... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
obchodna sekcia

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Re: particle filter

Utorok, 11. Septembra 2012, 08:46

Keď ideš po tme a niekto ide za tebou a trochu pridáš, tak tie kúdoly dymu osvetlené svetlami auta idúceho za tebou, to sa nedá nevšimnúť si.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Septembra 2012, 09:23

ked trochu pridas nevidno nic...musis ist do 3 a podlaha - ale uz sa opakujem a vidno to aj cez den uuuplne v pohode potom, nemaj strach..

kto ma zaujem, tak predvadzacie jazdy si mozete dohodnut cez pm...pozor, pozor - je to atrakcia, iba 100e/1min jazdy, zatial iba 5aut na sk!!!
(zdroj - kua vierohodny prieskum tunaka v tejto fasa teme hore...)
525d (E60)
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring

Utorok, 11. Septembra 2012, 14:33

Však ked si šofer vezme pasažiera ktorý si v zadu otvorí okno vystrčí kameru alebo telefon a bude natáčať dym bože. A pri tom plnom kotli uvidí

abernolak

Utorok, 11. Septembra 2012, 14:55

heh, ze natacat dym... =D>

ten dym uvidis aj sam, len musis vediet na co je v aute spatne zrkadlo

pozor - specalna akcia na nocnu jazdu s dymom - 200e/30sek...
525d (E60)
Obrázok

Patkola1

Utorok, 11. Septembra 2012, 17:37

Tak vieš ľudia čo trepú že im auto bez DPF nedymí alebo len minimálne si nahovárajú že oni sú jedineční lebo vytiahli DPF a všetko je tak ako pred tým. Možno ani koncovky výfukov im nečernejú.

mexican
Auto: modré géčko

Streda, 12. Septembra 2012, 06:37

Však to je jasné, že im to nedymí, lebo oni majú BMW a to predsa z princípu nemôže dymiť. Ono totiž diesle BMW fungujú úplne inak ako všetky iné diesle a z toho dôvodu nedymia :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

abernolak

Streda, 12. Septembra 2012, 07:09

ach jaj...(to bol povzdych, mysleny len tak, bez ironie)

pozor! akcia len dnes...rucne osahanie si mojej ciernej koncovky vyfuku - 2sahance/33e bez dph (bez blocku za 50e)

(toto bolo myslene ironicky - a je to pravda...)
525d (E60)
Obrázok

gsxrr
Auto: bmw
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 20. Septembra 2012, 08:28

ked som kupoval auto nejak som sa nezameral na to ci dymi alebo nie ale po nejakom case sledujem ze mi to trocha pri prudkom pridani plynu zadymi ,je to vidiet aj ked par dni neumyjem auto zostane trochu odymeny zadny naraznik ale zaroven mi v pravidelnych intervaloch cca 300-500km spusta regeneraciu dpf.i drive mi neodcitava km do vymeny dpf-s autom som najazdil cca 18000km a stale to iste hlasi-pripada mi akoby niekto predomnou vysekal dpf a nechal soft tak ako je alebo sa mylim?ma niekto podobnu skusenost?

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 21. Septembra 2012, 09:48

teraz som mal dve auta, čo jedno prestalo isť z dôvodu upchatého filtra, strata vykonu uplne a jedno auto dokonca nemohlo už ani naštartovať koli upchatému dpf....načo je dobré to dpf???na dve veci.... :mrgreen:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Sobota, 22. Septembra 2012, 00:37

gsxrr napísal:
ked som kupoval auto nejak som sa nezameral na to ci dymi alebo nie ale po nejakom case sledujem ze mi to trocha pri prudkom pridani plynu zadymi ,je to vidiet aj ked par dni neumyjem auto zostane trochu odymeny zadny naraznik ale zaroven mi v pravidelnych intervaloch cca 300-500km spusta regeneraciu dpf.i drive mi neodcitava km do vymeny dpf-s autom som najazdil cca 18000km a stale to iste hlasi-pripada mi akoby niekto predomnou vysekal dpf a nechal soft tak ako je alebo sa mylim?ma niekto podobnu skusenost?

chod na diagnostiku, tam uvidis, ci je dpf vykodovane, alebo nie. V tvojom pripade to vyzera, ze to bolo urobene len ciastocne. Regeneracia sa spusti len vtedy, ked su splnene vsetky podmienky a jednou z nich je aj tlak na senzore v DPF filtri.

Patkola1

Sobota, 22. Septembra 2012, 20:05

Ja keď som mal DPF tak som tomu mohol nakladať kolko som chcel a ani kúsok dymu nič, teraz je von a auto dymí jak stará pumpa čipnutá. vadí mi to ale motoru je podla mna bez dpf lepšie.

MateX3
Auto: firemné :-)

Sobota, 22. Septembra 2012, 20:50

obmedziť dymenie sa dá urobiť pomocou odpojenia EGR. Tým že naftový motor je vybavený s DPF, je možné púšťať viac NOx cez EGR do spaľovacieho procesu. Tým sa zníži objem NOx z výfuku a to ma za následok podporenie dymivosti, lebo NOx v spaľovacom priestore zníži teplotu spaľovania, čím čiastočne dočasne zníži účinnosť spaľovania a palivo zhorí o niečo neskôr.

Nepozerajme sa na dymivosť na chvíľku. Koreňom problému sú NOx a tie spôsobujú znečistenie ovzdušia. Čím je dieselový motor účinnejší, tým viac vypúšťa NOx do ovzdušia.
Samozrejme sú ďalšie polutanty ako CO a HC, ale povenujem sa DPF, ktorý sa HC a CO netýka (na obmedzenie HC a CO slúži kat).

Tým, že automobilový výrobca musí plniť emisné normy, a celkom sa mu v tom aj darí, narazil na problém, že síce auto má účinný motor, no o to viac produkuje NOx. Aby spĺnil normy, musí buď pridať viac platiny do väčšieho katu alebo zvýšiť pomer recirkulácie výfukových splodín späť do motora (cez EGR) aby spĺnil požiadavku NOx.Jasné, je ekonomickejšie púšťať viac splodín do motora než dávať účinnejší a drahý kat, keď budeme tankovať kvalitné paliva a často meniť kvalitný olej. Zníženie NOx sa podarilo, no motor začal viac dymiť - vypúšťať pevné častitce - sadze. Riešenie bolo nahodiť systém, ktorý častice zachytí - DPF a systém, ktorým sa DPF zregerenuje.
Výrobca nepočítal že si majiteľ dá odstrániť DPF.

Odpojením EGR sa s najväčšou pravdepodobnosťou obmedzia sadze. Tým pádom sa regeneračné cykly DPF oddialia (resp. doba medzi cyklami), čo môže mať za následok predĺženie životnosti DPF, resp. keď už DPF bol vymontovaný, koncovky výfuku by mali byť menej okurené. A spotreba paliva o niečo nižšia.

Patkola1

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 12:46

To znamená že keď dám spraviť ten EGR Baypas tak by som značne znížil Dymivosť??? Aký to bude mať ale vplyv na motor, či žiaden? Prejdem potom Emisnou Kontrolou?

MateX3
Auto: firemné :-)

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 20:11

Patkola1 napísal:
To znamená že keď dám spraviť ten EGR Baypas tak by som značne znížil Dymivosť??? Aký to bude mať ale vplyv na motor, či žiaden? Prejdem potom Emisnou Kontrolou?

Nenavádzam aby niekto vypúšťal vyššie emisie. No zastávam názor, že vodič keď spokojne šoféruje a auto ho poslúcha, tak to auto vypustí menej emisií než nervózny vodič čo vytáča auto po obmedzovač a ide roznervený po dialnici 170km/h lebo dačo s autom je nevporiadku.

NOx (NO a NO2) sa u nás na EK nemerajú, neviem či sa vôbec niekde na EK merajú, nakoľko je to veda merať NO a NO2 (drahá mašina resp. labák).
Na EK sa merá to, čo vidíš vo výpise z EK. Bez zmienky NOx

Na webe ministerstva dopravy je tento odkaz a jediné čo sa u nás meria na naftových (vznetových) motoroch je dymivosť.
http://www.seka.sk/stranka/ek-vozidiel- ... ezkat-nkat

EDIT: k otázke, či odpojenie egr nejako obmedzí motor, to neviem a pochybujem. Čistý vzduch sa filtruje vzduchovým filtrom. Vzduch ktorý ide cez egr pokiaľ viem nie je filtrovaný. Asi lepšie bude fungovať s čistým filtrovaným vzduchom, než s nefiltrovaným znečisteným vzduchom.

Patkola1

Pondelok, 24. Septembra 2012, 18:14

Ozaj, a čo tak kombinácia DPF bez EGR? Keď tú sviňu EGR dám von a založím spať DPF ako na tom budem?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných