... všetko o BMW ...
Paky napísal:ale u mna je teraz na prvom mieste mechanické veci
ALAS napísal:Hmm, majovcan?
Riadne sa nam to v Humennom zacina rozmahat bavorakmi.![]()
Ked sa vratim na velku noc domov mozme sa stretnut, kedze byvam blizko Humenneho.
Napis nam poslednych 7 cisel VIN-ka, pomocou toho zistime aku mas vybavu a ci nozaj mas ten dazdovy senzor, popripade aj ake mas audio.
bmwarchiv.de tu si to mozes pozriet aj sam, je to dost uzitocne pri kupe auta a su tam aj najnovsie modely
Toto je spravny pristup, to ocenujem, nie ako vecsina mladasov ktory ako prvu vec do auta najebu "100KG aparatury" aby to malo bassy a pocula ho polka mesta.
Ako som sa docital tak si to mal tiez v plane ale som rad ze si to zavrhol.
csuka530d napísal:daždový senzor máš a zapína sa pačkou na stierače myslím druhá poloha to aktivuje .
hento spod sedačky čo ti trčí pravdepodobne ide do stlpika a má funkciu nastavovania výšky pásu v stlpe v zavistlosti na posune sedačky dopredu , dozadu.
Janik528i napísal:Vieš koľko tu je Humenčanov asi viac,tak isto aj ja, inak ten tvoj kabel to nie je kabel ale lanko ktore drží na sedačke vzadu a ked posuvaš sedadlo dopredu dozadu tak sa ti pomocou toho lanka pohybuje hore dole horne vedenie bezpečnostného pásu. dalej ano maš daždovy senzor ale nemusi fungovať stači dať pačku stieračov do prvej polohy a striekaj na ten senzor vodu a uvidiš samozrejme musiš mať otočený kľúč v spínačke aby išli
ALAS napísal:Ten "kabel" je lanko ktore sa upevnuje o sedacku, sluzi na nastavenie vysky pasu cim viac sedacku posunies do zadu tym vyssie bude na B stlpiku.
Mala by tam byt este zavlacka, pozri poriadne pod sedadlo mozno tam bude pokial ju pri vysavani nezhltol vysavac.
Ak to chces uchytit tak sa pozri ako to je na druhej sedacke.
Pri CD menici nevidim zosilovac takze mas iba zakladne stereo (ak by si mal Hi-Fi alebo nieco lepsie tak by to bolo aj vo vypise vybavy).
Vzera to tak ze dazdovy senzor este mas a mas tiez aj spravne sklo.
Ci funguje skusis tak ze zapnes stierace do prvej polohy, vylejes trocha vody na miesto kde je senzor a ked sa v tom momente pohnu stierace tak by to malo fungovat.
Fuga medzi blatnikom a naraznikom moze byt sposobena zosunutym uchytom alebo ulomenou kolajnickou v narazniku.
Treba zhodit naraznik a pozriet.
Janik528i napísal:takže diagnostiku inpu ma môj kamarat, ja mam len obyčajný carsoft, mne stačí lebo mam super auto, ktore nie je vylagrované a nerozje...é a je to 2.8 benzín takže tak, servis na bmw taky domacky je jeden chalan hned pod majom ako su stavebniny a dnu do areálu cez bránu Matservis. on ma e30 taku oturbenú tiež kamarát.
Janik528i napísal:No jasné on ma ako tam normálne servis aj e39 sme už rozoberali do šrubky všetko preč a kasna išla preč aj ma jednu e39 ale kombík a benzín skôr ma skusenosti s TDSkami ale mechanické veci v pohodee