíš dole, uvidíš, že je tam priestor na prevŕtanie na strane oproti katalyzátoru!!!!! Ja som tiež pochyboval, že sa to dá urobiť, pokiaľ to nebolo zdemontované!
LOFTY napísal:Čo to tu prosím ťa točíš o niakych vplyvoch a následnom korodovaní a neviem aké ešte bludy,to kým prehrdzavie,my tu už nebudeme.Čakám že sem za chvýlu niekto napíše ako sa to dá spraviť odzadu cez výfuk.
Každopádne, si myslím, že od kolena to prevŕtať /samozrejme nepoškodiť katalizátor/ je oveľa výhodnejšie ako rozpárať DPF-ko a následne to potom zavárať, čo poškodzuje kvalitu obalu, nakoľko zváraný viac podlieha vplyvom na následné korodovanie atď., to uzná každý automechanik /odborník/!!!! Treba to proste spriechodniť a odinštalovať z RJ aby nevstrekovalo naftu za účelom samočistenia a bude to super fungovať.
pedro299 napísal:Čo to tu prosím ťa točíš o niakych vplyvoch a následnom korodovaní a neviem aké ešte bludy,to kým prehrdzavie,my tu už nebudeme.Čakám že sem za chvýlu niekto napíše ako sa to dá spraviť odzadu cez výfuk.
vladoslavo napísal:
dobrý gynekológ by to urobil aj cez výfuk...
vladoslavo napísal:
mal som to dole, ale teda netusim ako to prevrtat ... katalizator je hned za turbom, DPF za KAT, potom je dost zalomene koleno ....
LOFTY napísal:Ja neviem aký DPF filter má 525d, ale na mojej 530d je namontovaný na pravej strane hneď za turbom, sám som to dával z mechanikom dole, na strane kde je tá keramická časť sme to navŕtali /spriechodnili/ opatrne aby sa na opačnej strane filtra nepoškodili lamely katalyzátora, namontovali sme to nazad, mechatronik to odinštaloval z RJ a chipol motor na 280PS, všetko robili za mojej prítomnosti, takže žiadny zákrok cez koncový výfuk!!!!!!! Som spokojný s výsledkom a ďalej to neriešim!
Howgh.
vladoslavo napísal:
vŕtali ste to pod
turba?
LOFTY napísal:Ja neviem aký DPF filter má 525d, ale na mojej 530d je namontovaný na pravej strane hneď za turbom, sám som to dával z mechanikom dole, na strane kde je tá keramická časť sme to navŕtali /spriechodnili/ opatrne aby sa na opačnej strane filtra nepoškodili lamely katalyzátora, namontovali sme to nazad, mechatronik to odinštaloval z RJ a chipol motor na 280PS, všetko robili za mojej prítomnosti, takže žiadny zákrok cez koncový výfuk!!!!!!! Som spokojný s výsledkom a ďalej to neriešim!
Howgh.
pedro299 napísal:Mal by si to ďalej riešiť.Nechcem sa ti do toho miešať ale za turbom je kat a potom Dpf takže ste prevrtali najskôr kat,lebo na druhej strane je to spomínané koleno,takže tade asi sotva..Pozdrav od nás mechanika.Ekológii zdar.Keď máš verziu,ktorá má Dpf s katom hneď za turbom,bez otvorenia a následného zavarenia sa to ani spravit nedá!!!Toto je presne príklad keď to robí niekto kto o tom vie h...o.Mechanik má asi špecilizáciu Zetor.Inak chcel by som ťa teraz vidieť ako sa ksichtíš
vladoslavo napísal:popripade ste opatrne prevrtali katalizator a DPF nie, ak ste teda prevrtali len jednu vypln toho obalu ...
LOFTY napísal:
Pedro tvrdí, že sme prevŕtali katalyzátor, tak Ťa nebudem presviedčať aby si to tak urobil. Ja neviem ako je konštrukčne ten DPF filter vyrobený, ale viem že sme odvŕtali cca 20cm hrubú vrstvu keramickej hmoty a dávali sme pozor aby sme neporušili cca 5 - 8cm hrubé lamely z kovu, takže neviem či to bolo treba urobiť opačne a tú keramiku tam ponechať a spriechodniť iba tie kovové?!
Ináč žiadny zápach som doposiaľ necítil od výfuku, iba klasický zápach dymu pri studenom štarte, ale to fakt len tak, že si nos strčím ku laufu!![]()
Teraz som si dôkladne prezeral DPF filtre pre 525 a 535-ku a nie sú také ako mám ja!!!
vladoslavo napísal:su 2 typy KAT a DPF, bud je to v jednom obale v poradi KAT a DPF (smerom od turba) alebo je kazde zvlast, teda KAT a potom dalej, cca pod sedackami, DPF, tzn kazdy ma zvlast obal.
Modely LCI maju DPF a KAT spolu.