... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TonyAS
Autor témy
Auto: BMW E39 540iM 6-kv
Kraj: Prešovský

E39 540i & E70 X5 repro vymena, pomoc

Piatok, 25. Februára 2011, 09:48

Chcel by som mat v aute trochu lepsiu hudbu nechcem aby to trieskalo co to da ale skor kvalitu, SUB Woffer uz mam celkom sikovne zabudovany ale to nieje ono.

Na ETK som pozeral a zistil som asi aj podla toho ze mi repraky v zadnych dverach nehraju asi tam niesu, ze co sa repro tyka mam vybavu Stereo system alebo Hi-Fi ale to asi nie, lebo cez vypis vybavy tam take nic nieje.

Moja otazka je ci tam viem dodat top-hifi komponenty jasne tam kde su to je vporiadku, ale v prednych dverach stredno-tonove repro pri zrkadle nie pri vetrani, a vysoko-tonove v zadnych dverach. Je tam na to priprava ze rozoberiem zapojim a uz to bude hrat alebo je potreba este nieco, napr ako DSP zosilovac ? Ak je potreba aj ten da sa zapojit na moju vybavu ? Mam CD Changer, Navi, TV, bez telefonu zatial, to by som tiez mozno spravil ale len bluetooth modul ak to pojde.

Dakujem.

Upraveny nazov
Naposledy upravil/-a TonyAS v Pondelok, 28. Februára 2011, 13:23, upravené celkom 1 krát.
BMW 540iM 6-kvalt
-----------------------------------------------------------------------------

FREUDE am FAHREN ist ein BMW zu FAHREN und dazu noch ein 8-zilinder.

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: E39 540i repro vymena

Piatok, 25. Februára 2011, 17:23

ak nemas chladnicku tak si vymaz tu full vybavu :)

otazne je ake zapajanie ma dsp zosik, ja by som ho nedaval, radsej pomenil repro, niekde na fore ma morok1 veeelmi peknu instalaciu v e39, taktiez iny chalan tu narval pekne komponenty do e39 sedanu a tiez to mal nafotene krok po kroku v svojom pribehu
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Piatok, 25. Februára 2011, 18:21

Ak nemas v zadnych dverach vysaky, tak mas stereo vybavu.
Vsetko sa da dorobit, predpripravu necakaj, kablovacke sa nevyhnes. Ak to chces mat origo, tak chod rovno do DSP ale o to bude zastavba zlozitejsia, no zvuk je oproti Hifi neporovnatelny a to pisem o original zvuku, nie upravenom.

Kazdopadne tu full vybavu by som si z podpisu vymazal. To tu uz ma asi kazdy full vybavu, pre neznalych na smiech, pre znalych na plac... [-(

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

jararak

Piatok, 25. Februára 2011, 19:13

luky, je velky problem dorobit do hifi dsp? nieje to len o nahodeni zosiku? Momentalne by som mal mat 10 repro - 6 predok, nokia sub nad baterkou, 2 v streche a ten 10. som nenasiel (podla vybavy)
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

LuCKy

Piatok, 25. Februára 2011, 21:03

Zial, nie je to len o vymene zosilnovacov (plug & play). Kablovacka je ina, nehovoriac o reproduktoroch. No nic nie je nemozne, len je tu opat otazka, ci sa to oplati po financnej aj casovej stranke.
Touring ma celkovo 11 (alebo 12...?) repro pri hifi vybave (6x predok, 2x zadok, 2x strop, 1x (2x...?) sub).

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
-
Obrázok
-
Obrázok

maros.x5
Auto: E70 3.0sd

Piatok, 25. Februára 2011, 21:37

Neviem či máš sedan, alebo kombi, poprípade si to zmeň

http://www.bavariansoundwerks.com/category/261/0/Catalog/
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

jararak

Sobota, 26. Februára 2011, 08:57

maros - neviem, taky bordel by som do auta nedaval, kadejake sony mi pride lepsia moznost a to v mojom rebricku kvality ani nemam. Zvazoval som vymenu repro od dls, morel, alebo nieco podobne :)

lucky, vidis, na repro v zadnych dverach som zabudol, ale o subaku viem len jednom, ale je pravda ze auto som mal rozobrate len ciastocne, je mozne ze 2 subaky maju sedany, alebo potom tie s dsp.
bmwcoding.sk

LuCKy

Sobota, 26. Februára 2011, 09:00

Nemyslel som pocet subwooferov (je tam len jeden, ci uz ide o sedan alebo touring), myslel som na pocet repro v subwoofery.
DSP v sedane ma v subwoofery 4x repro.

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

TonyAS
Autor témy

Nedeľa, 27. Februára 2011, 01:34

No repro by som vedel pozhanat za celkom dobry peniaz, DSP zosilovac by stal sice trochu viac ale asi by to stalo za to. No neviem ako by to bolo s tymi kablami to uz by bolo horsie, asi dost vela veci by som musel rozobrat aby som to cele pozapajal tak ako treba. Skoda ze tam nerobili predpripravu to by ma velmi potesilo.

Dakujem za odpovede, aspon mam predstavu ako to vlastne s tym je.

P.S. Vybavu mam Plnku az na vyhrievanie volantu, telefon, stresne okno a HiFi musika ci DSP zosilovac, a ako v popise nemam M-Packet, hoci neviem videl som uz rozne verzie M-Packetu kde napr sedacky mal komfortne a ostatne veci ako nastipne listy, volant boli m-Packetove tak neviem ako je to s tou "Individual" vybavou
BMW 540iM 6-kvalt

jararak

Nedeľa, 27. Februára 2011, 11:18

mozno nechapes ale v bmw plna vybava neexistuje, bud mas to alebo to, ale nejde mat niektore kombinacie. pochybujem ze mas edc podvozok, chladnicku v laktovej, bt modul, digitalny tv tuner, masaznu sedacku, dvojtie skla
bmwcoding.sk

TonyAS
Autor témy

Nedeľa, 27. Februára 2011, 12:21

jararak napísal:
mozno nechapes ale v bmw plna vybava neexistuje, bud mas to alebo to, ale nejde mat niektore kombinacie. pochybujem ze mas edc podvozok, chladnicku v laktovej, bt modul, digitalny tv tuner, masaznu sedacku, dvojtie skla

Ok, to mi je jasne, hmm chladnicka v laktovej opierke, to som este nevidel, to by som bral, ale nie tie veci co si pisal tam nemam jasne ak sa to navzajom vylucuje potom to nejde, to mi je jasne.

Takze ak by mal niekto navod, co vsetko je potreba na vymenu/doinstalaciu DSP zosilovaca ak je to mozne rad by som mal ten navod. Lucky ta kablovacka to je komplet asi treba vymenit az k displayu alebo len vzadu ? Nejak nemam predstavu ze co vsetko tam treba spravit. Alebo ak tak napis SS ze kolko by to stalo a ako dlho by to trvalo.

Repro a zosilovac si zozeniem sam.
BMW 540iM 6-kvalt

maros.x5
Auto: E70 3.0sd

Nedeľa, 27. Februára 2011, 13:48

Chalani, nechcem zakladať novú tému, ale takisto koketujem z myšlienkou výmeny originálnych reprákov za niečo lepšie, ale ja tam žiadne väčšie nevopchám, takže som limitovaný rozmerom reprákov, tuším že sú 100mm. Hocikto kto sedel u mňa v aute povedal že to hrá neskutočne, ale ja by som chcel trošku taký výraznejší kontrastnejší zvuk, hlavne výšky sa mi zdajú dosť chabé. Mám E70, Logic7, + dodatočný sub od JL Audia 13W7, napájaný digitálym nonoblokom od Ground Zera GZPA16000d a dodatočnou batériou GZPB 12.3500. S výmenou rádia neuvažujem, lebo chcem mať originálny luk BMW. Našiel som jednu stránku, kde sľubujú výraznú zmenu, je to všetko Plug & Play, no neviem či to nie je iba reklamný ťah, a v prípade mojej zostavy, či by to bol počuteľný ten rozdiel. Ak tu je nejaký odborník, ktorý sa tomu vyzná, budem zvedavý na jeho názor.
Pridávam link na stránku, aj montážny manuál, kde je vidno rozdiel medzi jednotlivými reprákmi.

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

http://www.bavariansoundwerks.com/product/603/174/BMW-Speakers-Upgrade--X5-E70/

http://translate.google.com/translate?hl=sk&sl=en&u=http://www.xoutpost.com/bmw-sav-forums/x5-e70-forum/&prev=/search%3Fq%3Dwww.xoutpost.com%26hl%3Dsk%26rls%3Dcom.microsoft:sk:IE-SearchBox&rurl=translate.google.sk
Prílohy
e70_stage1_0211.pdf
montážny návod výmeny reprákov
(4.06 MiB) 60 stiahnutí
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

TonyAS
Autor témy

Pondelok, 28. Februára 2011, 00:37

Hmm tak ty chlapci z bsw su naozaj dobry, podla ma by ta Stage 1 sada stala za to, ale ten DSP zosilovac by som aj tak chcel tam doinstalovat. Jedna vec mi ale nieje jasna, v tych videach oni menili len ten vyskovy reproduktor tweeter, ale este by mal byt reprak tam kde je vetranie, alebo tam nema reprak nikto ?

Nechcem davat dole len tak tie tapacirungy, a zistovat ci tam je konektor na vyskace, v prednych dverach alebo zadnych. Predpokladam ze tie plastove ozvucnice su rovnake ako pre top-hifi, tak aj stereo, alebo M-packet. Ak je to tak potom naozaj staci vymenit repro a je to vybavene.
BMW 540iM 6-kvalt

jararak

Pondelok, 28. Februára 2011, 07:28

pozri etk, tam su ine cisla v top-hifi a hifi aj pri ozvucniciach :(

btw vies o tom ze v Ackovom stlpiku mas airbag, takze radsej odpoj baterku ked do toho budes sprtat :D
bmwcoding.sk

TonyAS
Autor témy

Pondelok, 28. Februára 2011, 08:49

jararak napísal:
pozri etk, tam su ine cisla v top-hifi a hifi aj pri ozvucniciach :(

btw vies o tom ze v Ackovom stlpiku mas airbag, takze radsej odpoj baterku ked do toho budes sprtat :D

jasne to viem ze cisla cu ine ale realne ci aj tie ozvucnice su ine lepsie alebo co tam moze byt take ine, aby to hralo lepsie, tlmiaca hmota hmm to sa mi nezda tvar ? to tiez velmi nie vacsie to tiez nemoze byt lebo je to konstrukcne obmedzene takze mi z toho vypliva ze to je len taky kus oblb.

jj janse videl som tam ten airbag na tom videu a jasne ze prve co by som spravil je odpojenie baterky len pre istotu.
BMW 540iM 6-kvalt

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 17 neregistrovaných