... všetko o BMW ...
gsxrr napísal:jedna otazocka na tych ktori maju odstraneny dpf:ako je na tom stav turba po nejakom najazde km?pytam sa lebo pocujem aj taky nazor ze verzie 530d EU3 maju inak konstruovane turbo na prevadzku bez dpf,ja mam zatial dpf vycistene a funkcne ale uvazujem do buducna ci odstranenie casom nesposobi koniec turba vo verzii EU4, existuju dva objednavkove kody na turbo e60-cize nejaky rozdiel tam asi bude?dakujem
PSnoopy363 napísal:niekto tu tuším písal niečo v spojení so žhavičmi a regeneráciou..neviem či si pamätám správne, ani či som to videl tu..., bolo to tuším niečo také ,že funkčnosť žhavičom má vplyv na spustenie regenerácie..tuším tu bolo, že ak auto nedosiahne pracovnú teplotu (povedzme porucha termostatu) a ak nefunguje viac žhavičov, alebo možno aj iba jeden, tak si auto nespustí regeneráciu, či??? V prípade, že je to tak...zaujímajú ma hlavne tie žhaviče (nemám s nimi problém, iba sa pýtam)...čiže ak povedzme nefunguje jeden, alebo dva žhaviče, tak spustí regeneráciu, či nie? Dá sa spustiť vynútene pri nefunkčných niekoľkých žhavičoch, cez diagnostiku, v prípade, že sa automaticky nespustí?
LOFTY napísal:
Nechápem čo tu riešite, ja mám na mojej XD-éčke motor chipnutý na 280PS/650Nm a super pohodička. Ešte som tam sekol KN filter a spriechodnil DPF filter/nie úplne vykuchal aby v ňom dunelo ako v starom hrnci/a odinštalovaný z RJ aby tam zbytočne nevstrekovalo naftu a voz driape ako blázon a aj spotreba je super, ale napodiv hlavne od cca 130km/hod citelne. Je to na každom osobne ako sa rozhodne, či si to upraví, resp. nechá továreň!!!
gsxrr napísal:
regenerácia sa nespusti kym nemas funkcne vsetky zhavice,riadiacu jednotku zhavenia a samozrejme termostaty,inak ak ti odide co len jeden zhavic a nevymenis ho vcas,tak ti odpali aj riadiacu jednotku zhavenia,neviem presne kedy ale je to dane myslim poctom startovacich cyklov motora
PSnoopy363 napísal:
...tak ste ma zase potešiliLebo mám asi 2 žhaviče KO...viem, žiadna veľká veda, ale také blbé mi to príde s celým tým sprostým DPF-kom...dobre, že už gumy nemusia byť správne dofúkané, lebo ak máš defekt na rezerve, tak ti nespustí regeneráciu...
p!či!!! Vie niekto na čo sú tam žhaviče, keď je povedzem vonku 30°C...načo musia byť funkčné? Veď aj celú zimu mi zaplo žhavenie asi 5x, keď som ráno štartoval...mama moja! Človek aby len pri diagnostike sedel, že kedy odíde nejaký žhavič, alebo termostat, lebo pálka 2 000 - 3 000€
aká paráda....niesom lakomý na moje auto...ale no...
gsxrr napísal:
presne tak,tak raz za 3 mesiace zajdem na diagnostiku skontrolovat ci sa nieco nebabre, tych fajnovosti s elektronikou u nasich aut je viac,napr vypalis hmlovku a skus ju nevymenit vcas,naisto sa ti odporuci niektora riadiacka co s tymi svetlami suvisi atd.....tie zhavice men cim skor,tak ako pise patkola auto si prizhavuje samo podla potreby a uzivatel to ani nevie