... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

goso
Kraj: Košický

Re: Vaše skúsenosti s LPG (v 5er)

Utorok, 5. Apríla 2016, 13:15

ViktorDDD napísal:
a co tak len povedat co presne chcete a nechat si to tak spravit a neriesit zbytocne blbosti? ja som sa rozhodol ze chcem LPG a o dva tyzdne som uz jazdil za polovicu, ale mam taky pocit ze niektory to beru ako investiciu zivota a riesia to aj pol roka

to ako keby si mna opisoval :D ja tiez by som bol schopny prestavbu obratit z kazdej strany len aby sa mi potvrdilo, ze je to super investicia :-& ako je mozne ze proste si hned vedel co chces?

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 5. Apríla 2016, 13:16

napr. ze nie som spekulant?
chcel som auto s plynom, kupil som auto, dal tam plyn
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Markusso

Streda, 6. Apríla 2016, 10:20

tak pokial si doposial nejako necital nepozeral ako je to s autami na plyne a ake vyhody to prinasa a podobne tak sa ti ani necudujem, ze to chces poobracat z kazdej strany ci je vyhodne do toho ist. Ale zapamataj si ze cim dlhsie clovek pri plyne vaha tym je to horsie, pretoze uz sa mu mohli peniaze vracat. Dajme tomu ze pol roka uvazujes ci dat ci nedat. A ked sa pozries za seba tak za ten pol rok si mohol uz mat polovicu investicie naspat keby si sa rozhodol hned ;)

ViktorDDD

Štvrtok, 7. Apríla 2016, 06:28

tak to je,

ina otazka, ohľadom kvality LPG
zaujimalo by ma, kto co aktualne tankuje do auta, hlavne napr. co napr. pan Ebola dava do 528čky v okoli ZV, na ceste cez republiku/Zvolen som videl par miest kde mali LPG za velmi lakavu cenu ale ja tam tankujem striktne eco+ od slovnaftu, ale videl som zopar miest kde mali LPG aj pod 50centov, ake mate s nimi skusenosti?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 7. Apríla 2016, 07:23

50% dávam slovnaftku (je u nás v okolí) a zvyšok neviem teraz, jedna pumpa v NR pri priemyselnom. Tiež majú cenu okolo 50 centov. Nehľadám ani rozdiel a ani problém. Do NR jazdievam každý týždeň a keď som už tam, tak prečo nie. Plná nádrž má tam stojí cca 20-25e. Dojazd cca 250- 280km. Spotreba na X5 píše okolo 15l tak by to aj sedelo celkom
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

ViktorDDD

Štvrtok, 7. Apríla 2016, 07:55

NR-BA je uz relativne mala vzdialenost pre mna aby som tam mal zastavit tankovat ale v kazdom pripade diki za tip :thumbup:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

trunek

Štvrtok, 7. Apríla 2016, 11:53

viktor bolo to ohľadom kvaity LPG skôr myslené. Nie každý lacný plyn musí byť zlý. Tak som to myslel. Máme napr jeden v ZM a na plnú som dal o 100km menej takže ujo buď nejako čaruje s tým plynom alebo nie je ok.

goso
Kraj: Košický

Piatok, 8. Apríla 2016, 09:27

Markusso napísal:
tak pokial si doposial nejako necital nepozeral ako je to s autami na plyne a ake vyhody to prinasa a podobne tak sa ti ani necudujem, ze to chces poobracat z kazdej strany ci je vyhodne do toho ist. Ale zapamataj si ze cim dlhsie clovek pri plyne vaha tym je to horsie, pretoze uz sa mu mohli peniaze vracat. Dajme tomu ze pol roka uvazujes ci dat ci nedat. A ked sa pozries za seba tak za ten pol rok si mohol uz mat polovicu investicie naspat keby si sa rozhodol hned ;)

:-k to veru.. ste mi tu pomotali hlavu. Dnes som si vzal volno, ze porobim nieco doma, ale pocasie mi nejako nepraje. Tak idem si k tomu sadnut a popozerat co vsetko mi treba a vyberiem uz aj servis, nech co najskor mozem uz setrit. Drzte palce, snad to zvladnem bez ujmy :-#

snake.mino
Auto: X5 E53
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 11. Apríla 2016, 00:20

To je presne to co stale vravim aj ja ze nie je plyn ako plyn... mam to odskusane na nejednej pumpe a nejednom aute... plus v rodine mame dalsich x aut na lpg... najhorsie je ze zakaznik alebo bezny spotrebitel by chcel dopriat svojmu autu len to najlepsie ale nema si to ani ako overit a skontrolovat... co tankuje... jedina kontrola je potom spetna vazba ze ako vyzeraju filtre... po pravidelnej vymene pri tankovani na takej alebo onakej pumpe... mam osobne skusenosti s mnohymi pumpami na slovensku ale nechcem to sem pisat osobne aby to nevyzeralo ako reklama... ale rad sa podelim so skusenostami sukromnou spravou...
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 87839.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na predaj mechanizmus stahovania zadneho laveho okna e53 VALEO cisto novy za symbolicku cenu - SS

Markusso

Pondelok, 11. Apríla 2016, 13:23

ako si na tom? uz mas aj predstavu co by si chcel, ci furt len patras, co by bolo naj?

Stop&go

Utorok, 12. Apríla 2016, 09:52

snake.mino napísal:
To je presne to co stale vravim aj ja ze nie je plyn ako plyn... mam to odskusane na nejednej pumpe a nejednom aute... plus v rodine mame dalsich x aut na lpg... najhorsie je ze zakaznik alebo bezny spotrebitel by chcel dopriat svojmu autu len to najlepsie ale nema si to ani ako overit a skontrolovat... co tankuje... jedina kontrola je potom spetna vazba ze ako vyzeraju filtre... po pravidelnej vymene pri tankovani na takej alebo onakej pumpe... mam osobne skusenosti s mnohymi pumpami na slovensku ale nechcem to sem pisat osobne aby to nevyzeralo ako reklama... ale rad sa podelim so skusenostami sukromnou spravou...

vsetko zavisi od viacerych servisov. V prvom rade je ovsem dolezite aby bol dobry system kvalitne namontovany, lebo ked je zle tak moze byt system aj najlepsi na svete a nic z toho. A potom je velmi dolezite kde co sa tankuje :) podstatne je aby si toto uvedomili vsetci ktori si idu dat lpg. Ze to nie je len ze vyberem system ale ze je za tym omnoho viac.

marino

Utorok, 12. Apríla 2016, 12:59

Mobile napísal:

keby len celkom v pohode. Ja som s tou cenou ozaj spokojny. Po tych vsetkych rozhodovackach a behackach po servisoch som sa rozhodol pre legas. Dost mi pri vybere zavazil pristup a spravanie tych jednotlivych servisakov, pretoze ked niekto nie je ochotny s vami komunikovat a vysvetlit vam preco a co idu robit, tak nema zmysel sa s nimi ani bavit. Cize take servisy som zavrhol hned.

jasne tak to chapem, to naozaj vela spravi ked sa vedia servisaci chovat a su aj odbornici.. super ked si spokojny :-)

Mobile

Streda, 13. Apríla 2016, 10:04

som som :thumbup: ty mas tiez lpg alebo planujes si ho dat?

trunek

Sobota, 16. Apríla 2016, 21:06

Snáď sa nikto nenahnevá ak sem postnem pár videí. Na nastavovanie LPG chodím do NR. Jednak to je blízko a jednak sa mi nechce čakať 2-3 týždne na objednanie. Tu sa viem dohodnúť a dá sa to zosúladiť s prácou. Brat mal tú skúsenosť, že im nechal auto a na druhý deň pred koncom zmeny si poň prišiel. Ná 1tku 1,6i s LPG a do servisu ide tak 1x do roka na výmenu a výnimočne ak sa niečo udeje. Teraz mal už kaput vstreky. Už sa nedali nastaviť. Opravili a nastavili a zase jazdí spokojný.

Čo sa mňa týka, vždy sa rád pozerám ako a čo sa robí s mojím autom (nepotrebujem nikomu stáť za chrbtom, ale jednak som zvedavý, jednak som chlapec z dediny a myslím, že rzučný a tak sa zaujímam a potom nechcem mať nič dofušované) a ako tak chalani robili auto tak som si pokecal s pracovníkmi. Nestretol som sa so žiadny osočovaním a viacmenej kľudne som mohol byť prítomný. Bavil som sa s vedúcim o LPG všeobecne a tak, že vstreky sem a vstreky tam a tak a ako sme sa tak rozprávali, vzal ma do druhej diele a ukázal mi ich novú mašinku. Celkom si ju pochvalovali a ak by ste potrebovali prečistenie vstrekov, myslím, že takýmto niečím to ide perfektne. Program dokáže nasimulovať kontinálne striekanie, stúpavé, klesajúce, určité otáčky, v záťaži atď... Ako je vo videu počuť odhalila sa napr na jednom aute chyba taká, že vstrek vynechával iba na 6t RMP. Prikladám pár videí, čo mi majiteľ dovolil natočiť

https://www.youtube.com/watch?v=Z4q6cDB ... e=youtu.be - kontinuálny vstrek
https://www.youtube.com/watch?v=MRy7BHV ... e=youtu.be - 6t otáčom
https://www.youtube.com/watch?v=T8NDyZE ... e=youtu.be - 2500 otáčok
https://www.youtube.com/watch?v=lJcxMTv ... e=youtu.be - vstreky

ViktorDDD

Nedeľa, 17. Apríla 2016, 10:05

:thumbup: celkom slusna masinka, dobre vediet ze nieco take je, pls. daj kontakt (ked tak do ss)
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní