... všetko o BMW ...
fioro napísal:hmmm ak sa nemylim tak ako to ma extreme tak by to malo ist ako pila...fukat do nemoty a zaroven nepadat do nudzaku nie?
luky2208 napísal:To akože tie 3 obrázky je zapojenie jednej hadičky ???Ak ano tak to je určite zle
. Snimač tlaku by mal byť prepojený len zo sacím potrubím.
fioro napísal:jaj teraz este raz pozeram waste gate mozno zapojene ma, cize max tlak neprekracuje, ale aj keby ho prekracoval tak riadiacka sa o tom nema sancu dozvediet kedze to ma napojene na vyvevu brzd...a este neviem co moze robit ked turbo fuka do sania a to mu potom tlaci az do posilovaca na brzdy... proste: type mish·mash...
Euix napísal:viskospojka nebude zlá, tá vrtula sa podla mnňa točí neustále bez toho aby sa dala zastaviť a teraz v zime keby idem cca 90 km/h tak by to malo uchladiť lepšie ako vrtula ....
skôr je problem v tom že sme to nevedeli dobre odvzdušniť, .......
napíše mi niekto ako to treba odvzdušnovať ak je napríklad úplne chladič bez vody ? ......
ako treba pritom zaobchadzať s kúrením, či nemať treba auto v svahu ..... alebo podobne, všimol som si že prepuštalo vodu okolo čidla na teplotu vody, to opravím ...
ROBO BMW napísal:
No hoši brácho predal BMW, tak už mám po starostiach. Ale fórum budem sledovať.
Xtreme má knihu a tam sa píše na str.275, ako ovzdnuštniť motor. Otáčky po ohriati motora na 2500 a tou malou šróbočkou na termostate ovzdňušňuješ.
Vodu ti prepúšťa okolo ktorého čidla vody - toho na hlave či toho na chladiči?
Čo sa týka toho ťahu - pozrel Xtreme ten pretlakový ventil, či je funkčný? A nech skúsi či pracuje aj snímač tlaku / ten čo do neho ide tá tenká hadička zo sacieho potrubia - viď predošlé články a foto/. Po mechanickej stránke - či je dobrá hadička. Po elektrickej - odpoj konektor a sprav autodiagnostiku mne potom blikala kontrolka vstreku 8x, keď som ho zapojil naspäť nesmie ti bliknuť.Čo sa týka ventilátora: za studena sa točí ľahko a nie presne s otáčkami motora a rukou ho zastavíš / v rukavici !!!/. Za tepla keď motor vytočíš, tak sa vrtula točí s otáčkami motora a počuť to aj na zvuku tej vrtule / svišťí/. Nezastavuj ju pri teplom motore za jazdy - buď si dodrbeš ruku alebo tú vrtulu. Vipni motor a skús ju potočiť, mala by ísť ťažšie, ako pri studenom motore.
Euix napísal:mimochodom v manuály sa píše tak že sa ma povoliť odvzdušnovak, liať vodu do expanzky pokial nezačne cez odvzdušnovak liať voda (pri vypnutom motore), potom odvzdušnovak zatiahnuť, zahriať na pracovnu teplotu .. aby sa otvoril termostat, ale stále nechávať výčko otvorene ... po odbublaní velkeho množstva vzduchu, doliať vodu ak klesne hladina, a víčko zavrieť to jest čo som naštudoval .......