... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
obchodna sekcia

Janik528i
Auto: BMW e 39 528i
Kraj: Prešovský

Re: 530d-novačik-neskúsenosť

Pondelok, 31. Marca 2014, 21:01

šak pôjdeš rovno za níím nič sa neboj,

Užívateľov profilový obrázok
airbrushdoc
Auto: BMW E39 530D
Kraj: Košický

Utorok, 1. Apríla 2014, 08:03

Na vsetky otazky mas v podstate zodpovedane, a ta hudba naozaj zakladna, zosik je v radiu, vzadu len CDmenic :( Ale zas mas miesto na osadenie novej hudby bez toho aby si vymyslal kam to das. lebo v lavom zadnom blatniku mas plno miesta. Ale teraz pories podvozok, skontroluj vsetko kolo motora, staci dat dole tie kryty vrchne a posvietit dokola motora ci nahodou netecie dade olej a pod. dobre je pozriet aj pod autom na jame alebo zdvihaku, ci kolo prevodovky nieje olej, v akom stave vyfuk, ci niesu prepalene pletence, lebo moze to byt naznak upchatych katov. Pocas jazdy ako ti piska turbo, lebo ak pocujes nieco ako pocicajna sirena cize take zavijanie tak moze byt turbo uz nacate. Proste vsimaj si vsetko, zvuky, vrzgania a pod. aby si vedel vcas identifikovat chybu a vcas to poriesit, lebo potom budes investovat ovela viac.
Môj airbrush blog

Obrázok

Paky
Autor témy
Auto: 530d e39

Utorok, 1. Apríla 2014, 12:08

airbrushdoc napísal:
Na vsetky otazky mas v podstate zodpovedane, a ta hudba naozaj zakladna, zosik je v radiu, vzadu len CDmenic :( Ale zas mas miesto na osadenie novej hudby bez toho aby si vymyslal kam to das. lebo v lavom zadnom blatniku mas plno miesta. Ale teraz pories podvozok, skontroluj vsetko kolo motora, staci dat dole tie kryty vrchne a posvietit dokola motora ci nahodou netecie dade olej a pod. dobre je pozriet aj pod autom na jame alebo zdvihaku, ci kolo prevodovky nieje olej, v akom stave vyfuk, ci niesu prepalene pletence, lebo moze to byt naznak upchatych katov. Pocas jazdy ako ti piska turbo, lebo ak pocujes nieco ako pocicajna sirena cize take zavijanie tak moze byt turbo uz nacate. Proste vsimaj si vsetko, zvuky, vrzgania a pod. aby si vedel vcas identifikovat chybu a vcas to poriesit, lebo potom budes investovat ovela viac.

Hej, ale viečo na to že je základna úplne mi stačiť..nechcem chodiť jak hrajuce rádio.To mi teraz uplne postačuje..Dneska skusim hodiť dole tie kryty veľké,poprípade aj pofotím,výfuk bol kontrolovaný je ako nový,prepálene pletence?Tak toto fakt neviem už čo je,rád by som to skontroloval ale :cry: .Turbo píska si myslím tak ako každému..Nič brutálne. Vrzganie už jedno je, dal som aj video.žiaľ ešte mi s tým nikto neporadil..A je tu vraj poblízku jeden mechanik odnás, čo sa do toho rozumie, tak sa s ním niejako skusim skontaktovať, poprípade nech sa na tom sám prevezie nech viem presnejšie v akom stave to je :)

hellrider
Auto: e39 530d
Kraj: Bratislavský

Utorok, 1. Apríla 2014, 13:37

gratulujem k auticku... inac, zaujivamy datum vyroby :smile:

co sa tyka diagu v HE, skus usera DJkakadu. Servis ti priamo neporadim, ale nie tak daleko od HE, v obci Dvorianky je chlapik menom Kamil. Macher do baworov, no vraj nie lacny.

Daj to poriadne pozriet niekomu kto sa rozumie, ako pisali kolegovia, pretoze z toho moze byt celkom pekna pokladnicka.... hlavne pozor na automat.. oprava je v tis.€ nechcem nic hovorit, ale mozno manual by bola lepsia volba.

Uzivaj, jazdi opatrne a bez poruch a nehody :thumbup:

a ako pisali chalani, vyhrev nemas, lebo je to talian... tam ho moc nepotrebuju :)

btw posli cele VIN :)
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

Paky
Autor témy

Utorok, 1. Apríla 2014, 17:38

hellrider napísal:
gratulujem k auticku... inac, zaujivamy datum vyroby :smile:

co sa tyka diagu v HE, skus usera DJkakadu. Servis ti priamo neporadim, ale nie tak daleko od HE, v obci Dvorianky je chlapik menom Kamil. Macher do baworov, no vraj nie lacny.

Daj to poriadne pozriet niekomu kto sa rozumie, ako pisali kolegovia, pretoze z toho moze byt celkom pekna pokladnicka.... hlavne pozor na automat.. oprava je v tis.€ nechcem nic hovorit, ale mozno manual by bola lepsia volba.

