Chalani kro z Vas sa vyzna?
Zacalo mi blbnut LPG. Na Bendzin ide vsetko normalne.
Mam BMW e39 1996 528i Automat.
Lpg je Prins (starsi model).
Nizsie popisujem ako sa sprava na LPG ked je motor zahriary v roznych rezimoch prevodovky:
P- Volnobeh kolisanie otacok 200-1000 RPM (ak neskape)
Po pridani do vizsih otacok ide normalne, az okolo 4000 prepne na bendzin, (to som upravil zmenou zmesi a uz mi to neprepina)
R- Jazda Ok,
N- To iste ako rezim P
D- pri nizkych otackach 200-1200 ide Plyn nomralne, Pri 1800 prepne na Bendzin, (to prestalo po tom co som zmenil pomer zmesi na reduktore)
(S- Neskusal som)
Po nastartovani na LPG bez pridania plinu sa nastartuje do kolisavich otacok.
Ak startujem na LPG s tym ze pridam plyn tak ide akoby na 5 vacov a tak nejak sa trase co ustane po cca 10 sekundach pricom sa aj otacky zvisia (napr z 1000 na 1500 a pritom polohu plynoveho pedalu vobec nezmenim)
No po nahodeni bezozmeny.
Vsetky vinutia na kazdom vstrekovaci maju stejny odpor.
Vstrekovace su napojene do sania na take trisky (iba sulcek so zavitom nasrobovany do sania) tie som vsetky vymontoval precistil a znova namontoval (pouzil som lepidlo na zavity tak aby som riadne zatesnil zavit)
no bezozmeny.
V servise SlovLada sme skusali:
Vymenit elektromagneticky ventil s filtrom na reduktore:Bezozmeny
Vymenit filter za reduktorom:Bezozmeny
Nastavoval mi zmes: nic neviriesilo
Diagnostika: nic
Jedine co sa tomu technikovy zdali divne ze z nadrze akoby nasiel tlak. Pri odpajani reduktora ci ventilu sa mu zdalo ze malo sicalo.
Pri odpajani niektorych vstrekovacov sa na neutrale motor ukludnil viz video ktore som natocil
https://youtu.be/N7snzTmtne0Dalsie video ako sa to sprava
https://youtu.be/fMNlWnY3vc4Sanie vzduchu sa zda byt dotiahnute (sanie aj tak pre istotu najblizsie pretesnim u technika)
Za kazdu radu dakujem
Kto by vedek poradit mozte mi aj cengnut 0904526034