... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
bmwtt.sk

tomikadze
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Re: bmw 530d touring 142kw manual - otazky pred kupou

Pondelok, 4. Novembra 2013, 05:53

a hlavne som si pocital o tychto 5kach ako o fakt poctivom aute a mnoho ma najazdenych 400 - 600 000km a idu udajne bez problemov... moj znamy ma sam 330d s 330 000km a nevie si ju vynachvalit... vravel ze posledne coho by sa bal je motor...
toho som sa ja obaval najviac lebo presadam z benzinu bez turba do chrochty s turbom

Pežot

Pondelok, 4. Novembra 2013, 07:07

Ako krasne z par otazok sme sa dostali az pomaly po velkost trenirok.

Ak je to fajn a je pravda, vsetko co si zistil a navyse sa Ti aj paci, zober to a neries ;)

tomikadze
Autor témy

Pondelok, 4. Novembra 2013, 07:49

no ved prave preto som sem pisal.... ja nie som somar viem ze je to v podstate vylietane auto ale stale si myslim ze je konstrukcne velmi kvalitne....
a tak ako som pisal... ci je to 100% pravda nevie nik... na beton je ze tie vstrekovace boli na repase... ale ako som pisal aj z jednania s tym chalanom... bol mily.. ochotny...nemal problem sa s autom so mnou vozit...skusat abs... dsc... chodit takmer po roli s tym... povedal aj co by este on sa vymenil a na co uz nema cas...
A ako som pisal z troch zdrojov mam potvrdene ze je ferovy, a hlavne ked je jeho brat mechanik a aktivne robi veci tak snad to auto bude v akom takom stave...
tiez ma prekvapil sam mi povedal ze menil filter odvetravania klukovky co vela mechanikov ani nevie ze existuje...
K samotnemu autu ako som pisal... v interieri je vidiet ze je taky osuntely... ale aj dost spinavy co robi svoje... sem tam daky gombik prasknuty.. ale ako som pisal mechanicky ide ok... nebucha nic...motor ide rovnomerne...turbo bezchybne.....prevodovka spojka ako po masle...ziadne razi v kardane pri odpichu...skratka sa to tvari ze do mechanickych casti by nemalo byt potrebne siahat chvilu... s autom rocne spravime ako rodina max 12000km..
Takze radsej vrazim par sto eur do tlmicov, brzd a nejakeho toho prefackania auta...
Dostali sme sa k velkosti trenirok... ved ale o to islo vam vysvetlit dilemu...
Este riesim zavolat do bmw ci vedia z vinka zistit cez komp aspon historiu v zahranici aspon by som vedel kolko ma cca kilometrov.
A tiez premyslam o tom ze bolo striekane... tmelene boli iba predny blatnik a dvere... tak snad to nebol velky naraz ci???

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 4. Novembra 2013, 08:00

ak ti to auto sedi, diagnostika nic neukazuje a motor ide ako hodinky a auto sa ti paci tak chod do toho.
ja som kupil 528i automat za 2500e a nema jedinu chybycku. aj ked je pravdou, ze som ho kupoval od klubaka a par ludi tu to auto poznalo, tak mi bolo odporucene.
Naposledy upravil/-a EBOLA v Pondelok, 4. Novembra 2013, 08:18, upravené celkom 1 krát.

tomikadze
Autor témy

Pondelok, 4. Novembra 2013, 08:07

EBOLA napísal:
ak ti to auto sedi, diagnostika nic neukazuje a motor ide ako hodinky a auto sa ti paci tak chod do toho.
ja som kupil 528i automat za 2500e a nema jedinu chybycku. aj ked je pravdou, ze som ho kupoval od klibaka a par ludi tu to auto poznalo, tak mi bolo odporucene.