Uzivaj, jazdi opatrne a bez poruch a nehody :thumbup:

a ako pisali chalani, vyhrev nemas, lebo je to talian... tam ho moc nepotrebuju :)

btw posli cele VIN :)

Zdravim :) Velmi krasne dakujem:) Viem ze manual je vyhodnejsi,ale velmi som na vyber nemal.A viem uz o chlapcovi co nedaleko sa do toho rozumie pekne takze som rad :) WINko napišem ked pridem domov:)Inac na co treba?

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 1. Apríla 2014, 18:15

inak, nemusis "citovat" prispevok na ktory reagujes ked je posledny. staci napisat odpoved. a tiez ked je na tej istej strane staci napisat nick a odpoved. takto je to tu zbytocne dlhe ;-)

Paky
Autor témy

Utorok, 1. Apríla 2014, 20:14

Okey ospravedlňujem sa :mrgreen: ..Ináč nikto nič na to video čo som pridal? neviete čo to može byť aspon približne? 8-[

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 1. Apríla 2014, 20:47

bohuzial, neviem kam vsetci uploadujete tie videa lebo v poslednej dobe vidim na mobile len ze nemam daky plugin nainstalovany.
pri novom aute je vzdy potrebne dat si spravit prvotnu kontrolu v servise. podvozok, diagnostika atd. teda ti jednoznacne odporucam s tym ist do servisu. dobry technik uz pride na to cim to je. hlavne ti skontroluje vole.

ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Utorok, 1. Apríla 2014, 20:49

A robi aj ked sa hybes alebo iba ked stojis?
Lebo mas servotronic, to znamena ze volant ide lahko ked stojis, tym padom servo pracuje pod vyssim tlakom (to by mozno aj vysvetlovalo tie zvuky), a ked ides rychlejsie tak vytuhne, tahsie sa toci volantom koly stabilite pri vyssich rychlostiach.

Pokial to je iba za statia tak by som to asi moc neriesil, popripade to moze byt aj remen pre servopumpu ktory uz co to odzil a nieje uz tak nasponovany.
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

Paky
Autor témy

Utorok, 1. Apríla 2014, 21:07

Keď stojím hlavne..Za jazdy som to nezapočul veľmi, jedine pri malej rýchlosti-parkovaní a tak..Nebude to dúfam drahá záležitosť

ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Utorok, 1. Apríla 2014, 21:19

Kolko to moze stat ti nepoviem kedze nevieme z coho presne to lezie.

Hlavne to treba dat pozriet tak ako pisal Ebola, bud k chlapikovy co spominal Janik528i, alebo mozes zajst do servisu do Kochanoviec tam je tiez jeden chalan zamerany na bavoraky, ale celkovo je to velmi solidny a kompetentny servis.
Ja chodim tam, kde zajdes je uz na tebe.
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

Paky
Autor témy

Utorok, 1. Apríla 2014, 21:22

Asi pred 10 minútami mi kamoš písal že v Kochanovciach je dobrý servisák čo sa do toho rozumie takže asi tam zájdem čím skor :roll:

Paky
Autor témy

Streda, 2. Apríla 2014, 12:09

Zdravím.Tak mám dialše otázky čo ma napadli :roll: ..Dosť sa mi zdá že svetla mi svieta do zeme..Automatické nastavenie svetiel nemám..Takže mi ostáva už len no nastaviť pomocou tých šrubiek pri svetlách?..Do motora ide taká veľka "trubica" tuším je to asi sanie.Všimol som si že nieje niejak napevno upevnená k motoru je tam trochu vôľa.Nemože tam vznikať niejaký podtlak alebo niečo také?..Ináč som niečo započul o niejakej skrytej funkcii OBD alebo niejak tak..Dneska som to skušal zapnúť,ale nemám tušáka čo sa s tým dá vlastne robiť.Nepáda ma nič ďalšie..Tak čakám na vaše reakcie :o

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Streda, 2. Apríla 2014, 12:18

svetlá nenastavuj sám od oka lebo nemusí to dopadnúť dobre, potom budeš buď oslňovať, alebo budeš vidieť ešte menej, zabehni s tým niekam kde majú regloskop a nastavia za pár minút
tá hadica sania - to je hadica cez ktorú sa dostáva čerstvý vzduch k vzduchovému filtru, to nemusí byť chytené niak na pevno, žiadne nežiaduce tlaky nebudú vznikať ktoré by mali vplyv na výkon alebo tak, dôležité je vedenie vzduchu od filtra do turba a potom od turba ďalej
čo sa týka skrytého menu, tam sa dá odsledovať zopár údajov ohľadom motora, prevádzková teplota s presne na stupne celzia, aktuálna spotreba s presnosťou na desatiny litra, dobíjanie, atď.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Paky
Autor témy

Streda, 2. Apríla 2014, 12:41

Okey svetlá nechám na niekoho iného.ALe zo začiatku svietili dobre, potom sa to niejak spustilo dole neviem prečo.Takže to skryté menu ani neni niejak podstatné hej ? a ďakujem :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných