... všetko o BMW ...
Reinok napísal:matthe, výmenu filtra si už riešil? To by som si rád tiež sám vymenil, lebo hentým ludom nedám ani korunu navyše...
Majo napísal:. Problem je, ze na aby to skumali a menili vstreky to sa vo vacsine servisov zvysoka vyseru.
EBOLA napísal:dal som si to robit v legasauto pezinok. zajtra rano im tam volam, nech okamzite poslu nahradne puzdro filtra. je to len skpaskami uchytene tak to vymenim sam ale nebudem predsa denne robit skoro 100km na benzine sakra.
Majo napísal:meranie spotreby na plyn ekonomerom/palubakom je o nahode. Na to aby to ukazovalo pravdu by vstreky ktore tam namontovali museli za rovnaky cas dat rovnake mnozstvo paliva ako tie benzinove. To, ze to ukazujem menej znamena, ze vstreky plynove Ti dali vacsie. Striekaju teda kratsiu dobu a palubak/ekonomer si mysli, ze to menej zerie. To nie je ale pravda, treba natankovat plnu, znulovat pocitadlo, natankovat znovu plnu a vypocitat podla prejdenych km a litrov posledneho tankovania kolko je spotreba skutocna. Odchylka bude zavisiet od toho ako dlho pocas meraneho obdobia islo auto na benzin. Teda v skutocnosti bude spotreba este o trosku vyssia.
Inak RJ ma samoprogramovanie, takze ak su plynove vstreky nevhodne zvolene a bude sa mapa v RJ podla toho upravovat, casom to bude na benzin chodit horsie nez na plyn....
Spravne zvolene vstreky laicky spozorovat tak, ze po prepnuti z benzinu na plyn, rucicka ekonomeru poskoci smerom hore o 1-2l. Samozrejme pri ustalenej rychlosti po rovine s rovnakou polohou plynoveho pedalu.... Na plynovej diagnostike to vidno okamzite. Dlzka vstreku by sa nemala po prepnuti skracovat ani prilis predlzovat. Problem je, ze na aby to skumali a menili vstreky to sa vo vacsine servisov zvysoka vyseru.