auto ako take mi sedi... na diagnostiku uz nestiham ist... az po kupe....som s tym zmiereny... mne ani nejde o to ci sa mi tak paci... som nad vecou...nejdem sa pokakat ze mam bmw, z tohto som vonku.... ide len o to ze som chcel poriadny motor... idealne keby to bol benzin.. ale kup kombika v manuale za taky peniaz v benzine... slovac je psycho do dieslov... ale zas tento diesel je naj z naj vseobecne...a kazdy tvrdi ze vydrzi hrozne vela... turbo a vstreky beriem ako spotrebak asi ako ramena... majitel tvrdil ze ked mal vstreky von tak vybral aj turbo a dal ho akoze opravit a tvrdil ze chlapik co to robi zobral od neho 20 eur za kontrolu a vratil mu ho ze tam nema co opravovat ze je dobre.. a pri jazde to aj je vidiet... auto uz od 1600 ot zacina tlacit az do 4400cca...
fakt tam nebadam konstrukcne problemy... takze to risknem.. aj tak drviva vacsina tychto aut na slovensku su tocky a maju kvanta km a ludia s tym jazdia a pohoda.. jedine co by ma odradilo je ze by som zistil ze bolo burane silno....

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 4. Novembra 2013, 08:16

siel si po rovnej ceste a pustil volant ci ho netaha do strany? ak netaha tak je to ok.

tomikadze
Autor témy

Pondelok, 4. Novembra 2013, 08:37

EBOLA napísal:
siel si po rovnej ceste a pustil volant ci ho netaha do strany? ak netaha tak je to ok.

netaha... respektive mal som pocit ze taha mierne vlavo... ale siel som po dedinskych cestach... ked som siel spat tak uz netahalo...
poviem ti to asi tak ze ked pustim volant na mojom sucasnom tak ide do pola raz dva...

on vravi ze vpredu menil pruziny a ze by sa zisli nove tlmice ale ze uz nestiha s tym autom nic robit.. ma este jeden sedan 525d
takze skusim ist s tym potom na test tlmicov

Lipi
Auto: BMW 530d Touring

Pondelok, 4. Novembra 2013, 10:30

OMG... zväčša sa zdržujem komentov.. ale toto mi neda..

Nič v zlom ale ako sa tu niekto pevne a tvrdohlavo drží nejakej KO z r. 2008... je cele zle..
Ano pri KO namerali hrubku taku a taku.. a nemalo striekanu zadnu kapotu.. ale vieš čo sa dialo s autom počas tej doby do teraz .. ???
V dnešnej dobe už neni auto ktore by nemalo nejaky šrám.. nemusí to byt hned totalka..
Na mojej E38 bol pôvodny lak... mal nejake škrabance a bodky od kamienkov.. ale to ma každe auto.. stačí dve zimy kde viacej posýpaju kamienkami ako solia.. a možeš dať striekať kapotu...
Dal som prestriekat cely predok, spetaky.. proste všetko čo bolo ojebane od kamienkov..plus zadnu lištu naraznika (resp. všetky rovno nech su vo farbe) ktoru mi pokrstili v auparku.. (ale to je dan za dlžku)
Lakošovi som povedal nech da od bežnych 2-3vrstiev vrchneho laku aspon 2 navyše.. - dufam že to tu nemusim vysvetlovať..
A to ti už hodi ine čísla pri merani..
Potom auto ked predávaš tak sa najdu KO-čkari a merači (čo prve urobia je prelustrovanie cez KO, a potom meraju lak)... ak sa auto pozdrava tak až potom pozru motor.. :mrgreen:
To že niekomu nevysvetliš že auto je striekane nech to nevyzera ako firemna fabia nieje problem... najde sa kupec čo oceni to auto.. ludia by chceli mat na tacho 150t km.. aj ked vedia že to je stočene a lak jak z fabriky na 12r. aute.. za čo najmenej ale nizkym cenam ohladom na trh nechcu dôverovať.. nakoniec to svoje aj tak potom predavať budu o tisicku drahšie ako je trh.. :mrgreen: \:D/

Pre autora temy.. nerieš.. zober ho.. je pekne.. ak sa ti pači a ide ako ide nieje čo riešit.. :wink:
"Audi si kupujú preto ako vyzerá, BMW preto ako jazdi.."

BMW 530d Touring /// 2001 - M5 -styl. 82 (e39)
Volvo V70 II 2.0T /// 2001 - M5

tomikadze
Autor témy

Pondelok, 4. Novembra 2013, 18:49

ok takze auto kupene...
auto je lepsie nez som predpokladal..dnes som s nim absolvoval cca 100 km... ziadne tahanie...pazvuky....NIC
Nech ma kludne aj 400 000km ako vidim je to jedno pri tomto BMW. Je to kvalita a vidiet to aj po rokoch!!!!
Spotreba mimo mesto 6,4l... vsetko ide ako ma...samozrejme ocakavam poruchy a investicie ale zatial to vyzera ze mechanika
pracuje bez problemov..radenie...tah motora..ziadne vynechavanie...
mimochodom zistil som tie vstreky... odidene boli dva ale dal ich spravit kompletne vsetky a urobil sa uplny repas...nie len cistenie...spominal nieco s ultrazvukom... potom vymena nejakych casti.....
Momentalne nevidim nikde ani naznak nejakeho problemu...kazdy jeden gombik v aute je funkcny okrem jedneho drziaka na pohar co sa nevysuva...
Urcite budem postupne nachadzat a menit ale dilema bola vyriesena... nebudem musiet menit fatalne veci ale skor to vyzera ze len spotrebak a pripadne cacky backy...
Dnes som ho umyl a vyzera o 200% lepsie... bolo tym padom striekane cele pretoze farba je identicka.... je to dovoz taliansko

msakac33

Pondelok, 4. Novembra 2013, 18:56

tomikadze napísal:
Dnes som ho umyl a vyzera o 200% lepsie... bolo tym padom striekane cele pretoze farba je identicka.... je to dovoz taliansko

to som ti pisal este pre tym nez si ho kupil a bol si mudry ze bolo buchnute len na zadok :mrgreen:
to ze je to dovoz z IT vie asi kazdy na klube kto si precital VINko ked si ho sem hodil, to sa da zistit za dve minutky [-(

tomikadze
Autor témy

Pondelok, 4. Novembra 2013, 22:08

ok sak pohoda... ja som to ko cko videl prvykrat v zivote :D

ok chalani a teraz zacnu otazky.... ja viem ze je tu popisane mrte aj som to tu ako psychopat cital ale potrebujem poradit co asi spravit na zaciatok samozrejme okrem vymeny oleja to je jasne......
hlavne ma zaujima motor ako mu spravit radost.... kazdy tu riesi aditiva... viem ze su rozne.... existuje este nieco co urobi motoru dobre okrem kvalitnej nafty ?? kde tankovat ??? shellka je ok ???????
ostatne investicie ma cakaju na jar komplet brzdy kotuce plus dosky ale to ani neratam ako starostlivost o auto... tiez vymenim olej v prevodovke a diferaku...
skratka poradte prosim chalosi, je to moje prve vlastne BMW a ok... priznavam... od dnes mi z neho drblo..fakt je to super auto... hoci stale ale neskutocne dobre...nechce sa mi verit ze ma tolko rokov... fakt nechce
poradte please aj v blave dobreho mechanika co ma nezderie z koze a tiez kde urobit diagnostiku a na co sa skratka teraz zamerat a skuknut
dik chalani

VladoRK
Auto: e39 530d/at 142kw
Kraj: Žilinský

Pondelok, 4. Novembra 2013, 22:18

Aditíva ak teda chceš tak VIF.. hlavne v zime, naozaj pomôže pri štartoch. Ja tankujem na Shell Diesel Fuel Save a nemôžem nič povedať... mám spotrebu 6.4 dlhodobú vypočítanú, jazdím 70% mimo mesto.
Olej tam len taký ako sa lial predtým, nech splňuje normy bmw...

tomikadze
Autor témy

Utorok, 5. Novembra 2013, 09:39

Dik za rady... a ten diesel.na.shell.nitro ci co.to je? Ako casto to vif.? Do plnej alebo prazdnej.a potom.zaliat.naftou??

hellrider
Auto: e39 530d

Utorok, 5. Novembra 2013, 10:47

tak teda vitaj v rodine... ako pisal jararak, dojdi v stredu na parkovisko kerfur... zvykneme tam dojst okolo 9tej vecer... a dieslovych 5er je tam hojne. Dozvies sa vsetko co potrebujes. :smile:

Tesime sa na pribeh....
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

korado
Auto: len V12 a len long

Utorok, 5. Novembra 2013, 11:02

ako kolega nado mnou písal, dojdi, pokecáme, skritizujeme :mrgreen:
Čo sa týka tankovania neber na Slovensku, si z BA, skoč si raz za čas do Hainburgu a budeš kľudný spánok. A pred tankovaním VIF-ko a si vysmiaty
INSTAGRAM: korado_korado
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných