... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Utorok, 19. Novembra 2013, 14:22

tak rovnako ako u mňa, dlhodobá na BC ustálená na 11,4, v reále to žerie niekedy pod 13, niekedy nad, ale väčšinou tých cca +1,5
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Reinok
Auto: 520i E39

Utorok, 19. Novembra 2013, 15:04

Mne sa teraz podarilo po natankovaní za 25€ cca 32-33 litrov prejsť 380km...:) takže spotreba menej ako 10l plynu...tiež som pozeral či to auto chodí na dobré slovo... :bmwball:
E 39 520i ´98 Touring 150HP

matthe
Auto: BMW E36 323i Touring

Streda, 20. Novembra 2013, 10:33

Chlapci nech vas nepletie ta spotreba, je chladne pocasie a prepina vam to neskor...clovek si povie ze sak ten kusok co prejdem na benzine nezavazi, ale opak je pravdou :P

Inak filtriky som objednal z ebayu, cca 25€...je to jedine co som nasiel aj s tesneniami.

Mne osobne po prepnuti na LPGcko ukazuje palubak a ekonomer spotrebu plynu, neviem ako u inych systemov, ale pri Tartarini ti po prepnuti nahradza riadiaca jednotka LPG plnohodnotne jednotku benzinovu, z ktorej si berie len udaje zo snimacov (lambdy a pod.)

Inak Legas je tusim odnoz Ledixu, opravte ma ak nemam pravdu...EBOLA ako si bol spokojny s pristupom, prevedenim montaze, nastavenim a podobne? Maju licencovany software?
Kamos bol inak nedavno v ledixe a hovoril, ze uz maju spojazdneny ten hw usb kluc s licenciou a ze mu nastavovali auto tak ako sa ma a este si aj benzinovu a plynovu mapu odfotil...
E36 323i Touring - Fialka - Príbeh
E36 318i Touring - Baška - Príbeh

Ex E36 316i Compact - Tito - Príbeh - R.I.P. 02/08/2016
Ex E36 316i Compact - Bestia - Príbeh - Odisiel s Ex
Ex Skoda 120 - Žaba - R.I.P. 11/09/2010

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Streda, 20. Novembra 2013, 10:48

s pristupom a prevedenim spokojnost. ked som bol v servise n ZH tak im skoro oci vypadli aka je to dobre prevedena robota, ze taky fajn system este nevideli. ale obi boli vyhukany aj z 2,8 motora :mrgreen:
mam len 3 vyhrady:
- strhli zavit na sviecke 5 valca s tym, ze to mozno vydrzi. akoze mozno by sa to podarilo aj mne, ale oprava v ziari stala 15 eur a hodinka roboty bez nutnosti zlozenia hlavy. toto mohli aj oni urobit a nemusej som sa iebat na 5 valcoch 300km !!!
- rupol filter, konkretne 3/4 zaistovacich kolikoch a ja som musel jazdit na benzine 4 dni. toto vsak bola isto chyba materialu lebo aj oni boli prekvapeny ked som im v pondelok volal a v utorok som mal doma nahradny tak som si to sam prehodil.
- posledna a zasadna. zhodili vrchny kryt motora a potom sa tam neda standardne namontovat naspat, da sa vsak upravit aby tam sadol. ale nehodili mi ho do kufra takze ked buduci mesiac po prejdeni 1500-2000km pojdem na nastavenie tak dufam, ze ho dostanem naspat.

Reinok

Streda, 20. Novembra 2013, 16:15

Matthe ja pojdem v decembri do ledixu ohladne STK? lo stále to nemám zapísané a povedali mi že ak chcem stk že sa im mám ozvať, tak som zvedavý...lebo či dám 70€ + 20€ do vačku v Senci, alebo rovno 90€ jemu si myslím že to je jedno, a nemusím sa tam nikomu vtierať do riti...

btw. kd hovorís o tom nastavení cez ten hw kluc, zrejme sa ho na to opytam....nebolo by odveci keby to pozrel, nech si zato aj vypýta nejaký hašiš, ale za skúšku to stojí, ten pocit z jazdy na plyne je trošku inde jak som očakával (S takýmto nastavením)

EBOLA:

ani mne sa nedá dať ten vrchný kryt, mám síce 520i neviem teraz ako to tam máš ty napratané, ale ja jeden ten obdlznikovy kryt mám dole zhodeny uplne...;)

A ešte jedna vec...vsimol som si ze na tom splynovaci, regulatore ci jak sa tomu nadava mi chýba jedna šruba...ono je to celé spojené..jakkeby z dvoch častí a tá vrchná je pripevnena asi 8-9 imbusovými alebo torxovými šrubami, a jedna tam nieje a je vidno donutra toho splynovaca, myslíte ze to je OK?

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Piatok, 22. Novembra 2013, 14:36

Reinok napísal:
Matthe ja pojdem v decembri do ledixu ohladne STK? lo stále to nemám zapísané a povedali mi že ak chcem stk že sa im mám ozvať, tak som zvedavý...lebo či dám 70€ + 20€ do vačku v Senci, alebo rovno 90€ jemu si myslím že to je jedno, a nemusím sa tam nikomu vtierať do riti...

btw. kd hovorís o tom nastavení cez ten hw kluc, zrejme sa ho na to opytam....nebolo by odveci keby to pozrel, nech si zato aj vypýta nejaký hašiš, ale za skúšku to stojí, ten pocit z jazdy na plyne je trošku inde jak som očakával (S takýmto nastavením)

EBOLA:

ani mne sa nedá dať ten vrchný kryt, mám síce 520i neviem teraz ako to tam máš ty napratané, ale ja jeden ten obdlznikovy kryt mám dole zhodeny uplne...;)

A ešte jedna vec...vsimol som si ze na tom splynovaci, regulatore ci jak sa tomu nadava mi chýba jedna šruba...ono je to celé spojené..jakkeby z dvoch častí a tá vrchná je pripevnena asi 8-9 imbusovými alebo torxovými šrubami, a jedna tam nieje a je vidno donutra toho splynovaca, myslíte ze to je OK?

Kvoli prihlaseniu staci emiska, nepotrebujes komplet STK aspon mne tak bolo povedane. EK bola dohodnute s ledixom, prisiel som tam a technik uz vedel odkial idem, samozrejme komplet bez uplatku to bolo. Hodnoty auta boli v poriadku, takze aj bez nejakej protekcie by preslo. Tu dierku tam mam aj ja, tiez somna to kukal, zrejme to tak ma byt, mozno nejaky servisny otvor, alebo take nieco
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 22. Novembra 2013, 14:45

tuším že tu ide skôr o taký problém, že končí platnosť TK/EK ale LPG systém ešte neni zapísaný v TP
takže kontrolu treba absolovovať v takom štýle aby si ten plyn pod kapotou "nevšimli" :lol:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

matthe

Piatok, 22. Novembra 2013, 16:04

Tiez som riesil STK a EK cez ledix tesne pred zapisom a pohoda...
Na tu dierku v tom reduktore som kukal aj ja a tiez som myslel ze tam nejaky srob chyba...Ale nechyba, ma to tak byt...

dasto

Piatok, 22. Novembra 2013, 18:37

no hosi po tyzdni kedy mam auto odstavene v ledixe na opravu je verdikt taky, ze rozleptane gumicky v rozdelovaci. Davajte si pozor kde tankujete, najlepsie overene velke cerpacky, ziadne garazove. Vraj to mohlo byt sposobene nekvalitnym LPG.

jetzt?
ex E36 coupe 320i

EBOLA

Piatok, 22. Novembra 2013, 19:37

takze. ja jazdim bez stk a ek. ek mam spravenu len tu na zapis. sam majitel mi povedal, ze pokial ho nehal zapisany tak "neprejde", proste zly zakon. tymto sa budem ohanat aj pred fizlami.

matthe

Piatok, 22. Novembra 2013, 19:47

Dasto co presne je ten rozdelovac? Vstrekovacia lista? Kde si prosim ta tankovaval?

Ja mam na tom uz nabehanych cez 26000 km a to som tankoval zo zaciatku len OMV, potom Slovnaft, potom kadeco ine a teraz poslednych asi 6000 km tankujem Lukoil...Nejake vyraznejsie problemy som nemal, len co mi fucala jedna hadicka...filter plynnej fazy bol po cca 20000 km skoro cisty (tankovane vyhradne OMV a sem tam Slovnaft)...filter kvapalnej som este nemenil...Uvidime ako budu vyzerat filtre, ked mi uz konecne pridu, hned ich vymenim...Podla stavu filtra plynnej fazy aspon zistim ci je lukoil sracka alebo nie.

matthe

Piatok, 22. Novembra 2013, 20:01

EBOLA ty sa nemas cim ohanat, v prvom rade ty s tym autom nemas co jazdit bez zapisaneho LPG a ne to este bez STKcky...Sa ti vysmeju do ksichtu a zoberu ti papiere + cca 300€

Oficialne totiz musis mat prve papiere (povolenie prestavby a schvalenie systemu) spravene este pred montazou, po montazi by malo ist auto fyzicky do skusobne, kde ti tu prestavbu otestuju a vydaju ti spravu so vsetkym potrebnym k zapisu do papierov...Pocas tejto doby by si oficialne auto nemal pouzivat, lebo nieje sposobile na jazdu...

Dalsia vec je ta, ze pri montazi a schvalovani by si mal mat platnu STK, cize logicky aj pri zapise...tzn, ze ti to nezapisu ked nemas platnu stk a ek...Mam totiz taky dojem, ze odomna chceli pri zapise protokoly, alebo karticky. Ale mozno sa to pomenilo, tak si to pre istotu zisti...

dasto

Piatok, 22. Novembra 2013, 20:57

matthe napísal:
Dasto co presne je ten rozdelovac? Vstrekovacia lista? Kde si prosim ta tankovaval?

Ja mam na tom uz nabehanych cez 26000 km a to som tankoval zo zaciatku len OMV, potom Slovnaft, potom kadeco ine a teraz poslednych asi 6000 km tankujem Lukoil...Nejake vyraznejsie problemy som nemal, len co mi fucala jedna hadicka...filter plynnej fazy bol po cca 20000 km skoro cisty (tankovane vyhradne OMV a sem tam Slovnaft)...filter kvapalnej som este nemenil...Uvidime ako budu vyzerat filtre, ked mi uz konecne pridu, hned ich vymenim...Podla stavu filtra plynnej fazy aspon zistim ci je lukoil sracka alebo nie.

hej hej, vstrekovacia lista, mam dojem ze sa to cele pokaslalo od navratu z HR kde som tankoval lpg a vyjazdil 3 nadrze. Inac si to neviem vysvetlit. Tankoval som hocico vsetky cerpacky co mam k dispozicii som vyskusal. Pravdepodobne ostanem verny slovnaftu a pripadne probugasu...

jetzt?
ex E36 coupe 320i

EBOLA

Sobota, 23. Novembra 2013, 13:46

matthe. ked mi montovali lpg mal som stk a ek platne. bolo mi povedane, ze absolvujem len kontrolnu ek a poslem papiere. mam protokol o montazi na ktorom mozem jazdit 12 mesiacov kym nepridu paniera zo ziliny.
ALE nieje domyslene, ze pocas tej doby kym pridu paprere zo ziliny nieje legalne mozne spravit riadnu ek a stk aj napriek tomu, ze mam vsetky papiere v poriadku... povolenie z odboru dopravy, protokol z montaze atd. ](*,)

Reinok

Sobota, 23. Novembra 2013, 20:33

Dámi a páni....mám problémy opať....na plyn to zas nejde....LEDIX i love you!

Buduci tyzden berem poldna dovolenku a idem tam...jebemna to....

zas zošlapnem plyn...auto 500otáčok potiahne, potom normálne prestane ťahať...po sekunde zas chvilku potiahne....je to normálne?

Dnes sme menili palivový filter, ktorý s tým nemá nič absolútne...a ložisko kardanu....
Navyše sa mi auto tak čudne trase, jak keby chcel vybuchnúť ten motor...

Je to v piči, fakt ma to nebaví, mal som dnes chuť to vytrhať celé z auta a zapáliť to...

Ja poslednú dobu tankujem OMW, nakolko na ich plyne po natankovani prejdem 380km, kdezto agip prejdem 230km...
Sem tam tankujem agip, nič iné (občas som dal lukoil, alebo slovnaft)
Myslíte že možem mať zajebaný filter, že to tak pauzuje...ale silnejšie jak to robilo predtým!...Nepoužitelne...ešte zajtra skontorlujem vstreky, hadice či to niekde nejde mimo...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 6 neregistrovaných