... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
bmwtt.sk

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Re: particle filter

Piatok, 16. Novembra 2012, 18:16

to chápem, nepozerám len na kontrolku. Kontrolujem to cez test priechodnosti, zatiaľ sa to tvári OK. Je možné, že tam sú nejaké vzácne kovy, ktoré riadia katalitickú reakciu, no keď tam raz riadiaca jednotka pošle 750 stupňov Celsia, tak sa tam spáli všetko a je jedno, či tam tie kovy sú alebo nie :D .

marian933
Auto: 530D, E60, 2007
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 16. Novembra 2012, 22:17

OK, dik za reakcie. Vie mi niekto poradit, firma + cena
nahrada za trubku, odstranenie DPF + EGR ventil.
Za reakcie vopred dakujem.
BMW 530D, E60,r.v. 04/2007

ľuboš123
Kraj: Nitriansky

Piatok, 16. Novembra 2012, 23:18

Chíľku som si počítal...mno,doteraz som si myslel,že kupujúci "najlepších " áut na svete:)) sú iná kasta,ked už takvedia pekne kecať o svojich kraksňách zvaných Béé ém wé, ale to bľačanie nie je náhodné:

Takže: Na FAP-e -DPF mám už čosi najazdené, baj očko cez pol miliona km...,ale dúfam,že sa nikdy neznížim k tomu,aby som likvidoval prácu niekoho iného, či ako posledný žobrák kutal vo filtri.

Takže jazdiť "čo to dá.."...to hej,ale na údržbu.., to nie, sakra, majitelia BMW sú rovnakí vtáci ako majitelia Thálií,ktorými sa tak s obľubou pohrda....:(

Stačí rozobrať, vyumývať horúcou parou-vodou,najprv tam dať čistiaci bordel, prejde celým filltrom,vypláchnuť, aj 2 x.. Zdiagnostikovať, samozrejme, treba najprv zistiť, či nie je chyba aj v nejakom senzore diferenčných tlakov:)),alebo inom zrádnikovi. Takže najprv obetovať 15-20 eur na KVALITNU!! BMW diagnostiku.

A môžete fachčiť ďalej. Veru, ľahko sa kupujú "luxusné" DE herky..., ale poviem Vám, že niet väčšej hanby,ked idem za HRDYM autom a dymí ako šľak...

A to ešte kopa z Vás netuší, že po vyhodení DPF-ka, ak sa neurobí poriadne...taksa časom motor hodí opäť do núdzového režimu,lebo počítač bude domýlený.

Už iba dúfať, že sa dožijem doby,ked ma fízel nebude dusiť pre lekárničku, či pre 150 na diaľnici,ale budú brať techničáky za smrad.
Ozaj, pri stave cca 150. 000 km mám zaplnený filter na cca 30%,podľa diagnostiky.

Sám som zvedavý, kedy to príde.../ a ešte jedna povera: kedsa spustí regenerácia... žiadne šliapanie na plyn, a piánko jazda,lebo pri dupnutí na plyn... sa regenerácia preruší... a filter sa plní sadzami.

P.S. Treba si nájsť ok servis, nie je to nič zložité.

Užívateľov profilový obrázok
Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci
Kraj: Žilinský

Sobota, 17. Novembra 2012, 10:49

asi maš nejaky problem ked hned osočuješ...
jasne podla teba všeci majitelia bmw chodiť len do značkových servisov a platiť im koľko chcu
šak ma bmw...

prečo by si ked to vie nemohol sam vyčistiť DPF alebo vymeniť
pre niekoho je to jednoduche ako vymeniť RAMKU v PC

"najlepších " áut na svete:)) sú iná kasta

som si istý že najlepšie auto na svete vlastníš ty :thumbup:
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring

Sobota, 17. Novembra 2012, 19:26

Ty si zase dáky mudrlant. Keď ti to klakne a budeš mať v piči turbo a meniť DPF tak si priprav 2 litre. A poviem ti tak že keď sa na mna bude debilko lepiť tak mu pritrtkám a chlapec si to hneď rozmyslí. A skús si do riti strčiť sitko a potom sa choď vysrať. Skôr ti oči z jamiek vypadnú ako sa vyserieš. Ty bazmeg!

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 17. Novembra 2012, 19:41

nepochopil som pointu toho prispevku (o dva prispevky vyssie). Co chcel autor povedat?

rooc
Auto: BMW E61
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 18. Novembra 2012, 02:57

pokud mohu poradit..., pokud se to začně srát, dejte to do hajzlu.., je to to nejlepsí, co jsem pro auto mohl udělat..., dokonce mě sere, že jsem to neudělal už dávno...ani sw uprava nebyla potřeba :thumbup:

voMacK
Auto: G31 540i

Nedeľa, 18. Novembra 2012, 09:54

rooc napísal:
pokud mohu poradit..., pokud se to začně srát, dejte to do hajzlu.., je to to nejlepsí, co jsem pro auto mohl udělat..., dokonce mě sere, že jsem to neudělal už dávno...ani sw uprava nebyla potřeba :thumbup:

WTF?!!! Akoto ze nie, ked RJ spusta regeneraciu? Vstrekuje tam naftu a neviem co este vsetko robi??? Bezne sa pri kuchani DPF musi upravit RJ, aby z toho nebola dojebana
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 18. Novembra 2012, 10:23

Presne tak,ak to niekto neurobí,tak RJ musi hladat DPF podla spetneho tlaku vyfukovych spalín a tak isto RJ posiela post injection koli regenerácii v cykloch ktoré ma napevno dané aj nepríde regenerácia samo od seba po zaplnení filtra......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring

Nedeľa, 18. Novembra 2012, 18:21

Možno to auto už má tak rozdrbané že ani RJ ani šajnu nemá čo je DPF.

rooc

Nedeľa, 18. Novembra 2012, 22:32

vůbec ne rozdrbané.., jak jsme to odstranil tak jsem se po pár tis km zastavil u člena českého klubu pod nickej snejk..., u nás na českém klubu neuznávaněší diagnostik...předělává 7dmičky dodělává do nic věci atd atd...jelikož jsem chtěl vědět.., jestli je to problém, jelikož mě to nikdy nic neudělalo.., jedná se o verzi 160kw, vzal jsem puvodní díl ten jsem clej vymlátil a dal z5.., prošel celé auto....0 chyb...., takže mi tam vyřešil jiné věci...a poděkoval jsem mu....pokud by tam chyba byla...nechám ze sw odstranit..., ale pokud tam za 10 k km nebyla ani jedna nevidím důvod..., sice mě prosil a´t to nikde nepíšu.., že to pak ujebe každej debil.., al shodli jsme se na jedná věci.., u 160kw to hlídá jen jedno čidlo u lci se měří rozdíly v tlaku.....u mě uplně bez chyb...auto mám v pořádku jsem na to poměrně pacient.., jn dávám vlastní zkušenost.., přece jen to není tak důmyslný systém jako u francouzů, kteří tam maj vstřikování močoviny a pod...od té doby jezdím za 7,2 svižně dojezd na nádrž 1000km a odspod to letí jak šutr....to´t má zkušenost :thumbup:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 18. Novembra 2012, 22:42

Takže ani po 1000km žiadna chyba???hmmmm........ :-k :-k
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

rooc

Nedeľa, 18. Novembra 2012, 22:52

špatně jsem to napsal.., respektive jsi to špatně pochopil.. 10 000km

a nejsem rumun..ten snejk chce za sw odstranení na vaše 40eur :thumbup: ...,ale na co.., když to není potřeba

rooc

Nedeľa, 18. Novembra 2012, 22:56

neříkám..ale že to je to samé u lci.., to ne...stejně tak to udělal i jeden další člen...a uplně stejné....já jsem totiž už od začátku protestoval proti tomu dát někomu za hodinu páce 12tis kč.., nevím kolik to stojí u vás.., proto jsem zkusil tuto variantu a ejhle

marian933
Auto: 530D, E60, 2007

Pondelok, 19. Novembra 2012, 21:11

viete mi niekto poradit dobru firmu a kontakt v BA a okolie, kde mi odstrania ten DPF a EGR + uprava RJ ?
Ake mate skusenosti s firmami?
Za odpovede vopred dakujem.
BMW 530D, E60,r.v. 04/2007

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných