Chíľku som si počítal...mno,doteraz som si myslel,že kupujúci "najlepších " áut na svete:)) sú iná kasta,ked už takvedia pekne kecať o svojich kraksňách zvaných Béé ém wé, ale to bľačanie nie je náhodné:
Takže: Na FAP-e -DPF mám už čosi najazdené, baj očko cez pol miliona km...,ale dúfam,že sa nikdy neznížim k tomu,aby som likvidoval prácu niekoho iného, či ako posledný žobrák kutal vo filtri.
Takže jazdiť "čo to dá.."...to hej,ale na údržbu.., to nie, sakra, majitelia BMW sú rovnakí vtáci ako majitelia Thálií,ktorými sa tak s obľubou pohrda....

Stačí rozobrať, vyumývať horúcou parou-vodou,najprv tam dať čistiaci bordel, prejde celým filltrom,vypláchnuť, aj 2 x.. Zdiagnostikovať, samozrejme, treba najprv zistiť, či nie je chyba aj v nejakom senzore diferenčných tlakov:)),alebo inom zrádnikovi. Takže najprv obetovať 15-20 eur na KVALITNU!! BMW diagnostiku.
A môžete fachčiť ďalej. Veru, ľahko sa kupujú "luxusné" DE herky..., ale poviem Vám, že niet väčšej hanby,ked idem za HRDYM autom a dymí ako šľak...
A to ešte kopa z Vás netuší, že po vyhodení DPF-ka, ak sa neurobí poriadne...taksa časom motor hodí opäť do núdzového režimu,lebo počítač bude domýlený.
Už iba dúfať, že sa dožijem doby,ked ma fízel nebude dusiť pre lekárničku, či pre 150 na diaľnici,ale budú brať techničáky za smrad.
Ozaj, pri stave cca 150. 000 km mám zaplnený filter na cca 30%,podľa diagnostiky.
Sám som zvedavý, kedy to príde.../ a ešte jedna povera: kedsa spustí regenerácia... žiadne šliapanie na plyn, a piánko jazda,lebo pri dupnutí na plyn... sa regenerácia preruší... a filter sa plní sadzami.
P.S. Treba si nájsť ok servis, nie je to nič zložité.