... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
obchodna sekcia

biggiejr
Auto: BMW,e61-525d
Kraj: Prešovský

Re: particle filter

Utorok, 8. Januára 2013, 21:17

voloda napísal:
Mno neviem ci to bolo preventivne, ja som daval filter cistit pri nejakych 215tis. a tiez auto nehadzalo do nudzaku... Ale riesilo sa viac veci okolo zhavenia, klapiek, tak sa vycistilo aj DPFko... Ono celkovo neviem aky ma zmysel vyhadzovat tie dpfka, ved ked sa da vycistit tak nejakych 120 az 150tis. km vydrzi a to si dovolim tvrdit nikto z terajsich majitelov e60tky nespravi. Plus sajrajt na koncovke, v horsom pripade na celom zadku... Ja som zastancom ponechania auta v povodnom stave, aspon ma nasledujuci majitel menej roboty so zhananim chybajucich, alebo povodnych casti auta...

DPF neprinasa AUTU (nie ziv. pros.) ziadnu vyhodu, o ktorej viem, tak nevidim dovod preco by ho tam niekto daval spat ak uz je von

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW
Kraj: Nitriansky

Utorok, 8. Januára 2013, 22:35

voloda napísal:
Mno neviem ci to bolo preventivne, ja som daval filter cistit pri nejakych 215tis. a tiez auto nehadzalo do nudzaku... Ale riesilo sa viac veci okolo zhavenia, klapiek, tak sa vycistilo aj DPFko... Ono celkovo neviem aky ma zmysel vyhadzovat tie dpfka, ved ked sa da vycistit tak nejakych 120 az 150tis. km vydrzi a to si dovolim tvrdit nikto z terajsich majitelov e60tky nespravi. Plus sajrajt na koncovke, v horsom pripade na celom zadku... Ja som zastancom ponechania auta v povodnom stave, aspon ma nasledujuci majitel menej roboty so zhananim chybajucich, alebo povodnych casti auta...

Vyčistením DPFka sa určite nedostaneš na hranicu ďalšej životnosti v podobe 120 až 150tis. km.

Vydrží ti to tak nanajvýš 30tis. km a aj to som veľa povedal.

Proste tá keramika a tie vzácne kovy čo sa nachádzajú vo vnútri strácajú svoju účinnosť a vyčistením DPF sa nikdy nedostaneš na stav nového kusu, to treba pochopiť.
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

gsxrr
Auto: bmw
Kraj: Prešovský

Streda, 9. Januára 2013, 07:21

no mozno to zavisi od toho s cim sa ten filter cisti,ja som tiez nechal precistit svoj,funguje uplne bez problemu a poznam par ludi ktori uz maju na cistenom podstatne viac ako 30000km a vsetko funguje, ja sam uz mam takmer 30000km na filtri po vycisteni

vladoslavo
Auto: E61, 525 d, LCI
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Januára 2013, 09:03

Problém DPF filtra je, že sa upchá a nie že vyhorí.

Ak sa dobre vyčistí, tak je ako nový, dá sa to aj zmerať. Takže životnosť po čistení je oveľa väčšia ako píšeš.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 9. Januára 2013, 12:10

Dudecc napísal:

Vyčistením DPFka sa určite nedostaneš na hranicu ďalšej životnosti v podobe 120 až 150tis. km.

Vydrží ti to tak nanajvýš 30tis. km a aj to som veľa povedal.

Proste tá keramika a tie vzácne kovy čo sa nachádzajú vo vnútri strácajú svoju účinnosť a vyčistením DPF sa nikdy nedostaneš na stav nového kusu, to treba pochopiť.

Konečne čítam múdru vetu....... :mrgreen: =D> =D>
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Streda, 9. Januára 2013, 12:27

TT-SIMIK napísal:
Konečne čítam múdru vetu....... :mrgreen: =D> =D>

Co viem tak DPF by mal byt ciste keramicky, bez katalytickej vrstvy. Takze ziadne vzacne kovy, ucinnost straca iba upchatim.

voloda
Auto: 635csi ´87

Streda, 9. Januára 2013, 16:38

To TT-SIMIK: vyberanie filtra je voda na tvoj mlyn, ak tu dobre citam tak sa servisom zivis, ak nie beriem spat... Je to podobne ako ked doktor dookola predpisuje nejake lieky a pritom ich pacient nepotrebuje...

To Dudec: ako si prisiel na to, ze ak sa filter dobre vycisti tak vydrzi maximalne 30tis. km. Tak isto neviem kde pisali ze zivotnost noveho filtra je 120 az 150tis. km?? Ja som daval cistit filter pri 215tis. km a auto do nudzaku nehadzalo, ani ziadny iny pokles vykonu som nezaznamenal a myslim si ze takych je nas tu viac. Ako tu uz ostatny napisali, filter sa zanasa, nie vypaluje (ak to neje pravda opravte ma). Ani komin sa nezbura ak je upchaty, len sa vycisti... :wink:

A co sa tyka zivotneho prostredia, kedy ho chcete zacat trochu setrit??? Ci po nas potopa??? :bmwball:

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Streda, 9. Januára 2013, 16:58

voloda napísal:

A co sa tyka zivotneho prostredia, kedy ho chcete zacat trochu setrit??? Ci po nas potopa??? :bmwball:

autá celkovo znečistujú životné prostredie minimálne a autá z vykuchaným dpf 0,000001% aj to som možno prehnal.
písal som to na českom bmwklube ,ale na to aby sa dostalo dpf do auta treba viacej "veličín" a niektoré dodávky to nemajú doteraz.

vladoslavo
Auto: E61, 525 d, LCI

Streda, 9. Januára 2013, 16:59

plne sa stotoznujem s tym co si pisal ... :-)

voloda napísal:
To TT-SIMIK: vyberanie filtra je voda na tvoj mlyn, ak tu dobre citam tak sa servisom zivis, ak nie beriem spat... Je to podobne ako ked doktor dookola predpisuje nejake lieky a pritom ich pacient nepotrebuje...

To Dudec: ako si prisiel na to, ze ak sa filter dobre vycisti tak vydrzi maximalne 30tis. km. Tak isto neviem kde pisali ze zivotnost noveho filtra je 120 az 150tis. km?? Ja som daval cistit filter pri 215tis. km a auto do nudzaku nehadzalo, ani ziadny iny pokles vykonu som nezaznamenal a myslim si ze takych je nas tu viac. Ako tu uz ostatny napisali, filter sa zanasa, nie vypaluje (ak to neje pravda opravte ma). Ani komin sa nezbura ak je upchaty, len sa vycisti... :wink:

pedro299
Auto: BMW E38 2001

Streda, 9. Januára 2013, 18:27

voloda napísal:

Voloda,ty keď chceš tak si tam dpf filter maj,ostatný to máme v piči a nikdy sa už zaoberat niakym čistením filtra nemusíme.Ja pracujem vedla Slovnaftu a možeš sa prísť pozrieť čo z tých komínov leze,tak tu nerieš niaku ekológiu. [-XNemáš ani ďaleko do VSŽ.Podla mňa je totálne zbytočné tu riešiť ekológiu.Peace.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

Laco19

Streda, 9. Januára 2013, 18:46

pedro299 napísal:
Voloda,ty keď chceš tak si tam dpf filter maj,ostatný to máme v ...

Nepis za vsetkych ostatnych, ja tiez nechcem davat dpf von.
Mimochodom, pozri hore hlasovanie a zistis ze vytlkaci dpf su v drvivej mensine :wink: .

pedro299

Streda, 9. Januára 2013, 19:55

Laco19 napísal:
Nepis za vsetkych ostatnych, ja tiez nechcem davat dpf von.
Mimochodom, pozri hore hlasovanie a zistis ze vytlkaci dpf su v drvivej mensine :wink: .

Nepísal som za všetkých,písal som za tých čo ich máme odstránené.A vy keď vám odíde,kludne kúpte nové za 1200e,veď to vám nikto neberie.Veď ste predsa Greenpeace. :D
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

Laco19

Streda, 9. Januára 2013, 20:23

pedro299 napísal:
Nepísal som za všetkých,písal som za tých čo ich máme odstránené.A vy keď vám odíde,kludne kúpte nové za 1200e,veď to vám nikto neberie.Veď ste predsa Greenpeace. :D

Rozdelil si ludi na Volodu a vsetkych ostatnych ktori uz nemusia cistit, tak som sa ho musel zastat. Zelenych si si mohol odpustit, to zdaleka nie som.

pedro299

Streda, 9. Januára 2013, 20:56

Laco19 napísal:
Rozdelil si ludi na Volodu a vsetkych ostatnych ktori uz nemusia cistit, tak som sa ho musel zastat. Zelenych si si mohol odpustit, to zdaleka nie som.

Laci však som ti tam k tomu hodil smajla :wink: Však si to tak neber.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

voloda
Auto: 635csi ´87

Streda, 9. Januára 2013, 21:02

Vdaka laci :thumbup:

To pedro: ani ja nesom nejaky zelenac, ale ak mozem hoci len trosku "pomoct" a nestoji to obrovske peniaze tak preco nie??? Chcel som len poukazat na viac kladnych stranok DPFka ako je len cisty vyfuk, kazdy nech si s autom robi co chce (pokial neohrozuje ostatnych)... peace :bmwball:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní